Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 173/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.9.2021
  • Značka:
  • K045277
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: TAWAN Slovakia s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Panská 14 / 0, 81101 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 51245817
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Štefan Dedák
Sídlo správcu: Suché mýto 1, 81103 Bratislava
Kotakt na správcu : office@dedakak.com, 0915/550 003
Spisová značka správcovského spisu : 32K/12/2020 S1406
Spisová značka súdneho spisu : 32K/12/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Vyhlásenie 3. kola ponukového konania na speňaženie hnuteľného majetku Úpadcu

JUDr. Štefan Dedák, so sídlom kancelárie Suché mýto 1, 811 03 Bratislava, zapísaný v zozname správcov MS SR pod číslom S 1406, správca úpadcu TAWAN Slovakia s.r.o., so sídlom Panská 14, 811 01, Bratislava, IČO: 51 245 817, zapísaného v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava, oddiel Sro, vložka č.: 124503/B (ďalej ako „Úpadca“), v konkurze vedenom Okresný súdom Bratislava I pod sp. zn. 32K/12/2020, vyhlasuje 3. kolo ponukového konania na predaj hnuteľného majetku Úpadcu v súlade so záväzným pokynom zástupcu veriteľov Ing. Mateja Kmeťka, trvale bytom Štefana Králika 49, 841 08 Bratislava – Devínska nová Ves (ďalej len „Zástupca veriteľov“).

Ponukové konanie sa začína dňom jeho zverejnenia v Obchodnom vestníku.

 

Predmet predaja

Ponúkaný majetok tvoria súpisové zložky majetku patriace do všeobecnej podstaty Úpadcu zverejnené v Obchodnom vestníku č. 238/2020 dňa 10.12.2020, a to:

Hnuteľný majetok

č.

Položka

Dátum obstarania / rok výroby

Stav

Miesto kde sa hnuteľná vec nachádza

Súpisová hodnota

1.

Chladnička Gorenje

29.04.2019 / nezistený

funkčná, stav zodpovedá používaniu

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

100,- EUR

2.

Chladnička ETA

10.07.2019 / nezistený

funkčná, stav zodpovedá používaniu

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

50,- EUR

 

3.

Váľanda

18.10.2019 / nezistený

stav zodpovedá používaniu

Kúpeľná 7, BA

50,- EUR

4.

Váľanda

18.10.2019 / nezistený

stav zodpovedá používaniu

Kúpeľná 7, BA

50,- EUR

5.

Konvektor

16.01.2020 / nezistený

funkčný,  stav zodpovedá používaniu

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

60,- EUR

6.

Práčka Wirlpool

24.02.2020 / nezistený

funkčnosť nezistená, výrazné pôsobenie hrdze

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

50,- EUR

7.

Sušička Wirlpool

24.02.2020 / nezistený

funkčnosť nezistená, výrazné pôsobenie hrdze

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

50,- EUR

24

Masážne stoly 7 x

28.12.2018 / nezistený

stav zodpovedá používaniu

Bubenská 575/23, 170 00 Praha 7

1.400,- EUR (200,- EUR / ks)

Spolu

1.810,- EUR

(ďalej len ako „hnuteľný majetok“).

 

Podmienky III. kola ponukového konania

Ponuky sa predkladajú na odkúpenie:

i/ jednotlivých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu; alebo

ii/ súboru všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu;

Jednotlivé súpisové zložky majetku patriace do všeobecnej podstaty Úpadcu alebo súbor všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu sa v III. kole ponukového konania odpredajú osobe, ktorá ponúkne najvyššiu kúpnu cenu za jednotlivé zložky majetku patriaceho do všeobecnej podstaty Úpadcu alebo za súbor všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu, ktorá však nesmie byť neprimeraná. O primeranosti kúpnej ceny rozhodne Správca v súčinnosti so Zástupcom veriteľov.

Predaj súboru všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu má prednosť pred predajom jednotlivých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu.

 

Záujemca

Do 3. kola ponukového konania na speňaženie hnuteľného majetku Úpadcu sa môže prihlásiť akákoľvek slovenská alebo zahraničná fyzická alebo právnická osoba, ktorá spĺňa predpoklady ustanovené týmito  podmienkami, a ktorá zároveň má spôsobilosť na práva a povinnosti a neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony. Záujemca musí byť taktiež spôsobilý byť predmetom zodpovednostných vzťahov za porušenie právnych povinností.

V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť toto úradné overené plnomocenstvo, ako neoddeliteľnú súčasť ponuky.

 

Náležitosti ponuky

Záujemca doručí správcovi ponuku s požadovanými dokumentami na odkúpenie majetku úpadcu na prevzatom tlačive v zalepenej obálke s viditeľným označením: „KONKURZ 32K/12/2020, NEOTVÁRAŤ“, na adresu správcu JUDr. Štefan Dedák, Suché mýto 1, 811 03 Bratislava, v lehote do 20 dní od zverejnenia tohto ponukového konania v Obchodnom vestníku.

Záujemca môže podať účinnú ponuku len tak, že:

  1. Cenová ponuka záujemcu bude obsahovať:
  1. označenie majetku jedným z nasledovných spôsobov:
  • označenie zložky majetku patriacej do všeobecnej podstaty Úpadcu o kúpu, ktorej má záujemca záujem, ak nemá záujem o kúpu súboru všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu;
  • označenie súboru zložiek majetku patriaceho do všeobecnej podstaty Úpadcu o kúpu, ktorého má záujemca záujem, ak nemá záujem o kúpu jednotlivých súpisových zložiek majetku;
  1. ponúkanú cenu, ktorá musí byť minimálne vo výške súpisovej ceny a jej splatnosť;
  1. zloží na účet správcu riadne a včas zábezpeku podľa podmienok ponukového konania a to najneskôr do uzávierky kola.

Úpadca ja platcom DPH, Záujemca je povinný uviesť, či ponúkaná cena je s DPH alebo bez, v prípade, že túto informáciu neuvedie, bude sa posudzovať navrhovaná cena bez DPH a k ponúknutej kúpnej cene bude pripočítaná DPH v zmysle platných právnych predpisov.

V prípade, že ponuka nebude obsahovať všetky požadované náležitosti a nebude podaná riadne a včas správca na takúto ponuku neprihliada a nebude zahrnutá do hodnotenia.

Uzávierka 3. kola ponukového konania sa uskutoční do 20 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku.

Záujemca musí tiež uzavrieť so správcom zmluvu o zmluvnej pokute, pokiaľ bude na to správcom vyzvaný, inak môže byť jeho ponuka odmietnutá.

 

Zábezpeka

Zábezpeka do ponukového konania sa vyžaduje. Záujemca je povinný zložiť pred podaním ponuky zábezpeku, na č. účtu IBAN: SK17 1100 0000 0029 4211 2339, vedeného v Tatra banke, a.s., a to

  • v prípade záujmu o kúpu súboru všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu zábezpeku vo výške 500,- EUR;
  • v prípade záujmu o kúpu jednotlivých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu zábezpeku vo výške 50% súpisovej hodnoty každej položky, o kúpu ktorej má záujem.

Zábezpeka musí byť zložená najneskôr do 20 dní odo dňa zverejnenia 3. kola ponukového konania. Ak zábezpeka nie je zložená riadne a včas, na ponuku sa neprihliada a nie je zahrnutá do hodnotenia. Skladanie zábezpeky je prípustné len peňažným prevodom na osobitný účet Úpadcu č. účtu, IBAN: SK17 1100 0000 0029 4211 2339, vedeným v Tatra banka, a.s. Záujemca je povinný zložiť zábezpeku pre účely ponukového konania výlučne spôsobom stanoveným podľa týchto podmienok.

Zábezpeka sa považuje za zloženú okamihom pripísania finančných prostriedkov v požadovanej výške v celosti na bankový účet Úpadcu.

Správca vráti späť zloženú zábezpeku podľa týchto podmienok:

  • záujemcovi, ktorý nebude označený za víťaza ponukového konania;
  • záujemcovi, ktorého ponuka nebola zaradená do hodnotenia;
  • ak správca zruší vyhlásené ponukové konanie;
  • ak záujemca bol v hodnotení neúspešný a nedošlo s ním k uzatvoreniu zmluvy o predaji majetku Úpadcu;

a to bezhotovostným prevodom na účet, z ktorého bola zábezpeka poukázaná do 10 dní po ukončení ponukového kola.

V prípade, že určený víťaz predmetného ponukového konania odmietne uzatvoriť zmluvu o predaji hnuteľného majetku Úpadcu alebo neuhradí kúpnu cenu v lehote podľa zmluvy o predaji majetku, má správca právo zraziť zo zloženej zábezpeky sumu vo výške 50 % zábezpeky titulom zmluvnej pokuty ako paušalizovanej náhrady nákladov. Zvyšnú časť zloženej zábezpeky správca vráti späť záujemcovi bezhotovostným prevodom na bankový účet, z ktorého bola zábezpeka poukázaná. 

Zábezpeka sa pre úspešného Záujemcu považuje za prvú časť kúpnej ceny za podnik Úpadcu.

 

Podmienky vyhodnotenia ponukového konania

O víťazstve v 3. kole ponukového konania rozhoduje najvyššia ponúknutá cena za jednotlivé súpisové zložky majetku patriace do všeobecnej podstaty Úpadcu alebo súbor všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty.

Predaj súboru všetkých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu má prednosť pred predajom jednotlivých súpisových zložiek majetku patriacich do všeobecnej podstaty Úpadcu.

Správca si vyhradzuje právo ponukové konanie kedykoľvek až do jeho skončenia zrušiť alebo odmietnuť všetky predložené ponuky.

Otváranie obálok s ponukami záujemcov, ktoré sa uskutoční bezodkladne po uzávierke kola (t.j. nasledujúci pracovný deň po uplynutí 20 dňovej lehoty od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku), o čom bude spísaná zápisnica. Vyhodnotenie ponúk uskutoční správca v lehote do 10 dní od otvorenia obálok.

Oznámenie prijatia cenovej ponuky víťazovi 3. kola ponukového konania sa uskutoční písomne a to poštou alebo emailom na adresu uvedenú v cenovej ponuke, pričom lehota na oznámenie je zachovaná, ak bude v posledný deň dané oznámenie na poštovú prepravu alebo odoslané emailom. Ak správca ani jednému zo záujemcov neoznámi, že prijal jeho ponuku v stanovenej lehote, má sa za to, že ponuka nebola prijatá. Ak správca ani jednému zo záujemcov neoznámi, že jeho ponuka bola prijatá a správca si uplatnil právo odmietnuť všetky cenové ponuky.

V prípade, ak správca zruší vyhlásené ponukové konanie, alebo ak správca odmietne všetky cenové ponuky, nemá záujemca, ktorý sa do ponukového konania zapojil právo na náhradu škody ako ani nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho participáciou na danom konaní.

3. kolo ponukového konania je skončené dňom uzatvorenia zmluvy o predaji hnuteľného majetku Úpadcu s víťazom ponukového konania a zaplatení kúpnej ceny; zrušením ponukového konania správcom; odmietnutím všetkých ponúk správcom; alebo vyhlásením ďalšieho kola ponukového konania správcom.

 

Obhliadka

Ohľadom bližších informácií o hnuteľnom majetku Úpadcu môže záujemca správcu kontaktovať buď telefonicky na čísle + 421 915 550 003 alebo emailom na adresu: office@dedakak.com.

V Bratislave, dňa 03.09.2021

 

JUDr. Štefan Dedák,

správca