Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 173/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 8.9.2021
  • Značka:
  • X048852
DUPOS dražobná, spol. s r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DU-POS DD 113c-2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko DUPOS dražobná, spol. s r.o.
II. Sídlo/bydlisko Tamaškovičova1791701 Trnava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tamaškovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Trnava d) PSČ 91701
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 11681/T
IV. IČO/ dátum narodenia 36233935
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Bc. Marek Figura – správca konkurznej podstaty úpadcu COVER INVEST a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Puškinova
b) Orientačné/súpisné číslo 16
c) Názov obce Prešov d) PSČ 080 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 19.10.1984
C. Miesto konania dražby Hotel Ambassador ****, Hlavná 101, 040 01 Košice, Konferenčná sála na 1. poschodí
D. Dátum konania dražby 28. 09. 2021
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby tretia opak. dražba
G. Predmet dražby

LV č.

Okresný úrad, katastrálny odbor

Katastrálne územie

Okres

Obec

907

Košice

Železiarne

Košice II.

Košice- Šaca

Stavby

Súpisné číslo

Parcela

Druh stavby

626

360/2

Priemyselná budova

626

360/3

Priemyselná budova

626

360/4

Priemyselná budova

626

362/5

Priemyselná budova

 

H. Opis predmetu dražby

Prevádzková stavba - ústredná ohybáreň s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o výrobnú halu - ústrednú ohybáreň súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/2. Hala na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola vybudovaná v roku 1963. V čase obhliadky je hala mimo prevádzky s poškodenou strechou odpojená od ELI, vodovodu, bez pripojenia zemného plynu. Na základe zistenia pri obhliadke je hala dlhšiu dobu mimo prevádzky bez vykonanej údržby. Vstup do oceňovanej haly je zo západnej strany cez otváracie brány kovovej konštrukcie s plechovou výplňou z úrovne okolitého terénu. Dispozičné riešenie: I. NP - tri halové lode o rozpone 3x 18 m a v druhom smere v module 6x6 m, pričom v každej z nich je žeriavová dráha. Objekt je založený na základových pätkách spojených základovými pásmi s vodorovnou izoláciou proti vode. Nosná konštrukcia objektu je železobetónová skeletová s hlavicami na uloženie lepených drevených väzníkov. V každej lodi sú v podlahe úzko koľajné dráhy o rozchode 600mm pre manipulačné vozíky. Povrchová úprava vonkajších povrchov z vápennocementovej štukovej omietky. Výplňové konštrukcie (okná) kovovej konštrukcie s presklením, čiastočne poškodené. Zvislé výplňové konštrukcie obvodového plášťa z pórobetónových tvárnic hr. 30 cm. Strecha haly je tvorená nosnou konštrukciou s drevených lepených väzníkov na ktorých sú nosné drevené panely s tepelnou izoláciou a lepenkovou krytinou, ktorá je na viacerých miestach poškodená a tým sa znehodnocujú ďalšie konštrukcie. Odvod vody zo strechy je riešený vonkajšími zvodmi. V streche každej lode je umiestnený svetlík o rozpone 6x 24 m. Podlahy v hale z betónového poteru. Rozvody ELI v hale svetelné a motorické, v čase obhliadky z značne poškodenom stave, je potrebná ich celková rekonštrukcia resp. realizácia nanovo. Rozvody vody v hale nie je riešené. ÚVK v objekte nie je riešené. Objekt má možnosť napojenia na inžinierske siete : vodovod , kanalizácia, NN prípojka a plynová prípojka, ktoré sú v čase obhliadky odpojené nefunkčné. Hala v čase obhliadky je v značne poškodenom stave so zatekajúcou až deravou strechou, nevyužívaná, mimo prevádzky. Poškodené konštrukcie sú pri ohodnotení vyjadrené percentom poškodenosti. Hala vyžaduje okamžitú rozsiahlu opravu strechy.

Budova - sociálny prístavok k ústrednej ohybárni na p.č. 360/2:

Sociálny prístavok sa nachádza pred výrobnou halou ústrednej ohybárne z juhovýchodnej strany na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do 1.NP budovy je priamo z výrobnej haly, vstup do 2.NP je cez vonkajšie oceľové schodisko s nástupnicami z dosák s prístupom z južnej lode haly. Budova v čase obhliadky je mimo prevádzky so značným poškodením jednotlivých konštrukcií, bez celkovej okamžitej rekonštrukcie neschopná ďalšej prevádzky. Dispozičné riešenie: 1.NP - šatne, sociálne zariadenia a 2.NP - kancelárie, archív, zasadačka, kuchynka, chodba, sociálne zariadenia. Budova je založená na železobetónových základových pätkách s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie objektu sú murované z pórobetónových tvárnic a pálených tehál. Strecha objektu plochá s nosnou časťou z prefabrikovaných panelov s rovným podhľadom pokrytá živičnou krytinou s jednostranným spádom do vonkajších zvodov a žľabov z pozinkovaného plechu. Priečky a výplňové murivo je murované z pálených tehál. Vonkajšia povrchová úprava zo štukovej omietky. Steny vnútorných priestorov sú povrchovo upravené štukovou omietkou. Podlahy vnútorných priestorov v 2.NP z cementového poteru, finálne vrstvy podlahy poškodené vytrhané. Podlahy v 1.NP z keramickej a terazzovej dlažby. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné v čase obhliadky poškodené, nefunkčné odpojené.

Budova údržbárskej dielne s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o budovu údržbárskej dielne vybudovaná na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do dielne cez otváracie vráta kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. V čase obhliadky podľa zistenia znalcom pri obhliadke je budova nevyužívaná (mimo prevádzky) s poškodením jednotlivých konštrukcií a s poškodením kotla. Dispozičné riešenie: 1.NP - dielňa, plynová kotolňa. Budova je založená na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie - obvodový plášť objektu murovaný z pórobetónových tvárnic. Strešná konštrukcia objektu garáží vybudovaná so železobetónových stropných panelov, z hornej strany z tepelnoizolačnou vrstvou, ktorá je pokrytá živičnou krytinou s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Priečky murované z tehál. Vonkajšia povrchová úprava - hrubá omietka. Steny vnútorných priestorov sú povrchovo upravené štukovou omietkou so značným poškodením.

Podlahy v budove hrubé betónové. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné a motorické v čase obhliadky ELI odpojené so známkami poškodenia.

Budova skladov ohybárne s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o budovu skladov ohybárne súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do skladov cez dvere zo severnej strany a cez vráta z južnej strany kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. V čase obhliadky podľa zistenia znalcom pri obhliadke je budova nevyužívaná (mimo prevádzky) s poškodením jednotlivých konštrukcií a zanedbanou údržbou. Dispozičné riešenie: 1.NP - 2x sklad. Budova je založená na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie -obvodový plášť objektu murovaný z pórobetónových tvárnic. Strešná konštrukcia objektu skladov vybudovaná s trapezových pozinkovaných plechov na kovovej nosnej konštrukcii bez zateplenia s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Priečky murované z tehál. Vonkajšia povrchová úprava - hrubá omietka. Steny vnútorných priestorov bez povrchovej úpravy. Podlahy v budove hrubé betónové. Rozvody ELI v budove sú svetelné v čase obhliadky ELI odpojené so známkami.

Skladová hala s.č. 626 na p.č. 360/4 - sklad ocele:

Jedná sa o halu pre účel skladovania oceľových konštrukcií súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/4. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby Holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 360/4 daný do užívania v roku 1970. Vstup do skladu je z haly centrálnej ohybárne a z vonkajšieho prostredia otváracími bránami kovovej konštrukcie. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je skladová hala dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Dispozičné riešenie: 1.NP - 1 loďová hala. Hala je založená na ž. betónových základových pätkách s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvorí skelet zo železobetónových stĺpov osadený do železobetónových pätiek. Obvodový plášť objektu je zhotovený z pórobetónových tvárnic hr. 300 mm do výšky 2 m , vyššie je hala opláštená trapézovým pozinkovaným plechom. Strešná konštrukcia objektu skladu vybudovaná s trapezového plechu bez zateplenia uloženého na kovových priehradových väzníkoch . Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu . Vchod do jednotlivých priestorov skladu je cez otváracie plechové vráta. Podlahy skladu sú zhotovené z betónovej mazaniny. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné, v čase obhliadky odpojené. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky zanedbaná. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

Sklad s.č. 626  na p.č. 362/5:

Jedná sa o budovu pôvodne slúžiacu pre účel skladovania hutného materiálu súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 362/5. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 362/5 daný do užívania v roku 1978. Vstup do skladu je cez otváraciu bránu kovovej konštrukcie s plechovou výplňou z juhovýchodnej strany budovy. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je budova dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Ohodnocovaný objekt posudzujem ako budovu pretože pôdorysné rozmery nosných konštrukcií v obidvoch smeroch sú menšie ako 10 m (v opačnom prípade by to bola hala). Dispozičné riešenie: 1.NP - sklad. Budova je jednopodlažná založená na betónových základových pätkách. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvoria železobetónové prefabrikáty (stĺpy) a oceľové stĺpy a pažnice. Obvodový plášť objektu je zhotovený z pórobetónových panelov hr. 300 mm. Strešná konštrukcia objektu skladu pultová s krytinou z trapezového plechu bez zateplenia uloženou na kovových priečnikoch . Vonkajšia povrchová úprava pôvodná z hrubej omietky . Steny vnútorných priestorov sú bez povrchovej úpravy , len z pórobetónových panelov. Vchod do skladu je cez otváracie plechové vráta. Podlahy skladu sú hrubé betónové bez izolácie proti vode . Rozvody ELI v budove nie sú realizované. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky podpriemerná v zanedbanom stave. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

Bufet s.č. 626 na p.č. 360/3:

Jedná sa o budovu bufetu drevenej konštrukcie súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/3. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 362/5 daný do užívania v roku 1963. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je budova dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Budova je jednopodlažná založená na betónovej základovej doske. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvoria stenové prefabrikáty na báze dreva. Strešná konštrukcia objektu bufetu sedlová s krytinou z AZC vlnoviek so zateplením uloženou na drevených priečnikoch. Vonkajšia povrchová úprava pôvodná - náter. Steny vnútorných priestorov sú s povrchovou úpravou sololitom s latexovým náterom. Vchod do budovy bufetu z úrovne terénu dvojkrídlovými drevenými dverami rámovej konštrukcie s presklením. Podlahy miestnosti bufetu z PVC. Rozvody ELI v budove v čase obhliadky odpojené. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky podpriemerná v zanedbanom stave. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Prevádzková stavba - ústredná ohybáreň s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o výrobnú halu - ústrednú ohybáreň súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/2. Hala na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola vybudovaná v roku 1963. V čase obhliadky je hala mimo prevádzky s poškodenou strechou odpojená od ELI, vodovodu, bez pripojenia zemného plynu. Na základe zistenia pri obhliadke je hala dlhšiu dobu mimo prevádzky bez vykonanej údržby. Vstup do oceňovanej haly je zo západnej strany cez otváracie brány kovovej konštrukcie s plechovou výplňou z úrovne okolitého terénu. Dispozičné riešenie: I. NP - tri halové lode o rozpone 3x 18 m a v druhom smere v module 6x6 m, pričom v každej z nich je žeriavová dráha. Objekt je založený na základových pätkách spojených základovými pásmi s vodorovnou izoláciou proti vode. Nosná konštrukcia objektu je železobetónová skeletová s hlavicami na uloženie lepených drevených väzníkov. V každej lodi sú v podlahe úzko koľajné dráhy o rozchode 600mm pre manipulačné vozíky. Povrchová úprava vonkajších povrchov z vápennocementovej štukovej omietky. Výplňové konštrukcie (okná) kovovej konštrukcie s presklením, čiastočne poškodené. Zvislé výplňové konštrukcie obvodového plášťa z pórobetónových tvárnic hr. 30 cm. Strecha haly je tvorená nosnou konštrukciou s drevených lepených väzníkov na ktorých sú nosné drevené panely s tepelnou izoláciou a lepenkovou krytinou, ktorá je na viacerých miestach poškodená a tým sa znehodnocujú ďalšie konštrukcie. Odvod vody zo strechy je riešený vonkajšími zvodmi. V streche každej lode je umiestnený svetlík o rozpone 6x 24 m. Podlahy v hale z betónového poteru. Rozvody ELI v hale svetelné a motorické, v čase obhliadky z značne poškodenom stave, je potrebná ich celková rekonštrukcia resp. realizácia nanovo. Rozvody vody v hale nie je riešené. ÚVK v objekte nie je riešené. Objekt má možnosť napojenia na inžinierske siete : vodovod , kanalizácia, NN prípojka a plynová prípojka, ktoré sú v čase obhliadky odpojené nefunkčné. Hala v čase obhliadky je v značne poškodenom stave so zatekajúcou až deravou strechou, nevyužívaná, mimo prevádzky. Poškodené konštrukcie sú pri ohodnotení vyjadrené percentom poškodenosti. Hala vyžaduje okamžitú rozsiahlu opravu strechy.

Budova - sociálny prístavok k ústrednej ohybárni na p.č. 360/2:

Sociálny prístavok sa nachádza pred výrobnou halou ústrednej ohybárne z juhovýchodnej strany na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do 1.NP budovy je priamo z výrobnej haly, vstup do 2.NP je cez vonkajšie oceľové schodisko s nástupnicami z dosák s prístupom z južnej lode haly. Budova v čase obhliadky je mimo prevádzky so značným poškodením jednotlivých konštrukcií, bez celkovej okamžitej rekonštrukcie neschopná ďalšej prevádzky. Dispozičné riešenie: 1.NP - šatne, sociálne zariadenia a 2.NP - kancelárie, archív, zasadačka, kuchynka, chodba, sociálne zariadenia. Budova je založená na železobetónových základových pätkách s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie objektu sú murované z pórobetónových tvárnic a pálených tehál. Strecha objektu plochá s nosnou časťou z prefabrikovaných panelov s rovným podhľadom pokrytá živičnou krytinou s jednostranným spádom do vonkajších zvodov a žľabov z pozinkovaného plechu. Priečky a výplňové murivo je murované z pálených tehál. Vonkajšia povrchová úprava zo štukovej omietky. Steny vnútorných priestorov sú povrchovo upravené štukovou omietkou. Podlahy vnútorných priestorov v 2.NP z cementového poteru, finálne vrstvy podlahy poškodené vytrhané. Podlahy v 1.NP z keramickej a terazzovej dlažby. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné v čase obhliadky poškodené, nefunkčné odpojené.

Budova údržbárskej dielne s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o budovu údržbárskej dielne vybudovaná na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do dielne cez otváracie vráta kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. V čase obhliadky podľa zistenia znalcom pri obhliadke je budova nevyužívaná (mimo prevádzky) s poškodením jednotlivých konštrukcií a s poškodením kotla. Dispozičné riešenie: 1.NP - dielňa, plynová kotolňa. Budova je založená na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie - obvodový plášť objektu murovaný z pórobetónových tvárnic. Strešná konštrukcia objektu garáží vybudovaná so železobetónových stropných panelov, z hornej strany z tepelnoizolačnou vrstvou, ktorá je pokrytá živičnou krytinou s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Priečky murované z tehál. Vonkajšia povrchová úprava - hrubá omietka. Steny vnútorných priestorov sú povrchovo upravené štukovou omietkou so značným poškodením.

Podlahy v budove hrubé betónové. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné a motorické v čase obhliadky ELI odpojené so známkami poškodenia.

Budova skladov ohybárne s.č. 626 na p.č. 360/2:

Jedná sa o budovu skladov ohybárne súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/2. Na základe potvrdenia o veku jednotlivých objektov bola budova vybudovaná v roku 1970. Vstup do skladov cez dvere zo severnej strany a cez vráta z južnej strany kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. V čase obhliadky podľa zistenia znalcom pri obhliadke je budova nevyužívaná (mimo prevádzky) s poškodením jednotlivých konštrukcií a zanedbanou údržbou. Dispozičné riešenie: 1.NP - 2x sklad. Budova je založená na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie -obvodový plášť objektu murovaný z pórobetónových tvárnic. Strešná konštrukcia objektu skladov vybudovaná s trapezových pozinkovaných plechov na kovovej nosnej konštrukcii bez zateplenia s klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu. Priečky murované z tehál. Vonkajšia povrchová úprava - hrubá omietka. Steny vnútorných priestorov bez povrchovej úpravy. Podlahy v budove hrubé betónové. Rozvody ELI v budove sú svetelné v čase obhliadky ELI odpojené so známkami.

Skladová hala s.č. 626 na p.č. 360/4 - sklad ocele:

Jedná sa o halu pre účel skladovania oceľových konštrukcií súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/4. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby Holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 360/4 daný do užívania v roku 1970. Vstup do skladu je z haly centrálnej ohybárne a z vonkajšieho prostredia otváracími bránami kovovej konštrukcie. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je skladová hala dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Dispozičné riešenie: 1.NP - 1 loďová hala. Hala je založená na ž. betónových základových pätkách s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvorí skelet zo železobetónových stĺpov osadený do železobetónových pätiek. Obvodový plášť objektu je zhotovený z pórobetónových tvárnic hr. 300 mm do výšky 2 m , vyššie je hala opláštená trapézovým pozinkovaným plechom. Strešná konštrukcia objektu skladu vybudovaná s trapezového plechu bez zateplenia uloženého na kovových priehradových väzníkoch . Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu . Vchod do jednotlivých priestorov skladu je cez otváracie plechové vráta. Podlahy skladu sú zhotovené z betónovej mazaniny. Rozvody ELI v budove garáží sú svetelné, v čase obhliadky odpojené. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky zanedbaná. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

Sklad s.č. 626  na p.č. 362/5:

Jedná sa o budovu pôvodne slúžiacu pre účel skladovania hutného materiálu súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 362/5. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 362/5 daný do užívania v roku 1978. Vstup do skladu je cez otváraciu bránu kovovej konštrukcie s plechovou výplňou z juhovýchodnej strany budovy. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je budova dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Ohodnocovaný objekt posudzujem ako budovu pretože pôdorysné rozmery nosných konštrukcií v obidvoch smeroch sú menšie ako 10 m (v opačnom prípade by to bola hala). Dispozičné riešenie: 1.NP - sklad. Budova je jednopodlažná založená na betónových základových pätkách. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvoria železobetónové prefabrikáty (stĺpy) a oceľové stĺpy a pažnice. Obvodový plášť objektu je zhotovený z pórobetónových panelov hr. 300 mm. Strešná konštrukcia objektu skladu pultová s krytinou z trapezového plechu bez zateplenia uloženou na kovových priečnikoch . Vonkajšia povrchová úprava pôvodná z hrubej omietky . Steny vnútorných priestorov sú bez povrchovej úpravy , len z pórobetónových panelov. Vchod do skladu je cez otváracie plechové vráta. Podlahy skladu sú hrubé betónové bez izolácie proti vode . Rozvody ELI v budove nie sú realizované. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky podpriemerná v zanedbanom stave. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

Bufet s.č. 626 na p.č. 360/3:

Jedná sa o budovu bufetu drevenej konštrukcie súp. číslo 626 vybudovanú na parc. číslo 360/3. Podľa zistenia pri obhliadke a podľa predloženého potvrdenia o veku jednotlivých budov od spoločnosti Hutné stavby holding a.s. Letná 45, Košice bol sklad súp. číslo 626 na parc. číslo 362/5 daný do užívania v roku 1963. V čase obhliadky a v súčasnej dobe je budova dlhodobo mimo prevádzky so zanedbanou údržbou. Budova je jednopodlažná založená na betónovej základovej doske. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvoria stenové prefabrikáty na báze dreva. Strešná konštrukcia objektu bufetu sedlová s krytinou z AZC vlnoviek so zateplením uloženou na drevených priečnikoch. Vonkajšia povrchová úprava pôvodná - náter. Steny vnútorných priestorov sú s povrchovou úpravou sololitom s latexovým náterom. Vchod do budovy bufetu z úrovne terénu dvojkrídlovými drevenými dverami rámovej konštrukcie s presklením. Podlahy miestnosti bufetu z PVC. Rozvody ELI v budove v čase obhliadky odpojené. Údržba ohodnocovaného objektu je ku dňu obhliadky podpriemerná v zanedbanom stave. Budova v čase obhliadky je v pôvodnom stave.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Zmluva o zriadení záložného práva č. 033/2005/ZPN v prospech Exportno-importná banka Slovenskej republiky, Gröslingova 1, 813 50 Bratislava, IČO: 35722959 na stavby č.súp. 626 na par.č.360/2-ústredná ohybáreň, č.súp. 626 na par.č. 360/3-bufet, č.súp. 626 na par.č. 360/4-sklad, č.súp. 626 na par. 362/5-sklad, V-7927/05 zo dňa 22.08.2005 v.z.79/05
- Zmluva o zriadení záložného práva č. 025/2006/ZPN v prospech Exportno-importná banka Slovenskej republiky, Gröslingova 1, 813 50 Bratislava, IČO: 35722959 na stavby č.súp. 626 na par.č. 360/2-ústredná ohybáreň, č.súp.626 na par.č. 360/3-bufet, č.súp. 626 na par.č.360/4-sklad, č.súp. 626 na par.č. 362/5-sklad, V-5666/06 zo dňa 16.06.2006 v.z.59/06
- Zmluva o zriadení záložného práva č.027/2007/ZPN v prospech Exportno - importná banka Slovenskej republiky, Grösslingová 1, 813 50 Bratislava, IČO: 35 722 959 na stavby číslo súp. 626 na par.č.360/2 - ústredná ohybáreň, číslo súp. 626 na par.č. 360/3 - bufet, číslo súp. 626 na par.č. 360/4 - sklad, číslo súp. 626 na par.č. 362/5 - sklad,V-4984/07 zo dňa 1.06.2007 v.z.52/07
- Rozhodnutie č. B/2010/048473/B/2010/220930 o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam na zabezpečenie daňovej pohľadávky Mesta Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice, IČO: 00691135. Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez predchádzajúceho súhlasu správcu dane. Z-5652/10 zo dňa 03.09.2010 -111/2010
- Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. B/2011/091491/21320 v prospech Mesto Košice, Tr. SNP 48/A, 040 11 Košice. Zákaz nakladať s nehnuteľnosťou bez súhlasu správcu dane. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 24.03.2011. Z-2339/11 v.z.46/11
- Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. B/2012/135246/222301 zo dňa 04.10.2012 prospech Mesto Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice. Zákaz nakladať s nehnuteľnosťou bez súhlasu správcu dane, Z-8148/2012 v.z.140/2012 Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 13.11.2012. R-2737/12 zo dňa 21.11.2012 - 4/13
- Rozhodnutie Daňového úradu Prešov, Hviezdoslavova 7, 080 01 Prešov, číslo: 9700501/5/389618/2013/Mart zo dňa 30.1.2013 o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam. Zákaz nakladania s nehnuteľnosťou bez súhlasu správcu dane. Z-2164/13 zo dňa 21.3.2013 -42/13
- Rozhodnutie o zabezpečení daňového nedoplatku č. B/2013/141866/221796 zriadením záložného práva zo dňa 09.09.2013, ktorým sa zakazuje nakladať s nehnuteľnosťou bez súhlasu správcu dane Mesta Košice, Trieda SNP 48/A, 040 11 Košice, IČO: 00691135, Z-7573/2013 v.z.155/13
- Rozhodnutie Daňového úradu Prešov, Hviezdoslavova 7, 080 01 Prešov č. 9700502/5/975058/2014/Mart o zriadení záložného práva. Zákaz daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom zálohu bez súhlasu správcu dane. Rozhodnutie je vykonateľné dňom 09.04.2014, Z-3097/2014 v.z. 55/14, Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 25.04.2014 - Z - 3510/2014 - 60/2014.
Poznámka:
- Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. B/2009/090684/B/2009 v prospech MESTO KOŠICE, Trieda SNP 48/A, 040 11Košice. P1-170/2009 - v.z.85/2009
- Uznesenie Okresného súdu Humenné č. 12C/56/2010 nariadenie o predbežnom opatrení - zákaz nakladať s nehnuteľnosťami a právami k nehnuteľnostiam. P1-558/2010 - v.z.57/2010
- Obmedzujúca: Rozhodnutie DÚ Prešov, pobočka Humenné, Štefánikova 18, 066 39 Humenné, rozhodnutie o predbežnom opatrení a zákaz nakladania s majetkom č.9710401/5/303752/2012/Gala. P-565/2012 - v.z.45/2012
- obmedzujúca: Uznesenie Okresného súdu Prešov o vyhlásenie konkurzu sp.zn. 2K/12/2014 zo dňa 13.05.2014 na majetok úpadcu, P-1103/2014 v.z.80/14

Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy týkajúce sa predmetu dražby.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby

Číslo znaleckého posudku: 218/2021
Meno znalca: Ing. Marek Čeklovský
Dátum vyhotovenia: 29.07.2021
Všeobecná cena odhadu: 278 000,- €


K. Najnižšie podanie 50000
L. Minimálne prihodenie 400
M. Dražobná zábezpeka a) výška 7000
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Prevodom na bankový účet dražobníka alebo v hotovosti u dražobníka najneskôr do zahájenia dražby s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom alebo vo forme bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti, príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo upustení od dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle ustanovenia § 26 ods. 3. až 5 zák. č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách sa dražobná zábezpeka započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. Zostávajúcu časť ceny, dosiahnutej vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť dražobníkovi do 15 dní od skončenia dražby, pokiaľ sa vydražiteľ nedohodne s navrhovateľom dražby inak, a to v hotovosti alebo bankovým prevodom na účet dražobníka, podľa vyššie uvedených bodov v časti Dražobná zábezpeka. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 10.09.2021 11:15 Obhliadka 2: 14.09.2021 11:15
Miesto obhliadky Železiarne súp.č.626, Košice-Šaca
Organizačné opatrenia Organizačné pokyny: Obhliadka sa uskutoční po predchádzajúcom telefonickom dohovore na tel. čísle 033 / 553 27 22, prípadne na mobilnom čísle 0911876895.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Tomáš
c) priezvisko Gerbery
d) sídlo Mnoheľova 830/17, 058 01 Poprad