Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 172/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.9.2021
  • Značka:
  • X048488
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 038/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Conference room na 7. poschodí v budove Congress hotel Centrum, Južná trieda 2/A, 040 01 Košice, spoločnosť b&c language school, s.r.o.
D. Dátum konania dražby 31. 08. 2021
E. Čas konania dražby 09:45 hod. – 09:50 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Košice II, obec: KOŠICE - PEREŠ, katastrálne územie: Pereš, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Košice, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 519, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 2096 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 64/11 o výmere 229 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 64/11 o výmere 229 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 64/3 o výmere 1298 m², druh pozemku: záhrada (ďalej len „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 2096, katastrálne územie Pereš, okres Košice II

Jedná sa o rodinný dom postavený v zástavbe rodinných domov. Je to samostatne stojaca podpivničená stavba, ktorá je v súčasnosti využívaná na rodinné bývanie, pričom veľkosťou ide o nadštandardný rodinný dom a svojim vybavením je určený pre mnohopočetnú rodinu.  Rodinný dom bol daný do užívania v roku 2001.

 

Dispozičné riešenie:

  1. PP tvorí: dvojgaráž, schodisko, sociálne zariadenie, príprava pre saunu, práčovňa, kotolňa, kancelária so samostatným vstupom z vonkajšej strany, archív.

Zastavaná plocha I. PP je 193,87 m2.

I. NP tvorí: schodisko, chodba, šatník, WC, kúpeľňa, kuchyňa a štyri izby.

Zastavaná plocha I. NP je 173,14 m2.

II. NP tvorí: schodisko, chodba, päť izieb, dve kúpeľne a WC.

Zastavaná plocha II. NP je 166,43 m2.

 

Technicko-konštrukčné riešenie:

Rodinný dom je založený na základových pásoch s vodorovnou a zvislou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie v I. PP sú čiastočne z monolitického betónu a čiastočne murované z plynosilikátových tvárnic hrúbky 400 mm, pričom v nadzemných podlažiach sú murované z plynosilikátových tvárnic hrúbky 400 mm. Vnútorné priečky sú murované z tehál plných pálených hrúbky 125 mm. Stropné konštrukcie sú monolitické železobetónové. Strecha je sedlová s pálenou krytinou Bramac. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu. Schodište je na železobetónovej doske s povrchom stupňov v I.PP z keramickej dlažby, v nadzemných podlažiach je z mäkkého dreva s podstupnicami. Vonkajšie úpravy sú zabezpečené škrabaným brizolitom s obkladom sokla z kameňa. Vnútorné úpravy povrchov sú z hladkej omietky stein. V sociálnom zariadení a okolo kuchynskej linky je keramický obklad stein. Zariaďovacie predmety sú nadštandardné a batérie sú pákové. Okná sú plastové s vnútornými predokennými žalúziami, Dvere v I. PP sú dyhované v oceľových zárubniach, v nadzemných podlažiach sú z tvrdého dreva v obložkových zárubniach, garážová brána je rolovacia s automatickým otváraním. Podlahy v obytných miestnostiach sú plávajúce drevené, v obývacej izbe sú kazetové drevené parkety, ostatné podlahy sú prevedené keramickou dlažbou. V I. PP v garáži je montážna jama, umývadlo. V práčovni sa nachádza rohová vaňa, umývadlo a WC s kombi splachovačom. V I. PP je umiestnený plynový kotol Junkers so zásobníkom teplej vody. V I. NP sa nachádza samostatné WC s kombi splachovačom a umývadlom, v kúpeľni je vaňa a umývadlo, v hale je kachľová pec. V kuchyni je kuchynská linka je z materiálov na báze dreva so zabudovanou sklokeramickou plynovou varnou doskou s komínovým odsávačom pár, granitový drez, umývačka riadu. V kúpeľni je rohová vaňa s umývadlom a WC s kombi splachovačom. V II. NP je samostatné WC s kombi splachovačom a umývadlom. Kúpeľňa V II. NP je s rohovou vaňou a umývadlom a WC s kombi splachovačom.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

  1. Krytý bazén bez súpisného číslo na parcele č. 64/3, katastrálne územie Pereš, okres Košice II

Jedná sa o stavbu krytého bazéna postavenú v nadväznosti na rodinný dom súpisné číslo 2096. Je to samostatne stojaca podpivničená stavba. Na užívanie krytého bazéna bolo vydané stavebné povolenie, ktoré nadobudlo právoplatnosť 26.06.2002. Stavba bola stavebne ukončená, ale nebola skolaudovaná. Predpokladáné užívanie stavby je stanovené na rok 2016. V čase obhliadky nebol bazén napustený a celá stavba neslúžila svojmu účelu. Pri obhliadke bolo viditeľné, že teleso bazéna bolo oproti podlahe predpokladáme, že pôsobením spodnej vody,  nadvihnuté.  Orientácia bazénovej časti je na juh. Nehnuteľnosť bola ku dňu obhliadky  napojená   na  verejný  rozvod   ELI,  vodovod a kanalizáciu.

 

Dispozičné riešenie:

1. PP tvorí: technické zázemie pre bazén, technológia bazéna, kotolňa a dvojgaráž, ktorá je prepojená s garážou v rodinnom dome, k tomuto podlažiu patrí aj vonkajšie schodisko.

Zastavaná plocha I. PP je 91,77 m2.

1. NP tvorí: vstup zo severnej strany, bazénová hala s bazénom, bývalá sauna bez vybavenia, hygienické zariadenia, schodisko na galériu, sklad náradia a zimná záhrada.

Zastavaná plocha I. NP je 235,70 m2.

2. NP: pracovňa, spoločenská miestnosť a príprava na kuchyňu.

Zastavaná plocha II. NP je 65,13 m2.

 

Technicko-konštrukčné riešenie:

Krytý bazén je založený na základových pásoch s vodorovnou a zvislou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie v I.PP sú z monolitického betónu, v nadzemných podlažiach sú murované z plynosilikátových tvárnic hrúbky  400 mm. Vnútorné priečky sú murované z tehál plných pálených s hrúbkou 125 mm. Stropné konštrukcie sú monolitické železobetónové. Strecha je sedlová s nerovnakou výškou hrebeňa s pálenou krytinou Bramac. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu. Schodište je na železobetónovej doske s povrchom stupňov z keramickej dlažby. Vonkajšie úpravy povrchov sú zo silikónovej omietky s obkladom sokla z kameňa. Vnútorné úpravy povrchov sú z hladkej omietky stien, v sociálnom zariadení sa nachádza keramický obklad stien. Zariaďovacie predmety sú nadštandardné a batérie sú pákové. Okná sú plastové s vnútornými predokennými žalúziami. Dvere sú dyhované v oceľových zárubniach, v nadzemných podlažiach sú z tvrdého dreva v obložkových zárubniach.

 

 

  1. Krytá terasa na parcele CKN č. 64/11 

Na parcele č. 64/11 ako prístavba k rodinnému domu je postavený altánok, ktorý je prístupný z kuchyne nachádzajúcej sa v rodinnom dome. Začiatok užívanie bol v roku 2001.

 

Dispozičné riešenie:

Zastavaná plocha I. NP je 25,52 m2.

 

Technicko-konštrukčné riešenie:

Založenie krytej terasy je bez podmurovky, iba základy pod stĺpikmi. Zvislé nosné konštrukcie sú do 1/3 výšky z muriva – z tehál, v 2/3 sú iba drevené stĺpiky. Stropné konštrukcie tvorí drevený krov a pultová strecha s plechovou krytinou. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu. Vonkajšie a vnútorné úpravy sú napustené impregnáciou. Podlaha je keramická a elektroinštalácia je svetelná.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V – 6448/2012.
b) Navrhovateľ dražby upozorňuje na ust. § 167r zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a to na právo osôb uvedených v § 167r vykúpiť majetok z konkurznej podstaty.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR (slovom: nula EURO)
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 60/2021 zo dňa 11.06.2021 vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
441.000 EUR (slovom: štyristoštyridsaťjedentisíc EURO)