Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 172/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 7.9.2021
  • Značka:
  • O000484
Obchodné meno: Franojan, s.r.o.
Sídlo: Zelená 2C/X3, 97404 Banská Bystrica Slovenská republika
IČO: 53225066
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Banská Bystrica
Oddiel: Sro
Vložka: 39617/S

Oznámenie o uložení návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností do zbierky listín a o zverejnení informácií v súvislosti s cezhraničným zlúčením podľa ustanovenia § 69aa ods. 3 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov.

Spoločnosť Franojan, s.r.o., IČO: 53225066, so sídlom: Zelená 2C/X3, 97404 Banská Bystrica, Slovenská republika, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č.: 39617 / S (ďalej len ako „Franojan, s.r.o.“), týmto oznamuje, že návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti Franojan, s.r.o. a spoločnosti CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, REGON: 301963004, so sídlom: ul. PRZEMYSŁOWA nr 39, 61-541 POZNAN, Poľská republika, zapísanej v KRS pod č. 0000400826 (ďalej len ako „CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA“), bol dňa 20.08.2021 uložený do zbierky listín Okresného súdu Banská Bystrica v súlade s ustanoveniami § 69aa ods. 3 a § 218a ods. 6 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len ako „Obchodný zákonník“). V dôsledku cezhraničného zlúčenia spoločnosť CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA zanikne zlúčením bez likvidácie a spoločnosť Franojan, s.r.o. sa stane nástupníckou spoločnosťou. V súlade s ustanovením § 69aa ods. 3 v súvislosti s uložením návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností Franojan, s.r.o. a CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA do zbierky listín Okresného súdu Banská Bystrica, spoločnosť Franojan, s.r.o. zverejňuje nasledovné zákonom požadované údaje:

A)Obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (§ 69aa ods. 3 písm. a) Obchodného zákonníka):

Nástupnícka zúčastnená spoločnosť:

Franojan, s.r.o., IČO: 53225066, so sídlom: Zelená 2C/X3, 97404 Banská Bystrica, Slovenská republika je spoločnosťou s ručením obmedzeným, existujúca podľa práva Slovenskej republiky;

Zanikajúca zúčastnená spoločnosť:

CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, REGON: 301963004, so sídlom: ul. PRZEMYSŁOWA nr 39, 61-541 POZNAN, Poľská republika je spoločnosťou s ručením obmedzeným, existujúca podľa práva Poľskej republiky;

B) Názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo v inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (§ 69aa ods. 3 písm. b) Obchodného zákonníka):

Nástupnícka zúčastnená spoločnosť:

Franojan, s.r.o., IČO: 53225066, so sídlom: Zelená 2C/X3, 97404 Banská Bystrica, Slovenská republika, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č.: 39617 /S, identifikačné číslo (IČO): 53225066;

Zanikajúca zúčastnená spoločnosť:

CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, sídlom: ul. PRZEMYSŁOWA nr 39, 61-541 POZNAN, Poľská republika je zapísaná v obchodnom registri vedenom Okresným súdom POZNAN - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SADOWEGO pod  číslom KRS: 0000400826, identifikačné číslo (REGON): 301963004;

C) Odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy internetovej stránky, ak je zriadená, na ktorej možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka (§ 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka):

1. Cezhraničné zlúčenie spoločnosti Franojan, s.r.o. a CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA nebude mať pre veriteľov spoločnosti Franojan, s.r.o. žiadne dôsledky a nijako neovplyvní vymožiteľnosť ich pohľadávok voči spoločnosti Franojan, s.r.o., prípadne spoločnosti CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA po uskutočnení cezhraničného zlúčenia.

2. V súlade s ustanovením § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, veritelia spoločnosti Franojan, s.r.o., ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí budú mať ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností Franojan, s.r.o. a CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA (ďalej len „návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení“) voči nej nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so spoločnosťou Franojan, s.r.o. nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zloží peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

3. Veritelia spoločnosti Franojan, s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí budú mať ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení voči spoločnosti Franojan, s.r.o. nesplatné pohľadávky, o primeranom zabezpečení ktorých bude rozhodovať príslušný súd v zmysle § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, sú oprávnení informovať notára, ktorý bude v súlade s § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka preskúmavať splnenie požiadaviek pre cezhraničné zlúčenie a vydávať osvedčenie o ich splnení, o stave týchto súdnych konaní. Meno a adresa notára je uvedená v bode 4.

4. Podľa ustanovenia § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti Franojan, s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom cezhraničného zlúčenia do obchodného registra preskúma notár a vydá o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice (ďalej len ako „osvedčenie“). Osvedčenie bude pri spoločnosti Franojan, s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti vydávať notár JUDr. Jakub Kajba, na adrese Tajovského 3, 97401 Banská Bystrica, Slovenská republika, kontakty: tel.: +421 48 2861012, e-mail: jakub.kajba@notar.sk

5. V súlade s § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka notár vydá osvedčenie, ak súdne konania podľa § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, o ktorých ho informovali veritelia, boli právoplatne ukončené alebo ak návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení obsahuje dohodu o právomoci súdu a rozhodnom práve, na základe ktorej by veritelia, ktorí mali voči Franojan, s.r.o. pred cezhraničným zlúčením pohľadávky, mohli uplatniť svoje právo voči Franojan, s.r.o. ako nástupníckej spoločnosti na slovenskom súde a na základe slovenského práva. Ak prebiehajú súdne konania podľa § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, notár v osvedčení uvedie, že takéto konania prebiehajú. Právomoc slovenského súdu v takých konaniach ostáva zachovaná aj po nadobudnutí účinnosti cezhraničného zlúčenia.

6. Vzhľadom k tomu, že žiadna zo zúčastnených spoločností na cezhraničnom zlúčení nevydala žiadne dlhopisy ani iné cenné papiere so zvláštnymi právami, neboli prijaté žiadne opatrenia ani poskytnuté žiadne práva, ktoré by mala nástupnícka spoločnosť Franojan, s.r.o. poskytnúť vlastníkom dlhopisov a/alebo iných cenných papierov so zvláštnymi právami.

7. Cezhraničné zlúčenie nebude mať žiadny vplyv na spoločníkov spoločností zúčastnených na cezhraničnom zlúčení, a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

8. Všetky uvedené informácie vrátane informácií podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka je možné bezplatne získať v sídle Zanikajúcej spoločnosti CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, na adrese: ul. PRZEMYSŁOWA nr 39, 61-541 POZNAN, Poľská republika, v sídle Nástupníckej spoločnosti Franojan, s.r.o., na adrese: Zelená 2C/X3, 97404 Banská Bystrica, Slovenská republika, v sídle Notárskeho úradu JUDr. Jakuba Kajbu, Tajovského 3, 97401 Banská Bystrica, Slovenská republika, kontakty: tel.: +421 48 2861012, e-mail: jakub.kajba@notar.sk, Slovenská republika, na internetovej stránke Zanikajúcej spoločnosti CONECTO SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA: www.conecto-latam.com a na internetovej stránke Nástupníckej spoločnosti Franojan, s.r.o.: www.spolocnosti.sk/conecto.html