Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 171/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 6.9.2021
  • Značka:
  • K044841
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Pišta Ladislav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Nový Dvor 29 / 38, 05952 Veľká Lomnica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 21.05.1972
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Slavomír Kollár
Sídlo správcu: Levočská 2, 08001 Prešov
Kotakt na správcu : slavomir.kollar@gmail.com, 0915/885 511
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/216/2019 S1288
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/216/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Mgr. Slavomír Kollár, správca zapísaný v zozname správcov vedenom MS SR, pod číslom S 1288, so sídlom kancelárie: Levočská 2, 080 01 Prešov ako správca dlžníka: Ladislav Pišta, nar. 21.05.1972, trvale bytom Nový Dvor 29/38, 059 52 Veľká Lomnica, štátny občan SR ( ďalej len „Dlžník“) v konaní o oddlžení formou konkurzu vedenom na Okresnom súde Prešov pod sp.zn. 5OdK/216/2019, týmto vyhlasuje podľa ust. § 167n ods. 1 v spojení s ust. § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) 2. kolo ponukového konania na predaj majetku dlžníka zapísaného do súpisu všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 111/2019 zo dňa 11.06.2019 ako súpis všeobecnej podstaty pod K049933. 

Bližšie informácie o predmete ponukového konania poskytne správca na emailovej adrese: slavomir.kollar@gmail.com

Podmienky ponukového konania:

1) Záväzná ponuka záujemcu musí byť doručená správcovi v zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKOVÉ KONANIE sp. zn.: 5OdK/216/2019 – ZÁVÄZNÁ PONUKA - NEOTVÁRAŤ!“.

2) Záväzné ponuky sú záujemcovia povinní doručiť písomne, v zalepenej obálke na adresu kancelárie správcu: Levočská 2, 080 01 Prešov.

3) Lehota na predkladanie ponúk je 10 kalendárnych dní od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ponuky, ktoré nebudú doručené v lehote na predkladanie, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne neprihliada.

4) Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, inak sa na všetky ponuky rovnakého uchádzača neprihliadne.

5) Záujemca nie je oprávnený do skončenia verejného ponukového konania predloženú ponuku meniť, dopĺňať ani vziať späť. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná a je ňou viazaný.

6) Každý záujemca je povinný  zložiť zálohu na celú ponúknutú kúpnu cenu, v plnom rozsahu, 100% z ponúkanej kúpnej ceny ako zálohy na kúpnu cenu podľa § 167p ods. 1 ZKR. Záloha na ponúkanú kúpnu cenu musí byť vo výške 100% a jej výška musí byť zhodná s výškou ponúknutej kúpnej ceny. Záloha musí byť zložená v prospech účtu, ktorý je vedený v mBank, IBAN: SK72 8360 5207 0042 0144 0094, variabilný symbol: 52162019. Záloha musí byť pripísaná na účet správcu najneskôr do 10 dní od zverejnenia tohto ponukového konania. Do poznámky pre príjemcu je potrebné uviesť meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby.  Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu.

7) Návrh záväznej ponuky musí spĺňať nasledovné podmienky:

a) musí byť vyhotovený písomne v slovenskom jazyku,

b) musí obsahovať presné označenie záujemcu:     

 -  pri fyzickej osobe nepodnikateľ - meno, priezvisko, bydlisko, podpis, fotokópia preukazu totožnosti, telefonický kontakt, emailovú adresu,

- pri fyzickej osobe podnikateľ -  meno, priezvisko, bydlisko, podpis, fotokópia preukazu totožnosti a výpis zo živnostenského alebo iného obchodného registra nie starší ako jeden mesiac, telefonický kontakt, emailovú adresu,

- pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo, IČO, originál výpisu zo živnostenského alebo iného obchodného registra nie starší ako jeden mesiac, podpis štatutárneho (nych) zástupcu (cov) právnickej osoby, telefonický kontakt, emailovú adresu,

c) musí obsahovať presné označenie predmetu, na ktorý záujemca predkladá ponuku,

d) musí obsahovať návrh kúpnej ceny v eurách,

e) musí obsahovať doklad preukazujúci zloženie 100% z ponúkanej kúpnej ceny ako zálohy na kúpnu cenu podľa § 167p ods. 1 ZKR.

f) musí obsahovať čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania vyhláseného správcom a prijíma ich bez výhrad

g) musí obsahovať čestné vyhlásenie o tom, že záujemca nemá žiadne záväzky voči dlžníkovi

h) musí obsahovať súhlas so správou, spracovaním a uchovaním osobných údajov správcom za účelom spracovania a vyhodnotenia verejného ponukového konania, prípadne uzatvorenia kúpnej zmluvy,  v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z.

8) Na ponuky doručené správcovi po lehote alebo ponuky, ktoré nebudú obsahovať všetky požadované náležitosti sa nebude prihliadať.

9) Záujemcovia nemajú nárok na náhradu nákladov spojených s účasťou v ponukovom konaní. Úspešný záujemca podáva návrh na vklad do katastra nehnuteľností a znáša všetky náklady súvisiace s účasťou vo verejnom ponukovom konaní.

10) Vyhodnotenie ponúk správca uskutoční v lehote do 10 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.  Víťazom verejného ponukového konania sa stane stane ten záujemca, ktorý splnil všetky podmienky ponukového konaia a zároveň ponúkol najvyššiu cenu za predmet ponuky

11)  V zmysle ust. § 167r ods. 2 ZKR má oprávnená osoba, ktorou je dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manželka alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza, so súhlasom dlžníka právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní, ak takúto cenu uhradí správcovi do 10 dní od skončenia ponukového konania.

12)  Ak oprávnená osoba nevykúpi majetok z konkurznej podstaty, správca uzatvorí s úspešným záujemcom kúpnu zmluvu.  V prípade, že záujemca, ktorého predložená ponuka bola vyhodnotená ako najvýhodnejšia, tento kúpnu zmluvu v určenej lehote z dôvodu na strane záujemcu so správcom neuzavrie, záujemca je povinný strpieť prepadnutie ním zloženej zálohy na kúpnu cenu v prospech konkurznej podstaty.

13)  V lehote 5 pracovných dní od uzatvorenia kúpnej zmluvy s úspešným záujemcom, alebo od uzavretia zmluvy o vykúpení majetku z konkurznej podstaty oprávnenou osobou vráti správca neúspešným záujemcom nimi zložené zálohy na kúpne ceny.

14)  Kupujúci nadobúda majetok tak ako stojí a leží. Majetok sa predáva v stave, v akom sa nachádza v čase tohto ponukového konania. Záujemca predložením ponuky súhlasí a berie na vedomie, že predmet ponukového konania môže vykazovať faktické alebo právne vady, ktoré záujemcovi nemusia byť zrejmé, pričom záujemca sa zaväzuje, že si neuplatní akýchkoľvek nároky z týchto vád alebo s vadami súvisiace voči správcovi alebo úpadcovi a predmet ponukového konania - majetok kupuje s týmto vedomím.

15)  Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

16)  Správca je oprávnený všetky ponuky odmietnuť aj bez udania dôvodu, najmä v prípade, ak vyhodnotí ponúknutú kúpnu cenu ako neprimerane nízku.

17)  Správca má právo kedykoľvek bez uvedenia dôvodu zrušiť ponukové konanie.

 

Mgr. Slavomír Kollár, správca