Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 171/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 6.9.2021
  • Značka:
  • K044782
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: KOVEL KBK s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: VIšňové 627, 013 23 Višňové
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 47601981
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Mária Kostolná
Sídlo správcu: Pavla Mudroňa 1191/5, 01001 Žilina
Kotakt na správcu : kostolna@advocatis.sk
Spisová značka správcovského spisu : 10K/4/2020 S 1744
Spisová značka súdneho spisu : 10K/4/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o 1. kole ponukového konania

JUDr. Mária Kostolná, správca úpadcu KOVEL KBK s.r.o., so sídlom Višňové 627, 013 23 Višňové, IČO: 47 601 981, týmto v súlade s § 92 ods. 1 písm. d)  zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov vyhlasuje 1. kolo ponukového konania na predaj hnuteľného majetku úpadcu vedeného v súpise všeobecnej podstaty, zverejnenom v Obchodnom vestníku dňa 31.5.2021 č. OV 103/2021, ktorým je:

 

Položka č. 5 súpisu:

Bodový zvárací stroj

Značka: TECNA 4646

Rok výroby: 2012

Výrobné číslo: 00746

Stav opotrebovanosti: plne funkčný

Umiestnenie vozidla: Žilina

Spoluvlastnícky podiel dlžníka: 1/1

Súpisová hodnota: 500 EUR

 

Ponukové konanie sa uskutočňuje na základe záväzného pokynu udeleného Okresným súdom Žilina dňa 24.8.2021 (OV č. 167/2021 zo dňa 30.8.2021), pričom ponúknutá kúpna cena nesmie byť nižšia ako je 100 % súpisovej hodnoty ponúkanej hnuteľnej veci.

  1. Predmet ponukového konania bude predaný za najvyššiu ponuku s možnosťou správcu odmietnuť neprimerane nízke ponuky.
  2. Lehota na predkladanie ponúk je 20 dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku.
  3. Lehota na vyhodnotenie ponúk je do 10 dní od uplynutia lehoty podľa bodu 2, t. j. lehoty na predkladanie ponúk.
  4. Podaním ponuky od záujemcu k Predmetu ponukového konania záujemca prejavuje súhlas s podmienkami ponukového konania a zároveň so zmluvnou pokutou vo výške 10% z kúpnej ceny v prípade porušenia podmienok ponukového konania podľa bodu "G.".

Podmienky ponukového konania

A. Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony.

B. Záväzná ponuka záujemcu pre ponukové konanie musí:

  • byť vyhotovená v slovenskom alebo českom jazyku, v ostatných prípadoch sa vyžaduje úradný preklad do slovenského jazyka.
  • obsahovať presné označenie záujemcu o kúpu Predmetu ponukového konania – pri fyzickej osobe nepodnikateľovi ponuka musí obsahovať meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, kontakt a vlastnoručný podpis fyzickej osoby; pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo, IČO, podpis štatutárneho zástupcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra alebo iného registra a výpis z obchodného registra alebo iného registra nie starší ako 90 dní a kontakt; pri fyzickej osobe podnikateľovi meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, vlastnoručný podpis fyzickej osoby podnikateľa, výpis zo živnostenského registra nie starší ako 90 dní a kontakt.
  • obsahovať adresu na doručovanie písomností v priebehu ponukového konania nachádzajúcu sa na území Slovenskej republiky ako aj e-mailovú adresu za účelom elektronickej komunikácie.
  • obsahovať presnú výšku ponúkanej kúpnej ceny v eurách jej číselným a slovným vyjadrením, tak aby o výške ponúkanej odplaty neboli akékoľvek pochybnosti.
  • obsahovať nepochybný, určitý, zrozumiteľný prejav vôle záujemcu nadobudnúť Predmet ponukového konania.
  • obsahovať presné označenie Predmetu ponukového konania, na ktorý sa ponuka vzťahuje.
  • obsahovať súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom vyhodnotenia ponukového konania
  • byť doručená včas osobne, poštou na adresu kancelárie správcu: JUDr. Mária Kostolná, správca, Pavla Mudroňa 1191/5, 010 01 Žilina, v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením „sp. zn.: 10K/4/2020 – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“ v lehote podľa bodu 2. oznámenia o ponukovom konaní alebo elektronicky do elektronickej schránky správcu so zaručeným elektronickým podpisom. Na ponuky doručené správcovi po lehote sa nebude prihliadať, ani keď boli odoslané pred uplynutím tejto lehoty.

C. Záväznú ponuku doručenú správcovi osobne alebo poštou nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania.

D. Víťazom ponukového konania sa stane účastník spĺňajúci podmienky ponukového konania, ktorý súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov, prednosť bude mať tá ponuka, ktorá bola správcovi doručená ako prvá.

E. Správca je oprávnený odmietnuť z dôvodu neprimeranosti všetky predložené ponuky.

F. V prípade splnenia všetkých uvedených podmienok (vrátane skutočnosti, že správca ponuky neodmietol z dôvodu neprimeranosti), správca bezodkladne po vyhodnotení došlých ponúk oznámi víťaznému záujemcovi, že jeho ponuka bola najvýhodnejšia a úspešná. Oznámenie víťaznému záujemcovi je súčasne výzvou správcu adresovanou tomuto záujemcovi na uzavretie kúpnej zmluvy.

G. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu, alebo kúpnu cenu nehradí riadne a včas podľa pokynu správcu, je takýto záujemca povinný v prospech konkurzu uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 10% z ponúknutej kúpnej ceny.

H. Správca pri speňažení Predmetu ponukového konania prevedie na nadobúdateľa Predmet ponukového konania kúpnou zmluvou. Správca môže podmieniť uzavretie kúpnej zmluvy s úspešným záujemcom zložením zábezpeky v plnej výške kúpnej ceny.

V prípade potreby ďalších informácií – fotografií - je možné kontaktovať správcu na e-mailovej adrese: advocatis@advocatis.sk.