Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 171/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 6.9.2021
  • Značka:
  • K044911
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Lalik Ján
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Slavošovce 215, 04936 Slavošovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 13.10.1987
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ingrid Kovalčuková
Sídlo správcu: Štúrova 22, 04001 Košice
Kotakt na správcu : advokat@pravo-advokacia.sk, 0903 427 454
Spisová značka správcovského spisu : 26OdK/77/2021 S1588
Spisová značka súdneho spisu : 26OdK/77/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Ingrid Kovalčuková, so sídlom kancelárie Štúrova 22, 040 01 Košice, správca podstaty dlžníka:  Lalik Ján (13.10.1987), Slavošovce 215, 04936 Slavošovce, Slovensko, týmto v súlade s ustanovením § 167q ods. 3 v spojení s § 167p ZKR ponúka v 2. ponukovom konaní  na predaj majetok označeného dlžníka, ktorého súpis bol zverejnený v OV č. 139/2021 dňa 21.07.2021. Jedná sa o súpisovú zložku majetku  por. č. 1 (VP-01) a por. č. 2 (VP-02) – osobné motorové vozidlá zn. Škoda Octavia

 

Lehota na podávanie ponúk kúpnej ceny je: uplynutím desiateho (10.) dňa od zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku. Ponúknutú kúpnu cenu je potrebné zložiť na účet správcu vedený vo VÚB a.s., č. ú.: SK45 0200 0000 0042 3372 2053.

 

Podmienky predaja:

Majetok sa predáva tak ako stojí a leží.  Obhliadku je nutné vopred dojednať na t. č. 0903 427 454 u správcu, ktorý následne zabezpečí jej realizáciu v mieste bydliska dlžníka.

Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.  Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky.

 

Podľa § 167p ods. 2 ZKR

Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

 

Správca dáva do pozornosti záujemcom znenie § 167r ZKR, podľa ktorého platí, že

Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo kedykoľvek a ktorúkoľvek časť majetku vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom. Ustanovenia o pravidlách speňažovania sa v tom prípade nepoužijú.

 

Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.

 

Ak oprávnená osoba využije postup podľa citovaného ustanovenia § 167r ZKR, ponukové konanie sa ruší. Záujemca nemá nárok na uzavretie kúpnej zmluvy. O zrušení ponukového konania z dôvodov podľa § 167r ZKR správca záujemcu po splnení všetkých podmienok bezodkladne vyrozumie a  záujemcovi vráti kúpnu cenu zaplatenú v rámci ponukového konania ako preddavok na kúpnu cenu.

   

Náklady prepisu majetku, odstúpenie od zmluvy a dohoda o zmluvnej pokute a započítaní

Víťaz ponukového konania sa zaväzuje bezodkladne po výzve správcu uzavrieť o predaji kúpnu zmluvu. Prepis majetku v príslušnej evidencii ako aj všetky poplatky súvisiace s prevodom a prepisom hradí záujemca. Prepis majetku je záujemca povinný uskutočniť do piatich pracovných dní odo dňa udelenia splnomocnenia správcom. Ak v tejto lehote záujemca nezabezpečí prepis majetku alebo v lehote určenej správcom sa nedostaví do kancelárie správcu a neuzavrie kúpnu zmluvu, je správca oprávnený od zmluvy odstúpiť alebo na výsledky ponukového konania neprihliadať a započítať celú sumu zaplatenú na kúpnu cenu na zmluvnú pokutu, ktorá sa považuje za dojednanú vo výške zaplateného preddavku na kúpnu cenu.  Správca je po uplatnení zmluvnej pokuty oprávnený majetok opakovane speňažovať. Uplatnenie zmluvnej pokuty je účinné jeho doručením záujemcovi. Správca doručuje uplatnenie zmluvnej pokuty na adresu záujemcu uvedenú v ponuke, s odbernou lehotou zásielky 3 dni. Ak sa vráti zásielka z adresy záujemcu ako neprevzatá, bez ohľadu na dôvod neprevzatia, považuje sa za doručenú dňom odoslania, a to aj vtedy, ak sa adresát o jej obsahu nedozvedel. Uplatnením zmluvnej pokuty nie je dotknuté právo na náhradu škody.

 

Doručením písomnej ponuky a úhradou preddavku na kúpnu cenu vyjadruje záujemca svoj bezvýhradný súhlas s podmienkami ponukového konania, dohodou o zmluvnej pokute a o  započítaní kúpnej ceny na zmluvnú pokutu v prípade vzniku nároku.

 

V Košiciach, 31.08.2021

 

JUDr. Ingrid Kovalčuková, správca