Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 159/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 18.8.2021
  • Značka:
  • X042435
Aukcionár, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD032020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Aukcionár, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Veľká Okružná 17010 01 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Veľká Okružná
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Žilina d) PSČ 010 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 69792/L
IV. IČO/ dátum narodenia 51580268
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko VERSLUN, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Daniela Dlabača
b) Orientačné/súpisné číslo 35
c) Názov obce Žilina d) PSČ 010 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 50439782
C. Miesto konania dražby Salón Primátor Hotel LUX Námestie Slobody 2 974 01 Banská Bystrica
D. Dátum konania dražby 21. 09. 2021
E. Čas konania dražby 13:30
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané v katastri nehnuteľností Okresného úradu Banská Bystrica, katastrálny odbor na LV č. 3756 pre okres Banská Bystrica, obec Banská Bystrica, kat. úz. Radvaň ako  :

  • byt č. 26, vchod č.16, na 7. p. bytového domu, ktorý sa nachádza na ul. Družby  , súpisné č. 1866, orientačné číslo 16,  postavenom na parcele C KN č.  952 a s týmto bytom spojený spoluvlastnícky podiel 6282/248525-ín na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu súp.č. 1866 postavenom na pozemku parc.č. 952 KN C,
  • spoluvlastnícky podiel 6282/248525-ín na pozemku parc.č. 952 KN C - zastavaná plocha a nádvorie vo výmere 351 m2
H. Opis predmetu dražby

Bytový dom súp.č.1866 na C-KN p.č.952, je postavený na  ulici Družby č.16 v mestskej obytnej časti Radvaň v intraviláne k.ú. Radvaň,  ktorá predstavuje mestskú obytnú časť krajského mesta Banská Bystrica. Bytový dom obsahuje 10. nadzemných podlaží,  1.NP obsahuje vstupné priestory, spoločné priestory, pivnice pre jednotlivé byty a komunikačný priestor. 2.NP až 10.NP obsahuje komunikačné jadro, byty, celkový počet bytov v BD s.č.1866  je 37 samostatných bytových jednotiek umiestnených v jednom vchode. Strecha je rovná s krytinou s asfaltových natavovaných pásov. Obvodové steny a nosné deliace konštrukcie objektu sú vyhotovené ako železobetónové prefabrikované s dodatočne vyhotoveným zateplením obvodových stien (polystyrén hr. 100 mm), fasáda je z brizolitovej omietky na báze umelých látok s farebnou úpravou, celkovej hrúbky 45 cm, vnútorné nenosné steny sú hrúbky 15 a 11 cm. Stropy sú železobetónové prefabrikované s rovným podhľadom. V komunikačnom jadre sa nachádza železobetónové dvojramenné schodisko s povrchovou úpravou stupňov z lepeného PVC, medzi podesty s povrchovou úpravou z PVC podlahoviny, osobný  výťah (modernizovaný výťah spolu so strojovňou). Vnútorné povrchy stien sú upravené vápenno-cementovou hladkou omietkou, vo vstupných a schodiskových priestoroch aj so soklami z olejového náteru resp. keramického sokla. Podlahy vo vstupných priestoroch sú z keramickej dlažby, na chodbách a schodišťových podestách sú podlahy z lepenej PVC podlahoviny, v pivniciach a v ostatných miestnostiach najnižšieho podlažia je z časti cementový poter a z časti lepené PVC. Vchodové dvere sú hliníkové s izolačným dvoj sklom, okná najnižšieho podlažia sú plastové z izolačným dvoj sklom, okná vo vstupných priestoroch sú plastové s izolačným dvoj sklom s oplechovaním vonkajších parapet s hliníkového plechu. Bytový je napojený na všetky inžinierske siete vrátane diaľkového rozvodu centrálneho ústredného vykurovania a slaboprúdových rozvodov - káblovej televízie (UPC, T-Com, Orange). Bytový dom je vybavený rozvodom spoločnej televíznej antény, káblovou televíziou, bleskozvodom, požiarnymi hydrantmi, telefónnymi rozvodmi a elektronickým vrátnikom. Obytný dom bol daný do užívania v roku 1965.

 

Predmetom dražby je trojizbový byt s úplným príslušenstvom o celkovej zmeranej podlahovej ploche 60,56 m2 vrátane pivnice. Dve obytné izby s orientáciou na sever a jedna obytná izba s balkónom s orientáciou na západ. Byt má číslo 26 a nachádza sa na 7. poschodí  t.j. 8. nadzemnom podlaží bytového domu /8.NP/ v krajnej sekcii. Dispozíciu bytu tvoria tri obytné izby a príslušenstvo, ktoré obsahuje chodbu - predsieň, kúpeľňu,  WC, kuchyňu s jedálňou, balkón a pivnicu v najnižšom podlaží (1.NP). Okná v byte sú plastové s izolačným dvoj sklom, s interiérovými hliníkovými žalúziami a oplechovaním vonkajších parapetov z hliníkového plechu. Vnútorné omietky sú vápenné, v kúpeľni, WC a v kuchyni sú vyhotovené keramické obklady stien,  interiérové dvere sú rámové plné resp. 2/3 presklené s výplňou, vstupné dvere sú bezpečnostné prevedenie. Podlahy v obytných miestnostiach sú drevené dubové parkety, podlahy v ostatných miestnostiach prevažne z keramickej dlažby. Byt č.26 má murované jadro, jadro obsahuje kúpeľňu a samostatné WC, jadro je opatrené keramickým obkladom stien a keramickou dlažbou. V kúpeľni je osadená obmurovaná vaňa, a keramické umývadlo s pákovou zmiešavacou vodovodnou batériou 2x. V priestore WC je osadené WC so zadnou nádržkou. Priestor WC a kúpeľne je vybavený typovými ventilátormi.  Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou z materiálov na báze dreva v tvare "L", nerezovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, vstavanou plynovou štvorhorákovou varnou doskou, vstavanou  elektrickou rúrou a odsávačom pár, ďalej sa za kuchynskou linkou nachádza keramický obklad steny. Rozvod vody v byte je pre studenú aj teplú vodu z PVC, vykurovanie je cez liatinový rebrový radiátor opatrené meračmi tepla a termoregulačnými ventilmi. V byte je vyhotovený telefónny rozvod, rozvod káblovej televízie, internetu, telefónu a domáci vrátnik. K bytu prislúcha balkón s orientáciou na západ a vstavaná skriňa.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Prvky dlhodobej životnosti sú v dobrom stavebno-technickom stave. Byt nebol znalcovi,  napriek výzve o obhliadke sprístupnený.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
1. Zákonné záložné právo v zmysle § 15 Zák.č. 182/93 Z.z. v prospech ostatných vlastníkov bytov
2. Na byt č. 26/VII. poschodie, vchod 16 a podiel 6282/248525 k pozemku a na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu: Záložné právo pre pohľadávku VERSLUN, s.r.o., Daniela Dlabača 35, 010 01 Žilina, ICO:50439782, č. zml. V 7201/2019 zo dna 2.12.2019 - čz 7074/2019.

Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy týkajúce sa predmetu dražby.

Predmet dražby nie je súčasťou pamiatkového fondu požívajúceho ochranu v zmysle zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu alebo iných predpisov tvoriacich platný právny poriadok Slovenskej republiky.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok č. 148-2021 vypracoval Ing. Michal Derkits, Predmestská 1352/59, 010 01 Žilina, dňa 7.7.2021. Pri oceňovaní bol použitý právny predpis – Vyhláška MS SR č. 492/2004 Z.z. o stanovení všeobecnej hodnoty v znení neskorších predpisov.
Byt č. 26, vchod č.16, na 7. p. bytového domu súp.č. 1866 – orientačné číslo 16 , k.ú. Radvaň, zapísaný u Okresného úradu Banská Bystrica, katastrálny odbor na LV č. 3756 nebol znalcovi, napriek výzve o obhliadke ,sprístupnený a nebolo možné získať skutočný pôdorys bytu s prípadnými dispozičnými zmenami v byte a s prevedenými rekonštrukčnými prácami a z tohto dôvodu je v tomto posudku predmetný byt č. 10 ohodnocovaný ako byt v pôvodnom stave s riadnou údržbou, so štandardným vybavením, charakteristickým pre byty v danej lokalite. Znalec preto pri oceňovaní bytu vychádzal z dostupných informácii a pôdorysu bytu a informácie o veku stavby doložených správcom bytového domu, v ktorom sa predmet dražby nachádza.
K. Najnižšie podanie 99.400,-€
L. Minimálne prihodenie 500,-€
M. Dražobná zábezpeka a) výška 20.000,-€
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku dražobníkovi alebo do notárskej úschovy v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe len ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2.hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky 3.originál alebo overená kúpia preukazujúca vystavenie bankovej záruky Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby dražobníkom
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, teda vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom, vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby je povinný, na výzvu dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená, to platí aj pre náklady opakovanej dražby konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti alebo na účet dražobníka vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., č.účtu: IBAN :SK55 1111 0000 0014 8826 1005, variabilný symbol: 032020.
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka č. 1: 3.9.08.2021 (piatok ) o 12:30 hod. Obhliadka č. 2: 4.9.2021 (sobota) o 10.00 hod.
Miesto obhliadky ul. Družby č.1866/16, Banská Bystrica
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred bytovým domom na ulici Družby č.1866/16, Banská Bystrica v čase 15 minút pred termínom obhliadky . Účasť na obhliadke nie je potrebné vopred nahlasovať, účastníci obhliadky sú povinní preukázať svoju totožnosť. Účastníci obhliadky sú povinní podriadiť sa pokynom dražobníka, tak aby boli zachované všetky protiepidemiologické opatrenia nariadené orgánmi štátu súvisiacimi so zamedzením šírenia vírusu COVID-19.
Kontaktné údaje pre potreby účasti na obhliadke sú:
- adresa sídla dražobníka
- tel. č.: +421-910 601 006
- e-mail: info@aukcionar.sk
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu, ak uhradí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník vydražiteľovi po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia dokladu totožnosti vydražiteľa. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá predmet dražby, kľúče od dverí a vrát a spoločne s vydražiteľom si potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Peter
c) priezvisko Danczi
d) sídlo Turecká 24, 940 21 Nové Zámky