Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 151/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.8.2021
  • Značka:
  • X039845
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 032/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby miestnosť 11 na 1. poschodí budovy spol. Vallis – jazykové vzdelávanie, s.r.o., Trhová 1/A, 917 01 Trnava
D. Dátum konania dražby 03. 08. 2021
E. Čas konania dražby 9:00 hod. – 9:11 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Dunajská Streda, obec: Veľký Meder, katastrálne územie: Veľký Meder, zapísané v evidencii Okresného úradu Dunajská Streda, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1209, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 951 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 1585 o výmere 434 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • garáž so súpisným číslom 2980 s príslušenstvom, postavená na pozemku parc. reg. „C“ č. 1586 o výmere 21 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1585 o výmere 434 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1586 o výmere 21 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1587 o výmere 1634 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom so súpisným číslom 951, kat. územie Veľký Meder

Ide o samostatne stojaci murovaný rodinný dom s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia, bez obytného podkrovia , s valbovou strechou. Do užívania bol daný v roku 1953. V roku 1962 bola realizovaná prístavba. V roku 2015 bola realizovaná čiastočná rekonštrukcia (nové vnútorné vybavenie hygienických miestností, vnútorných rozvodov vody a kanalizácie, keramických obkladov).

 

Dispozičné riešenie:

1. nadzemné podlažie tvorí: dve obytné miestnosti, kuchyňa s jedálenským kútom, predsieň, kúpeľňa, WC a sklad.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 93,07 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Dom je založený na betónových základoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti z ťažkých natavovaných asfaltových pásov. Podmurovka je z betónu s priemernou výškou 0,15 m. Zvislé nosné konštrukcie sú murované v prevažnej časti z hlinených tehál v skladobnej hrúbke 0,55 m. Deliace priečky sú murované z tehál hr. 0,15 m. Vnútorné omietky sú vápenné štukové hladké. Stropná konštrukcia je drevená trámová s horným aj dolným dreveným záklopom, s rovným podhľadom. Krov je vyhotovený ako drevený (polo) valbový so stojatou stolicou a s krytinou z azbestocementových šablón na latách. Klampiarske konštrukcie úžľabí strechy sú z obojstranne pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú na všetkých priečeliach zdrsnené. Dvere sú drevené hladké plné alebo zasklené rámové. Okná sú drevené prevažne dvojité s doskovým ostením s vnútornými kovovými žalúziami. Podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne z paluboviek, v ostatných miestnostiach je keramická dlažba. Ústredné kúrenie je teplovodné s rozvodom z oceľových trubiek, vykurovacie telesá sú oceľové článkové. Zdrojom vykurovania je kotol ÚK na tuhé palivá zn. H 41 umiestnený v kuchyni. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická. V dome je rozvod zemného plynu. Rozvod studenej a teplej vody je vyhotovený z Pe potrubia z centrálneho zdroja. Zdrojom TÚV je elektrický zásobníkový ohrievač vody umiestnený v kúpeľni. Dom je odkanalizovaný do vlastnej žumpy. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva s plynovým sporákom s elektrickou rúrou a nerezovým drezom. V kúpeľni je samostatná sprcha a keramické umývadlo. Batérie sú pákové nerezové, jedna so sprchou. Vo WC je keramická WC kombi misa a keramické umývadielko. V kúpeľni a WC sú keramické obklady stien. V kuchyni sa nachádzajú krbové kachle s uzatvoreným ohniskom. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením.

 

2. Garáž so súpisným číslom 2980, kat. územie Veľký Meder

Ide o samostatne stojacu murovanú garáž, s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia s pultovou strechou. Do užívania bola daná v roku 1975. Dispozične pozostáva z jednej miestnosti, ktorá slúži ako garáž pre osobné motorové vozidlo.

Zastavaná plocha garáže je 20,53 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti z ťažkých natavovaných asfaltových pásov. Zvislé konštrukcie sú murované z plynosilikátových tvárnic v skladobnej hr. 0,3 m. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia je drevená trámová s dolným dreveným záklopom a podbitím krovu. Krov je vyhotovený ako drevený pultový s krytinou z azbestocementových vlnoviek. Klampiarske konštrukcie strechy sú z obojstranne pozinkovaného plechu. Fasádna omietka je vyhotovená na všetkých priečeliach zdrsnená. Garážové vráta sú drevené dvojkrídlové otváravé. Podlaha v miestnosti je s povrchom z hrubého betónu. Elektroinštalácia je svetelná - poistkové automaty.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

1. Hospodárska budova

Ide o murovanú budovu s jedným nadzemným podlažím bez podpivničenia so sedlovou strechou. Do užívania bola daná v roku 1965. Dispozične pozostáva z piatich neobytných miestností chlievov a skladu.  

Zastavaná plocha hospodárskej budovy je 32,56 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti z ťažkých natavovaných asfaltových pásov. Zvislé konštrukcie sú murované v prevažnej časti z plných pálených tehál v skladobnej hrúbke 0,15 m. Deliace priečky sú vyhotovené z tehál hr. 0,15 m. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia je vyhotovená drevená trámová s horným dreveným záklopom a viditeľnými trámami. Krov je drevený sedlový s drevenou hambálkovou konštrukciou s krytinou z azbestocementových šablón na latách. Klampiarske konštrukcie strechy sú z obojstranne pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú zdrsnené. Dvere sú drevené zvlakové. Podlahy sú z hrubého betónu. Elektroinštalácia je svetelná - poistkové automaty.    

2. Letná kuchyňa

Ide o murovanú drobnú stavbu s jedným nadzemným a jedným podzemným podlažím, s pultovou strechou. Do užívania bola daná v roku 1975. Dispozične pozostáva zo skladu na 1. PP a zádveria a letnej kuchyne na 1. NP.

Zastavaná plocha 1. PP je 8,47 m2.

Zastavaná plocha 1. NP je 8,47 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti z ťažkých natavovaných asfaltových pásov. Zvislé konštrukcie sú murované v prevažnej časti z plných pálených tehál v skladobnej hrúbke 0,30 m na 1. PP a 0,15 m na 1. NP. Deliace priečky sú vyhotovené z tehál hr. 0,15 m. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia je vyhotovená ako monolitická betónová. Schody sú kovové. Krov je drevený pultový s krytinou z azbestocementových vlnoviek. Klampiarske konštrukcie strechy sú z obojstranne pozinkovaného plechu. Dvere sú zvlakové drevené. Okno je drevené jednoduché s jednovrstvovým zasklením. Podlahy sú z dusanej zeminy na 1. PP a s povrchom z cementového poteru na 1. NP. Elektroinštalácia je svetelná - poistkové automaty. Na 1. PP sa nachádza vodomer - časť vodovodnej prípojky.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-7724/15.
b) Exekučné záložné právo na základe exekučného príkazu č. EX 485/17 (ExÚ Nitra, JUDr. Erik Tóth – súdny exekútor).
c) Exekučné záložné právo na základe exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. 134EX 392/18 (ExÚ Senica, Vladimír Podešla – súdny exekútor).
d) Rozhodnutie o určení chráneného územia pre osobitné zásahy do zemskej kôry, R-504/2019.
e) Exekučné záložné právo na základe exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. 134EX 92/21 (ExÚ Senica, Vladimír Podešla – súdny exekútor).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 50.000,- EUR (slovom: päťdesiattisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 92/2021 zo dňa 24.05.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
47.900,- EUR (slovom: štyridsaťsedemtisícdeväťsto EURO)