Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 151/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.8.2021
  • Značka:
  • X039850
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 026/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 03. 08. 2021
E. Čas konania dražby 13:45 hod. – 13:54 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Komárno, obec: ČÍČOV, katastrálne územie: Číčov, zapísané v evidencii Okresného úradu Komárno, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 657, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 514 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. “C“ č. 2658/88 o výmere 211 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. “C“ č. 2658/14 o výmere 693 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. “C“ č. 2658/88 o výmere 211 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

(ďalej len ako „predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 514, k. ú. Číčov

Je podpivničený, má jedno nadzemné podlažie a obytné podkrovie. Prvá časť domu bola vyhotovená v roku 1966 ako prístavba k rodinnému domu so súp. č. 55 nachádzajúcom sa na parc. č. 2658/63. V roku 1999 bol zrealizovaný rodinný dom so súp. č. 514, ktorý je funkčne aj prevádzkovo prepojený s pôvodným rodinným domom.

 

Dispozičné riešenie:

1. PP tvorí: garáž, kotolňa, skladové priestory.

Zastavaná plocha 1. PP je 111,55 m2.

1. NP tvorí: vstupný vestibul, chodba, zádverie, kúpeľňa, WC, predsieň, hala, obývacia izba, schodisko, zásobárňa, sklad.

Zastavaná plocha 1. NP je 155,38 m2.

Podkrovie tvorí: dve spálne.

Zastavaná plocha podkrovia je 111,55 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Pôvodný rodinný dom je prevádzkovo prepojený s prístavbou, teda s rodinným domom so súp. č. 514. Prístavba je založená na betónových základových pásoch s vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosné steny 1. PP sú betónové monolitické s hrúbkou 400 mm. Stropná konštrukcia v 1. PP je vyhotovená ako monolitická železobetónová doska s rovným podhľadom. Podzemné podlažie je osadené v hĺbke 150 cm pod úrovňou okolitého upraveného terénu. Na podlaží je rozvod studenej vody a plynu. Povrchová úprava podláh je z cementového poteru. Dvere sú drevené hladké plné v oceľových zárubniach. Schody sú železobetónové s povrchom z cementového poteru. Vonkajšia povrchová úprava nadzemnej časti suterénu je zo železobetónovej omietky Terranova. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením. Nosné steny 1. NP sú murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 400 mm. Dom je prestrešený valbovou strechou s krytinou z asfaltových šindľov. Stropná konštrukcia je vyhotovená ako monolitická železobetónová doska s rovným podhľadom. Vonkajšia úprava povrchov je prevedená zo šľachtenej omietky Terranova. Vnútorné omietky 1. NP sú vápennocementové hladké. Schody sú železobetónové s povrchom z keramickej dlažby. Dvere sú hladké plné z časti presklené. Podlahy obytných miestností v 1. NP tvoria prevažne veľkoplošné laminátové podlahy, v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby. Elektroinštalácia je svetelná s poistkovými automatmi. Vnútorné obklady sú na podlaží v kúpeľni na vani, WC a v hygienickej bunke. Klampiarske konštrukcie strechy sú úplné z pozinkovaného plechu, vrátane parapetov okien na každom podlaží. Nosné steny podkrovia sú murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 400 mm. Stropnú konštrukciu v podkroví vytvára konštrukcia krovu so sadrokartónovým podhľadom. Vonkajšia úprava fasády je prevedená zo šľachtenej omietky Terranova. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Povrchy stien tvorí vápenná maľba. Dvere sú hladké plné z časti zasklené. Podlahy obytných miestností tvoria textilné podlahoviny. Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou s nerezovým drezom, plynovým sporákom a elektrickou rúrou. Ku dňu obhliadky bola kúpeľňa bez zariadenia. V celom rodinnom dome sa nachádzajú drevené EURO okná z profilu s izolačným dvojsklom. Vykurovanie rodinného domu je ústredné na plyn s distribúciou tepla prostredníctvom oceľových radiátorov. Na 1. NP je rozvod studenej a teplej vody z oceľových pozinkovaných potrubí. Zdrojom teplej vody je kombinovaný kotol ÚK na plyn umiestnený v suteréne, avšak kúrenie bolo zabezpečené krbovými kachľami. Na 1. NP je rozvod zemného plynu. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod vody, plynu a na elektrické vedenie NN. Splaškové vody z objektu sú odvádzané do žumpy.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

1. Altánok

Altánok bol vyhotovený v roku 2000.

Zastavaná plocha altánku je 14,25 m2.

 

2. Mostík pre chodcov

Mostík pre chodcov bol vyhotovený v roku 1999.

Podlahová plocha mostíka pre chodcov je 4,55 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.  

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech Štátneho fondu rozvoja bývania Bratislava, IČO: 31 749 542, podľa V-446/00.
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-4343/14.
c) Exekučný príkaz 130EX 587/20-29 zriadením exekučného záložného práva na podiel 1/2 vlastníka Domonkosová Helena (ExÚ Šaľa, JUDr. Ľubomír Pekár – súdny exekútor).
d) Exekučný príkaz EX 9700/2017 zriadením exekučného záložného práva na podiel 1/4 vlastníka Domonkos Eduard (ExÚ Košice, JUDr. Ladislav Kováč, PhD. – súdny exekútor).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 76.200,- EUR (slovom: sedemdesiatšesťtisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 93/2021 zo dňa 31.05.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
84.600,- EUR (slovom: osemdesiatštyritisícšesťsto EURO)