Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 147/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 2.8.2021
  • Značka:
  • X038517
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 035/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 28. 07. 2021
E. Čas konania dražby 10:17 hod. – 10:30 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Dunajská Streda, obec: NOVÝ ŽIVOT, katastrálne územie: Tonkovce, zapísané v evidencii Okresného úradu Dunajská Streda, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1009, a to konkrétne:

  • byt č. 2 nachádzajúci sa na 2. p. 1 poschod. obyt. domu so súpisným číslom 93, vchod: 1 v obci Nový Život (ďalej len ako „Dom“), postaveného na pozemku parc. reg. „C“ č. 116/107 (právny vzťah k parcele, na ktorej leží stavba 93 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 661) a pozemku parc. reg. „C“ č. 116/108 (právny vzťah k parcele, na ktorej leží stavba 93 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 661) (ďalej len ako „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a na príslušenstve o veľkosti 1114/10000 (ďalej len ako „predmet dražby I“).
  • priestor č. 2 nachádzajúci sa na 1. p.  Domu, postaveného na Pozemku, spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a na príslušenstve o veľkosti 272/10000 (ďalej len ako „predmet dražby II“ a spolu s predmetom dražby I, ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

1. Byt č. 2 v bytovom dome, súp. č. 93, parc.č. 116/107, 108 k. ú. Tonkovce

Bytový dom, v ktorom sa byt č. 2 nachádza je murovaný s 3 NP, pričom byt č. 2 sa nachádza na 2. NP v stredovej sekcii bytového domu. Bytový dom sa nachádza v zastavanom území obce Nový Život. Do užívania bol daný v roku 1978 a roku 2018 prešiel rozsiahlou konštrukciou.

 

Dispozičné riešenie:

Byt č. 2 pozostáva z troch obytných miestností a príslušenstva, ktorým je kuchyňa, predsieň, chodba, kúpeľňa, WC, dva balkóny a murovaná pivnica umiestnená na 1. NP.

Celková podlahová plocha bytu č. 2 je 73,83 m2 vrátane plochy pivnice o výmere 6,54 m2 bez plochy dvoch balkónov, pričom jeden balkón je o výmere 3,04 m2 a druhý balkón je o výmere 4,01 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Jedná sa o bytový dom, ktorý je postavený na pozemku vo vlastníctve obce. Dom je založený na železobetónových základových pásoch a postavený je z tehlového muriva. Deliace priečky sú murované. Strecha je plochá s krytinou z asfaltových natavovaných pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vstupné dvere do domu sú plastové, rovnako aj okná v spoločných priestoroch a v byte. Schodisko je monolitické železobetónové so stupňami z liateho terazza. Nášľapnú vrstvu podláh v spoločných priestoroch tvorí keramická dlažba. Úpravu vonkajších stien tvorí omietka na báze umelých látok ako finálna vrstva kontaktného zatepľovacieho systému. Vykurovanie zabezpečuje plynová domová kotolňa. Ohrev teplej vody je zabezpečený samostatne pre byt č. 2, a to elektrickým ohrievačom umiestneným v garáži pod bytom. Vstup do domu je na „medzipodlaží“, kde sa nachádzajú vstupné priestory a poštové schránky. Dom má 3 NP, pričom na 1. NP sú garáže, pivnice k bytom a komunikačné priestory, na ostatných podlažiach sú byty prístupné zo schodiska. Vstupné dvere do bytu č. 2 sú pôvodné na báze dreva v oceľovej zárubni. Interiérové dvere sú na báze dreva plné osadené v obložkových zárubniach. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom a interiérovými žalúziami. Úpravu vnútorných povrchov tvorí hladká vápennocementová omietka s maľovkou, avšak v kúpeľni sa nachádza keramický obklad. Nášľapnú vrstvu podláh tvorí veľkoplošná laminátová podlaha a keramická dlažba. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva so sklokeramickou varnou doskou, digestorom, elektrickou rúrou a nerezovým drezom. V kúpeľni je sprchový kút a keramické umývadlo zabudované v skrinke, vo WC je keramická WC misa so zadným splachovaním.

 

2. Priestor č. 2 v bytovom dome, súp. č. 93, parc. č. 116/107/, 108 k. ú. Tonkovce

Jedná o garáž prístupnú z exteriéru cez garážovú bránu a z chodby na 1. NP bytového domu.

 

Dispozičné riešenie:

Garáž je určená pre jedno motorové vozidlo.

Celková podlahová plocha garáže je 16,68 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

V garáži je rozvod vody a elektrickej energie, taktiež je tu umiestnený kotol na ohrev vody pre byt č. 2. Vstupná brána je hliníková na oceľovom ráme, pričom je dvojkrídlová. Povrchovú úpravu stien tvorí hladká vápennocementová omietka. Na podlahe je linoleum.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Zákonné záložné právo podľa § 15 ods. 1 zák. č. 182/1993 v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov v bytovom dome.
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-4658/2018.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 80.200,- EUR (slovom: osemdesiattisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 89/2021 zo dňa 03.05.2021, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
69.500,- EUR (slovom: šesťdesiatdeväťtisícpäťsto EURO)