Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 146/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.7.2021
  • Značka:
  • X038223
Finlegal services s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo K 77/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Finlegal services s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Štefánikova2381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Štefánikova
b) Orientačné/súpisné číslo 23
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 75232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46283421
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad Mgr. Katarína Borák Valušová, Belanského 2811, 024 01 Kysucké Nové Mesto
D. Dátum konania dražby 22. 07. 2021
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby  sú nehnuteľnosti, evidované Okresným úradom Čadca – katastrálnym odborom, na liste vlastníctva č. 5444, okres: Čadca, obec: Čadca, katastrálne územie: Čadca, a to:

Pozemky:

Parcelné číslo

Výmera /m²/

Druh pozemku

Umiestnenie pozemku

3338

838

Zastavaná plocha a nádvorie

1

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby/Popis stavby

byt č., vchod, poschodie

102

3338

Bytový dom/Obytný dom čs. 102

Byt č. 8, nachádzajúci sa na 3. p. obytného domu, vchod: A.

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 6357/438410.

Navrhovateľ žiada dražobníka o predaj predmetu dražby tak „ako stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis stavby

Bytový dom, v ktorom sa ohodnocovaný byt nachádza, má 5 vchodov, vchody A – E. Bytový dom je prístupný z existujúcej miestnej komunikácie – Ul. Okružná v Čadci, sídlisko Kýčerka. Pri bytovom dome sa nachádza parkovisko, na voľnej ploche je zriadené ihrisko, okolo domu je zeleň. V bytovom dome sa v každom vchode nachádza výťah. Bytový dom má 8 nadzemných podlaží, z toho prvé nadzemné je technické podlažie. V technickom podlaží sa nachádzajú spoločné priestory a pivnice pre byty. V bytovom dome je 70 bytov, na každom schodisku je 14 bytov (po dva byty na poschodí). Obvodové nosné steny sú z prefabrikovaných železobetónových panelov, stropy sú rovné, schodisko montované s povrchovou úpravou z betónu, podesty a medzi podesty majú povrchovú úpravu z betónu. Strecha je plochá, krytina z PVC fólie. Bytový dom je zateplený kontaktným zatepľovacím systémom so silikátovou omietkou. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, okenné výplne v spoločných priestoroch aj v bytoch sú vymenené za plastové, parapety na oknách sú plastové, vchodové dvere sú vymenené za plastové. Vstup do bytového domu je z úrovne chodníka na 1. NP podlaží. Pri každom vchode do bytového domu je elektrický vrátnik. Bytový dom je primerane udržiavaný, nie je viditeľne poškodený. Bytový dom je napojený na verejný rozvod vody, kanalizácie, centrálneho vykurovania, el. energie, internetu, káblovej televízie, na telekomunikačné rozvody.

Spoločnými časťami domu sú: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie.

Spoločnými zariadeniami domu sú: zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočikárne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne domu, v ktorom je byt umiestnený.

 

Rok výstavby bytového domu

Predmetná stavba bola daná do užívania v roku 1983.

 

Technický stav a popis bytu

Byt č. 8 je trojizbový s príslušenstvom, ktoré tvorí predsieň - chodba, kúpeľňa, WC, kuchyňa, loggia a pivnica v technickom podlaží. Byt sa nachádza na 3. poschodí bytového domu v krajnej sekcii, označenej ako vchod „A“. Byt je v pôvodnom stave s výnimkou rekonštrukcie bytového jadra – pôvodné montované bytové jadro bolo odstránené a bolo vymurované nové, v pôvodnej dispozícii, s novými zariaďovacími predmetmi. V byte sú vymenené pôvodné drevené okná za nové plastové, vymenené aj balkónové dvere za plastové v kuchyni. V byte boli vymenené rozvody vody a kanalizácie v priestore bytového jadra.  Bytové jadro je nové, murované. kompletne zrekonštruované s osadením nových zariaďovacích predmetov. Vo WC je osadené keramické WC, v kúpeľni je osadená vaňa  s antikorovou pákovou batériou so sprchou a keramické umývadlo s antikorovou pákovou batériou. V kúpeľni  bola položená nová dlažba a nový obklad stien. V kuchyni je osadená nová kuchynská linka, vybavením linky je antikorový drez s pákovou batériou a elektrický sporák so sklokeramickou varnou doskou. Nad sporákom je osadený odsávač pár. V kuchyni a v izbách je na podlahe položená veľkoplošná laminátová podlaha. Vstupné dvere do bytu sú drevené, vnútorné dvere sú pôvodné, drevené dyhované, osadené do oceľovej zárubne. Byt je napojený na rozvody teplej a studenej vody, kanalizácie, el. energie a vykurovania. Vykurovanie je z ústredného zdroja – sústavy centrálneho zásobovania teplom. Svetelná inštalácia je s poistkovými automatmi.

S vlastníctvom bytu je spojené aj spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení domu. Životnosť bola znalkyňou vzhľadom k veku stavby, dobrému stavebno-technickému stavu, použitým materiálom, vykonanému zatepleniu a primeranej údržbe stanovená na 120 rokov. Podlahová plocha bytu bez loggie je 63,57 m2. Loggia je o výmere 2,74 m2.

Analýza polohy nehnuteľnosti

Bytový dom sa nachádza v meste Čadca, na okraji sídliska Kýčerka, na Okružnej ulici. Bytový dom je situovaný v okrajovej časti mesta, pred vstupom do domu je zeleň, pri dome je parkovisko, v okolí domu sa nachádza areál základnej školy s ihriskom. V zeleni sa nachádza detské ihrisko. V lokalite je zástavba bytových domov podobného charakteru, v blízkosti sa nachádzajú aj základné služby a občianska vybavenosť. Prístup k bytovému domu je po chodníku pre peších, autom k parkovisku pred bytovým domom. Na pozemkoch v blízkosti bytového domu je možnosť napojenia na všetky inžinierske siete – kanalizácia, vodovod, el. energie, plyn, centrálne vykurovanie, káblová televízia, internet a telefón. V dostupnosti do 5 min peši je zastávka mestskej hromadnej dopravy, do 10 min. peši sa nachádza základná škola, materská škola, kostol, obchodné prevádzky a prevádzky služieb. Do 10 - 20 min. peši je zdravotné stredisko s ambulanciami základnej i rozšírenej zdravotnej starostlivosti, nákupné centrá. 20 min peši je dostupné aj samotné centrum mesta so sieťou obchodov, služieb, expozitúrami bánk, reštauráciami, sídlami úradov na úrovni okresu. Ide o byt v bežnom bytovom dome s priebežnou údržbou - nehnuteľnosť nevyžaduje opravu, len bežnú údržbu. Lokalita, v ktorej sa nehnuteľnosť nachádza je typická funkciou bežného bývania v bytových domoch – objekty pre bývanie, šport, rekreáciu, parky a pod. Prevládajúcu zástavbu v okolí tvorí viacpodlažná zástavba bytovými domami - časti obce vhodné k bývaniu, bežné sídliská. V okolí je dostatok pracovných príležitostí, nezamestnanosť v tomto okrese je do 5%. Hustota obyvateľstva v tejto lokalite je vzhľadom na uvedený typ okolitej zástavby priemerná, konfliktné skupiny pri ohliadke zistené neboli. Orientácia obytných miestností bytu je na JZ-JV. Doprava v okolí nehnuteľnosti je zabezpečená formou mestskej hromadnej dopravy, verejnej autobusovej dopravy, železnice a taxislužby. V meste sa nachádza mestský úrad, základná škola, stredná škola, zdravotné stredisko, lekárne, bežná sieť obchodov a služieb a nákupné centrum. Dostupnosť úradov je v centra mesta Čadca je vo vzdialenosti  cca 0,5 km, krajského úradu Žilinského kraja a úradov štátnej správy na úrovni kraja v krajskom meste Žilina je vo vzdialenosti cca 32 km.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis stavu predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ má podľa predmetných LV zákonné záložné právo k predmetu dražby. Záložné právo vzniklo na základe ustanovenia § 15 ods. 1 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov z titulu neuhradených mesačných platieb za služby spojené s užívaním bytu a do fondu prevádzky, údržby a opráv, z ročných vyúčtovaní nákladov spojených s užívaním bytu a za výkon správy, na účel zabezpečenia pohľadávky záložného veriteľa. Záložné právo na zabezpečenie tejto pohľadávky záložného veriteľa vzniklo ako I. v poradí.

Okrem záložného práva navrhovateľa sú na aktuálnom predmetnom liste vlastníctva v časti C: Ťarchy zapísané ďalšie záložné práva 3. osôb:
• Záložné právo v prospech Prima banka Slovensko a.s., Hodžova 11, Žilina, IČO: 31 575 951, na zabezpečenie pohľadávky z úveru č. 0000000000349581, podľa zmluvy č. V 4958/2016 zo dňa 13.12.2016 ( na byt č. 8 na 3. poschodí, vchod A, podiel na spol. častiach a spol. zariadeniach domu a na pozemku 6357/438410) - 3999/2016
• Z-5606/2020: Exekučný príkaz na zriadenie exekúcie č. EX 99EX 59/20 ( na byt č. 8 na 3. poschodí , vchod A ) - vydal súdny exekútor JUDr. Lucia Ďuricová, Čadca, Námestie Slobody 59, v prospech oprávneného Okresné stavebné bytové družstvo , Gočárova 252, Čadca - 2563/2020
• Z-5608/2020:Exekučný príkaz č. 99EX 294/19 zriadením exekučného záložného práva (na byt č. 8 na 3.poschodí, vchod A, podiel na spol. častiach a zar. domu a k pozemku 6357/438410) - súdny exekútor JUDr. Lucia Ďuricová, Námestie Slobody 59, Čadca, v prospech oprávneného Okresné stavebné bytové družstvo, Gočárova 252/, Čadca - 2564/2020
• Z-5753/2020:Exekučný príkaz č. 99EX 9/20 zriadením exekučného záložného práva (na byt č. 8 na 3.poschodí, vchod A, podiel na spol. častiach a zar. domu a k pozemku 6357/438410) - súdny exekútor JUDr. Lucia Ďuricová, Námestie Slobody 59, Čadca, v prospech oprávneného Okresné stavebné bytové družstvo, Gočárova 252, Čadca - 2605/2020;
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná dražba
K. Najnižšie podanie 69.300,00 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Mgr. Marek Perdík
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 111111
b) Orientačné/súpisné číslo 11111
c) Názov obce 111111 d) PSČ 111111
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11111111
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby stanovená znaleckým posudkom: 76 900,00 €