Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 145/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.7.2021
  • Značka:
  • X037876
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 029/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť v suteréne hotela Beliér na Jarkovej 1 v Prešove
D. Dátum konania dražby 26. 07. 2021
E. Čas konania dražby 17:45 hod. – 17:54 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Bardejov, obec: HANKOVCE, katastrálne územie: Hankovce, zapísané v evidencii Okresného úradu Bardejov, katastrálny odbor,

A.            na liste vlastníctva č. 456, a to konkrétne:

  • ROD. DOM so súpisným číslom 90 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. “C“ č. 11/2 o výmere 500 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet dražby 1“),

B.            na liste vlastníctva č. 268, a to konkrétne:

  • pozemok parc. reg. “C“ č. 11/1 o výmere 951 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. “C“ č. 11/2 o výmere 500 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. “C“ č. 11/3 o výmere 603 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet dražby 2“ a spolu s predmetom dražby 1 ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 90, kat. územie Hankovce, okres Bardejov

Ide o samostatne stojaci nepodpivničený rodinný dom s dvomi nadzemnými podlažiami postavený v zástavbe rodinných domov. Strecha je sedlová s krytinou z AZC šablón, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, okná sú plastové. Fasádne omietky tvorí škrabaný brizolit, sokel je obkladaný rezaným travertínom. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod ELI, verejný vodovod a plynovod. Odkanalizovaný je do žumpy. Do užívania bol daný v roku 1990.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie tvorí: zádverie, chodba, sklad, kotolňa, kúpeľňa, WC, kuchyňa, špajza a obývacia izba. Súčasťou I. NP je aj vnútorné schodisko.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 112,52 m2.

2. nadzemné podlažie tvorí: schodisko, chodba, štyri izby, kúpeľňa a WC.

Zastavaná plocha 2. nadzemného podlažia je 113,31 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie

Rodinným dom je založený na betónových základoch s vodorovnou izoláciou. Murivo je murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 30 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové, vnútorná omietka je vápenná štuková, strop je železobetónový monolitický s rovným podhľadom. Schody sú železobetónové monolitické s dreveným obkladom. Dvere sú dyhované, podlahy obytných miestností sú drevené doskové, podlahy ostatných miestností (v kuchyni, v špajzy a v sklade) sú z PVC. V kúpeľni, na chodbe a WC je keramická dlažba. V kotolni je cementový poter. Ústredné vykurovanie je teplovodné, s oceľovými vykurovacími panelmi. Elektroinštalácia je svetelná, motorická. Vyhotovený je rozvod zemného plynu. Kanalizácia je vedená do žumpy z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobníkový ohrievač kombinovaný s ústredným kúrením. Zdrojom kúrenia je plynový kotol a kotol na tuhé palivo. Vnútorný keramický obklad kúpeľne je do výšky 157 cm. Keramický obklad je tiež okolo vane, v kuchyni pri sporáku a drese. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Vnútorné vybavenie tvorí plynový sporák, murovaná pec, drezové umývadlo, kuchynská linka z materiálov na báze dreva dl. 2,12 m, oceľová smaltovaná vaňa, umývadlo, splachovacie WC a bežné vodovodné batérie.

 

2. nadzemné podlažie

Murivo je murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 30 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové, vnútorná omietka je vápenná štuková, strop je železobetónový monolitický s rovným podhľadom. Krov je drevený väznicový, sedlový. Strešná krytina je z AZC šablón. Schody sú železobetónové monolitické s povrchom z cementového poteru. Dvere sú dyhované, podlahy obytných miestností sú drevené doskové, v jednej izbe je plávajúca laminátová podlaha. Podlahy ostatných miestností sú keramické dlažby. Ústredné vykurovanie je teplovodné, s oceľovými vykurovacími panelmi. Elektroinštalácia je svetelná. Vyhotovený je rozvod studenej a teplej vody z oceľového pozinkovaného potrubia. Kanalizácia je vedená do žumpy z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobníkový ohrievač kombinovaný s ústredným kúrením. Zdrojom kúrenia je plynový kotol a kotol na tuhé palivo. Vnútorný keramický obklad kúpeľne je do výšky 180 cm. Vyhotovený je keramický obklad vane. Vnútorné vybavenie tvorí oceľová smaltovaná vaňa, umývadlo, splachovacie WC, bežné vodovodné batérie a balkóny do výmery 5 m2.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

1. Prístrešok

Je pristavaný za domom, na betónových základoch pod drevenými stĺpikmi. Zvislá nosná konštrukcia pozostáva z drevených stĺpikov. Krov je pultový. Krytinu tvoria polykarbonátové dosky Lexan. Vonkajšiu úpravu tvorí náter. Podlaha je z dlaždíc. Do užívania bol daný v roku 2006. 

Zastavaná plocha prístrešku je 12,88 m2.

 

2. Chliev

Je pristavaný za domom, v záhrade na betónových základoch bez podmurovky. Zvislá nosná konštrukcia je murovaná z pórobetónových tvárnic hr. 15-30 cm. Strop je železobetónový monolitický. Krov je drevený hambálkový. Strešná krytina na krove je z keramickej škridly. Vonkajšiu úpravu povrchov tvorí drevený obklad s náterom. Vnútornú úpravu predstavuje hladká vápenno cementová omietka. Dvere sú drevené rámové. Okno je drevené jednoduché. Podlaha je z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná. Do užívania bol daný v roku 1993.  

Zastavaná plocha chlievu je 34,52 m2.

                                                                

3. Dielňa

Je pristavaná za chlievom v záhrade, na betónových základoch bez podmurovky. Zvislá nosná konštrukcia je drevená stĺpiková s obojstranným obitím. Strop je drevený hambálkový. Strešná krytina na krove je z keramickej škridly. Vonkajšiu a vnútornú úpravu povrchov tvorí náter. Dvere sú drevené hladké. Okná sú drevené zdvojené. Podlaha je z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická. Lokálne vykurovanie je na tuhé palivo. Do užívania bola daná v roku 2001.  

Zastavaná plocha dielne je 59,17 m2.

 

4. Kôlňa

Je pristavaná v záhrade na betónových základoch pod stĺpikmi. Zvislá nosná konštrukcia je drevená stĺpiková s jednostranným obitím doskami, resp. plechom. Strop nie je. Krov je drevený pultový. Strešná krytina na krove je z pozinkovaného plechu. Dvere sú zvlakové. Do užívania bola daná v roku 1987.  

Zastavaná plocha kôlne je 15,81 m2.

 

5. Záhradné jazierko

Predstavuje fóliu v teréne. Do užívania bolo dané v roku 2007.  

Zastavaná plocha záhradného jazierka je 17,92 m2.

 

6. Altánok

Ide o drevenú konštrukciu. Do užívania bol daný v roku 2006.  

Zastavaná plocha altánku je 17,84 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 486/2011.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 44.200,- EUR (slovom: štyridsaťštyritisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 23/2021 zo dňa 17.05.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
49.100,- EUR (slovom: štyridsaťdeväťtisícsto EURO)