Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 144/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 28.7.2021
  • Značka:
  • X037484
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 182/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 851 02
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby BOUTIQUE HOTEL MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice, salónik „Rondo“
D. Dátum konania dražby 27. 08. 2021
E. Čas konania dražby 14:20 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 1005, katastrálne územie: Moravany, obec Moravany, okres Michalovce, Okresný úrad Michalovce - katastrálny odbor a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

 

parc. číslo: 298, výmera: 1198 m2, druh pozemku: záhrada

parc. číslo: 300/1, výmera: 486 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 300/2, výmera: 186 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 300/3, výmera: 42 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:
s. č. 130, na parcele číslo: 300/2, druh stavby: 10/Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

bez s. č., na parcele číslo: 300/3, druh stavby: 20/Iná budova, popis stavby: letná kuchyňa

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: hospodárska budova na parc. č. 300/2, chlieviky za garážou na parc. č. 300/1, plot od ulice, plot v záhrade, kopaná studňa, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, prípojka plynu, spevnená plocha betónová, spevnená plocha betónová dlažba, spevnená plocha zámková dlažba, vodovodná prípojka zo studne, domáca vodáreň.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

 

Predmet dražby sa draží v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Keďže predmet dražby nebol znalcovi Ing. Marekovi Čeklovskému sprístupnený na obhliadku znalecký posudok, ktorým je ocenený predmet dražby bol vypracovaný aj v zmysle § 12 ods. 3 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov z dostupných údajov o nehnuteľnosti a to najmä zo Znaleckého posudku č. 65/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Pavol Šoltýs dňa 07.04.2016, z ktorého sú prevzaté prevažne aj nižšie uvedené opisy predmetu dražby a jeho stavu.

 

Rodinný dom s. č. 130 na parc. reg. „C“ č. 988/93.

 

Rodinný dom je samostatne stojaci, v zadne časti čiastočne podpivničený, má polo zapustený suterén a obytne prízemie s jedným hlavným bočným vstupom z dvora, vstup do pivnice je samostatný z dvora. V rodinnom dome sú tri obytne izby a príslušenstvo, ktoré tvorí zádverie, kuchyňa, kúpeľňa s WC a pivnica s domácou vodárničku. Dispozičné riešenie jednotlivých podlaží je v súlade so zakreslením skutkového stavu interiéru v prílohe znaleckého posudku. V suteréne sa nachádza vstup z dvora do priestoru jednej pivnice s domácou vodárňou. Na prízemí je hlavný bočný vstup z dvora cez zádverie do strednej obývacej izby, odkiaľ je vstup do prednej kuchyne, do bočnej kúpeľne a do dvoch zadných detských izieb.

 

Základy domu tvoria základové betónové pásy prekladané kamenivom s vodorovnou izoláciou, obvodové steny pivnice sú betónové o hrúbke do 50 cm, obvodové steny prízemia sú murované zo škvarobetónových kvádrov a tehál o hrúbke muriva do 40 cm, priečky sú z pálených tehál, strop nad suterénom je železobetónový s rovným neomietnutým podhľadom, strop nad prízemím celého domu je drevený trámový s rovným podhľadom omietnutým vápennou omietkou, krov nad rodinným domom je väzníkový sedlový opatrený krytinou z pozinkovaného plechu 2/3 a AZC šablónami 1/3, ktoré sú upevnené na latách, celá strecha je opatrená úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu - žľaby a zvody. Vonkajšie fasádne omietky vrátane sokla sú vápenné hladké bez povrchovej úpravy, zo severnej strany sú vápenné hrubé pôvodne, vnútorné omietky stien sú vápenné hladké opatrené maľbou, podlahy v celom dome sú plávajúce laminátové, len v zádverí a v obývacej izbe je keramická dlažba a v kúpeľni s WC je PVC podlahovina, v pivnici je len hlinená podlaha, dvere v rodinnom dome sú drevené plné alebo z časti presklené osadené v kovových zárubniach, vstupne dvere z dvora sú plastové, okná v rodinnom dome plastové opatrené izolačným dvoj sklom.

Rodinný dom je vybavený rozvodmi svetelnej, zásuvkovej a motorickej elektroinštalácie s istiacou skriňou s ističmi osadenou na letnej kuchyni.

Vykurovanie rodinného domu je v čase obhliadky zabezpečené len murovaným krbom osadeným v obývacej izbe (pôvodné vykurovanie plynovými kachľami bolo zrušené), teplá úžitková voda je pripravovane v nástennom elektrickom ohrievači vody o objeme 80 I osadenom v kúpení.

V kúpeľni sa nachádza smaltovaná vaňa so sprchovacou pákovou batériou a splachovací záchod, steny kúpeľne a podhľad sú len omietnuté bez povrchovej úpravy a na podlahe je PVC podlahovina. V kuchyni je osadená kuchynská linka zrealizovaná na báze dreva o dĺžke 2 m, v linke je nerezové umývadlo s pákovou batériou, sú tu dva plynové sporáky na propán bután s elektrickou rúrou a jeden sporák na tuhé palivo, stena pri linke je opatrená dreveným obkladom, na podlahe je laminátová plávajúca podlaha.

Na rodinnom dome neboli zistené podstatne praskliny ani pukliny vonkajšieho a vnútorného muriva, čiastočne bolo pozorované vlhnutie muriva a podlahy v pivnici a na prízemia.

 

Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1976 na základe potvrdenia Obce Moravany vydaného pod č. 66/2012 dna 3 12.2012, stavebné úpravy v interiéry boli zrealizované pôvodným vlastníkom odhadom v roku 2009-2010 na základe vyhasenia terajšieho vlastníka.

 

Letná kuchyňa na parc. reg. „C“ č. 300/3

 

Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza závetrie, vstupná chodba, odkiaľ je vstup do prednej izby a do zadnej kuchyne s prechodom do kúpeľne.

Letná kuchyňa je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú z pórobetónových kvádrov a tehál o hrúbke muriva do 30 cm, strop je drevený trámový s rovným omietnutým podhľadom, strecha je pultová s krytinou z pozinkovaného plechu upevnenom na drevených latách s neúplnými klampiarskymi konštrukciami - žľaby a zvody, podlaha je z cementového poteru s PVC podlahovinou len v kúpeľni je keramická dlažba, vnútorné omietky sú vápenné hladké, vonkajšie sú striekané brizolitové, sokel je obložený kabrincami, vstupné dvere sú drevené rámové s výplňou, vnútorné dvere sú drevené plné osadené v kovových zárubniach, okná sú drevené dvojité.

V letnej kuchyni je zrealizovaný rozvod svetelnej a zásuvkovej elektroinštalácie, je tu prívod studenej vody do kúpeľne a kuchyne, je tu ležatá a zvislá kanalizácia, iné rozvody sa tu nenachádzajú. V kuchyni sa nachádza linka o dĺžke 1,5 m bez drezu a s vývodom studenej vody vodovodnou batériou, stena pri linke je upravená keramickým obkladom, na podlahe je PVC podlahovina. V kúpeľni je plastová rohová vaňa so sprchovacou pákovou batériou, keramické umývadlo s pákovou batériou a splachovací záchod, steny sú obložené keramickým obkladom do výšky 1,16 m a na podlahe je keramická dlažba. V obývacej izbe je osadená krbová liatinová pec, ktorá slúži na vykurovanie.

V čase obhliadky bola budova využívaná na bývanie, bola primerane udržiavaná a užívania schopná, je bez prípravy teplej úžitkovej vody bez sporáka.

Vzhľadom na účel využitia, celkový stavebnotechnicky stav jednotlivých prvkov dlhodobej a krátkodobý životnosti v čase ocenenia, použitý stavebný materiál a na prevedenie prác stanovuje znalec životnosť letnej kuchyne na 80 rokov.

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

 

Hospodárska budova na parc. reg. „C“ č. 300/2 – nachádzajú sa tu priestory využívané ako sklad a dreváreň. Stavba je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované zo škvarobetónových kvádrov a pálenej tehly o hrúbke muriva do 30 cm, strop je drevený s viditeľnými trámami bez podhľadu, krov je drevený sedlový s krytinou z pozinkovaného plechu upevnenom na latách a opatrený je neúplnými klampiarskymi konštrukciami, vonkajšie fasádne omietky sú vápenné hladké, vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy sú hlinené, vstupné dvere sú zvlakové drevené, okná nie sú zrealizované. V hospodárskej budove sú zrealizované len rozvody svetelnej ELI, iné rozvody ani vybavenie sa tu nenachádza. Znalec stanovil životnosť predmetnej budovy na 80 rokov.

 

Chlieviky za garážou na parc. reg. „C“ č. 300/1 – z dispozičného hľadiska sa tu nachádzajú len chlieviky na chov domácich zvierat. Stavba je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované z pálenej tehly a škvarobetónových kvádrovo hrúbke muriva do 25 cm, krov je drevený pultový s krytinou z pozinkovaného plechu upevnenom na krove bez klampiarskych konštrukcií, vonkajšie fasádne omietky sú striekané a vnútorné omietky sú vápenné hrubé, podlahy sú betónové hrubé, vstupné vrátka do chlievikov sú z dosák, okno nie je zrealizované. V chlievikoch nie sú žiadne rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza. Znalec stanovil životnosť predmetnej budovy na 50 rokov.

 

Plot od ulice – nachádza sa pred rodinným domom na parc. číslo 300/1 a bol postavený v roku 1970. Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota, múrik nad terénom je betónový, neomietnutý, výplňová časť' plota je z pletiva v ráme, výška výplne plota od betónového múrika je 103 cm, celková dĺžka čelného plota je 21,52 m, súčasťou plota sú aj vstupné vráta a vrátka z oceľových profilov, plechu a pletiva. Životnosť plota znalec stanovil na 50 rokov.

 

Plot v záhrade – nachádza sa za rodinným domom zo západnej strany na parc. číslo 298 a bol postavený v roku 1990, odhadom podľa vyhlásenia vlastníka. Plot je zhotovený z oceľových stĺpikov s drôtenou výplňou o celkovej dĺžke 95,60 m a výške 1,40 m. Životnosť plota znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Kopaná studňa – jedná sa o kopanú studňu bez ručného a elektrického čerpadla o celkovej hĺbke 12 m, vnútorný priemer studne je 1000 mm, vnútorné steny studne sú zo železobetónových rúr, nad terénom je studňa opatrená poklopom. Životnosť studne stanovuje znalec na 100 rokov.

 

Vodovodná prípojka – nachádza sa vo dvore pri rodinnom dome na parc. číslo 300/2 a bola zrealizovaná v roku 2011 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného obecného vodovodu. Prípojka je zhotovená z rúr rPE DN 32 mm o celkovej dĺžke 23,50 m. Životnosť vodovodnej prípojky znalec stanovil na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta – nachádza sa v prednej časti dvora na parc. číslo 300/2 a bola zrealizovaná v roku 2011 spolu s vodovodnou prípojkou za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného obecného vodovodu. Šachta je z monolitického betónu so stropnou ŽB doskou a oceľovým poklopom. Životnosť vodomernej šachty znalec stanovi na 50 rokov.

 

Kanalizačná prípojka - nachádza na parc. číslo 300/1 a bola zrealizovaná v roku 2011 za účelom odvedenia odpadových vôd z rodinného domu do vlastnej žumpy za rodinným domom. Prípojka je zhotovená z PVC rúr DN 125 mm o celkovej dižke 21,60 m. Životnosť kanalizačnej prípojky znalec stanovil na 50 rokov.

 

Žumpa - nachádza za rodinným domom na parc. číslo 300/1 a bola zrealizovaná v roku 2011. Žumpa slúži na akumuláciu odpadových vôd z rodinného domu a jedná sa o žumpu železobetónovú. Objem žumpy je odhadom vlastníka 10 m3 a jej životnosť znalec stanovil na 50 rokov.

 

Prípojka plynu – prípojka je zhotovená z oceľových rúr DN 32 mm o celkovej dĺžke 25,90 m. Životnosť plynovej prípojky znalec stanovil na 50 rokov. Životnosť plynovej prípojky znalec stanovil na 50 rokov.

 

Spevnená plocha betónová – nachádza sa od vstupných vrátok čelného plota po predný vstup do rodinného domu na parc. číslo 1985/1 a bola zrealizovaná v roku 1990. Jedná sa o plochu zrealizovanú z monolitického betónu hladeného bez povrchovej úpravy. Životnosť spevnenej betónovej plochy znalec stanovil na 40 rokov.

 

Spevnená plocha betónová dlažba - nachádza pri rodinnom dome od vstupných vrátok čelného plota po vstup do RD na parc.č.300/1 a bola zrealizovaná odhadom v roku 2012 ako bezbariérový vstup do RD. Jedná sa o spevnenú plochu s podkladnou betónovou monolitickou vrstvou, na ktorej je uložená betónová dlažba do cementového lepidla. Životnosť spevnenej plochy znalec stanovil na 40 rokov.

 

Spevnená plocha zámková dlažba – nachádza vo dvore veda rodinného domu od čelného plota po vstup do garáže na parc. číslo 300/1 a bola zrealizovaná v roku 2012. Jedná sa o spevnenú plochu s podkladnou štrkovou vrstvou, na ktorej je uložená betónová zámková dlažba. Životnosť spevnenej plochy znalec stanovil na 40 rokov.

 

Vodovodná prípojka zo studne – prípojka je zhotovená z rúr oceľových pozinkovaných DN 40 o celkovej dĺžke 10,50 m a s domácou vodárňou osadenou v pivnici. Životnosť vodovodnej prípojky znalec stanovil na 50 rokov.

 

Domáca vodáreň – nachádza sa v pivnici a bola osadená v roku 1976 spolu s vodovodnou prípojkou zo studne. Životnosť vodárne znalec stanovil na 45 rokov.

 

Územie je rovinaté, zakladanie je bez mimoriadnych vplyvov. Z hľadiska inžinierskych sietí je možnosť napojenia na verejný vodovod, plyn, elektrinu a telekomunikačné rozvody. Kanalizácia v obci Moravany nie je zrealizovaná. Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je vodovodnou prípojkou z obecného verejného vodovodu a vodovodnou prípojkou z vlastnej studne, odpadové vody sú odvedené kanalizačnou prípojkou do žumpy za rodinným domom, NN prípojka je vzdušná s meraním a istením v letnej kuchyni, zásobovanie zemným plynom bolo riešené plynovou NTL prípojkou s regulátorom a meraním pred rodinným domom, ale v čase obhliadky je rodinný dom odpojený od prívodu zemného plynu. Prístup k nehnuteľnosti je z miestnej asfaltovej komunikácie (parc. číslo 4071/1, LV č. 1140, vlastník Obec Moravany).

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO 35 724 803 na rodinný dom súp.č.130 na parcele C KN č.300/2, na letnú kuchyňu bez súp.č. na parcele C KN č.300/3 a na parcely C KN č. 298, 300/1, 300/2 a 300/3, V 46/2013 z.d. 18.1.2013, čz-11/13 - zmena záložného veriteľa Z 3740/17 Čz 9/18

Z-871/17 Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva EX 9709/16 z.d. 14.2.2017, Ex. úrad Bratislava, Záhradnícka 60, súd. ex. JUDr. Rudolf Krutý, PhD. v prospech Slovenský plynárenský priemysel, a.s., Mlynské Nivy 44/a, 825 11 Bratislava II,IČO:35815256, ČZ - 45/17

Z-3077/2017 Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť EX 1193/17 z dňa 12.09.2017, Ex. úrad Žilina, Sad SNP 12, 010 01 Žilina, súd. ex. JUDr. Marián Janec, v prospech Orange Slovensko, a.s., Metodova 8, 821 08 Bratislava čz- 130/17

Z-3638/17 Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť EX 379/2017 z dňa 13.11.2017, Ex úrad Poprad, 1. mája 25, 058 01 Poprad, súd. ex. JUDr. Robert Rychtarčík v prospech Home Credit Slovakia, a.s., Teplická 147, 921 22 Piešťany, čz- 155/17

Z-2566/19 Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť EX 3385/2019 z dňa 12.8.2019, Ex úrad Bratislava, Záhradnícka 46, 821 08 Bratislava, súd. ex. JUDr. Dagmar Kováčová v prospech BL Telecom collection, s.r.o., Šoltésovej 14, Bratislava, čz-115/19
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 166/2021, ktorý vypracoval Ing. Marek Čeklovský, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 910462. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 09.06.2021
Suma ohodnotenia: 28.400,- EUR
K. Najnižšie podanie 28.400,- EUR
L. Minimálne prihodenie 300,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1822021.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1822021 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby; v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín 11.08.2021 o 12:10 hod. 2. termín 18.08.2021 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa predmet dražby nachádza.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po-Pi 8:00 - 16:00.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Rastislav
c) priezvisko Demeter
d) sídlo Tkáčska 6507/2, 080 01 Prešov