Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 139/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.7.2021
  • Značka:
  • X035789
BestAuctions, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2021003D
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko BestAuctions, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kmeťkova30949 01 Nitra
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kmeťkova
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Nitra d) PSČ 949 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Nitra , oddiel: Sro , vložka číslo: 46152/N
IV. IČO/ dátum narodenia 50107607
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko BestCredit, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Námestie SNP
b) Orientačné/súpisné číslo 19
c) Názov obce Bratislava - Staré Mesto d) PSČ 811 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 51175797
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Jarmila Kováčová, notár so sídlom: Boženy Němcovej 13, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 26. 08. 2021
E. Čas konania dražby 09:00
F. Kolo dražby I.kolo
G. Predmet dražby

  Nehnuteľnosti evidované na LV č. 770, k.ú. Kráľov Brod, obec Kráľov Brod, okres Galanta ako:

  • rodinný dom so súpisným č. 79, postavený na parcele reg. „C“, parc.č. 139/7
  • parcela registra „C“ parc.č. 139/7, s výmerou 800 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie
  • parcela registra „C“ parc.č. 139/8, s výmerou 297 m2, druh pozemku: záhrada
H. Opis predmetu dražby

Nehnuteľnosti ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v obci Kráľov Brod, ktorý leží v Podunajskej nížine pri Čiernej vode v okrese Galanta a sú zapísané na liste vlastníctva č. 770 v k.ú. Kráľov Brod. Rodinný dom súp.č.79 na parc.č.139/16 sa nachádza v zastavanom území obce Kráľov Brod. Prístup k objektu je po miestnej asfaltovej komunikácií. Je to samostatne stojaci dom postavený v zástavbe rodinných domov so štandardným vybavením. Napojený je na rozvod elektrickej energie, verejný vodovod, rozvodnú sieť plynu, odkanalizovaný do žumpy postavenej z roku 1965. Objekt je nepodpivničený s jedným nadzemným podlažím a podkrovím s povalovým priestorom. Oplotenie od ulice pozostáva z betónovej podmurovky na betónových základoch a z výplne z rámového pletiva medzi murovanými stĺpikmi. Prístup na pozemok je zabezpečený bránou a bráničkou z kovových profilov. Oplotenie pozemku pozostáva z obetónovaných oceľových stĺpikov a z výplne zo strojového pletiva. Obec Kráľov Brod je od okresného mesta Galanta vzdialená približne 16 km. Dopravné spojenie je možné autobusovou dopravou. Obec má zodpovedajúcu občiansku vybavenosť:

  • Predajňa potravinárskeho tovaru
  • Pohostinské odbytové stredisko
  • Ihrisko pre futbal (okrem školských)
  • Pošta
  • Rozvodná sieť plynu
  • Komunálny odpad
  • Zneškodňovaný komunálny odpad
  • Základná škola / Materská škola

Kanalizačná prípojka je zabezpečená z rodinného domu do žumpy, pričom betónová žumpa zhotovená v roku 1965 zachytáva odpadové vody z rodinného domu.

I.NP tvorí veranda, predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, kotolňa, tri izby.

Základy domu sú betónové s izoláciou, zvislé nosné konštrukcie murované z  tehál hr.450 mm, deliace konštrukcie murované z tehál, strop drevený trámový s rovným podhľadom, strecha stanová, krytina škridla pálená dvojdrážková, klampiarske konštrukcie pozinkovaný plech, vonkajšie omietky škrabaný brizolit, vnútorné omietky vápenné štukové, dvere hladké plné alebo zasklené, okná drevené zdvojené, klampiarske konštrukcie pozinkovaný plech, podlahy drevené doskové, PVC a keramické dlažby, ÚK ústredné teplovodné kotlom na plynné palivo, vykurovacie telesá oceľové panelové, príprava TÚV cez kotol ÚK.

Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou na báze dreva, drez nerezový, batéria páková, sporák plynový, keramický obklad. V kúpeľni s WC sa nachádza vaňa liatinová smaltovaná, samostatná sprcha, umývadlo, batérie pákové a obyčajné, keramický obklad a dlažba. Z dôvodu, že nebol umožnený vstup do ohodnocovanej nehnuteľnosti, uvažuje sa s typovým vybavením.

Garáž na parc.č.139/18 nie je zakreslená v katastrálnej mape a nie je zapísaná na liste vlastníctva. Základy sú betónové bez podmurovky, murivo z tehál hr.do 30 cm, strop drevený trámový s rovným podhľadom, strecha pultová, krytina azbestocemeentové vlnovky, podlaha cementový poter, vráta plechové otváravé, vonkajšie a vnútorné omietky vápenné hladké, elektroinštalácia svetelná. Objekt je neudržiavaný, vyžaduje opravu.

Súčasťou dražených nehnuteľností je aj letná kuchyňa, ktorá sa nachádza za rodinným domom. Jedná sa o prízemný objekt čiastočne podpivničený, daný do užívania v roku 1960. V čase ohodnotenia bol objekt v zlom technickom stave, dlhodobo neužívaný, údržba zanedbaná. Základy sú betónové bez podmurovky s izoláciou, murivo z tehál hr.do 30 cm, v podzemnom podlaží z monolitického betónu, krov hambálkový, krytina z azbestocementových šablón, strop drevený trámový s rovným podhľadom, v podzemnom podlaží železobetónový, klampiarske konštrukcie pozinkovaný plech, vonkajšia omietka striekaný brizolit, vnútorné omietky vápenné hladké, okná drevené dvojité, v podzemnom podlaží oceľové jednoduché, dvere hladké plné, v podzemnom podlaží drevené zvlakové, schody do podzemného podlažia drevené bez postupníc, podlaha PVC, v podzemnom podlaží hrubá betónová, elektroinštalácia svetelná.

Na pozemku sa nachádza kopaná studňa zhotovená v roku 1960 slúži na polievanie záhrady.

Predmet dražby sa draží v stave v akom stojí a leží.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Zhodný s opisom predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Neboli zistené.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Všeobecná hodnota predmetu dražby bola stanovená znaleckým posudkom č.167/2021 zo dňa 6.6.2021 vypracovaným Ing. Janou Hurtišovou, znalcom so sídlom Košovská cesta 10/16, 971 01 Prievidza výške 34.400,-EUR.
K. Najnižšie podanie 34 400 EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,-EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10 000 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku uvedenú v tomto oznámení a to:
A. vkladom alebo bezhotovostným prevodom do pokladne alebo na účet dražobníka BestAuctions, s. r. o. vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., IBAN: SK 36 1111 0000 0010 9402 9000, VS: 2021003D alebo
B. do notárskej úschovy
C. bankovou zárukou v prospech dražobníka BestAuctions, s. r. o., Kmeťkova 30, 949 01 Nitra, IČO: 50 107 607.
Vo vlastnom záujme žiadame zložiteľov, aby pri prevodných príkazoch, resp. vklade na účte uvádzali do poznámky svoje iniciály. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom. Dražobná zábezpeka musí byť (v prípade spôsobu jej zloženia podľa A) zložená na účte dražobníka najneskôr do otvorenia dražby alebo (v prípade spôsobu jej zloženia podľa B a C) najneskôr do otvorenia dražby musí byť jej zloženie dostatočne preukázané – výpis z bankového účtu, potvrdením o vklade na účet v hotovosti, originál listinami preukazujúcimi zloženie prostriedkov do notárskej úschovy, resp. vystavenie bankovej záruky. Neúspešným účastníkom dražby dražobník bezodkladne vráti dražobnú zábezpeku v prospech nimi označeného bankového účtu alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy, resp. bezodkladne vráti listiny preukazujúce zloženie vydanie bankovej listiny.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom. Dražobná zábezpeka musí byť zložená najneskôr do otvorenia dražby a musí byť jej zloženie dostatočne preukázané: – originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník dražby bude pripustený k dražbe, ak bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka do otvorenia dražby. - originál potvrdením o vklade na účet v hotovosti. Účastník dražby bude pripustený k dražbe, ak bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka do otvorenia dražby. - originál listinami preukazujúcimi zloženie prostriedkov do notárskej úschovy, resp. vystavenie bankovej záruky.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Neúspešným účastníkom dražby dražobník bezodkladne vráti dražobnú zábezpeku v prospech nimi označeného bankového účtu, nimi zloženú hotovosť alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy, resp. bezodkladne vráti listiny preukazujúce zloženie vydanie bankovej listiny.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby a to vkladom alebo bezhotovostným prevodom do pokladne alebo na účet dražobníka BestAuctions, s. r. o. vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., IBAN: SK 36 1111 0000 0010 9402 9000, VS: 2021003D. Na najvyššie podanie sa započítava zložená dražobná zábezpeka. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v uvedených lehotách, dražobník bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vráti vydražiteľovi záručné listy. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná. Cenu dosiahnutú dražbou nie je možné dodatočne znížiť. Neuhradenie ceny vydraženého predmetu dražby vydražiteľom v ustanovenej lehote sa považuje za zmarenie dražby. V zmysle ust. §25 ods. 4 ZoDD, ak je dražba zmarená vydražiteľom , dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby v prípade opakovanej dražby aj na náklady opakovanej dražby (nákladmi dražby sú odmena dražobníka a náklady účelne vynaložené dražobníkom na zabezpečenie dražby).
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 09.08.2021 od 9:30 do 10:00 10.08.2021 od 9:30 do 10:00
Miesto obhliadky v mieste predmetu dražby
Organizačné opatrenia Účastníkom dražby je osoba prítomná na dražbe, ktorá sa
dostavila s cieľom urobiť podanie a spĺňa podmienky
ustanovené zákonom. Účastníkom dražby je osoba spôsobilá na právne úkony. Z účasti na dražbe sú vylúčené osoby uvedené v §5 zákona 527/2002 Z.z.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradí vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo
iné právo k predmetu dražby udelením príklepu.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak uhradí vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu.
Ak sa nespisuje notárska zápisnica osvedčujúca priebeh dražby, dražobník vydá bez zbytočného odkladu vydražiteľovi, ktorý nadobudol vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby podľa §27, písomné potvrdenie o vydražení predmetu dražby. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť alebo o hnuteľnú vec, kde najnižšie podanie presiahne 33.193,92 EUR, dostane vydražiteľ dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice bez zbytočného odkladu. Ak ide o byt, dom alebo inú nehnuteľnosť, zašle dražobník po zaplatení ceny predmetu dražby jedno vyhotovenie osvedčeného odpisu notárskej zápisnice spolu s potvrdením o zaplatení bez zbytočného odkladu príslušnej správe katastra. Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby, je dražobník povinný podľa podmienok uvedených v oznámení o dražbe odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
Ak ide o predmet dražby podľa §20 ods. 13, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa podľa podmienok uvedených v oznámení o dražbe bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. V zápisnici uvedie okrem označenia predchádzajúceho vlastníka predmetu dražby, dražobníka, vydražiteľa a predmetu dražby najmä podrobný opis stavu, v akom sa predmet dražby vrátane príslušenstva nachádzal pri odovzdaní práv a záväzkov viaznucich na predmete dražby. Fyzické odovzdanie predmetu dražby sa uskutoční v termín stanovený dražobníkom, spravidla 3 týždne po konaní dražby, nie však skôr ako 2 týždne po doplatení najvyššieho podania a to na základe písomnej výzvy dražobníka, zaslanej po doplatení najvyššieho podania; v stanovenom termín je predchádzajúci vlastník povinný odovzdať predmet dražby vydražiteľovi a vydražiteľ je povinný zabezpečiť prevzatie predmetu dražby; inak zodpovedajú za škodu tým spôsobenú. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Jarmila
c) priezvisko Kováčová
d) sídlo Boženy Němcovej 13, 949 01 Nitra