Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 137/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.7.2021
  • Značka:
  • X035165
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 116/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Administratívno-technologické centrum Facility System Hub, Bratislavská 614, 911 05 Trenčín, miestnosť : "Meeting room IIII (Meeting room 2)"
D. Dátum konania dražby 08. 07. 2021
E. Čas konania dražby 10:40 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetnom dražby sú

a) nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 9641, katastrálne územie:     Trenčín, Okresný úrad Trenčín  – katastrálny odbor, obec TRENČÍN, okres Trenčín, a to:

  1. – parcely registra “C“:
  • parcelné číslo: 1424/3, výmera 1 778 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcelné číslo: 1424/4, výmera 1 592 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcelné číslo: 1424/19, výmera 716 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcelné číslo: 1424/22, výmera 1 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcelné číslo: 1424/27, výmera 2 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,

 

Stavby:

  • byt č. 46, 5. mezanín, vchod 4, v bytovom dome so súp. č. 6673, na parcele č. 1424/3, č. 1424/22 a č. 1424/27, popis stavby: bytový dom

 

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 182/6056.

 

b) nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 9350, katastrálne územie:  Trenčín, Okresný úrad Trenčín – katastrálny odbor, obec TRENČÍN, okres Trenčín a to:

  1. – parcely registra “C“:
  • parcelné číslo: 1424/39, výmera 14 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV najmä: spoločná televízna anténa, bleskozvody, teplovodné, vodovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky, spevnené plochy, oplotenia a pod.

 

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Byt č.46 v bytovom dome súp.č.6673

 

Byt č.46 sa nachádza  na 6.nadzemnom  a 7.nadzemnom  podlaží, vo vchode „l D" bytového domu súp.č.6673, na ulici Pod Sokolice, v k.ú. Trenčín, obec Trenčín. Predmetný bytový dom je päť až sedempodlažný , nepodpivničený , má ploché strechy, pozostáva zo štyroch vchodov. Bytový dom je osadený na úroveň okolitého takmer rovinatého terénu, v pôdoryse má tvar písmena „L". Na  l.nadzemnom  podlaží je  občianska vybavenosť, ktorá pozostáva z kaderníckeho salónu, kaviarne a materskej škôlky. Z jednotlivých  priestoro v občianskej  vybavenosti  je  vstup  na  oplotený  pozemok  parc.č.  KN-C  1424/4,  ktorý j e upravený vo forme parku. Vo východnej časti domu sú na l .nadzemnom podlaží umiestnené garáže pre osobné automobily, pred severnou časťou domu sa nachádzajú pozemky vo forme parkovacích státí. Vo vchode „lD", v ktorom sa nachádza ohodnocovaný byt č.29, j e celkom 4*3= 12 bytov. Bytový dom nemá pivničné priestory. Konštrukčný systém bytového domu tvorí  oceľobetónový  monolitický  skelet  s výplňou  z  muriva.  Obvodové  steny  vrátane zateplenia sú skladobnej hrúbky 38cm. Pre výpočet veku bol použitý údaj z predloženého kolaudačného rozhodnutia, stavba je užívaná od roku 2009, vek stavby ku dňu ohodnotenia je 2020 - 2009 = 11 rokov . Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú znaky statických porúch. Životnosť daného typu stavieb je 80 až 100 rokov, vzhľadom na technický stav bytového domu pri obhliadke a konštrukčné vyhotovenie obvodového plášťa predpokladám 100 rokov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je priebežne zabezpečovaná. Byt č.46 je v pôvodnom vyhotovení vo forme holobytu.  

 

Osadenie  bytového   domu  na  úroveň  rovinatého  terénu.  Základy  bytového   domu oceľobetónové    s izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie monolitický oceľobetónový   skelet   vyplnený   murivom   so   zateplením.   Stropy   rovné   nespáliteľné   z monolitického  oceľobetónu.  Schody  monolitické  oceľobetónové,  povrch  stupňov  gressová dlažba.  Zastrešenie  ploché  strechy jednoplášťové   vetrané.  Klampiarske  konštrukcie  atiky, strešné   zvody   z   titán-zinkového       plechu,   parapetov             z   oplastovaného   plechu.   Úpravy vonkajších   povrchov   stierky   z  prírodného   materiálu   na   sklotextilnej   mriežke.   Úpravy vnútorných   povrchov   nástreky  a  dvojvrstvové  vápenné  omietky.  Spoločné  priestory   bez vnútorných  keramických  obkladov,  vo  vestibuloch  a  na  schodiskách  jednoradový   sokel  z gressového   obkladu.  Dvere  vchodové  plastové   zasklené  dvojsklom,   farebná  povrchovou úpravou   rámov.   Vnútorné   dvere   do  hlavných   spoločných  priestorov   plastové   zasklené dvojsklom, v protipožiarnej  úprave, ostatné vnútorné  dvere hladké plné. Okná v byte č.46 a spoločných priestoroch  plastové  zasklené dvojsklom. Povrchy podláh  vestibulov  a chodieb z gressovej  dlažby, v  priestore  kaviarne  veľkoplošná  umelokamenná  dlažba. Elektroinštalácia svetelná  a motorická,  bleskozvod.  Stúpacie  a ležaté  rozvody  z  oceľových  rúr pre  studenú vodu. Zvislé a ležaté rozvody vnútornej kanalizácie  z plastových rúr do verejnej  kanalizácie. Odpad zo všetkých zariaďovacích predmetov v spoločných priestoroch. Rozvod svietiplynu z oceľových rúr do spoločnej kotolne. V každom vchode bytového domu mierne nadpriemerný osobný  výťah.  Ostatné  vyhotovenie  bytového  domu - v  byte  č.46 jedna  strešná  terasa  na spodnom  podlaží  výmery  3,05m*6,80m=20,74m2,  na  hornom  podlaží  dve  strešné  terasy výmery  1,65m*14,00m=23,10m2  a  1,05m*6,70m=7,04m2, zábradlia terás  z pochrómovanej ocele,  rozvod  domáceho  videotelefónu,  požiarne  hydranty,  rozvody  káblových  televízií  a internetu pod omietkou.

 

Byt má na spodnom podlaží halu so schodiskom na horné podlažie, izbu voľne prepojenú s kuchyňou, špajzu a WC. Byt má na hornom podlaží chodbu so schodiskovým priestorom, dve izby, ďalšiu izbu voľne prepojenú s pracovňou, kúpeľňu s WC. Podlahová plocha bytu je 183,23 m2. Z izby na spodnom podlaží výstup na terasu. Z troch  izieb na hornom podlaží výstup na dve terasy. Deliace priečky z penobetónových priečkoviek. Úprava vnútorných povrchov hladké vápenné omietky, bez maľovky. Dvere vchodové   v protipožiarnej úprave. Dvere na terasy plastové zasklené dvojsklom, na spodnú terasu posuvné vo veľkoplošnom formáte. Podlaha v hale keramická dlažba. Podlahy terás dlažby z vymývaného štrku na terčíkoch. Ústredné vykurovanie zo  spoločnej  kotolne,  vykurovacie telesá panelové oceľové radiátory typu Korad, v kúpeľni vyhrievací rebrík, na radiátoroch termoregulačné ventily. Merač spotreby tepla pred bytom v  inštalačnej  skrini. Elektroinštalácia svetelná a motorická v medenom vyhotovení, poistkové automaty v byte, merač spotreby elektrickej energie na l .nadzemnom podlaží. Prípojka studenej a teplej úžitkovej vody od stúpacích rozvodov do kuchyne a hygienických  priestorov ,  merače spotreby studenej a teplej úžitkovej vody pred bytom v inštalačnej skrini. Prípojky  do zvislých zvodov kanalizácie z kuchyne a hygienických priestorov z plastového potrubia. Centrálny ohrev teplej úžitkovej vody. Vo WC a kúpeľni splachovacia nádržka zabudovaná v stene. Bytové jadro murované. Ostatné vyhotovenie bytu - vnútorné schody z monolitického oceľobetónu, povrchová úprava stupňov keramická dlažba, zábradlie schodiska  z pochrómovanej  ocele, rozvody káblovej televízie a internetu pod omietkou.

 

Základy domu, strechy, obvodové múry, priečelia , vchody, chodby, schodiská, výťahy, okná, domové dvere, zvislé nosné konštrukcie, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie

 

Spoločné zariadenia a príslušenstvo  domu:

Kotolňa, kočikáreň, spoločná televízna anténa, bleskozvody, teplovodné, vodovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky, spevnené plochy, oplotenia.

 

Vybavenie bytu:  2*   splachovacia   nádržka,  oceľový   radiátor,1*vyhrievací   rebrík, 8*termoregulačný  ventil,  1*ERZ skrinka, 1*poštová schránka. Byt obsahuje štyri izby, pracovňu, halu, kuchyňu, špajzu, kúpeľňu a WC.

 

Pozemky:

Pozemky parc.č. KN-C 1424/3, 1424/4, 1424/19, 1424/22, 1424/27 sa nachádzajú v obci Trenčín, ktorá je krajským mesto s počtom 55 883 obyvateľov. Ohodnocované pozemky sa nachádzajú vo vzdialenosti cca 1300m od úzkeho centra mesta, cca lOOm od kruhového prejazdu s obchodným centrom MAX. Pozemky sú umiestnené pod strmými zrázmi mestského lesoparku Brezina, na rozhraní staršej zástavby bytových domov, strednej školy a zázemia výstaviska TMM. Pozemky sú v blízkosti prostriedku hromadnej dopravy , všetky cesty v okolí majú asfaltový povrch. Cesta autom do centra mesta trvá menej ako 5 minút. Pri pozemkoch sú vedené všetky dôležité inžinierske siete -vodovod, plynovod , kanalizácia, elektrická energia, internet. Vybavenie pozemkov hodnotíme ako veľmi dobré.

 

Parkovisko:

Pre pozemok parc.č. KN-C 1424/39 sú vybudované spevnené plochy z betónovej zámkovej dlažby.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na LV č. 9641:
V 1494/08 - záložné právo na byt č.29, s podielom 137/6056 na spoločných častiach a zariadeniach domu súp.č.6673, na pozemkoch pod domom parc.č.1424/3, 1424/22, 1424/27 a na priľahlých pozemkoch parc.č.1424/4, 1424/19, v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava, IČO: 31 320 155, podľa zmluvy o zriadení záložného práva č.40/ZZ/2008, zo dňa 17.3.2008 - vz.901/08, 3429/09
Na LV č. 9350:
V 1494/08 - záložné právo na pozemky CKN parc.č.1424/18, 1424/20, 3299/2, 1424/23, 1424/24, 1424/25, 1424/26, 1424/34, 1424/35, 1424/36, 1424/37, 1424/38, 1424/39, 1424/41, 1424/42, 1424/43, 1424/44, 1424/45, 1424/46, 1424/47, 1424/48, 1424/49, 1424/50, 1424/51, 1424/52 v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava, IČO: 31 320 155, podľa zmluvy o zriadení záložného práva č.40/ZZ/2008, zo dňa 17.3.2008.- vz.901/08, 2583/09, 3164/10

Poznámka: Na LV č. 9350 je pri parc. č. 1424/39 vyznačená plomba na základe V - 7257/2015
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie 175 500,00 € (slovom: stosedemdesiatpäťtisícpäťsto eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Dušan Dičér
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ xxxxx
e) Štát xxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby – nehnuteľnosti bola zistená podľa znaleckého posudku č. 38/2020, ktorý vypracoval znalec KONTECH, s.r.o., znalec v odbore Ekonomika a riadenie podnikov, odvetví Oceňovanie a hodnotenie podnikov, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 900145.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 24.11.2020
Hodnota predmetu dražby: 195.000 € (slovom: stodeväťdesiatpäťtisíc eur)