Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 136/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.7.2021
  • Značka:
  • K034835
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Semerák Ľubomír
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Sklárska 378 / 8, 98526 Málinec
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 26.08.1982
Obchodné meno správcu: PERSPECTA Recovery, k. s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Matúškova 48, 97631 Vlkanová
Kotakt na správcu : recovery@perspecta.eu
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/99/2021 S1894
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/99/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

PERSPECTA Recovery, k.s. správca S 1894, so sídlom kancelárie Matúškova 48, 976 31 Vlkanová, správca dlžníka Ľubomír Semerák, nar. 26.08.1982,  trvale bytom Sklárska 378/8, 985 26 Málinec, týmto v zmysle ustanovenia § 167n a 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov vyhlasuje PRVÉ kolo verejného ponukového konania na speňaženie Nehnuteľného majetku v zmysle § 167n ods. 1) ZKR; v spojení s § 167p ZKR – zaradenej do všeobecnej majetkovej podstaty, pod číslom majetku 1., 2., 3., 4., 5. 6. ako Súbor majetku č. I, podľa oznámenia správcu publikovanom v Obchodnom vestníku č. 132/2021 zo dňa 12.07.2021.

 

Speňažovanie Súboru majetku č. I sa realizuje v prvom kole verejného ponukového konania za najvyššie uskutočnenú ponuku, pričom ponuková cena nesmie byť nižšia ako je súpisová hodnota Súboru majetku č. I.

 

Verejné ponukové konanie sa vyhlasuje za podmienok:

  1. Lehota na predkladanie ponúk sa začína: 20.07.2021 a končí dňom: 30.07.2021 (posledný deň na predloženie ponuky).
  2. Ponuka sa zasiela písomne v listinnej podobe na adresu príslušnej kancelárie správcu: PERSPECTA Recovery, k.s.; Matúškova 48, 976 31 Vlkanová.
  3. Obálka s ponukou musí obsahovať označenie: „NEOTVÁRAŤ – VPK SEMERÁK“, inak sa na podanie záujemcu nebude prihliadať.
  4. Ponuka musí obsahovať vyjadrenie, že záujemca predkladá ponuku na Súbor majetku č. I.
  5. Dotknutý majetok Dlžníka sa speňažuje spôsobom ako hnuteľná vec.
  6. Ponuka sa predkladá v mene EURO.
  7. Dlžník nie je platcom DPH.
  8. Ponúkaná kúpna cena nezohľadňuje správne a iné poplatky spojené s prevodom vlastníckeho práva. Tieto poplatky idú na ťarchu záujemcu – kupujúceho v celom rozsahu. Prevzatie veci je nadobúdateľ povinný zabezpečiť na svoje náklady.
  9. V rámci ponuky záujemca vyhlási, že podmienky tohto verejného ponukového konania prijíma v celom rozsahu.
  10. Ponuka musí obsahovať identifikačné údaje záujemcu, ktorý je fyzickou osobou (nepodnikateľ): meno, priezvisko, rodné priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, trvalý pobyt, inak sa na ponuku neprihliada.
  11. Ponuka musí obsahovať identifikačné údaje záujemcu, ktorý je fyzickou osobou - podnikateľ: obchodné meno, meno, priezvisko, rodné priezvisko, miesto podnikania, IČO, identifikáciu registra, v ktorom je osoba zapísaná, DIČ, IČ DPH ak má pridelené a dátum narodenia, rodné číslo, inak sa na ponuku neprihliada.
  12. Ponuka musí obsahovať identifikačné údaje záujemcu, ktorý je právnickou osobou: obchodné meno, sídlo, IČO, identifikáciu registra, v ktorom je osoba zapísaná, DIČ, IČ DPH ak má pridelené, inak sa na ponuku neprihliada.
  13. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu najneskôr v posledný deň tohto verejného ponukového konania. Za deň zloženia zálohy sa považuje deň, keď boli finančné prostriedky pripísané na účet správcu.
  14. Záloha sa skladá na účet správcu: č. ú. IBAN: SK13 0200 0000 0032 1392 2053, BIC: SUBASKBX, účet vedený vo VÚB, a.s., VS: IČO záujemcu alebo dátum narodenia záujemcu vo formáte DDMMRR – len v prípade, že ponuku predkladá záujemca, ktorý je fyzickou osobou nepodnikateľom; do poznámky uviesť: VPK SEMERÁK.
  15. Ďalšie informácie poskytuje správca prostredníctvom: recovery@perspecta.eu. Majetok je v držbe dlžníka, ktorý je oprávnený ich užívať obvyklým spôsobom; je však povinný chrániť ho pred poškodením, stratou alebo zničením a zdržať sa všetkého, čím sa okrem bežného opotrebovania jeho hodnota znižuje.
  16. Správca vyhodnotí ponukové konanie do 3 pracovných dní od jeho skončenia. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Správca je oprávnený ponuku odmietnuť z dôvodu zjavnej neprimeranosti.
  17. Neúspešným záujemcom bude záloha vrátená obratom po tom, čo úspešný záujemca uzatvorí kúpnu zmluvu. Zložená záloha úspešného účastníka ponukového konania v prípade neuzavretia kúpnej zmluvy prepadá vo výške 10% v prospech konkurznej podstaty a stáva sa zmluvnou pokutou. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzatvoriť túto zmluvu, určí správca za víťaza verejného ponukového konania v poradí ďalšieho záujemcu s najvyššou ponukou.
  18. Oprávnené osoby majú právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa ust. § 167r z. č. 7/2005 Z. z.
  19. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

Vo Vlkanovej dňa 13.07.2021

PERSPECTA Recovery, k.s.

SKP  S 1894