Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 136/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.7.2021
  • Značka:
  • K034737
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Peter Mihál
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Partizánska 1648/6, 97251 Handlová
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 4.9.1978
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Mária Belaňova
Sídlo správcu: Matice slovenskej 17 17, 97101 Prievidza
Kotakt na správcu : marika.belanova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 40Odk/125/2021
Spisová značka súdneho spisu : 40OdK/125/2021
Druh podania : Výzva zahraničným veriteľom na prihlásenie pohľadávok

V súlade s Nariadením Európskeho Parlamentu a Rady (ES) č. 2015/848 zo dňa 20.5.2015, ako správca dlžníka:  Peter Mihál, nar. 4.9.1978, trvale bytom Partizánske 1648/6 Handlová 97251, občan SR (ďalej len „dlžník“), Uznesením Okresný súd Trenčín dňa 17.6.2021, sp. zn.40Odk/125/2021, ktoré bolo publikované v OV č. 120/2021 pod č.K030012, dňa 23.6.2021 oznamujem zahraničným veriteľom, že na majetok dlžníka bol vyhlásený konkurz.

 According to the Direction of European Parliament and Council No. 2015/848 dates 20th May 2015, as the bankruptcy trustee of the bankrupt:Peter Mihál, born 4.9.1978, domiciled   Partizánska 1648/6 Handlová (hereinafter only „the Bankrupt“) our duty is to inform you that with the resolution of the District Court in Trenčín, No. 40OdK/125/2021 dated 17.6.2021 bankruptcy was declared on the Bankrupt´s estate.

Konkurz na majetok dlžníka bol vyhlásený dňom23.6.2021

 The bankruptcy was declared on 23.6.2021

V zmysle zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len „ZKR“) veritelia úpadcu sú povinní v lehote 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásiť svoje pohľadávky v jednom rovnopise správcovi na adresu: JUDr. Mária Belaňová, ul. Matice slovenskej 17, Prievidza 97101, Slovenská republika.

According to the Act No. 7/2005 Coll. Bankruptcy and Restructuralization Act (hereinafter only „the BRA“) the creditors of the Bankrupt have to register their claims within a time period of 45 days beginning with the declaration of the bankruptcy in one copy to the trustee to the address: JUDr. Mária Belaňová, ul. Matice slovenskej 17, Prievidza 97101, Slovenská republika.

V prihláške sa vždy uvedie meno priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa a úpadcu, právny dôvod vzniku pohľadávky, poradie uspokojenia pohľadávky zo všeobecnej podstaty, celková suma pohľadávky a podpis; prihláška sa podáva na predpísanom tlačive. Vzor tlačiva prihlášky je k dispozícii na internetovej stránke www.justice.gov.sk (§ 29 ods. 1 ZKR).

 The registration has to provide information about the name, surname and the address or the seat of the creditor and of the Bankrupt, the legal cause of the claim, ranking of the satisfaction of the claim from the bankrupt´s general estate, the full amount of the principal and signature; the registration has to be filled in a special registration form. The registration form can be found on the website www.justice.gov.sk (§ 29, section 1 ZKR).

Pohľadávka sa uplatňuje v mene euro (€).

 The claim has to be registered in the Euro currency (€).

Na prihlášky veriteľov, ktoré nebudú spĺňať zákonom stanovené podmienky a nebudú podpísané, sa v konkurznom konaní neprihliada ako na prihlášku. Ak veriteľ doručí správcovi prihlášku neskôr, na prihlášku sa prihliada, veriteľ však nemôže vykonávať hlasovacie práva a ďalšie práva spojené s prihlásenou pohľadávkou. Neprihlásené zabezpečovacie právo uplynutím základnej lehoty na prihlasovanie pohľadávok zanikne. Správca ani súd nie sú povinní vyzvať veriteľa na doplnenie alebo opravu neúplnej alebo nesprávnej prihlášky.

 Lodgement of claims that will not fulfill the requirements stated by the law or will be not signed or expert opinion (in case of a non-financial claim) will not be attached to the lodgement of claim shall not be considered as lodgement of claims in the bankruptcy proceedings. The lodgement of claim served to the bankruptcy administrator after the basic period of time elapses, shall be considered as the lodgement of claim however the creditor does not have to exercise the voting rights and other rights connecting with the lodged claims. Not lodged security rights become extinct after the lodgement basic period of time elapses. The trustee or the court does not have the duty to notify the creditor to amend or to correct the incorrect or incomplete lodgement of the claim.

 Doručenie prihlášky správcovi má pre plynutie premlčacej lehoty a zánik práva rovnaké právne účinky ako uplatnenie práva na súde.

 Delivery of the application to the trustee has the same legal consequences for the passing of the limitation period and termination of the right as exercising the right at court.

V konkurze uplatňuje svoju pohľadávku prihláškou aj veriteľ, ktorý má pohľadávku voči inej osobe ako dlžníkovi, ak je zabezpečená zabezpečovacím právom vzťahujúcim sa k majetku dlžníka. Takýto veriteľ môže byť v konkurze uspokojený iba z výťažku získaného speňažením majetku, ktorý zabezpečuje jeho pohľadávku, pričom hlasovacie práva na schôdzi veriteľov môže vykonávať iba v rozsahu, v akom jeho pohľadávka bude pravdepodobne uspokojená z majetku, ktorým je zabezpečená (§ 167l ods. 2 ZKR).

A creditor who has a claim against another person as the bankrupt can lodge his claim in bankruptcy proceedings if the claim is secured by security right related to the property of the bankrupt. Such a creditor can be satisfied only in the bankruptcy proceedings from the proceeds obtained by the realization of property, which ensure his claim, however, the voting rights at the meeting of creditors can be performed only in the extent of his claim probably to be satisfied from the property by which it is secured (§ 167l, section 2 ZKR).

K prihláške sa pripájajú listiny preukazujúce údaje uvedené v prihláške. Ak veriteľ nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku je povinný ustanoviť si zástupcu na doručovanie písomností, ktorý má bydlisko alebo sídlo na území Slovenskej republiky a oznámiť to písomne správcovi. (§ 29 ods. 6, 8 ZKR).

Documents proving the information provided in the registration form have to be enclosed in the registration form. In case the creditor does not have a seat or an address or a branch office in the Slovak Republic, a representative with an address or a seat in the Slovak Republic has to be nominated and in writing notify the trustee. (§ 29, section 6, 8 ZKR).

JUDr. Mária Belaňová, správca  (bankruptcy trustee) e-mail: marika.belanova@gmail.com , mobil: 0907 893 990