Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 134/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 14.7.2021
  • Značka:
  • K034285
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: LOKWOOD s.r.o. "v konkurze"
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jesenského 1115, 96001 Zvolen
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 46165444
Obchodné meno správcu: Insolvency services, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Radlinského 1730, 02601 Dolný Kubín
Kotakt na správcu : 0903761292, tomas.konecny@prometslovakia.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2K/3/2020 S1856
Spisová značka súdneho spisu : 2K/3/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Insolvency services, k.s., so sídlom správcovskej kancelárie Radlinského 1730, 026 01 Dolný Kubín, zapísaná v zozname správcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S1856 (ďalej len „Správca“) správca úpadcu LOKWOOD s.r.o. „v konkurze“, so sídlom Jesenského 1115, 960 01 Zvolen, IČO: 46 165 444 (ďalej len „Úpadca“) v súlade so záväzným pokynom príslušného orgánu vyhlasuje I. kolo verejného ponukového konania na odplatný predaj hnuteľného majetku zapísaného do oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s., so sídlom Štefánikova 27, 814 99 Bratislava, IČO: 00 682 420 (ďalej len „Zabezpečený veriteľ“), súpis ktorej bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 103/2020 zo dňa 01.06.2020 (K042809), v znení aktualizácie súpisu oddelenej podstaty Zabezpečeného veriteľa zverejnenej v Obchodnom vestníku č. 61/2021 zo dňa 30.03.2021 (K015039), a to:

Popis

Počet ks

Výrobné číslo

Evidenčné číslo

Rok výroby

Stav opotrebovanosti

Spoluvlastnícky podiel Úpadcu

Súpisová hodnota v EUR

PETERSON 4700 drvič drevnej hmoty

1

XL911135470203058

ZV 739YE

-

opotrebovaný

1/1

60 000,00 EUR

(ďalej len „Stroj“).

Stroj sa predáva v stave v akom sa nachádza, t.j. v stave v akom stojí a leží. Správca nezodpovedá za jeho vady spôsobené užívaním, opotrebovaním ani za jeho funkčnosť, prípadne funkčnosť niektorých jeho častí. Správca súčasne upozorňuje, že Stroj má viaceré vady, ako aj na možný nesúlad alebo absenciu výrobných označení, technických dokladov alebo zákonom vyžadovaných skúšok a certifikátov. Vzhľadom k rozsahu vád je Stroj v súčasnosti nefunkčný a čiastočne rozobraný za účelom zistenia rozsahu vád, pričom je nutná jeho oprava (najmä ozubeného venca spojky, 2 vložených hnacích kolies a k nim prislúchajúcich prevodoviek) Úspešný záujemca je povinný v lehote 15 dní od uzatvorenia kúpnej zmluvy na vlastné náklady zabezpečiť odvoz Stroja z miesta jeho uskladnenia. Stroj sa v súčasnosti nachádza v meste Zvolen.

Obhliadku Stroja je možné uskutočniť po dohode so Správcom, pričom záujemcovia za účelom dohodnutia konkrétneho termínu obhliadky Stroja kontaktujú Správcu telefonicky na: +421 45 5240 200 alebo e-mailom na: office@insolvencyservices.sk.

Záujemcovia sú povinní doručiť písomné cenové ponuky v neotvorených obálkach (celá ponuka jedného záujemcu musí byť obsiahnutá v jednej neporušenej zalepenej obálke) na adresu kancelárie Správcu: Stráž 223, 960 01 Zvolen s označením: „Ponukové konanie stroje LOKWOOD - neotvárať“. Lehota na predkladanie ponúk je 14 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia výzvy na predkladanie ponúk do verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku SR, pričom končí štrnástym kalendárnym dňom o 15:00 hod. od tohto zverejnenia. Za deň zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku považuje deň nasledujúci po faktickom zverejnení tohto oznámenia v Obchodnom vestníku SR. V prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatok, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň do 15:00 hod. Ponuky, ktoré nebudú Správcovi doručené do skončenia lehoty sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené a pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude prihliadať. Podobne odmietne aj neúplné ponuky, resp. ponuky nespĺňajúce podmienky tohto verejného ponukového konania. Každý záujemca môže na Stroj predložiť len jednu ponuku, pričom v prípade porušenia tejto podmienky Správca nebude prihliadať na žiadnu zo záujemcov predložených ponúk. Záujemcom predložená ponuka je pre neho záväzná, pričom Záujemca nie je oprávnený ponuku meniť, dopĺňať ani vziať späť, a to až do ukončenia tohto verejného ponukového konania (t.j. až do oznámenia výsledkov ponukového konania Správcom alebo eventuálne, v prípade úspešného záujemcu, uzatvorením kúpnej zmluvy).

Ponuka musí byť písomná a musí byť Správcovi doručená (doporučenou zásielkou poštou alebo osobne) najneskôr v deň a hodinu určenú v tomto oznámení na adresu sídla kancelárie Správcu:  Stráž 223, 960 01 Zvolen. Účasť na verejnom ponukovom konaní je podmienená zaplatením finančnej zábezpeky vo výške 5 000,00 EUR na konkurzný účet vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., IBAN: SK84 0900 0000 0051 7751 0164, BIC: GIBASKBX (ďalej len „Zábezpeka“). Záujemca je povinný uhradiť Zábezpeku na bankový účet Správcu najneskôr do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk do verejného ponukového konania, pričom v prípade, že zábezpeka v tejto lehote nebude pripísaná na účet Správcu, Správca takúto ponuku odmietne ako oneskorenú. Záujemca je povinný pri zložení Zábezpeky uviesť v poznámke platby pri právnických osobách a fyzickej osobe podnikateľovi obchodné meno a pri fyzickej osobe nepodnikateľovi meno a priezvisko spolu s uvedením „zábezpeka stroj“. Pre vylúčenie akýchkoľvek pochybností sa momentom úhrady Zábezpeky rozumie moment pripísania Zábezpeky na bankový účet Správcu. Úspešnému záujemcovi sa Zábezpeka započíta na kúpnu cenu za Stroj. Neúspešným záujemcom bude Zábezpeka vrátená na ich účet v lehote 15 kalendárnych dní odo dňa doručenia oznámenia výsledku verejného ponukového konania.

Účasť na verejnom ponukovom konaní je rovnako podmienená aj uzatvorením písomnej dohody o zmluvnej pokute medzi Správcom a záujemcom, pričom dohodu zašle Správca záujemcovi na jeho požiadanie, a záujemcom podpísaná dohoda musí byť priložená k ponuke.

Zmluvná pokuta bude v predmetnej dohode určená pevnou sumou vo výške 5 000,00 EUR (ďalej len „Zmluvná pokuta“) a bude uhradená započítaná so zloženou Zábezpekou. Zmluvnú pokutu uhradí úspešný záujemca v prípade, ak:

  1. odmietne uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote určenej Správcom, a/alebo
  2. kúpnu cenu neuhradí včas, či v plnom rozsahu.

Záväzná ponuka musí obsahovať:

 

  1. označenie záujemcu spolu s kontaktnými údajmi a označením emailu pre elektronické doručovanie písomností, v prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradné overené plnomocenstvo,
  2. špecifikáciu predmetu speňaženia podľa súpisu oddelenej podstaty, o ktorého kúpu sa záujemca uchádza v tomto ponukovom konaní,
  3. návrh kúpnej ceny v EUR bez DPH;
  4. aktuálny výpis z Obchodného, resp. Živnostenského registra alebo v prípade zahraničného záujemcu výpis z inej príslušnej evidencie daného štátu (nie starší ako 3 mesiace), a to vo forme originálu alebo úradne overenej fotokópie (v prípade, ak je záujemca v týchto registroch evidovaný),
  5. doklad o poukázaní Zábezpeky na účet Správcu,
  6. dohodu o zmluvnej pokute podpísanú záujemcom, ktorú mu na požiadanie zašle Správca.
  7. čestné vyhlásenie o tom, že záujemca:
  1. nemá žiadne záväzky voči Úpadcovi,
  2. súhlasí s podmienkami ponukového konania,
  3. súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto verejného ponukového konania (v prípade ak ide o fyzickú osobu nepodnikateľa).

Záujemca nie je oprávnený meniť dohodu o zmluvnej pokute zaslanú mu Správcom. Ponuka záujemcu a potrebné prílohy musia byť vyhotovené v slovenskom jazyku, resp. úradne preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

Všetky náklady súvisiace s účasťou záujemcu v tomto verejnom ponukovom konaní znáša záujemca.

Na ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené náležitosti sa nebude v tomto verejnom ponukovom konaní prihliadať. Jednotlivé ponuky budú otvorené a vyhodnotené bezodkladne po uplynutí lehoty na podávanie ponúk (najneskôr v lehote piatich pracovných dní) v kancelárii Správcu, o čom Správca spíše úradný záznam, ktorý zašle Zabezpečenému veriteľovi. Zabezpečený veriteľ má právo posúdiť výšku navrhovanej kúpnej ceny vo víťaznej ponuke a následne schváliť ponuku a uložiť Správcovi pokyn na uzatvorenie kúpnej zmluvy, alebo odmietnuť ponuku, a to aj bez uvedenia dôvodu. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splnil všetky vyššie uvedené podmienky, ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu za Stroj a ktorého ponuka bude Správcom vyhodnotená ako víťazná a ktorého ponuka bude schválená aj Zabezpečeným veriteľom.

Správca po vyhodnotení verejného ponukového konania (najneskôr v lehote 15 kalendárnych dní po vyhodnotení verejného ponukového konania) oznámi všetkým záujemcom tohto verejného ponukového konania na nimi v ponuke predloženú e-mailovú adresu výsledok verejného ponukového konania, a teda či bol záujemca úspešný alebo neúspešný.

Záujemcu, ktorého ponuka bola vyhodnotená Správcom ako víťazná a následne schválená Zabezpečeným veriteľom Správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy, ktorou prevedie na kupujúceho vlastnícke právo k Stroju, a to v lehote 15 dní odo dňa schválenia ponuky tohto záujemcu Zabezpečeným veriteľom. Víťazný záujemca musí uhradiť kúpnu cenu v zmysle jeho ponuky v plnom rozsahu najneskôr do 15 kalendárnych dní odo dňa doručenia výzvy Správcu na uzatvorenie kúpnej zmluvy, avšak najneskôr ku dňu podpisu kúpnej zmluvy, pričom ku podpisu kúpnej zmluvy musí dôjsť najneskôr do 15 kalendárnych dní odo dňa doručenia výzvy Správcu na uzatvorenie kúpnej zmluvy. Na kúpnu cenu sa víťaznému záujemcovi započíta uhradená Zábezpeka. V prípade, ak víťazný záujemca neuzatvorí kúpnu zmluvu v lehote určenej Správcom a/alebo neuhradí kúpnu cenu včas alebo v plnom rozsahu,  je takýto záujemca zároveň povinný uhradiť Zmluvnú pokutu. Víťazný záujemca bude v lehote 5 dní od uzavretia kúpnej zmluvy povinný na vlastné náklady zabezpečiť odvoz Stroja z miesta jeho uskladnenia.

Toto ponukové konanie sa nepovažuje za verejnú obchodnú súťaž v zmysle § 281 a nasl. Obchodného zákonníka ani za verejný návrh na uzavretie zmluvy v zmysle § 276 a nasl. Obchodného zákonníka.

Insolvency services, k.s.

správca úpadcu

LOKWOOD s.r.o. „v konkurze“