Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 111/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 10.6.2021
  • Značka:
  • K027887
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Kušnír Stanislav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hanojská 2545 / 3, 04013 Košice-Sídlisko Ťahanovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 08.11.1963
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Ján Simko
Sídlo správcu: Kukučínova 14, 04001 Košice
Kotakt na správcu : simkojan@zoznam.sk, 0905 305 672, 055 677 1916
Spisová značka správcovského spisu : 30OdK/92/2019 S1561
Spisová značka súdneho spisu : 30OdK/92/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ing. Ján Simko, správca vo vyššie uvedenej konkurznej veci týmto vyhlasuje II. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty.

I. Predmet predaja

Predmetom speňažovania je majetok, ktorý bol zapísaný do súpisu všeobecnej podstaty, zverejnenom

v Obchodnom vestníku SR č. 68/2021 zo dňa 12.04.2021, K016556.

Predmet predaja nie je ocenený znaleckým posudkom, jeho hodnota je určená vlastným odhadom správcu.

II. Podmienky verejného ponukového konania

Predaj vyššie uvedeného majetku sa uskutoční za najvyššiu cenovú ponuku a za podmienok uvedených ďalej. Bližšie informácie týkajúce sa ponúkaného majetku si záujemca môže vyžiadať u správcu dlžníka, t.j. Ing. Ján Simko, správca prostredníctvom e-mailovej správy zaslanej na adresu: simko.spravca@gmail.com.

III. Termín, miesto a podmienky na predkladanie ponúk

Ponuky záujemcov musia byť predložené priamo správcovi dlžníka na adresu jeho správcovskej kancelárie do 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia výzvy. Na ponuky doručené po tomto termíne sa nebude prihliadať.

Záväzná ponuka záujemcu musí byť najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie záväzných ponúk doručená v písomnej forme do správcovskej kancelárie správcu.

Záujemca v rámci predkladanej záväznej ponuky musí najneskôr ku dňu skončenia lehoty na predkladanie záväzných ponúk zložiť v prospech účtu konkurznej podstaty vedeného v peňažnom ústave Tatra banka, a.s., IBAN: SK22 1100 0000 0027 1900 0027, v poznámke uviesť: Záloha – Meno a priezvisko dlžníka.

IV. Vyhodnotenie ponúk

Po uplynutí lehoty na predkladanie záväzných ponúk zrealizuje správca otváranie obálok so záväznými ponukami.

Po zrealizovaní otvárania obálok správca vykoná vyhodnotenie predložených záväzných ponúk, pričom víťaznou ponukou bude ponuka s najvyššou ponúknutou kúpnou cenou.

V prípade ak by došlo k situácii, že v ponukovom konaní budú do kancelárie správcu doručené viaceré ponuky s rovnakou navrhnutou kúpnou cenou, rozhodne o víťaznej ponuke žreb správcu.

V prípade, že záujemca, ktorého ponuka bola správcom označená za výhodnú, odmietne uzatvoriť so správcom právne úkony potrebné k speňaženiu predmetu predaja v jeho prospech, tak platí, že správca je oprávnený ponechať si záujemcom zloženú zálohu ako sankciu pre porušenie podmienok verejného ponukového konania.

Verejné ponukové konanie iniciované správcom dlžníka na speňažovanie majetku dlžníka nie je verejnou obchodnou súťažou v zmysle ust. § 281 a nasl. Obchodného zákonníka.

Správca poučuje prípadných záujemcov na ustanovenie § 167p ZKR, že prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady. Ak sa veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takéto veci  prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ich prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku.

Ing. Ján Simko, správca