Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 110/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.6.2021
  • Značka:
  • K027586
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Pavol Urban
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Sečovská Polianka 0, 094 14 Sečovská Polianka
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 28.6.1989
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Marek Gula
Sídlo správcu: Vajanského 43, 08001 Prešov
Kotakt na správcu : 0911 554 743, spravca.gula@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 4OdK/207/2020 S1343
Spisová značka súdneho spisu : 4OdK/207/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

 

JUDr. Marek Gula, správca so sídlom kancelárie Vajanského 43, 080 01 Prešov, zapísaný v Zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, značka správcu: S 1343, správca dlžníka Pavol Urban, nar. 28.06.1989, trvale bytom 094 14 Sečovská Polianka, SR, (ďalej len „dlžník“), týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167n ods. 1) a § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka.

 

KOLO: DRUHÉ

 

Predmet ponukového konania, súbor majetku:

 

Por. č.

Súpisová zložka

Druh pozemku

Okres

Obec

Katastrálne územie

Číslo LV

Parcelné číslo

Výmera v m2

Podiel úpadcu

Dôvod zapísania do súpisu

Súpisová hodnota v €

1.

Pozemok

Trvalý trávny porast

Vranov nad Topľou

CABOV

Cabov

695

766

536

1/20

majetok úpadcu podľa § 67 ods. 1 písm. a) ZKR

54

2.

Pozemok

Orná pôda

Vranov nad Topľou

CABOV

Cabov

695

767/1

997

1/20

majetok úpadcu podľa § 67 ods. 1 písm. a) ZKR

100

3.

Pozemok

Orná pôda

Vranov nad Topľou

CABOV

Cabov

695

767/2

4405

1/20

majetok úpadcu podľa § 67 ods. 1 písm. a) ZKR

220

4.

Pozemok

Lesný pozemok

Vranov nad Topľou

CABOV

Cabov

767

1628

462337

18432/44029720

majetok úpadcu podľa § 67 ods. 1 písm. a) ZKR

388

Spolu

762 

 

 

Ponukové konanie sa vyhlasuje osobitne pre každý zo 4 predmetov ponukového konania. Záujemca môže zaslať ponuku do ponukového konania pre ktorýkoľvek predmet ponukového konania, resp. pre viacero alebo aj pre všetky predmety ponukového konania.

 

§ 167n Speňaženie nehnuteľnosti ZKR

(1) Nehnuteľnosti podliehajúce konkurzu väčšej hodnoty správca speňaží dražbou za primeraného použitia osobitného predpisu.8) Nehnuteľnosti podliehajúce konkurzu menšej hodnoty správca speňaží ako hnuteľnú vec.

 

Speňažované postupom ako hnuteľná vec; ako súpisové zložky majetku zapísané v Súpise všeobecnej podstaty pod poradovým číslom 1-4, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 217/2020 zo dňa 10.11.2020 pod značkou K081499.

 

Podmienky ponukového konania:

 

Lehota na predkladanie ponúk: 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku; podmienky ponukového konania sa považujú za zverejnené nasledujúci deň po ich faktickom zverejnení v Obchodnom vestníku. Ponuky, ktoré nebudú správcovi doručené do skončenia lehoty sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli odoslané Správcovi pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené. Podobne odmietne aj neúplné ponuky. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, pričom na neskoršie podané ponuky nebude správca prihliadať. Doručenú ponuku nie je možné vziať späť a je pre záujemcu záväzná.

 

Zábezpeka: Správca bude pred uzavretím kúpnej zmluvy požadovať od úspešného záujemcu zloženie zálohy vo výške ponúkanej kúpnej ceny za nehnuteľnosti (t.j. celú ponúkanú kúpnu cenu) na číslo účtu v Uni Credit Bank, IBAN: SK38 1111 0000 0010 1265 1008. Odplatu za predaj nehnuteľnej veci nebude možné uhradiť započítaním vzájomných pohľadávok. Záujemca je povinný pri zložení zálohy na účet uviesť v poznámke platby pri právnických osobách a fyzickej osobe podnikateľovi obchodné meno a pri fyzickej osobe nepodnikateľovi meno a priezvisko spolu s uvedením „ponúkaná kúpna cena za nehnuteľnosti - 4OdK/207/2020“. Záloha vo výške ponúkanej kúpnej ceny musí byť v celom rozsahu pripísaná na účet Správcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, pričom v prípade, že ponúkaná kúpna cena nebude v tejto lehote pripísaná na účet Správcu, Správca takúto ponuku odmietne ako oneskorenú.

 

Spôsob podávania návrhov: návrhy treba doručiť správcovi na adresu Vajanského 43, 080 01 Prešov v zalepenej obálke s označením „Ponukové konanie – 4OdK/207/2020– Nehnuteľnosti - Neotvárať“ najneskôr do uplynutia lehoty na podávanie návrhov.

 

Návrh musí byť písomný a musí obsahovať:

  1. meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto trvalého pobytu a adresu elektronickej pošty navrhovateľa; ak je navrhovateľom právnická alebo fyzická osoba, ktorá je podnikateľom, návrh musí obsahovať názov alebo obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo, ak je pridelené a adresu elektronickej pošty,
  2. vymedzenie predmetu Kúpnej zmluvy (t.j. nehnuteľných vecí)
  3. navrhovanú kúpnu cenu za predmet Kúpnej zmluvy v eurách
  4. doklad preukazujúci zloženie ponúkanej kúpnej ceny na účet správcu
  5. číslo bankového účtu na ktorý má byť záloha vrátená v prípade neúspešnej ponuky
  6. dátum a podpis záujemcu

 

Prílohami návrhu sú:

a. kópia výpisu z obchodného registra, živnostenského registra alebo inej evidencie ustanovenej osobitným zákonom, do ktorej je navrhovateľ zapísaný; výpis nesmie byť starší ako šesť mesiacov,

b. kópia občianskeho preukazu, ak navrhovateľom je fyzická osoba, ktorá nie je podnikateľom.

 

Návrh nemožno odvolať po jeho doručení. Chyby, ktoré vznikli pri vyhotovovaní návrhu možno opraviť do uplynutia lehoty na podávanie návrhov. Návrh možno zahrnúť do ponukového konania, len keď jeho obsah zodpovedá zverejneným podmienkam ponukového konania. Do ponukového konania nemožno zahrnúť návrh, ktorý bol doručený po uplynutí lehoty na podávanie návrhov.

 

Správca poučuje prípadných záujemcov v súlade s ustanovením § 167p ZKR, že sa prihliada iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu.

 

Zmluvná pokuta: záujemca pre prípad, kedy ním predložená cenová ponuka bude správcom vyhodnotená ako víťazná, následne v lehote 14 dní od výzvy správcu neuzavrie so správcom kúpnu zmluvu, čím poruší podmienky verejného ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške záujemcom zloženej ponúkanej kúpnej ceny. Zmluvná pokuta bude za uvedených podmienok správcom započítaná so zloženou ponúkanou kúpnou cenou za nehnuteľnú vec. Návrh záujemcu nesmie obsahovať iné podmienky, výhrady ani zmluvné dojednania.

 

Rozhodujúce kritérium ponukového konania: Jediným rozhodujúcim kritériom úspešnosti v ponukovom konaní je najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.

 

Otváranie obálok s cenovými ponukami sa uskutoční do 5 pracovných dní po skončení lehoty na predkladanie písomných ponúk.

 

Lehota na oznámenie prijatia vybraného návrhu: 10 pracovných dní po uplynutí lehoty na podávanie návrhov. Vyhodnotenie ponúk správca oznámi iba úspešnému záujemcovi. Ostatným neúspešným záujemcom bude vrátená zložená záloha.

 

Spôsob oznámenia prijatia vybraného návrhu: prostredníctvom elektronickej pošty a/alebo poštového podniku/telefonicky.

Ak sa nehnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku.

 

Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo zmeniť zverejnené podmienky ponukového konania, alebo ponukové konanie zrušiť.

 

Vybraný účastník je povinný uzavrieť s vyhlasovateľom Kúpnu zmluvu v lehote určenej ním v oznámení o prijatí vybraného návrhu.

 

Miestom uzavretia Kúpnej zmluvy je kancelária vyhlasovateľa na adrese Vajanského 43, 080 01 Prešov.

 

Ďalšie informácie možno získať prostredníctvom elektronickej pošty na adrese spravca.gula@gmail.com.

 

JUDr. Marek Gula

správca