Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 109/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 8.6.2021
  • Značka:
  • X026363
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 041/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Conference room na 7. poschodí v budove Congress hotel Centrum, Južná trieda 2/A, 040 01 Košice, spoločnosť b&c language school, s.r.o.
D. Dátum konania dražby 02. 06. 2021
E. Čas konania dražby 11:45 hod. – 11:53 hod
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Michalovce, obec: Oborín, katastrálne územie: Oborín, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Michalovce, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 513, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 180 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. registra „C“ č. 493/32 o výmere 481 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • viacúčelová budova – bazén - so súpisným číslom 180 s príslušenstvom, postavená na pozemku parc. registra „C“ č. 493/53 o výmere 326 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. registra „C“ č. 493/24 o výmere 969 m², druh pozemku: ostatná plocha,
  • pozemok parc. registra „C“ č. 493/25 o výmere 494 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. registra „C“ č. 493/32 o výmere 481 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. registra „C“ č. 493/53 o výmere 326 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom so súpisným číslom 180, katastrálne územie Oborín

Ide o samostatne stojaci rodinný dom s dvomi bytovými jednotkami. Rodinný dom je podpivničený, prízemný s obytným podkrovím. Do užívania bol daný v roku 1992. V roku 2006 bola k rodinnému domu realizovaná prístavba - bazénová časť.

 

Dispozičné riešenie:

1. podzemné podlažie tvorí: chodba, práčovňa, kotolňa, posilňovňa, vínna pivnica a pivnice.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 175,10 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: zádverie, chodba, obývacia izba, kuchyňa, šatník, kúpeľňa, WC, komora v jednej bytovej jednotke. V druhej bytovej jednotke sa nachádza obývacia izba, spálňa, izba, sauna, kúpeľňa. V prístavbe sa nachádza kuchyňa, komora, sociálne zariadenia a bazén.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 764,39 m2.

1. podkrovie tvorí: kúpeľňa a štyri obytné miestnosti.

Zastavaná plocha 1. podkrovia je 161,41 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Rodinný dom má sedlovú strechu. Krytina je z vlnitých AZC vlnitých dosiek. Nad bazénovou časťou je pultová strecha s krytinou z lepenkového šindľa. Klampiarske výrobky sú z poplastovaného plechu. Obvodové murivo je murované z tvárnic so zateplením hr. 400 mm, omietka je silikátová. Stropy nad I. PP a I. NP sú železobetónové, nad podkrovím je drevený trámový strop so sadrokartónovým podhľadom. Schodisko v rodinnom dome je na železobetónovej doske s povrchom stupňov v I. PP z keramickej dlažby, v I. NP z mäkkého dreva stupňov aj podstupníc. Rodinný dom má plastové okná s predokennými žalúziami. V I. PP sú drevené zdvojené okná. Vnútorné dvere sú dyhované, v oceľových zárubniach. Vstupné dvere sú plastové. Podlahy v rodinnom dome v obytných miestnostiach, chodbe a kuchyni sú plávajúce. Ostatné podlahy v dome sú keramické dlažby. Vo vínnej pivnici je ako podlaha udusaná zemina. V rodinnom dome v dvoch bytových jednotkách sa nachádzajú štyri kúpeľne. V každej kúpeľni sa nachádza vaňa. umývadlo a sprchovací kút, v jednom prípade s masážnymi tryskami. V kúpeľni v podkroví sa nachádza aj WC. Okrem toho sa nachádzajú v rodinnom dome ešte dve samostatné WC s umývadlom. Rodinný dom má aj práčovňu v I. PP s vaňou a výtokmi na práčku. V bytovej jednotke v novej časti sa nachádza sauna so saunovacou pecou TYLO. Vo všetkých kúpeľniach, kuchyniach okolo kuchynskej linky a v práčovni sa nachádza keramický obklad stien. Zariaďovacie predmety sú v štandardnom prevedení. Všetky vodovodné batérie sú pákové. Kuchynské linky sú na báze dreva. V kuchynských linkách sú zabudované nerezové drezy. Sporáky sú plynové s odsávačom pár. Kúrenie rodinného domu je zabezpečované plynovým kotlom PKM 30S a kotlom na tuhé palivo VIADRUS. TÚV je pripravovaná dvomi elektrickými zásobníkovými ohrievačmi vody. Bazénová časť je vykurovaná plynovým kotlom Protherm. Radiátory pôvodnej časti sú liatinové, v novej časti sú panelové radiátory. V komore a kuchyni v prístavbe sa nachádzajú dve gamatky. V šatníku sa nachádzajú tri vstavané skrine. Vstup do bazénovej časti z dvora je jednak plastovými balkónovými dverami a jednak dvomi plastovými rolovacími bránami na diaľkové ovládanie. Celý objekt je zabezpečený zabezpečovacím zariadením s kamerovým systémom. V rodinnom dome je aj klimatizácia. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod vody. Do domu je privedená vodovodná prípojka aj z vlastnej studne. K domu je privedená plynová prípojka s vnútorným rozvodom zemného plynu. Rozvod elektroinštalácie je zásuvkový a svetelný s poistkami. Rodinný dom je odkanalizovaný prostredníctvom ČOV do záchytnej nádrže.

 

2. Vonkajší bazén

V zadnej časti rodinného domu sa pod prestrešením nachádza betónový bazén zapustený v teréne. Pre bazén je zabezpečené ohrievanie vody a nachádza sa tam strojovňa bazéna. Do užívania bol daný v roku 2008.

Objem bazéna je 60m3.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

1. Garáž

Je postavená ako prístavba k rodinnému domu so strechou z AZC vlnoviek. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Podlaha je z terazzovej dlažby. Garážová brána je drevená otváravá. Do užívania bola daná v roku 1992.

Zastavaná plocha garáže je 50,01 m2.  

 

2. Tenisový kurt

Je postavený vedľa rodinného domu ako spevnená betónová plocha s náterom. Do užívania bol daný v roku 2006.

Zastavaná plocha tenisového kurtu je 297,2 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti, podľa EX 519/2015, Exekútorský úrad Žilina (JUDr. Martin Píry),
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 154/10,
c) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, podľa EX 519/2015, Exekútorský úrad Žilina (JUDr. Martin Píry),
d) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, podľa 88 EX 148/2018, Exekútorský úrad Košice (JUDr. Ladislav Kováč, PhD.).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 109.000,- EUR (slovom: jednostodeväťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 42/2020 zo dňa 25.08.2020, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
144.000,- EUR (slovom: stoštyridsaťštyritisíc EURO)