Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 108/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 7.6.2021
  • Značka:
  • K026888
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: FAPO, spol. s r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: ul. 29. augusta 9/9, 92400 Galanta
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36226556
Obchodné meno správcu: FARDOUS PARTNERS správcovská, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Námestie SNP 14, 811 06 Bratislava
Kotakt na správcu : 0232600654, spravcovska@fardouspartners.com
Spisová značka správcovského spisu : 28K/13/2018 S1752
Spisová značka súdneho spisu : 28K/13/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

PODMIENKY PONUKOVÉHO KONANIA

FARDOUS PARTNERS správcovská, k.s., správca konkurznej podstaty týmto v súlade s uložením záväzného pokynu zabezpečeného veriteľa zo dňa 23.11.2020, ktorým zabezpečený veriteľ uložil správcovi pokyn, aby speňažil majetok úpadcu FAPO, spol. s r.o. v konkurze, so sídlom ul. 29. augusta 9/9, 924 00 Galanta, IČO: 36 226 556 v súlade s ust. § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) vyhlasuje

3. kolo ponukového konania na predaj majetku úpadcu podliehajúceho konkurzu

 

1. PREDMET PONUKOVÉHO KONANIA

Predmetom ponukového konania je výber nadobúdateľa s najvyššou ponukou kúpnej ceny, na ktorého bude zo strany správcu odplatne Zmluvou o postúpení pohľadávok prevedený majetok úpadcu zapísaný pod poradovým číslom 30. – 59. ako súbor pohľadávok, zverejnený v Obchodnom vestníku č. 217/2019 zo dňa 11.11.2019 pod položkou K097244.

2. PODMIENKY ÚČASTI V PONUKOVOM KONANÍ

2.1 Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba - podnikateľ, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň aj neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony (ďalej len „záujemca“), ktorý kumulatívne spĺňa všetky nasledovné podmienky:

a) voči záujemcovi nebolo začaté konkurzné konanie podľa ZKR ani reštrukturalizačné konanie podľa ZKR, na majetok záujemcu nebol vyhlásený konkurz ani povolená reštrukturalizácia podľa ZKR, pričom majetok záujemcu nie je predmetom alebo záujemca nie je subjektom obdobného konania podľa zahraničného práva; to neplatí pre postavenie záujemcu ako veriteľa v takomto konaní

b) záujemca, ktorý je právnickou osobou nie je v likvidácii a nie je voči nemu vedené ani obdobné konanie podľa zahraničného práva

c) voči záujemcovi nebolo začaté exekučné konanie ani obdobné konanie podľa zahraničného práva

d) záujemca nemá žiadne splatné peňažné záväzky voči úpadcovi. 


2.2 Záujemca sa môže prihlásiť do ponukového konania po splnení nasledovných podmienok:

a) záujemca je povinný predložiť ponuku písomne (osobne alebo doporučenou zásielkou) na adresu kancelárie správcu Námestie SNP 14, 811 06 Bratislava, v jednej neporušenej zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKA - konkurz 28K/13/2018 - neotvárať“, a to tak, aby bola doručená najneskôr 10. deň do 14.00 hod. odo dňa zverejnenia tohto kola ponukového konania v Obchodnom vestníku. V prípade, že 10. deň pripadne na deň pracovného voľna za 10. deň sa považuje najbližší pracovný deň.

b) ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty podľa bodu 2.2 a) sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude brať zreteľ. 


c) každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak sa na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením Zmluvy o postúpení pohľadávok. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

2.3 Účasť na ponukovom konaní je podmienená zaplatením a pripísaním zálohy vo výške 100% navrhovanej kúpnej ceny najneskôr v deň podania ponuky na účte IBAN: SK41 0200 0000 0022 9449 3857 vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s. Podanie záujemcu označené ako Ponuka musí obsahovať nasledovné náležitosti:

a) presné označenie záujemcu (obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade právnických osôb) spolu s označením e-mailu pre elektronické doručovanie písomností

b) označenie predmetu kúpy - „súbor pohľadávok FAPO, spol. s r.o. v konkurze“

c) návrh kúpnej ceny v eurách za odkúpenie súboru pohľadávok

d) v prípade záujemcu, fyzickej osoby, kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov, fyzickej osoby – podnikateľa a právnickej osoby, aktuálny výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu nie starší ako 3 mesiace v čase doručenia ponuky, predložené doklady musia byť originály, resp. úradne overené fotokópie 


e) doklad o poukázaní zálohy vo výške 100% navrhovanej kúpnej ceny ako finančnej zábezpeky za odkúpenie majetku na IBAN: SK41 0200 0000 0022 9449 3857 vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s.

f) písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania a prijíma ich, podpísané oprávnenou osobou 


g) dohodu o zmluvnej pokute podpísanú záujemcom, ktoré znenie dohody zašle správca na žiadosť záujemcu v elektronickej podobe

h) označenie bankového účtu, na ktorý správca v prípade neúspechu záujemcu poukáže záujemcom
uhradený záloh ako finančnej zábezpeky za odkúpenie majetku

2.4 V prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť doklady podľa bodu 2.3 súdno-znalecky preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku). V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo. 


2.5 Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania sa nebude brať zreteľ.

3. VYHODNOTENIE PONUKOVÉHO KONANIA

3.1 Správca po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, neporušené obálky s ponukami záujemcov doručené do dňa otvárania obálok, otvorí za účasti zabezpečeného veriteľa a vyhotoví sa o tom úradný záznam. Následne správca preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania. Ponuky doručené v lehote na podávanie ponúk a spĺňajúce všetky podmienky ponukového konania správca vyhodnotí, na ostatné nebude brať zreteľ a odmietne ich.

3.2 Víťazom ponukového konania sa stane záujemca spĺňajúci podmienky uvedené v záväzných podmienkach ponukového konania a ak súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu a následne predmetnú ponuku schváli zabezpečený veriteľ v súlade s uložením záväzného pokynu zabezpečeného veriteľa zo dňa 23.11.2020.

3.3 Správca oznámi výsledok preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom v lehote do 10 dní od vyhodnotenia ponúk správcom. Víťaza ponukového konania správca zároveň e-mailom vyzve na uzatvorenie Zmluvy o postúpení pohľadávok za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

3.4 Neúspešným záujemcom správca vráti zložené finančné prostriedky vo výške 100% navrhovanej kúpnej ceny najneskôr do 15 dní odo dňa oznámenia výsledku preskúmania a vyhodnotenia ponúk.

3.5 V prípade, že Víťazný záujemca odmietne uzatvoriť Zmluvu o postúpení pohľadávok v lehote určenej správcom, alebo kúpnu cenu neuhradí v plnom rozsahu včas podľa pokynu správcu, prepadá záloha vo výške 100% navrhovanej kúpnej ceny zložená záujemcom pri predložení ponuky v prospech správcu ako zmluvná pokuta, v zmysle Dohody o zmluvnej pokute, a ako víťaz ponukového konania nastúpi ďalší záujemca, ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu.

3.6 Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené ponuky.

 

V prípade akýchkoľvek ďalších otázok prosím kontaktujte správcu písomne na e-mail:

spravcovska@fardouspartners.com.

 

V Bratislave, dňa 02.06.2021

FARDOUS PARTNERS správcovská, k.s., správca