Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 107/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 4.6.2021
  • Značka:
  • X025750
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 102/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť v suteréne hotela Beliér, na Jarkovej 1 v Prešove
D. Dátum konania dražby 01. 06. 2021
E. Čas konania dražby 16:00 hod. – 16:11 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

a) Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Levoča, obec: Spišský Štvrtok, katastrálne územie: Spišský Štvrtok, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Levoča, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 253, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 338 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 432/2 o výmere 107 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (právny vzťah k parcele č. 432/2 je evidovaný na liste vlastníctva č. 746),
  • hospodárska budova so súpisným číslom 651 s príslušenstvom, postavená na pozemkoch parcely registra „C“ č. 433/3 o výmere 13 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (právny vzťah k parcele č. 433/3 je evidovaný na liste vlastníctva č. 746) a č. 433/4 o výmere 17 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (právny vzťah k parcele č. 433/4 je evidovaný na liste vlastníctva č. 28),
  • garáž so súpisným číslom 652 s príslušenstvom, postavená na pozemku parcely registra „C“ č. 432/3 o výmere 19 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (právny vzťah k parcele č. 432/3 je evidovaný na liste vlastníctva č. 746) (ďalej len ako „Nehnuteľnosť I“),

 

b) nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Levoča, obec: Spišský Štvrtok, katastrálne územie: Spišský Štvrtok, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Levoča, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 746, a to konkrétne:

  • pozemok parcely registra „C“ č. 431 o výmere 148 m2, druh pozemku: trvalý trávny porast,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 432/1 o výmere 207 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 432/2 o výmere 107 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 432/3 o výmere 19 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 433/1 o výmere 239 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 433/3 o výmere 13 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „Nehnuteľnosť II“ a spolu s Nehnuteľnosťou I ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom súpisné číslo 338, Zelená ulica č. 32, katastrálne územie Spišský Štvrtok

Predmet dražby je umiestnený v zastavanom území obce v lokalite samostatne stojacích rodinných domov. Dom je dvojpodlažný s podpivničením pod časťou zastavanej plochy bez obytného podkrovia. Dom bol vybudovaný a daný do užívania v roku 1985. V roku 2008 boli na predmete dražby vymenené okná a interiér 2.NP. Dom bol v čase obhliadky neobývaný. Na fasáde domu boli v čase obhliadky viditeľné trhliny, ktoré majú skôr estetický charakter a nemajú vplyv na statiku budovy.

 

Dispozičné riešenie:

1.PP: kotolňa.

Zastavaná plocha 1.PP je 29,66 m2.

 

1.NP: zádverie, hala so schodiskom do suterénu a do 2.NP, dve izby, chodba, WC so sprchou, komora a práčovňa s východom do zadnej severnej časti dvora do altánku.

Zastavaná plocha 1.NP je 106,79 m2.

 

2.NP: obývacia hala, dve izby, kuchyňa, WC, komora a dva balkóny, pričom jeden je prístupný z obytnej haly orientovaný na západnú svetovú stranu a druhý je prístupný z kuchyne orientovaný do ulice na južnú svetovú stranu.

Zastavaná plocha 2.NP je 106,79 m2.

 

Technicko-konštrukčné riešenie:

1.PP: Zvislé nosné konštrukcie podzemného podlažia - kotolne sú z monolitického betónu. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy sú s rovným podhľadom, betónové monolitické. Schodisko do 1.NP domu je železobetónové monolitické, zatrené betónové. Úpravy vonkajších povrchov nad terénom sú z dvoch strán zabezpečené keramickým obkladom do 1/3 plochy. Podlaha miestnosti v suteréne je hrubá betónová. Vykurovanie v suteréne nie je riešené, je tam umiestnený zdroj vykurovania, ktorým je kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá. Ohrev TÚV je zabezpečený el. zásobníkovým ohrievačom zaveseným na stene v kotolni. Vnútorné rozvody kanalizácie sú plastové vedené azbestocementovým potrubím. Elektroinštalácia od rozvádzača v 1.NP je svetelná a motorická.

 

1.NP: Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál (plná, metrická typu CD) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm. Deliace konštrukcie - priečky sú tehlové z pálenej tehly. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy sú s rovným podhľadom, betónové monolitické. Schodisko je z mäkkého dreva s podstupnicami. Strechu tvoria väznicové sedlové krovy pokryté krytinou strechy na krove z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu (žľaby, zvody, komíny a prieniky). Fasádne omietky sú zo škrabaného brizolitu. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne (sprcha s WC kombi) do výšky stropu a v prevažnej časti práčovne min. do 1,35 m výšky. Vnútorné dvere sú hladké plné alebo zasklené. Okná sú plastové s dvojvrstvovým zasklením vrátane plastových žalúzií. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) sú prevažne z keramickej dlažby. Podlahy ostatných miestností sú z keramickej dlažby. Vybavenie práčovne tvorí oceľová smaltovaná vaňa a umývadlo, povrchové úpravy stien práčovne sú z keramických obkladačiek do výšky 1,20 m, podlaha práčovne je z keramickej dlažby. Vybavenie WC so sprchou tvorí WC misa s horným splachovaním a sprcha bez vaničky na keramickej podlahe s podlahovou vpusťou. Povrchové úpravy stien sú z keramických obkladov do výšky stropu, podlaha je z keramickej dlažby. Ostatné vybavenie 1.NP tvorí kozub s otvoreným ohniskom. Vykurovanie je ústredné teplovodné s rozvodom potrubia z kovových rúr a oceľovými panelovými radiátormi zn. Korad. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie sú vedené plastovým potrubím. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s elektrickým rozvádzačom s automatickým istením.

 

2.NP: Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové z pálenej tehly. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy sú s rovným podhľadom, betónové monolitické. Fasádne omietky sú zo škrabaného brizolitu. Vnútorné omietky sú vápenné štukové stierkové, plsťou hladené. Vnútorné obklady sú vo WC min. do výšky 1 m. Kuchyňa v 2.NP je vybavená kuchynskou linkou na báze dreva s kuchynským nerezovým drezom a stenovou batériou. V kuchynskej zostave je osadený digestor bez sporáka (v čase obhliadky v kuchyni chýba). Dvere sú plné alebo zasklené dyhované, okná sú plastové s dvojvrstvovým zasklením vrátane plastových žalúzií. Podlahy obytných a ostatných miestností sú z keramickej dlažby. Vybavenie WC tvorí WC splachovacie kombi s umývadlom, povrchové úpravy stien sú z keramických obkladov do výšky stropu, podlaha vo WC je z keramickej dlažby. Vykurovanie je ústredné teplovodné s rozvodmi z kovového potrubia a oceľovými panelovými radiátormi zn. Korad. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie tvorí plastové potrubie. Elektroinštalácia je svetelná od rozvádzača v 1.NP.

 

2. Hospodárska budova

Hospodárska budova je samostatne stojaci objekt umiestnený za domom na parcele č. 433/3 a 433/4 (pozemok parc. č. 433/4 nie je predmetom dražby). Je murovanej konštrukcie z pálených tehál hrúbky do 25 cm. Bola vybudovaná v roku 1987 a pozostáva z prízemia a pôjdnej časti pre skladovanie krmiva pre domáce zvieratá. Základy sú bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pálenej tehly, tehloblokov hrúbky nad 15 do 30 cm. Stropy sú trámčekové s podhľadom. Strecha je sedlová, krytina strechy je pálená obyčajná jednodrážková. Okná sú jednoduché drevené. Podlahy sú hrubé betónové, z tehlovej dlažby.

Zastavaná plocha 1.NP hospodárskej budovy je 30,02 m2.

 

3. Garáž

Garáž je umiestnená v prednej časti dvora vedľa rodinného domu. Jedná sa o samostatne stojacu garáž vybudovanú v roku 1985. Základy sú bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pálenej tehly, tehloblokov hrúbky nad 15 do 30 cm. Stropy sú trámčekové s podhľadom. Strecha – krov je pultový, krytina strechy je plechová pozinkovaná. Podlahy sú hrubé betónové. Elektroinštalácia je tu svetelná a motorická – poistky.

Zastavaná plocha 1.NP garáže je 19,13 m2.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

Altánok

Altánok sa nachádza pri dome zo severnej strany. Je drevenej konštrukcie s pultovou strechou pokrytou krytinou z pozinkovaného plechu. Podlaha altánku je vybudovaná z betónovej dlažby. Bol vybudovaný v roku 2008.

Zastavaná plocha 1.NP altánku je 16,02 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 9/2010 (súdny exekútor JUDr. Jaromír Pavlík),
b) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie predajom nehnuteľnosti č. EX 66375/17/pôvodné EX 1177/2011 (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý, PhD.),
c) Poznamenáva sa Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti č. EX 66375/17/ pôvodné EX 1177/2011 (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý, PhD.),
d) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti ČSOB stavebná sporiteľňa, akciová spoločnosť, so sídlom: Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 35 799 200, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka č.: 2590/B, podľa V 429/09,
e) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva č. EX 9/2010 (súdny exekútor JUDr. Jaromír Pavlík),
f) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 66375/17/ pôvodné EX 1177/2011 (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý, PhD.).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 102.600,- EUR (slovom: stodvatisícšesťsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 318/2020 zo dňa 05.12.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Pavlom Jurkom:
114.000,- EUR (slovom: stoštrnásťtisíc EURO)