Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 106/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 3.6.2021
  • Značka:
  • X025471
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 002/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Československá obchodná banka, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Žižkova
b) Orientačné/súpisné číslo 11
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 811 02
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 36854140
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 02. 07. 2021
E. Čas konania dražby 15:00 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Nové Zámky, obec: Palárikovo, katastrálne územie: Palárikovo, zapísané v evidencii Okresného úradu Nové Zámky, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 1028, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 437 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 195/5 o výmere 567 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • garáž so súpisným číslom 2274 s príslušenstvom, postavená na pozemku parc. reg. „C“ č. 195/6 o výmere 33 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 195/5 o výmere 567 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 195/6 o výmere 33 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby
  1. Rodinný dom súpisné číslo 437, katastrálne územie Palárikovo

Predmet opakovanej dražby sa nachádza v zastavanom území obce Palárikovo. Prístup k domu je po miestnych asfaltových komunikáciách. Vzdialenosť od centra obce je cca 500 m. Obec je od okresného mesta Nové Zámky vzdialená do 12 km a od krajského mesta Nitra do 30 km. Obec je situovaná neďaleko hlavného cestného ťahu smer Nové Zámky - Bratislava. Rodinný dom je podpivničený, má jedno nadzemné podlažie a obytné podkrovie. Dom je možné rozdeliť na dve samostatné jednotky. Podľa kolaudačného rozhodnutia bol dom daný do užívania v roku 1994.

 

Dispozičné riešenie:

1. PP: kotolňa, dielňa, komora a sklad s denným osvetlením, využiteľný aj ako obytná miestnosť.

Zastavaná plocha 1. PP je 69,48 m2.

 

1. NP: zádverie, predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, WC, schodisko, komora a dve izby.

Zastavaná plocha 1. NP je 125,62 m2.

 

Podkrovie: štyri izby, šatník, kúpeľňa, predsieň a WC. V jednej z izieb je príprava na kuchynskú linku.

Zastavaná plocha podkrovia je 125,62 m2.

 

Technicko - konštrukčné riešenie:

Základy rodinného domu sú betónové, predmet opakovanej dražby je podpivničený s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie na prvom podzemnom podlaží sú z monolitického betónu, na prvom nadzemnom podlaží a v podkroví sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - nad prvým podzemným a prvým nadzemným podlažím sú betónové monolitické s rovným podhľadom, v podkroví sú drevené trámové s rovným podhľadom. Schodisko je dvojramenné železobetónové monolitické, medzi 1. PP a 1. NP tvorí úpravu stupňov keramická dlažba a medzi 1. NP a podkrovím je povrch stupňov z tvrdého dreva. Strecha je stanová s ťažkou korýtkovou krytinou. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravu vonkajších povrchov tvorí omietka - škrabaný brizolit. Úpravu vnútorných povrchov tvorí vápennocementová hladká omietka, v kúpeľniach a WC je keramický obklad, rovnako ako aj v kuchyni za kuchynskou linkou. Okná sú drevené eurookná. Vstupné dvere do domu sú drevené rámové, interiérové dvere sú hladké plné alebo zasklené. Podlahy v obytných miestnostiach tvoria drevené parkety, v kuchyni, kúpeľni, WC, zádverí, komore a predsieni je keramická dlažba, na 1. PP je podlaha z cementového poteru. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva s nerezovým drezom a digestorom. V kúpeľni na 1. NP je sprchový kút a keramické umývadlo, v samostatnom WC prístupnom z kúpeľne je keramická WC misa so zadným splachovaním. V kúpeľni v podkroví je keramické umývadlo a dva sprchové kúty. V samostatnom WC je keramická WC misa so zadným splachovaním. Na 1. NP je krb s vyhrievacou vložkou. Vykurovanie je ústredné teplovodné, zdroj vykurovania je plynový kotol, radiátory sú zliatinové. Rozvody teplej a studenej vody sú z centrálneho zdroja. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Dom je napojený na verejný rozvod plynu a rozvod NN. Je tu možnosť napojenia domu na verejnú kanalizáciu a vodu. Toho času je zdrojom vody vlastná studňa a dom je odkanalizovaný do žumpy.

 

  1. Garáž súpisné číslo 2274

Garáž je postavená za rodinným domom po jeho pravej strane na parc. č. 195/6. Bola daná do užívania v roku 1999. Jedná sa o čiastočne podpivničenú prízemnú stavbu osadenú v rovinnom teréne. Na 1. PP sa nachádza miestnosť na skladovanie ovocia a zeleniny. Na 1. NP je dielňa a stojisko pre osobné auto bez montážnej jamy. Základy garáže sú betónové, podmurovka je betónová. Zvislé konštrukcie sú na 1. PP monolitické betónové so zvislou izoláciou a na 1.NP murované z plných pálených tehál hr. 300 mm. Strop garáže je drevený trámčekový rovný. Schody do 1. PP sú drevené schodnicové z mäkkého dreva bez podstupníc. Strecha je pultová, krytinu tvorí pozinkovaný plech. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia omietka je zo škrabaného brizolitu. Vnútorné omietky sú hladké. Okná sú drevené zdvojené a dvere sú drevené rámové. Podlaha je dlaždicová. Vráta sú výklopné s pohľadovou plechovou plochou. V garáži je rozvod studenej vody. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s poistkovými automatmi. Vnútorné vybavenie tvorí keramické umývadlo s batériou.

Zastavaná plocha 1. PP garáže je 9,22 m2.

Zastavaná plocha 1.NP garáže je 33,26 m2.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

  1. Bazén

Bazén bol vyhotovený v roku 2000 z monolitického betónu v tvare obdĺžnika.

Objem bazéna je 26,69 m3.

  1. Pergola pri rodinnom dome

Pergola bola postavená v roku 2000 za rodinným domom na dvornej terase. Konštrukcia pergoly je drevená, impregnovaná.

Zastavaná plocha pergoly je 23,66 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby Československá obchodná banka, a. s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 3664/16.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 146/2020 zo dňa 24.11.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
118.000,- EUR (slovom: stoosemnásťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie 88.500,- EUR (slovom: osemdesiatosemtisícpäťsto EURO)
L. Minimálne prihodenie 200,-EUR (slovom: dvesto EURO)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,-EUR (slovom: pätnásťtisíc EURO)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby,
b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 0022021), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia dražby pripísaná na účet dražobníka,
c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom,
d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu),
e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby, b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 0022021), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia dražby pripísaná na účet dražobníka, c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom, d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu), e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom. Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky - lehota na úhradu dražobnej zábezpeky sa končí otvorením opakovanej dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky - v zmysle ust. § 15 Zákona o DD alebo v zmysle ust. § 19 Zákona o DD.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby,
b) platba vkladom na účet dražobníka alebo bankovým prevodom na účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 0022021), s označením čísla opakovanej dražby, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1: 15.06.2021 o 14:00 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 437 na ulici 1. mája 437/5 v obci Palárikovo, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa aspoň 1 deň vopred na tel. čísle +421 911 532 090. Termín č. 2: 30.06.2021 o 14:00 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 437 na ulici 1. mája 437/5 v obci Palárikovo, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa aspoň 1 deň vopred na tel. čísle +421 911 532 090.
Miesto obhliadky Termín č. 1: 15.06.2021 o 14:00 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 437 na ulici 1. mája 437/5 v obci Palárikovo, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa aspoň 1 deň vopred na tel. čísle +421 911 532 090. Termín č. 2: 30.06.2021 o 14:00 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 437 na ulici 1. mája 437/5 v obci Palárikovo, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa aspoň 1 deň vopred na tel. čísle +421 911 532 090.
Organizačné opatrenia stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 437 na ulici 1. mája 437/5 v obci Palárikovo, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa aspoň 1 deň vopred na tel. čísle +421 911 532 090
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ust. § 27 ods. 1 Zákona o DD: „Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu (Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.“
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD,
b) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh opakovanej dražby podľa § 29 Zákona o DD.
• Po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby (t.j. po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD), je dražobník povinný odovzdať predmet opakovanej dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu opakovanej dražby písomne potvrdí,
• Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných vecí, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 €, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet opakovanej dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu opakovanej dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu opakovanej dražby sa použijú ust. § 29 ods. 2 Zákona o DD.

Pozn.: V zmysle ust. § 29 ods. 5 Zákona o DD všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu opakovanej dražby nesie vydražiteľ!
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Tomáš
c) priezvisko Trella
d) sídlo Mostová 2, 81102 Bratislava