Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 105/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 2.6.2021
  • Značka:
  • K026023
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Marek Kandráč
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Nádražná 486/16, 92041 Leopoldov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 25.11.1975
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Miroslav R. Šefčík PhD.
Sídlo správcu: Podjavorinskej 37/1, 91701 Trnava
Kotakt na správcu : 033/5515200, sefcik@auditconsult.sk
Spisová značka správcovského spisu : 36OdK/237/2020/S1143
Spisová značka súdneho spisu : 36OdK/237/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

PONUKOVÉ KONANIE – 1. kolo

Ing. Miroslav R. Šefčík, PhD., správca v konkurznom konaní na majetok dlžníka Marek Kandráč nar. 25.11.1975,  trvale bytom Nádražná 486/16, 920 41 Leopoldov, týmto vyhlasuje 1. kolo verejného ponukového konania na predaj nehnuteľnosti.

 

Predmet ponuky:

Predmetom speňaženia (ďalej v texte ako „Predmet ponuky“) v rámci ponukového konania sú nehnuteľnosti zaradené do súpisu všeobecnej konkurznej podstaty nasledovne:

 

Byt č. 3, 1. poschodie, vchod: Nádražná 16, spoluvlastnícky  podiel 1/12 a  podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 5543/23809 v bytovom dome 6 b.j., súp. č. 486, na parcele číslo 829, evidovaný na LV č. 1662, okres: Hlohovec, obec: Leopoldov, k.ú.: Leopoldov, v ktorom býva dlžník  Marek Kandráč.

Zverejnenie súpisu:           -     Obchodný vestník

Predmet ponuky sa speňažuje tu touto formou iba ako celok – v celosti.

 

Ponukové konanie správca vyhlasuje touto formou oznámenia zverejneného v Obchodnom vestníku SR a  vyzýva záujemcov v súlade s § 7 ZKR na predkladanie záväzných ponúk na odkúpenie vyššie uvedeného majetku.

 

Podmienky ponukového konania:

 

1/ Podmienkou prijatia ponuky do ponukového konania je zloženie zábezpeky vo výške 200,00 Eur, pričom zábezpeka záujemcu musí byť pripísaná na Účet najneskôr v posledný deň lehoty na doručovanie ponúk.

 

2/ Ponuky je potrebné adresovať na adresu kancelárie Ing. Miroslav R. Šefčík, PhD., konkurzný správca, Podjavorinskej 37/1, 917 01 Trnava, pričom ponuka musí byť doručená najneskôr do 21.06.2021 do 12.00 hod. v zapečatenej nepriehľadnej obálke s nápisom „NEOTVÁRAŤ“ a nápisom „PONUKOVÉ KONANIE – Marek Kandráč  – 1. kolo“. Na ponuku záujemcu, ktorá nebude spĺňať podmienky ponukového konania alebo bude do kancelárie správcu doručená oneskorene, sa v ponukovom konaní nebude prihliadať.

 

3/ Podmienkou prijatia ponuky do ponukového konania je záväzok dodržať podmienky ponukového konania a včas uzavrieť Kúpnu zmluvu. V prípade porušenia tohto záväzku - uzavrieť Kúpnu zmluvu, sa oprávnený záujemca zaväzuje uhradiť zmluvnú pokutu v sume ním zloženej zábezpeky. Doručením ponuky záujemca zároveň vyjadruje súhlas s výškou zmluvnej pokuty a túto nepovažuje za rozpornú s dobrými mravmi. Správca bez zbytočného odkladu vráti záujemcovi zloženú zábezpeku na bankový účet uvedený v ponuke, ak ponuka záujemcu nebola vyhodnotená ako víťazná; alebo záujemca ešte pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk doručí do kancelárie správcu oznámenie s úradne osvedčeným podpisom, že berie svoju ponuku späť.

 

4/ Ponuka sa považuje za záväznú, ktorá sa môže doručovať len v písomnej forme s podpisom záujemcu, a musí byť vyhotovená v slovenskom alebo českom jazyku.

 

5/ Z ponuky musí vyplývať záujem oprávneného záujemcu. Oprávnený záujemca nesmie predloženú ponuku v rámci tohto verejného ponukového konania meniť.

 

6/ Ponuka musí obsahovať:

a/ označenie záujemcu s jeho identifikačnými údajmi a kontaktami

b/ označenie majetku, ktorý je Predmetom ponuky

c/  súhlas s podmienkami tohto ponukového konania

d/ výšku ponúknutej ceny v mene Eur za Predmet ponuky

e/ kópiu OP, u podnikateľov FO, PO aktuálne výpisy z registrov, vrátane registra DPH

 

7/ Správca vyvolávaciu cenu pre 1. kolo ponukového konania uvádza podľa znaleckého posudku č. 65/2021 znalkyne Ing. Ľudmily Ševčíkovej vo výške tu speňažovaného podielu 1/12,  t.j.  1 875,00 Eur.  Pre 1. kolo ponukového konania sa vyžaduje predloženie ponúkanej kúpnej ceny záujemcom minimálne vo výške tu uvedenej vyvolávacej ceny. O víťazstve v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena za Predmet ponuky za predpokladu, ak budú splnené vyššie uvedené podmienky. Dlžník Marek Kandráč nar. 25.11.1975, trvale bytom Nádražná 486/16, 920 41 Leopoldov nie je platiteľom DPH. V prípade, že ponúknutá cena nebude dosahovať minimálnu sumu, správca je povinný ponuku záujemcu odmietnuť. V prípade, ak by v príslušnom kole ponukového konania boli doručené dve alebo viac rovnakých najvyšších ponúk, má prednosť ponuka, ktorá bola doručená skôr.

Záložné práva uvedené na listoch vlastníctva sa vyhlásením konkurzu zo zákona rušia.

 

8/ Účtom pre účely zloženia zábezpeky, kúpnej ceny, resp. akýchkoľvek ďalších platieb pre účely ponukového konania sa rozumie bankový účet v tvare:

IBAN: SK66 0200 0000 0032 7794 2651, BIC: SUBASKBX, var.symbol 362372020.

 

9/ Ponukové konanie vyhodnotí správca dňa 22.06.2021 o 10.00 hod. O otváraní obálok a  vyhodnotení ponúk správca spíše úradný záznam. Otváranie obálok je verejné a správca pozve k nemu záujemcov, ktorí o to požiadali predom poštou, elektronickou formou alebo mailom .

 

10/ Za predpokladu splnenia všetkých podmienok vyhláseného kola ponukového konania, vrátane predpokladu splnenia podmienky minimálnej výšky kúpnej ceny určenej pre dané kolo vyhláseného ponukového konania na speňaženie Predmetu ponuky a zloženia zábezpeky, správca prijme najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu za Predmet ponuky a túto vyhodnotí ako víťaznú.

 

11/ Záujemcu, ktorý sa stal víťazom ponukového konania, správca vyzve na uzatvorenie Kúpnej zmluvy do 7 dní, za podmienky predloženia jeho preukazu totožnosti. Ak úspešný záujemca v lehote stanovenej správcom neuzavrie Kúpnu zmluvu a následne nedoplatí kúpnu cenu, na víťaznú ponuku sa neprihliada a správca je povinný príslušné kolo ponukového konania zopakovať alebo uzatvoriť Kúpnu zmluvu s nasledujúcim účastníkom v poradí, ak splnil všetky stanovené podmienky vyhláseného kola.

 

12/ Náklady spojené s uzatvorením Kúpnej zmluvy, s prevodom vlastníctva a s prevzatím Predmetu ponuky znáša úspešný záujemca, rovnako ako i nebezpečenstvo náhodného zhoršenia Predmetu ponuky a kúpy, ktoré na neho prechádza súčasne s prevodom. Miesto uzatvorenia zmluvy je sídlo správcu.

 

Uplatnenie prednostného práva:

Správca týmto vyzýva, napriek tomu, že už oslovil neúspešne spoluvlastníkov nehnuteľností, čím podmienka uprednostnenia spoluvlastníkov bola splnená, všetkých spoluvlastníkov tu uvedených nehnuteľností uvedených na predmetnom LV (viď hore), aby do termínu na podávanie ponúk, teda najneskôr do 21.06.2021 do 12.00.hod.(na neskôr takto podané sa nebude prihliadať), písomnou formou (doporučená pošta, mail s odozvou správcu, osobne do podateľne správcu) prejavili svoj nárok a záujem o odkúpenie predmetu tejto ponuky v znaleckej cene. Ak bude takýchto záujemcov viac, rozhodne sa vzájomnou dohodou za osobnej účasti všetkých aktívnych spoluvlastníkov u správcu alebo losovaním. V tomto prípade však napriek vyšším iným ponukám bude uprednostnené spoluvlastnícke právo a ostatné ponuky je správca povinný po zaplatení kúpnej ceny niektorým zo spoluvlastníkov odmietnuť.

 

Záverečné ustanovenia:

Toto ponukové konanie je organizované správcom dľa ustanovení § 167n a 167p Zák.č.7/2005 Z.z. a nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani verejnou obchodnou súťažou alebo verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa príslušných ustanovení Obchodného Zákonníka. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať stanovené podmienky alebo bude doručená oneskorene, sa nebude prihliadať.

 

Správca konkurznej podstaty na požiadanie záujemcom poskytne ďalšie nevyhnutné informácie k ponukovému konaniu a to telefonicky na tel. č. 033/ 55 15 200 alebo e-mailom na sefcik@auditconsult.sk. Na zmluvu, ktorou správca speňaží Predmet ponuky podľa tohto záväzného pokynu, sa budú primerane vzťahovať ustanovenia § 588 a nasl. Zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (v texte  ako „Kúpna zmluva“).

 

Ing. Miroslav R. Šefčík, PhD., správca