Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 103/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 31.5.2021
  • Značka:
  • X024487
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 056/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 26. 05. 2021
E. Čas konania dražby 11:15 hod. – 11:23 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Komárno, obec: Veľké Kosihy, katastrálne územie: Veľké Kosihy, zapísané v evidencii Okresného úradu Komárno, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 174, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 208 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 1360/17 o výmere 472 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1360/7 o výmere 721 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1360/17 o výmere 472 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 208, katastrálne územie Veľké Kosihy

Bol daný do užívania v roku 1966. Prístavba bola realizovaná v roku 1975. Na rodinnom dome bola vykonávaná pravidelná údržba a v roku 1997 a 2010 boli čiastočne vymenené vybavenia hygienickej miestnosti, kuchyne, povrchy podláh, vnútorné vedenia vody a kanalizácie, keramické obklady.  

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 6,22 m2.

1. nadzemné podlažie pozostáva z troch obytných miestností, jednej izby, predsiene, kúpeľne, samostatného záchodu a kuchyne.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 133,95 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy rodinného domu tvoria monolitické betónové základové pásy s predpokladanou vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyriešená z betónu s priemernou výškou 0,75m. Zvislé nosné obvodové konštrukcie sú murované v prevažnej časti z plných tehál. Hrúbka muriva je 0,45m. Deliace vnútorné konštrukcie sú murované z tehál. Vonkajšie povrchy stien fasády sú brizolitové. Obklady nie sú zrealizované. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Stropná konštrukcia je s rovným podhľadom drevená trámová. Strešná konštrukcia je valbová. Strešná krytina je z pálenej jednodrážkovej škridly. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Ostatné konštrukcie/okenné parapety sú z pozinkovaného plechu. Schody do podkrovia (neobytný priestor) sú vyhotovené z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere na podlaží sú hladké plné alebo čiastočne zasklené na báze dreva. Okná sú prevažne nové - plastové s izolačným dvojsklom s vnútornými kovovými žalúziami. Podlahy v obytných miestnostiach sú z laminátovej podlahy, ostatné podlahy sú z keramickej dlažby. Vykurovanie je riešené lokálne, plynovými kachlami v počte 4 kusy a kachlami na tuhé palivo a krbom v počte 4ks. Elektroinštalácia je svetelná motorická s poistkami. Rozvody studenej a teplej vody sú z pozinkovaného potrubia z centrálneho zdroja. Zdrojom vody je elektrický zásobníkový ohrievač umiestnený v kúpeľni. Kanalizácia je z plastového potrubia. V dome sú zhotovené rozvody zemného plynu. Vybavenie kuchyne tvorí plynový sporák s elektrickou rúrou, odsávač pár, drezové nerezové umývadlo, kuchynská linka z materiálu na báze dreva približnej dĺžky 5m. Vnútorné vybavenie kúpeľne tvorí smaltová jednoduchá vaňa a umývadlo. Vodovodná batéria umývadla je nerezová páková. Batéria na vani je kohútiková so sprchou. Záchod je umiestnený samostatne, je splachovací s umývadlom. Vnútorné obklady stien kúpeľne nad 1,35m, obloženie vane, kuchyne pri dreze a záchodu do cca 1m. V dome sa nachádza krb s uzavretým ohniskom.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

1. Garáž pre osobné motorové vozidlá

Je pristavená k prístavbe rodinného domu a bola zrealizovaná v roku 1975.  

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 23,92 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú z monolitických betónových základových pásov s predpokladanou izoláciou proti zemnej vlhkosti, bez podmurovky. Zvislé konštrukcie sú murované z prevažnej časti z plných pálených tehál hr. 0,3m. Deliace priečky sa nevyskytujú. Stropná konštrukcia je drevená trámčeková s dolným podbitím. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Strešná konštrukcia je sedlová hambálková. Krytina je z pálených jednodrážkových škridiel. Klampiarske konštrukcie, žľaby, sú z pozinkovaného plechu. Podlaha je s povrchom z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná. Garážové vráta sú drevené v oceľovom ráme.    

 

2. Kurín

Pozostáva z jednej miestnosti, ktorá slúži na chov domácich zvierat. Bol daný do užívania v roku 1993.  

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 8,75 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú monolitické z prostého betónu. Zvislé konštrukcie sú z monolitického betónu. Pultová strecha je pokrytá azbestocementovými vlnovkami. Dvere sú kovové.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z dostupných informácií a podkladov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V - 4115/12.
b) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 342EX 779/18 (ExÚ Topoľčany, JUDr. Natália Ďuráková).
c) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 342EX 76/19 (ExÚ Topoľčany, JUDr. Natália Ďuráková).
d) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 342EX 351/19 (ExÚ Topoľčany, JUDr. Natália Ďuráková).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 17.200,- EUR (slovom: sedemnásťtisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 101/2020 zo dňa 10.08.2020, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
20.800,- EUR (slovom: dvadsaťtisícosemsto EURO)