Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 103/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 31.5.2021
  • Značka:
  • X024485
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 055/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 26. 05. 2021
E. Čas konania dražby 12:45 hod. – 13:02 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Nitra, obec: Nitra, katastrálne územie: Nitra, zapísané v evidencii Okresného úradu Nitra, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 810, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 439 s príslušenstvom postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 3315 o výmere 155 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 3315 o výmere 155 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 3316 o výmere 129 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 439, k.ú. Nitra

Rodinný dom je situovaný v rovinatom teréne do 5% vo vyhľadávanej lokalite "Staré mesto", na Robotníckej ulici v zastavanom území obce, ktorá má atraktívnu polohu v širšom centre Nitry. Rodinný dom je napojený na všetky inžinierske siete. Ide o radový dom s átriom. Dom bol daný do užívania v roku 1945. Podľa doložených listinných dokladov bol dom viackrát čiastočne prestavaný a rekonštruovaný. Rodinný dom je bez podpivničenia, s jedným nadzemným podlažím a s podkrovným podlažím. Predmet opakovanej dražby je prístupný z parc. č. 3303, ktorá je vo vlastníctve mesta Nitra. Ide o spevnenú komunikáciu ulice Robotnícka. V danom mieste je možnosť napojiť sa na všetky potrebné inžinierske siete. Ide o veľmi dobrú obytnú časť mesta v širšom centre s dostupnou širokou občianskou vybavenosťou. V okolí sa nachádzajú prevažne rodinné domy v štandardnom prevedení a nebytové stavby pre priemysel, dopravu, školstvo, zdravotníctvo a šport so štandardným vybavením. V dostupnom okolí premáva MHD a dostupnosť centra mesta autom je do 5 min.

 

Dispozičné riešenie:

1.NP: zádverie, 4 izby, kuchyňa, kúpeľňa a WC.

Zastavaná plocha 1.NP je 155,24 m2.

 

2.NP: izba.

Zastavaná plocha 2.NP je 32,78 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Rodinný dom je založený na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vode. Obvodové nosné steny sú murované z tehlového materiálu hr. 400 mm. Deliace priečky sú murované z plných pálených tehál. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Strecha je z uličnej strany sedlová drevená a v átriu je drevená pultová s pálenou ťažkou škridlou. Klampiarske konštrukcie ako žľaby a zvody sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšiu povrchovú úpravu tvoria vápenno cementové omietky z troch strán. Vnútorné povrchové úpravy tvoria vápenné hladké omietky. Schodisko do podkrovného podlažia je s drevenými stupnicami, bez podstupníc, nosná konštrukcia je oceľová. Podlahy sú z betónového poteru, na ktorých je v niektorých miestnostiach PVC, drevená palubovka a laminátové podlahy. Ostatné miestnosti ako kúpeľňa, kuchyňa a zádverie majú povrch z keramickej dlažby. Okná sú z čelnej strany plastové s izolačným dvojsklom, v zadnej časti domu sú okná drevené s izolačným dvojsklom. Na oknách sú inštalované vonkajšie plastové rolety. Dvere sú plné hladké a aj čiastočne zasklené, osadené v drevených zárubniach. Kuchynská linka v tvare "L" je na báze dreva s vymurovanými tehlovými priečkami. Kuchyňa je vybavená digestorom a nerezovým drezom s nerezovou batériou. Nad pracovnou doskou je keramický obklad. Cez zadnú izbu sa dostaneme do 2.NP, kde je situovaná jedna izba. Elektroinštalácia je svetelná motorická. Rozvod studenej a teplej vody je zabezpečený plastovým potrubím, odpad kanalizácie je vedený kameninovým potrubím do verejnej kanalizácie. Ohrev TÚV je riešený plynovým značkovým kotlom, ktorý je umiestnený vo WC. Zdrojom tepla je rovnako plynový značkový kotol, ktorý bol vymenený v roku 2017. Vykurovanie domu je riešené oceľovými panelovými radiátormi. V roku 2008 bola realizovaná rekonštrukcia WC a kúpeľne. V danom roku bola zrealizovaná rekonštrukcia muriva v zadnom trakte a bolo zhotovené podkrovné podlažie. Ďalej v tomto roku bola zrealizovaná rekonštrukcia elektrických rozvodov v celom dome.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

Sklad

Sklad je umiestnený v rohu pozemku parc. č. 3316 za rodinným domom. Je to samostatne stojaci objekt s jedným nadzemným podlažím a podpivničením s drevenou konštrukciou a s pultovou strechou. Stavba bola postavená v roku 1967. Základy tvoria betónové pásy, zvislé konštrukcie v 1.PP sú murované z tehál hr. 300 mm. Podlaha je hrubá betónová bez vnútorných omietok, strop je železobetónový. Zvislé konštrukcie 1.NP sú kombinované drevené a murované. Strecha je pultová so strešnou krytinou z pálenej škridly. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Dvere sú drevené s presklením a okno je jednoduché drevené. Inžinierske siete nie sú v objekte skladu inštalované. Sklad je bez vykurovania. V čase obhliadky bol sklad značne opotrebovaný s ohľadom na vek a stav vyžaduje rekonštrukciu.

Zastavaná plocha 1.PP skladu je 19,67 m2.

Zastavaná plocha 1.NP skladu je 19,67 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech spoločnosti Československá obchodná banka, a.s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140 podľa P 1608/11-82/12,,
b) Poznamenáva sa predbežné opatrenie – zdržanie sa akéhokoľvek výkonu záložného práva spoločnosťou Československá obchodná banka, a.s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140 na základe Zmluvy o poskytnutí úveru reg.č. 150846 a Zmluvy o zriadení záložného práva reg.č. 150846/ZaI/1 do právoplatného skončenia konania vedeného na Okresnom súde Nitra pod sp.zn. 18C/307/2013 na základe Uznesenia Okresného súdu Nitra, č.k. 18C/307/2013-89 podľa P 508/14-1231/14,
c) Záložné právo v prospech spoločnosti Československá obchodná banka, a.s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, podľa V – 3594/10,
d) Navrhovateľ opakovanej dražby upozorňuje na ust. § 167r zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a to na právo osôb uvedených v § 167r vykúpiť majetok z konkurznej podstaty.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 110.000,- EUR (slovom: stodesaťtisíc EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 77/2020 zo dňa 26.09.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Róbertom Hirschom:
112.000,- EUR (slovom: stodvanásťtisíc EUR)