Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 102/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 28.5.2021
  • Značka:
  • X024202
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 81/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Polyfunkčný dom, II poschodie, Notársky úrad JUDr. Anna Nagyová, Kukučínova č. 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 21. 05. 2021
E. Čas konania dražby 11:40 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 665, katastrálne územie Tešedíkovo, Okresný úrad Šaľa – katastrálny odbor, obec Tešedíkovo, okres Šaľa a to:

 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 151/1 o výmere 524 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,

• parcelné číslo: 151/2 o výmere 589 m2, druh pozemku: záhrada,

• parcelné číslo: 151/10 o výmere 78 m2, druh pozemku: záhrada,

                  
Stavby:

• súpisné číslo: 373, na parcele č. 151/1, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: letná kuchyňa murovaná, hospodárska budova – chliev, prístrešok kovový pri letnej kuchyni, obvodové oplotenie uličné, obvodové oplotenie bočné, kopaná studňa, narážaná studňa – prehĺbenie, prípojka vody z verejného vodovodu, prípojka kanalizácie, prípojka plynu z verejného stl plynovodu, prípojka elektrickej energie, vodomerná šachta betónová, spevnené plochy a chodníky zo zámkových dlaždíc, podzemná pivnica a pod.


Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.
Spoluvlastnícky podiel: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a jeho stavu:

Predmetom dražby je rodinný dom súpisné číslo 373 postavený na parcele č. 151/1, katastrálne územie Tešedíkovo. Ide o prízemný obytný objekt, so zvislými nosnými konštrukciami, murovanými, z rôznych druhov murovacích materiálov, zastrešený šikmou valbovou strešnou konštrukciou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia. Výstavba ohodnocovanej stavby prebiehala v roku 1921 a 1922. Stavba konštrukčne predstavuje rôznorodý celok, murovaný z rôznych druhov murovacích materiálov. Podľa zistenia z potvrdenia o veku stavby, ako aj zo stavebno-technického riešenia zisteného pri miestnej ohliadke vyplýva, že k pôvodnej stavbe bola neskoršie v roku 1974 vybudovaná prístavba k východnému priečeliu na uličnej strane rodinného domu. Takýmto spôsobom bola vybudovaná nová izba a predsieň, čiastočne aj na úkor pôvodného krytého gánku. Pri tejto príležitosti rozšírenia stavby došlo k vybudovaniu kúpeľne kotolne a novej kuchyne na južnej strane domu. Okrem toho v roku 1974 boli obnovené všetky rozvody technických zariadení stavby.  

 

Dispozične dom pozostáva z dvoch izieb, obývacej izby, dennej miestnosti, kuchyne, kúpeľne s WC, predsiene, komory a skladu a kotolne. Vstup na prízemie objektu je možný cez predsieň do vstupného priestoru z východnej strany, ako hlavný a takisto zo strany dvora, cez kuchyňu, z tej istej strany.

 

1. Nadzemné  Podlažie  -  prízemie

Obytná stavba je založená na základových pásoch betónových pri prístavbe z roku 1974 a z prekladaných tehál pri pôvodnej stavbe pochádzajúcej z roku 1922. Zvislé nosné konštrukcie stavby sú murované, z rôznych druhov murovacích materiálov, z nepálenej hliny pri pôvodnej stavbe a z tehál pálených pri prístavbe z roku 1974. Celková hrúbka obvodového muriva ako aj vnútornej nosnej steny predstavuje 450 mm. Stropná konštrukcia prízemia je drevená, trámová, s rovným omietnutým podhľadom, s patričnou tepelnou izoláciou. Strecha stavby je šikmá valbová, so strešnou krytinou škridlovou, zo škridiel pálených ostatných, obyčajných ťažkých dvojdrážkových. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, podhľady sú zhodne vápenné štukové. Vonkajšie úpravy povrchov sú prevažne brizolitové z troch strán a vápenné štukové z ostatnej, zadnej strany stavby. Na dvoch priečeliach sú vyhotovené keramické obklady sokla do výšky 600 až 700 mm. Výplne otvorov sú prevažne drevené zdvojené, vchodové dvere sú zhodne drevené, čiastočne zasklené. Vnútorné dvere sú drevené, náplňové, atypické osadené do drevených zárubní. Vykurovanie stavby je zabezpečené prostredníctvom kotla ústredného vykurovania na zemný plyn umiestneného v technickej miestnosti. Z tepelného zdroja sa zabezpečuje teplo prostredníctvom oceľových radiátorov, ako aj vykurovacích panelov. Okrem kotla ústredného vykurovania v jednej izbe je umiestnená pec na tuhé palivá. V objekte je vyhotovená kompletná sanitná inštalácia, elektroinštalácia svetelná aj motorická a inštalácia bleskozvodu. Podlahy miestností sú drevené doskové a ostatných miestností sú štandardné dlažby keramické. Krytý gánok na východnej strane stavby a niektoré miestnosti obslužného charakteru majú podlahy z cementového poteru. V miestnosti kúpeľne a kuchyne sú vyhotovené keramické obklady stien z obyčajných obkladačiek belninových. V miestnosti kúpeľne je zabudované jedno umývadlo, samostatná liatinová vaňa a je zabudovaná jedna kombi záchodová misa obyčajná. Na všetky zariaďovacie predmety sú namontované vodovodné batérie obyčajné a na vaňu je namontovaná batéria páková nerezová aj so sprchou, štandardná. Zariadenie kuchyne pozostáva zo štandardnej, krátkej kuchynskej linky. Kuchynská linka je vybavená so zabudovaným drezovým umývadlom oceľovým, smaltovaným. Ďalej v kuchyni je zabudovaný jeden plynový sporák, s elektrickou rúrou, ktoré v čase miestnej ohliadky boli všetky namontované. Vstup do priestorov poschodia je možný prostredníctvom jednoramenného schodiska s drevenými stupnicami s podstupnicami hlinenými. Stavba je napojená na inžinierske siete, ktoré sú vybudované na ulici. Splaškové vody zo stavby sú odvádzané do vlastnej kanalizačnej žumpy vybudovanej na pozemku s číslom parcely 151/1.

 

Príslušenstvo:

Letná kuchyňa murovaná - prízemný vedľajší objekt zastrešený šikmou pultovou strechou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia na pozemku hlavnej stavby. Stavba pozostáva z jedinej miestnosti, slúži účelom obslužným a prevažne na účely skladovacie. Vybudovaná bola v roku 1970. Vstup na prízemie stavby je možný zo západnej strany.

 

Stavba je založená na základových pätkách betónových, zvislé nosné konštrukcie prízemia sú murované z tehál, hrúbky steny 150 až 200 mm. Stropná konštrukcia prízemia je vyhotovená, drevená trámová s rovným omietnutým podhľadom. Strecha stavby je šikmá pultová so strešnou krytinou z azbestocementových vlnitých dosiek. Na stavbe okrem elektroinštalácie nie sú vyhotovené rozvody technického zariadenia. Podlaha je z cementového poteru. Okno je drevené, zdvojené a dvere sú vyhotovené drevené hladké.

 

Hospodárska budova – chliev - prízemný vedľajší objekt zastrešený šikmou sedlovou strechou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia na pozemku hlavnej stavby. Stavba pozostáva z hospodárskych miestností a  slúži účelom obslužným a prevažne na účely hospodárske a skladovacie. Predmetná stavba bola vybudovaná v roku 1970, pôsobí ako stavba samostatne stojaca na západnej strane pozemku. Vstup na prízemie skladu je možný z východnej strany.

 

Stavba je založená na základových pásoch betónových, zvislé nosné konštrukcie prízemia sú murované zvislé nosné konštrukcie prízemia sú murované z tehál, hrúbky steny 150 až 200 mm. Stropná konštrukcia prízemia je vyhotovená, drevená trámová bez podhľadu. Strecha stavby je šikmá sedlová so strešnou krytinou škridľovou. Na stavbe nie sú vyhotovené rozvody technického zariadenia. Podlaha je z cementového poteru. Dvere sú vyhotovené drevené zvlakové.

 

Prístrešok kovový pri letnej kuchyni - pristavaný k južnému priečeliu stavby letnej kuchyne, zastrešený šikmou pultovou strechou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia. Prístrešok bol vybudovaný v roku 1990. Stavba prístrešku pristavaného k murovanej letnej kuchyni pôsobí ako stavba samostatne stojaca na východnom kraji pozemku. Vstup na prízemie skladového prístrešku je možný zo západnej strany.

 

Stavba je založená na základových pätkách betónových, zvislé nosné konštrukcie prízemia sú drevené stĺpiky jednostranne opláštené z dosiek tatranského profilu zo strany vonkajšej, hrúbky steny 100 až 150 mm. Stropná konštrukcia prízemia nie je vyhotovená, iba podbitie strešnej konštrukcie. Strecha stavby je šikmá sedlová so strešnou krytinou z asfaltových šindľov na debnení. Na stavbe nie sú vyhotovené rozvody technického zariadenia. Podlaha je z dlaždíc zámkových betónových. Okná sú jednoduché drevené a dvere sú vyhotovené drevené rámové, náplňové.

 

Obvodové oplotenie uličné - s betónovou podmurovkou, z rámového pletiva, výšky 1,150 m, vyhotovené v roku 1970, celkovej dĺžky 16,00 m.

Obvodové oplotenie bočné - zo strojového pletiva, výšky 1,450 m, vyhotovené v roku 1970, celkovej dĺžky 49,00 m.

Kopaná studňa - priemeru 1,0 m, celkovej hĺbky 8,000 m, vyhotovená v roku 1970 na pozemku hlavnej stavby

Narážaná studňa – prehĺbenie - priemeru 80 mm, celkovej hĺbky 12,00 m, vyhotovená v roku 1975 na pozemku hlavnej stavby 

Prípojka vody z verejného vodovodu - celkovej dĺžky 12,00 m, vyhotovená v roku 1996 s napojením na verejný vodovod. Celková životnosť vonkajšej úpravy je 60 rokov.

Prípojka kanalizácie - celkovej dĺžky 16,00 m vyhotovená v roku 1996, s napojením do vlastnej kanalizačnej žumpy

Prípojka plynu z verejného stl plynovodu - prípojka zemného plynu celkovej dĺžky 4,0 m, vyhotovená v roku 1996 s napojením na verejný STL plynovod.

Prípojka elektrickej energie - celkovej dĺžky 8,00 m, s napojením na sekundárnu sieť nn. vyhotovená v roku 1970

Vodomerná šachta betónovánachádza sa na pozemku dvora obytnej stavby na prípojke vody z verejného vodovodu, celkového objemu 4,03 m3, vyhotovená v roku 1996

Spevnené plochy a chodníky zo zámkových dlaždíc - spevnené plochy a chodníky dvora hlavnej obytnej stavby, celkovej výmery 17,40 m2, vyhotovená v roku 1996

Podzemná pivnica - obstavaný priestor 6,34 m3, vyhotovená v roku 1975

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sú označené, ako záhrady, zastavané plochy a nádvoria a nachádzajú sa v zastavanom území sídelného útvaru obce Tešedíkovo.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech VÚB, a.s., IČO: 31320155 so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, na základe Zmluvy o zriadení záložného práva reg.č.:001/298516/17-002/000 k nehnuteľnostiam - pozemok registra C KN parc.č.151/1, 151/2, 151/10 , stavba - rodinný dom so súpisným číslom 373 na pozemku registra C KN s parcelným číslom 151/1 podľa č.V-2877/2017 zo dňa 14.12.2017.

Exekútorský úrad so sídlom Kalvínske námestie 2, 934 01 Levice, Mgr. Mária Ághová - Exekučný príkaz č. 401EX 91/20 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 20.05.2020 v prospech Wüstenrot stavebná sporiteľňa, a.s., Grösslingova 77, 824 68 Bratislava, IČO: 31351026 na pozemok registra C KN parc.č. 151/1, 151/2, 151/10, rodinný dom s.č. 373 na pozemku registra C KN s parc.č. 151/1 v podiele 1/1 - Z-1123/2020 - č.z. 248/20.

Exekútorský úrad so sídlom Kalvínske námestie 2, 934 01 Levice, Mgr. Mária Ághová - Exekučný príkaz č. 401EX 864/19 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 20.05.2020 v prospech Dôvera zdravotná poisťovňa a.s.,Einsteinova 25, 851 01 Bratislava , IČO: 35942436 na pozemok registra C KN parc.č. 151/1, 151/2, 151/10, rodinný dom s.č. 373 na pozemku registra C KN s parc.č. 151/1v podiele 1/1 - Z-1219/2020 - č.z. 276/20
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 38.500,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Richard Hreha
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxxxxxxxxx
c) Názov obce xxxxxxxxxx d) PSČ xxxxxxxxxxxxxx
e) Štát xxxxxxxxxxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 51/2020, ktorý vypracoval Ing. Ladislav Ferencz, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 31.08.2020

Suma ohodnotenia: 50.000,- EUR