Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 99/2021
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 25.5.2021
  • Značka:
  • S001751
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Nadácia
Názov: Nadácia Železiarne Podbrezová
Sídlo: Kolkáreň 35, 97681 Podbrezová
IČO: 37818481
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2018
prijate v roku: 2019
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 e) podpora vzdelávania 21855,14 Finančným darom sme prispeli Súkromnému gymnáziu ŽP na vyplatenie jednorazovej odmeny žiakom školy za úspešné reprezentovanie školy, na prospechové štipendiá a zakúpenie notebookov pre žiakov I. ročníka so zameraním na informatiku; Základnej škole s materskou školou Nemecká na dobudovanie školského dvora v materskej škole; Strednej priemyselnej škole Jozefa Murgaša na organizovanie osláv 100. výročia založenia školy; Technickej univerzite v Košiciach na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním tradičnej hutníckej slávnosti „Šachťák 2019“; Súkromnej spojenej škole ŽP na náklady s lyžiarskym výcvikom žiakov školy.
2 c) poskytovanie sociálnej pomoci 5454 Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali nasledovným fyzickým osobám: p. Magdaléne Čunderlíkovej (Brezno); p. Patrikovi Dekrétovi (Brezno); p. Ing. Štefanovi Fuchsleitnerovi (Zvolen); p. Anne Findrovej (Kalinovo); p. Jaroslave Dávidovej (Brusno); p. Miroslave Štefanidesovej (Závadka nad Hronom); p. Alžbete Hudecovej (Banská Bystrica); p. Helene Matuškovej (Predajná); p. Janke Turoňovej (Brezno-Mazorníkovo); p. Petrovi Daxnerovi (Brezno); p. Veronike Piliarovej (Závadka nad Hronom). Ďalšie finančné príspevky smerovali Občianskemu združeniu Domov pri Špecializovanom zariadení Kotva v Brezne na zakúpenie sedacích súprav pre klientov zariadenia; združeniu Bojovník na úhradu nákladov s liečbou maloletého dieťaťa.
3 d) zachovanie kultúrnych hodnôt 29325,04 Finančným darom sme prispeli Divadlu Jozefa Gregora Tajovského na zorganizovanie kultúrneho podujatia profesionálneho divadelného festivalu na Slovensku „Zámocké hry zvolenské 2019“; Obci Kokava nad Rimavicou na usporiadanie 29. ročníka folklórneho festivalu „Koliesko 2019“; Základnej umeleckej škole vo Valaskej na slávnostný koncert pri príležitosti 60. výročia jej založenia a na jej činnosť; Občianskemu združeniu OPORA Pohorelá na aktivity spojené s prípravou programu v rámci kultúrneho leta obce; Detskému folklórnemu súboru Šťastné detstvo na čiastočné pokrytie nákladov spojených s vycestovaním na medzinárodný festival do Grécka; Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov - Oblastnému výboru Brezno - na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním regionálnych osláv 75. výročia SNP; Občianskemu združeniu Drienok Poniky na čiastočné pokrytie nákladov s organizovaním kultúrneho podujatia s názvom „Ponická Heligonka 2019“; Obci Pohorelá na náklady spojené s organizáciou kultúrneho podujatia – folklórneho festivalu „Pohorelá – dedina ako klenotnica“; Občianskemu združeniu Ariva na čiastočné pokrytie nákladov spojených s realizáciou detského edukačného projektu „Etiketa pre najmenšie deti“; Rozvoj kultúry sme podporili finančnými darmi pánovi Ing. Milanovi Skalošovi na náklady spojené s vydaním knihy s tématikou obce Polomka; pánovi Mgr. Františkovi Piljarovi na náklady spojené s vydaním knihy „Dvojtvárnosť jednotvárnych“; pánovi RNDr. Danielovi Kollárovi, CSc. na čiastočné pokrytie výdavkov spojených s vydaním knižnej publikácie „Chata M. R. Štefánika“; pani Mgr. Viere Krešákovej, PhD. na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním kultúrneho podujatia „Predajnianske Šarapaty“. Časť finančných prostriedkov bola darovaná na podporu činnosti Dychovej hudby ŽP a Občianskemu združeniu MAKOVISKO na pokrytie nákladov spojených s organizovaním folklórneho koncertu „Piesňou po stopách života“.
4 b) podpora a rozvoj športu 25627,46 Finančným darom sme prispeli pánovi Tomášovi Valachovi (Slatina nad Bebravou) na čiastočné pokrytie výdavkov spojených s reprezentovaním SR v stolnom tenise; pani Ing. Martine Jarganovej na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou ženského bežeckého družstva na štafetovom behu „Od Tatier k Dunaju“; pánovi Radovanovi Peťkovi na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou jeho syna na tanečných súťažiach; pánovi Martinovi Doričovi na podporu aktivít súvisiacich s lukostreľbou a pokrytie výdavkov s reprezentovaním Slovenska v lukostreľbe. Finančným darom pre TJ ŽP Šport Podbrezová sme podporili futbalové talenty z Horehronia. Finančný dar sme poskytli OZ Krasokorčuliarsky klub Iskra Banská Bystrica na čiastočné pokrytie výdavkov spojených s organizáciou podujatia „57 Grand Prix SNP Banská Bystrica“.
5 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6979,52 Pani Mgr. Zine Veždúrovej (Podbrezová) sme prispeli na úhradu nákladov spojených s organizáciou celoštátnej konferencie pre sestry, pôrodné asistentky a iných zdravotníckych pracovníkov nelekárskych odborov na tému „Prevencia a podpora zdravia“. Nemocnici s poliklinikou Brezno sme darovali elektricky polohovateľné lôžko – Faultless LW 35- s dopravou a inštaláciou pre potreby zdravotnej starostlivosti o jej pacientov.
Spolu: 89241.16
Výrok auditora: Uskutočnili sme audit priloženej účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37 818 481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2020, výkaz ziskov a strát za rok končiaci sa k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2020 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci sa k uvedenému dátumu v súlade so zákonom č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve"). V Banskej Bystrici, 31. marca 2021, BDR, spol. s r. o. Banská Bystrica, M.M.Hodžu 3, 974 01 Banská Bystrica, Licencia SKAu č.6, Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 98/S, IČO: 00614556, Ing. Miroslav Čiampor, kľúčový audítorský partner, licencia UDVA č. 1068