Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 97/2021
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 21.5.2021
  • Značka:
  • V000010
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: CEMMAC a.s.
Sídlo: Cementárska 14, 914 42 Horné Srnie
IČO: 31 412 106
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Trenčín
Oddiel: Sa
Vložka: 14/R
zvoláva: riadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 23. 06. 2021
o : 10.00
na adrese
Obchodné meno: CEMMAC a.s.
Sídlo: Cementárska 14, 914 42 Horné Srnie
Program rokovanie valného zhromaždenia:

Oznámenie o konaní Riadneho valného zhromaždenia

 

Predstavenstvo spoločnosti CEMMAC a.s., so sídlom Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie, IČO: 31 412 106, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, odd. Sa, vložka 14/R (ďalej len „Spoločnosť“) zvoláva v súlade s ustanoveniami zákona č.513/1991 Zb. Obchodný zákonník v platnom znení a v súlade so stanovami Spoločnosti

 

Riadne valné zhromaždenie Spoločnosti (ďalej len „valné zhromaždenie“), ktoré sa bude konať dňa 23.06.2021 o 10.00 hod. v sídle Spoločnosti s týmto programom:

 

1.     Otvorenie valného zhromaždenia 

2.     Voľba orgánov valného zhromaždenia – predsedu, zapisovateľa, overovateľov zápisnice a osôb poverených sčítaním hlasov

3.     Prerokovanie výročnej správy k 31.12.2020

4.     Informácia členov dozornej rady o výsledkoch kontrolnej činnosti, stanovisko dozornej rady k riadnej účtovnej závierke za rok 2020 a návrhu predstavenstva na rozdelenie zisku

5.     Prerokovanie a  schválenie riadnej individuálnej účtovnej závierky k 31.12.2020 a rozhodnutie o návrhu predstavenstva na rozdelenie zisku dosiahnutého v hospodárskom roku 2020

6.     Schválenie audítora spoločnosti v zmysle § 19 zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve

7.     Rozhodnutie o ukončení obchodovania s akciami Spoločnosti na Burze cenných papierov v Bratislave, a.s. a o tom, že Spoločnosť prestáva byť verejnou akciovou spoločnosťou a stáva sa súkromnou akciovou spoločnosťou

8.     Rozhodnutie o premene podoby a formy zaknihovaných akcií na doručiteľa na listinné akcie na meno a rozhodnutie o premene podoby zaknihovaných akcií na meno na listinné akcie na meno

9.     Rozhodnutie o zmene stanov

10.     Rozhodnutie o nákupe vlastných akcií

11.     Voľba člena dozornej rady

12.     Záver

 

Rozhodujúcim dňom pre uplatnenie práv akcionára zúčastniť sa valného zhromaždenia, hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie a vysvetlenia a uplatňovať návrhy je 20.06.2021. Prezentácia akcionárov pre účasť na valnom zhromaždení sa uskutoční v zmysle stanov Spoločnosti dňa 23.06.2021 v čase od 09.30 hod. do 10.00 hod. v mieste konania valného zhromaždenia. Akcionár sa zúčastňuje valného zhromaždenia na vlastné náklady. Informácie podľa osobitného predpisu zverejňuje Spoločnosť prostredníctvom internetu na www.cemmac.sk.

Akcionár je na valnom zhromaždení povinný dodržiavať epidemické opatrenia podľa platných právnych predpisov a podľa pokynov Spoločnosti.

 

Poučenie o právach akcionára:

Akcionár má právo zúčastniť sa valného zhromaždenia, hlasovať na ňom, požadovať na valnom zhromaždení informácie a vysvetlenia týkajúce sa záležitostí Spoločnosti alebo záležitostí osôb ovládaných Spoločnosťou, ktoré súvisia s predmetom rokovania valného zhromaždenia a má právo uplatňovať na ňom návrhy. Tieto práva uplatňuje akcionár na valnom zhromaždení. Počet hlasov akcionára sa určuje pomerom menovitej hodnoty jeho akcií k výške základného imania. Spôsob hlasovania určujú stanovy Spoločnosti.

Akcionár alebo akcionári, ktorí vlastnia akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5% základného imania Spoločnosti (ďalej len „menšinoví akcionári“), môžu s uvedením dôvodov písomne požadovať zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia na prerokovanie navrhovaných záležitostí. Predstavenstvo zvolá mimoriadne valné zhromaždenie tak, aby sa konalo najneskôr do 40 dní odo dňa, keď mu bola doručená žiadosť o jeho zvolanie. Žiadosti menšinových akcionárov možno vyhovieť len vtedy, ak títo akcionári preukážu, že sú majiteľmi akcií najmenej tri mesiace pred uplynutím lehoty na zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia podľa predchádzajúcej vety. Menšinoví akcionári majú právo, aby predstavenstvo zaradilo nimi určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia; valné zhromaždenie je povinné túto záležitosť prerokovať; žiadosť o doplnenie programu musí byť odôvodnená alebo k nej musí byť pripojený návrh uznesenia valného zhromaždenia, inak sa valné zhromaždenie nemusí takouto žiadosťou zaoberať. Ak bola žiadosť o zaradenie určenej záležitosti na program valného zhromaždenia doručená po zaslaní pozvánky alebo po uverejnení oznámenia o konaní valného zhromaždenia, zašle alebo uverejní predstavenstvo doplnenie programu valného zhromaždenia spôsobom ustanoveným zákonom a určeným stanovami na zvolávanie valného zhromaždenia najneskôr 10 dní pred konaním valného zhromaždenia; ak takéto oznámenie doplnenia programu valného zhromaždenia nie je možné, možno zaradiť určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia len za účasti a so súhlasom všetkých akcionárov Spoločnosti. Predstavenstvo je povinné oznámenie doplnenia programu zaslať alebo uverejniť do 10 dní pred konaním valného zhromaždenia, ak ho menšinoví akcionári doručia najneskôr 20 dní pred konaním valného zhromaždenia. Stanovy Spoločnosti vylučujú možnosť hlasovať korešpondenčne podľa § 190a a neumožňujú ani účasť a hlasovanie na valnom zhromaždení prostredníctvom elektronických prostriedkov podľa § 190d Obchodného zákonníka a Spoločnosť tieto formy hlasovania na valnom zhromaždení neplánuje využiť.

Akcionár má právo zúčastniť sa valného zhromaždenia osobne alebo na základe písomného splnomocnenia. Splnomocnenec akcionára musí byť k účasti na valnom zhromaždení splnomocnený písomným plnomocenstvom s podpisom akcionára úradne overeným a obsahujúcim rozsah plnej moci. Ak akcionár udelí splnomocnenie na výkon hlasovacích práv spojených s tými istými akciami na jednom valnom zhromaždení viacerým splnomocnencom, Spoločnosť umožní hlasovanie tomu splnomocnencovi, ktorý sa na valnom zhromaždení zapísal do listiny prítomných skôr. Ak viacerí akcionári udelili písomné splnomocnenie na zastupovanie jednému splnomocnencovi, tento môže na valnom zhromaždení hlasovať za každého takto zastúpeného akcionára samostatne. Ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov podľa osobitného predpisu, Spoločnosť musí umožniť jeho zastúpenie jedným splnomocnencom za každý takýto účet cenných papierov podľa osobitného predpisu. Akcionár môže na zastupovanie na valnom zhromaždení splnomocniť aj člena dozornej rady Spoločnosti za podmienky, že súčasťou splnomocnenia sú konkrétne pokyny na hlasovanie o každom uznesení alebo bode programu valného zhromaždenia, o ktorom má člen dozornej rady hlasovať ako splnomocnenec akcionára.

Vzor tlačiva splnomocnenia je pripojený k tomuto oznámeniu a je tiež zverejnený na www.cemmac.sk. Spoločnosť prijíma oznámenia o vymenovaní, zmene alebo odvolaní splnomocnenca osobne v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 08.00 do 15.00 alebo doporučenou poštou doručenou na adresu Spoločnosti alebo prostredníctvom elektronického prostriedku, ktorým je internet, doručením na adresu mail@cemmac.sk, všetkými opísanými spôsobmi až do začatia valného zhromaždenia. Splnomocnenie môže byť vyhotovené podľa priloženého vzoru. Doručovanie oznámenia o vymenovaní splnomocnenca, zmene udeleného splnomocnenia alebo odvolaní splnomocnenia vykonáva akcionár na vlastné nebezpečenstvo a oznámenia platia za doručené Spoločnosti až momentom ich prevzatia Spoločnosťou alebo doručením do poštovej schránky prislúchajúcej k vyššie uvedenej elektronickej adrese. Elektronické oznámenia a ich prílohy musia byť opatrené kvalifikovaným elektronickým podpisom akcionára obsahujúcim kvalifikovanú elektronickú časovú pečiatku alebo musia byť autorizované notárom a mandátnym certifikátom v zmysle § 23 ods. 3 zákona č. 305/2013 Z.z.

Účtovná závierka je akcionárom k dispozícii na nahliadnutie v sídle Spoločnosti odo dňa uverejnenia tohto oznámenia. Akcionár si môže vyžiadať úplné znenie dokumentov, ktoré sa budú prerokúvať v rámci určeného programu valného zhromaždenia, vrátane návrhov uznesení valného zhromaždenia , osobne v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 08.00 do 15.00 odo dňa uverejnenia tohto oznámenia až do konania valného zhromaždenia.

Akcionár, ktorý je majiteľom akcií na doručiteľa a ktorý zriadil na akcie Spoločnosti záložné právo v prospech spoločnosti podľa § 184 ods. 3 Obchodného zákonníka, má právo vyžiadať si zaslanie kópie účtovnej závierky na svoj náklad a nebezpečenstvo na ním uvedenú adresu.

Dokumenty a údaje potrebné pre konanie valného zhromaždenia sú k dispozícii na internetovej stránke Spoločnosti www.cemmac.sk.

Podstatou navrhovaných zmien stanov je: (i) účinnosťou rozhodnutia k bodu 7. programu prispôsobenie stanov vyvolané zmenou na súkromnú akciovú spoločnosť, (ii) účinnosťou rozhodnutia k bodu 8. programu úprava stanov vyvolaná premenou akcií na listinné, najmä spôsobu zvolávania valného zhromaždenia a vedenia zoznamu akcionárov, (iii) zmena spôsobu konania členov predstavenstva a prokuristov,  (iv) zjednodušenie postupu pri zvyšovaní a znižovaní základného imania, (v) úprava zriaďovania kapitálových fondov, (vi) zjednodušenie a aktualizácia iných častí stanov.

Návrh zmien stanov a zoznam osôb, navrhovaných za člena dozornej rady je akcionárom k dispozícii na nahliadnutie v sídle Spoločnosti v pracovných dňoch v čase od 08.00 do 15.00 v lehote určenej na zvolanie tohto valného zhromaždenia a akcionár má právo vyžiadať si ich, prípadne požiadať o ich zaslanie na ním uvedenú adresu na svoje náklady a nebezpečenstvo.

 

V Hornom Srní, dňa 17.05.2021 

 

 

 

Pavel Kohout                                                             Ing. Martin Kebísek, MBA

člen predstavenstva CEMMAC a.s.                          predseda predstavenstva CEMMAC a.s.

 

 

 

Rozhodujúce údaje z riadnej individuálnej účtovnej závierky spoločnosti CEMMAC a.s. k 31.12.2020 (v EUR)

Majetok spolu:                       43 364 936                 Vlastné imanie a záväzky spolu:            43 364 936

Neobežný majetok:                18 808 497                 Vlastné imanie:                                      26 141 173

Obežný majetok:                    24 390 699                 Záväzky:                                                17 223 763

Časové rozlíšenie:                                     165 740

Výnosy                                                   48 320 214

Náklady                                                44 700 976

Výsledok hospodárenia po zdanení:      2 826 869

 

_________________________________________________________________________________

VZOR PLNOMOCENSTVA na zastupovanie na riadnom valnom zhromaždení

 

PLNOMOCENSTVO

Splnomocniteľ:

Titul, meno a priezvisko/obchodné meno:

Bydlisko/sídlo:

Dátum narodenia/IČO:

Zapísaný v (len pri právnických osobách):

Konajúci prostredníctvom:

(ďalej len „Splnomocniteľ“)

 

Splnomocnenec:

Titul, meno a priezvisko/obchodné meno:

Bydlisko/sídlo:

Dátum narodenia/IČO:

Zapísaný v (len pri právnických osobách):

Konajúci prostredníctvom:

(ďalej len „Splnomocnenec“)

 

Splnomocniteľ týmto splnomocňuje Splnomocnenca, aby v zmysle ust. § 31 a nasl. Občianskeho zákonníka, v dohodnutom rozsahu zastupoval Splnomocniteľa na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti CEMMAC a.s. so sídlom Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie , IČO: 31412106 (ďalej len „Spoločnosť“), ktoré sa bude konať dňa 23.6.2020 o 10.00 hod. v sídle spoločnosti (ďalej len „Valné zhromaždenie“)

Splnomocnenec je oprávnený na Valnom zhromaždení na výkon všetkých práv, ktoré právny poriadok Slovenskej republiky Splnomocniteľovi ako akcionárovi Spoločnosti priznáva, najmä hlasovať, podávať návrhy, požadovať informácie.

/V prípade ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov a akcionár sa nechá zastúpiť jedným splnomocnencom za každý účet cenných papierov podľa osobitného predpisu, vyplní akcionár nasledovné údaje o svojom účte cenných papierov:/

Splnomocnenie  udeľujem vo vzťahu k akciám akcionára, ktoré sú vedené na nasledovnom účte cenných papierov:

1. Účet cenných papierov číslo : ……………………………….............…., počet akcií vedených na uvedenom účet cenných papierov: ……………………………................

2. Účet cenných papierov číslo: : …………………………………..............., počet akcií vedených na uvedenom účet cenných papierov: …………………………..............…..

Splnomocnenec, ako člen dozornej rady Spoločnosti, je oprávnený na Valnom zhromaždení na výkon všetkých práv, ktoré právny poriadok Slovenskej republiky Splnomocniteľovi ako akcionárovi Spoločnosti priznáva s tým, že v prípadoch:

- bodov programu č. .................... je povinný hlasovať za;

- bodov programu č.................... je povinný hlasovať proti

- bodov programu č. .................... je povinný zdržať sa hlasovania„

(poznámka: Táto časť sa vyplní/použije iba v prípade, ak je splnomocnencom člen dozornej rady spoločnosti CEMMAC a.s.)

 

Toto splnomocnenie sa udeľuje na dobu konania Valného zhromaždenia. Táto plná moc sa riadi právnym poriadkom Slovenskej republiky.

 

V _________________ dňa _________

 

Splnomocniteľ        -------------------------------------

                 podpis

 

Splnomocnenie v plnom rozsahu prijímam: _______________________________

Splnomocnenec

 

Spoločnosť prijíma oznámenia o udelení splnomocnenia, o zmene udeleného splnomocnenia a o odvolaní splnomocnenia aj prostredníctvom elektronickej pošty na adrese: mail@cemmac.sk vo formáte dokumentu „ pdf“

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 20. 06. 2021
Doplňujúce údaje pre akcionárov: