Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 91/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 13.5.2021
  • Značka:
  • K022547
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: VUNAR PRODUCT, a.s. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: T.G.Masaryka 1, 94048 Nové Zámky
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36405078
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jozef Majorán
Sídlo správcu: Ľudovíta Štúra 3, 93401 Levice
Kotakt na správcu : Tel.: +421 905 328 946, office@majoran.sk
Spisová značka správcovského spisu : 29K/1/2021 S423
Spisová značka súdneho spisu : 29K/1/2021
Druh podania : Oznam o zvolaní schôdze veriteľov

Zvolanie prvej schôdze veriteľov

Na základe návrhu dlžníka vyhlásil Okresný súd v Nitre, uznesením zo dňa 12.03.2021, č.k. 29K/1/2021, konkurz na úpadcu VUNAR PRODUCT, a.s., IČO: 36 405 078, so sídlom T.G. Masaryka 1, 940 48 Nové Zámky. Uznesenie o vyhlásení konkurzu bolo zverejnené v obchodnom vestníku dňa 18.3.2021, č. OV 53/2021, č. zverejnenie K013208, na strane 4,5. Konkurz sa považuje za vyhlásený dňom 19.3.2021. Súčasne bol ustanovený správca JUDr. Jozef Majorán, zapísaný v zozname správcov pod č. S423. Momentom vyhlásenia konkurzu sa dlžník stáva úpadcom.

I.  Zvolanie prvej schôdze veriteľov

Ustanovený správca v zmysle § 34 odsek 1 zákona č. 7/2005 Z.z. - o konkurze a reštrukturalizácii, v platnom znení (ZKR), zvoláva prvú schôdzu veriteľov úpadcu, ktorá sa bude konať dňa 21.6.2021 (pondelok).

Miesto konania: sídlo úpadcu – T.G. Masaryka 1, 940 48 Nové Zámky, vo veľkej zasadacej miestnosti na prízemí.

Čas konania : 09.00 hod.

Prezentácia bude prebiehať od 09.00 hod do 09.30 hod. Začiatok rokovania o 09.30 hod.

Program rokovania :

1. Otvorenie

2. Správa o činnosti správcu od vyhlásenia konkurzu do 1. schôdze veriteľov

3. Voľba veriteľského výboru v zmysle § 37 ZKR.

4. Rozhodovanie o výmene správcu v zmysle § 36 ZKR

4. Záver.

Právo zúčastniť sa na schôdzi veriteľov má každý veriteľ prihlásenej pohľadávky.  Veritelia a ich zástupcovia sa na schôdzi veriteľov preukazujú platným preukazom totožnosti.  Pokiaľ sa na schôdzi nezúčastnia priamo veritelia fyzické osoby, alebo štatutárni zástupcovia veriteľov - právnických osôb, prípadne iné osoby, ktoré sú oprávnené v zmysle platného právneho poriadku konať za veriteľa, môžu sa nechať na schôdzi zastúpiť inou osobou a to písomným poverením alebo plnomocenstvom, ktoré sú vykonané v zmysle platného právneho poriadku. Toto plnomocenstvo musia zástupcovia predložiť pri prezentácii, inak sa schôdze nemôžu zúčastniť ani hlasovať.

Schôdzi veriteľov predsedá správca. V rámci prerokovania jednotlivých bodov programu môžu veritelia, oprávnení zúčastniť sa schôdzi, viesť na pokyn správcu diskusiu k jednotlivým bodom. O priebehu schôdze veriteľov predseda spíše zápisnicu.

Schôdza veriteľov je uznášaniaschopná, ak je prítomný aspoň jeden veriteľ oprávnený na schôdzi veriteľov hlasovať. Schôdza veriteľov sa uznáša nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných veriteľov.  Ak ide o voľbu veriteľského výboru, schôdza veriteľov sa uznáša nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných nezabezpečených veriteľov. Právo voliť a odvolávať člena veriteľského výboru, vrátane práva byť zvolený za člena veriteľského výboru, má aj zabezpečený veriteľ v rozsahu, v akom jeho zistená zabezpečená pohľadávka pravdepodobne nebude uspokojená z jeho oddelenej podstaty. Rozsah hlasovacieho práva zabezpečeného veriteľa určí správca, pričom vychádza zo zistenej sumy zabezpečenej pohľadávky a hodnoty majetku uvedenej v súpise majetku podstát.

Ak súd nerozhodol inak, právo hlasovať na schôdzi veriteľov má veriteľ, ktorého pohľadávka je v čase konania schôdze veriteľov zistená čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti; na každé jedno euro zistenej sumy pohľadávky má veriteľ jeden hlas. Veriteľ pohľadávky spojenej so záväzkom podriadenosti podľa osobitného zákona (ďalej len „podriadený veriteľ“), ani veriteľ, ktorý sa v konkurze uspokojuje v poradí ako podriadený veriteľ, nemá právo hlasovať na schôdzi veriteľov ani právo byť volený do veriteľského výboru. Podmienený veriteľ môže na schôdzi veriteľov hlasovať len vtedy, ak vznik ním prihlásenej a zistenej podmienenej pohľadávky závisí od splnenia záväzku podmieneným veriteľom za úpadcu a veriteľ oprávnený požadovať splnenie záväzku od podmieneného veriteľa na schôdzi veriteľov v rozsahu podmienenej pohľadávky svoje hlasovacie právo neuplatní alebo si svoju pohľadávku v rozsahu podmienenej pohľadávky v konkurze neprihlási. Toto právo podmienenému veriteľovi zanikne, ak sa vznik ním prihlásenej podmienenej pohľadávky stane nemožným; o tom je podmienený veriteľ povinný informovať správcu, len čo sa o tejto skutočnosti dozvie, inak zodpovedá iným veriteľom za škodu, ktorá im v dôsledku toho vznikla. Ak je podmienených veriteľov, ktorí sú povinní plniť za úpadcu tomu istému veriteľovi pre tú istú pohľadávku, viac, môžu vykonávať hlasovacie práva spojené s ich prihlásenými podmienenými pohľadávkami, len ak si zvolia spoločného zástupcu; tieto hlasovacie práva pritom môžu vykonávať len v rozsahu, v akom sú povinní plniť za úpadcu.

Veriteľský výbor má troch členov alebo piatich členov. Prví členovia veriteľského výboru sa volia na prvej schôdzi veriteľov. Návrhy na prvých členov veriteľského výboru predkladá predseda schôdze spomedzi prítomných nezabezpečených veriteľov oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať postupne od nezabezpečeného veriteľa s najvyšším počtom hlasov, až kým nie sú zvolení piati členovia veriteľského výboru. Ak po skončení hlasovania sú zvolení len štyria členovia veriteľského výboru, štvrtý zvolený člen veriteľského výboru sa nepovažuje za zvoleného a veriteľský výbor je len trojčlenný. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani traja členovia veriteľského výboru, členmi veriteľského výboru sú tí traja veritelia, ktorí získali najvyšší počet hlasov. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani títo veritelia, pôsobnosť veriteľského výboru až do zvolenia veriteľského výboru vykonáva súd. O voľbe prvých členov veriteľského výboru sa v tom prípade hlasuje až na nasledujúcej schôdzi veriteľov; na ich voľbu sa toto ustanovenie použije rovnako.

Ak prvá schôdza veriteľov nie je uznášaniaschopná alebo nezvolí veriteľský výbor, pôsobnosť veriteľského výboru až do jeho riadneho zvolenia vykonáva súd.

II.  Zvolanie prvého zasadnutia veriteľského výboru

Ustanovený správca v zmysle § 38 odsek 1 ZKR, zvoláva na deň 21.6.2021 prvé zasadnutie veriteľského výboru.

Miesto konania: sídlo úpadcu – T.G. Masaryka 1, 940 48 Nové Zámky, vo veľkej zasadacej miestnosti na prízemí.

Čas konania : Ihneď po skončení prvej schôdze veriteľov

Program : Jediným bodom programu je voľba predsedu veriteľského výboru.

Ďalšie zasadnutie veriteľského výboru zvoláva podľa potreby člen veriteľského výboru alebo správca.

Toto zvolanie prvého zasadnutia veriteľského výboru správcom je neúčinné v prípade, ak v zmysle § 39 odsek 1 ZKR pôsobnosť veriteľského výboru, bude vykonávať súd.

Pokiaľ dôjde k výmene správcu a bude zvolený veriteľský výbor, záväzné pokyny nemôžu zaväzovať odvolaného správcu na ďalšie konanie, okrem prípadu, ak konanie neznesie odklad. Na ďalšie konanie je oprávnený nový správca a to až po nadobudnutí právoplatnosti uznesenia súdu o výmene správcu.

V Leviciach dňa 10.5.2021

JUDr. Jozef Majorán - Správca pre konkurzné a reštrukturalizačné konania a konania o oddlžení

Kontaktné údaje :

Kancelária správcu : Ul. Ľudovíta Štúra 3, 934 01 Levice

Elektronická schránka : Číslo schránky : E0006172237

Telefón : +421 (0)905 328 946

E - mail : office@majoran.sk