Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 91/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 13.5.2021
  • Značka:
  • O000253
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: Horizon
Sídlo: Avenue du Port 2, 1080 Brusel
IČO: 0449.441.283
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z. z.

Horizon Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva - OPCVM  RPM  Brusel 0449.441.283

Adresa: Avenue du Port 2, 1080 Brusel

 

Oznam pre akcionárov

 

Radi by sme vás informovali že na základe rozhodnutia predstavenstva Horizon (Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva), podfond Horizon CSOB Stredny Vyber 1 bude právoplatne rozpustený a pristúpi sa k jeho likvidácii v súhlase s článkom č.19 stanov, v predpokladanom termíne splatnosti 30. apríla 2021.

Podfond mal dva investičné ciele: na jednej strane, vyplatenie najmenej 90% investovanej čiastky pri splatnosti, na druhej strane, možný kapitálový zisk v závislosti od hodnoty koša 50 akcií významných spoločností charakterizovaných vysokou trhovou kapitalizáciou. Riadi sa konceptom výpočtu priemernej hodnoty koša. Koncept priemernej hodnoty znamená že k dátumu splatnosti sa bude brať do úvahy priemerná hodnota koša, s cieľom dosiahnuť vyplatenie 100% počiatočnej investovanej čiastky. Návratnosť fondu závisí od vývoja priemernej hodnoty koša akcií (podľa nasledujúceho výpočtu : [Z priemernej hodnoty k dátumu splatnosti sa odráta počiatočná hodnota koša akcií], a následne sa vydelí touto počiatočnou hodnotou).

Ak k dňu splatnosti :

● priemerná hodnota koša akcií nebude nižšia ako jeho počiatočná hodnota, 50 % z priemernej hodnoty nárastu koša akcií bude prirátaných ako ziskový kapitál k počiatočnej investovanej čiastke.

● priemerná hodnota koša akcií bude nižšia ako počiatočná, odráta sa 100 % z priemernej hodnoty poklesu balíka, avšak do maximálnej hodnoty 10% (aktuársky zisk : -1,75% pred poplatkami a daňami). Navráti sa vám teda minimálne 90% vloženej investície.

Podfond negarantuje zaručené výnosy ani ochranu kapitálu, a to ani počas jeho trvania, ani pri splatnosti.

Podfond bol uvedený do činnosti 8. mája 2015 a jeho počiatočná hodnota bola stanovená na 10 EUR. Hodnota pri splatnosti (30.apríla 2021) bola stanovená nasledovne: 10,060 EUR (aktuársky zisk: 0,100% bez poplatkov a daní).

Za vyplatenie finančných prostriedkov sa nemusia platiť žiadne poplatky.

Od 3. mája 2021, akcionári môžu v pobočkách inštitúcie poskytujúcej finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV alebo CBC BANQUE SA, požiadať o vyplatenie finančných prostriedkov, a súčasne si môžu vyžiadať výkaz aktív a pasív, správu predstavenstva a kontrolnú správu komisára o likvidácii podfondu.  Likvidácia sa definitívne ukončí na valnom zhromaždení, ktoré udelí členom predstavenstva podfondu a komisárovi absolutórium. Ak sa stanovená likvidačná hodnota bude líšiť od vyššie špecifikovanej sumy, ktorá sa má vyplatiť na konci likvidácie podfondu, podmienky vyplatenia rozdielu sa uverejnia v samostatnej tlačovej správe.  Šesť mesiacov po ukončení likvidácie príslušných podfondov sa zostatok sumy na vyplatenie, o ktorú držitelia akcií nepožiadajú, prevedie do Konsolidačnej banky (Caisse des dépôts et consignations).

Prospekt, základné informácie pre investorov a najnovšie finančné správy si môžete bezplatne vyžiadať v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV alebo CBC BANQUE SA, alebo si ich môžete pozrieť na webovej stránke www.kbc.be, kde sú zverejnené aj vo francúzštine a angličtine. 

Predstavenstvo spoločnosti Horizon.