Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 91/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 13.5.2021
  • Značka:
  • X021032
VDS, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2-1/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko VDS, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kamenárska505201 Spišská Nová Ves
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kamenárska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Spišská Nová Ves d) PSČ 05201
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 28219/V
IV. IČO/ dátum narodenia 46306536
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Okresný súd Spišská Nová Ves, Stará cesta č. 3, 052 01 Spišská Nová Ves, prostredníctvom povereného súdneho komisára JUDr. Ľubomír Barabáš, notára ako súdneho komisára so sídlom v Spišskej Novej vsi, ul. J Hanulu č. 59
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Stará cesta
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Spišská Nová Ves d) PSČ 05280
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Mária Barabášová, 052 01 Spišská Nová Ves, ul. J. Hanulu č. 59
D. Dátum konania dražby 10. 06. 2021
E. Čas konania dražby 13,00 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Byt č.2, 1 poschodie, v bytovom dome súpisné číslo 81, postavený na pozemku s parcelným číslom 354 v obci Rudňany, okres Spišská Nová Ves, katastrálne územie Rudňany v podiele 1/1 a spoluvlastníckeho podielu na spoločných častiach, zariadeniach a príslušenstve domu (ktorý prislúcha k bytu), vo výške 2552/10000 a spoluvlastníckeho podielu na pozemku zastavanom domom a na priľahlých pozemkov s parcelným číslom 354, druh pozemku: zastavané plochy a nádvorie o výmere 133m2 v podiele 2552/10000. Nehnuteľnosť byt je v katastri nehnuteľnosti evidovaný na liste vlastníctva č.818- čiastočný katastrálne územie Rudňany, obec Rudňany, okres Spišská Nová Ves, vydaný Okresným úradom v Spišskej Novej Vsi, katastrálny odbor. Nehnuteľnosti -pozemky parcelné číslo 355/11,  zastavaná plocha a nádvorie o výmere 31 m2, parcelné číslo 355/21, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 9 m2  a parcelné číslo 355/22, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 22 m2, všetky pozemky nachádzajúce sa katastrálnom území Rudňany, obec Rudňany, okres Spišská Nová Ves a všetky pozemky evidované na liste vlastníctva č.1219, katastrálne územie Rudňany, obec Rudňany, okres Spišská Nová Ves, vydaný Okresným úradom v Spišskej Novej Vsi, katastrálny odbor.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom súp.č.81 je postavený na parc.č.354 v obci Rudňany pri okresnom meste Spišská Nová Ves. Dom má jeden samostatný vchod zo zadnej časti má 2 nadzemné podlažia a je podpivničený. Bytový dom je typická samostatná murovaná stavba z tehál obvodových aj deliacich konštrukcií a železobetónových doskových stropov a je postavený na betónových pásoch. Obvodové steny sú hrúbky 45 cm, vnútorné nosné steny sú hrúbky 10-25 cm. Schodisko je železobetónové prefabrikované s povrchom kamenina. Nová krytina domu je plechová, nové klampiarske konštrukcie pozinkovaný plech. Úpravy vnútorných omietok z hladkej vápennej omietky, fasáda je z povrchovou úpravou brizolit. Vchodové dvere sú plastové nové. Okná v spoločných priestoroch boli počas úpravy  vymenené za nové plastové.  Podlahy vo vstupnej časti a časti schodiska a podest kamenina, v pivniciach cementový poter. Dom je napojený na všetky inžinierske siete a je napojený na samostatný zdroj tepla. Elektroinštalácia je svetelná a motorická, v bytoch len svetelná. Vnútorný vodovod je z oceľových rúr pre teplú a studenú vodu, vnútorná kanalizácia je z liatinových rúr. Dom je vybavený rozvodom zemného plynu, spoločnej televíznej antény, bleskozvodom.

 

Ide o  trojizbový byt z  dispozičným riešením s príslušenstvom  3-izby a kuchyňa, kúpeľňa a WC a chodba. Nachádza sa na 1.p. / 1 nadzemné podlažie/ v krajnej sekcii domu. Príslušenstvo bytu tvorí pivnica v 1.NP. podlaží. Byt je v pôvodnom stave,  boli vymenené drevené okná za plastové.  Úpravy vnútorných povrchov sú zrealizované z vápenných omietok a  maľby. Kúpeľňa a  WC neprešla prestavbou dispozícia pôvodná  z  keramickými obkladmi.  Dvere sú  drevené do oceľových zárubní. Podlahy v izbách  sú  drevené palubové, v ostatných miestnostiach sú  keramické dlažby. Bytové jadro je murované obložené v časti kúpeľňa keramickým obkladom. V kúpeľni sa nachádza samostatný sprchový kút, umývadlo s obyčajnými batériami.  WC je v kúpeľni. Kuchyňa je umiestnená v obývacej izbe z jednoduchým drezom, plynovým sporákom s elektrickou rúrou.  V byte je zrealizovaná svetelná elektroinštalácia s istením v byte. Vykurovanie bytu a úprava TÚV je realizované cez vlastný zdroj tepla plynový kotol umiestnený v pivnici a rozvod je zabezpečený cez oceľové radiátory.  Byt má samostatné meranie spotreby elektriny, spotreby vody a plynu ktorý je napojený do kuchyne.

 

Zariadenie bytu:

Byt má základné príslušenstvo, je vykurovaný lokálne cez vlastný zdroj tepla. V zmysle prílohy č. 23 k Výmeru MF SR č R-1/1996 v znení zmien a doplnení je zaradený do 1. kategórie. JKSO  803 5, KS 112 2

 

Spoločnými časťami domu sú:

základy domu, strecha, obvodové múry, priečelie, vstupná chodba, chodby, schodisko, technické podkrovie, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie.

 

Spoločnými zariadeniami domu sú:

kočikáreň, sušiareň, spoločné televízne antény, bleskozvody, vodovodné prípojky, telefóne prípojky, kanalizačné a plynové prípojky.

 

Príslušenstvom domu sú:

kanalizačná a vodomerná šachta

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo k bytu zo zákona v prospech spoločenstva vlastníkov bytov v dome V-782/2002-115/2002 na LV 818.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
znaleckým odhadom -posudkom na sumu 8100,-EUR
K. Najnižšie podanie 7500,-EUR
L. Minimálne prihodenie 100,-EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 2000,-EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka vedený v Tatra banke, a.s., pobočka Spišská Nová Ves, IBAN: SK4811000000002929862039, variabilný symbol: 2020021.
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste sídla dražobníka na ul. Kamenárska č. 5, 052 01 Spišská Nová Ves, tel. č. 0905 568 192.
3. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby na ul. Kamenárska č. 5, 052 01 Spišská Nová Ves, tel. č. 0905 568 192, v deň konania dražby do začiatku konania dražby.
4. Banková záruka.
5. Notárska úschova.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky, prípadne originál výpisu z bankového účtu o zrealizovanej úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, prípadne potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vystavený dražobníkom vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka. 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu zápisnice o notárskej úschove s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, to znamená, že vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená, to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka vedený v Tatra banke, a.s., pobočka Spišská Nová Ves, IBAN: SK4811000000002929862039, variabilný symbol: 2020021 a to spravidla do 15 dní odo dňa skončenia dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Ohliadka č. 1: 8.6.2021 o 13,00 hod. Ohliadka č. 2: 9.6.2021 o 13,00 hod.
Miesto obhliadky Rudňany 81 byt. č.2 na 1 poschodí.
Organizačné opatrenia Ohliadku oznámiť na telefónnom čísle 0905568192
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej
vydražením.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Mária
c) priezvisko Barabášová
d) sídlo J. Hanulu 59, 05201 Spišská Nová Ves