Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 87/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 7.5.2021
  • Značka:
  • X019883
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 79/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., so sídlom: Želetavská 1525/1, 140 92 Praha 4 - Michle, IČO: 649 48 242, Zapísaný: Obchodný register Mestského súdu Praha, oddiel B, vložka číslo 3608, organizačná zložka: UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Šancová
b) Orientačné/súpisné číslo 1/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 813 33
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 47251336
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Rastislav Demeter, Tkáčska 6507/2, 080 01 Prešov
D. Dátum konania dražby 11. 06. 2021
E. Čas konania dražby 12:40 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 372, Okresným úradom Prešov - katastrálny odbor, okres Prešov, obec Krížovany, katastrálne územie Krízovany, to:

 

Pozemky- parcely registra „C“:

  • parc. č. 27/1, výmera 776 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 27/2, výmera 129 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 27/3, výmere 59 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 27/4, výmera 29 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 27/5, výmera 3 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 28, výmera 236 m2, druh pozemku: záhrada,
  • parc. č. 29/1, výmera 656 m2, druh pozemku: záhrada,
  • parc. č. 29/2, výmere 827 m2, druh pozemku: záhrada

 

Stavby:

  • súp. č. 11, na parc. č. 27/2, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo , ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV najmä: hospodárska budova, dreváreň, sklad, udiareň, ploty, studňa, prípojka vody zo studne, domáca vodárnička, kanalizačná prípojka do žumpy, žumpa, prípojka plynu, prípojka elektriny NN, vonkajšie schody, spevnené betónové plochy, vonkajší záchod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je nehnuteľnosť na parc.č. 27/2 je pôvodný jednopodlažný rodinný dom súp.č. 11, obdĺžnikového tvaru, s príslušenstvom, čiastočne podpivničený, prekrytý valbovou strechou. V nadväznosti na pôvodný dom bola v roku 1970 z východnej strany realizovaná prístavba s čiastočným podpivničením, prekrytá pultovou strechou. Nehnuteľnosť sa nachádza sa v zástavbe rodinných domov severovýchodne do 100 m od obecného úradu obce, Krížovany, prístupný po obecnej spevnenej asfaltovej komunikácii osobnou aj nákladnou dopravou. Pozemky parc.č. 27/1, 27/2, 27/3, 27/4, 27/5, 28, 29/1, 29/2 sú čiastočne oplotené od susedných zastavaných parciel, prístupné z obecného pozemku a prístupovej komunikácie. Hlavný vstup do domu je z pozemku parc.č. 27/1 z východnej strany cez zádverie.

Rodinný dom súp.č. 11 - dispozícia: Na I.PP - suteréne pod prístavbou sa nachádza kotolňa so vstupom z dvora, z predsiene je prístupná pôvodná pivnica. Na I.NP - prízemí sa nachádza vstup cez prístavbu, zádverie, predsieň, kúpeľňa, WC, chodba, sklad so vstupom do pivnice a výstupom do podkrovia, kuchyňa, obývacia izba, spálňa, izba. Pôvodná stavba rodinného domu podľa vyjadrenia vlastníka je užívaná od roku 1959. V roku 1970 bola z východnej strany realizovaná prístavba. Postupne na dome boli vymenené, resp. zavedené nové konštrukčné prvky. Plastové okná vrátane kovových žalúzii v roku 2012, vchodové dvere kovové-plastové bezpečnostné (2011). Omietky v izbách stierkové (2016), v obývacej izbe jedná stena z kamenného remienkového obkladu. Zárubne drevené stolárske, dvere drevené rámové s drevenou a sklenenou výplňou. Podlahy v izbách plávajúce plastové (2012), v ostatných miestnostiach keramická dlažba. V roku 2010 – krytina strechy z poplastovaného plechu, parozabrana, dve strešné okná, klampiarske konštrukcie, úprava vonkajších povrchov, v roku 2014 – rekonštrukcia elektroinštalácie (Cu), 1998 – ÚK, plynofikácia, rekonštrukcia ústredného kúrenia vrátane radiátorov (2010), rekonštrukcia kuchyne (nová kuchynská linka, sporák P/E r. 2016) a hygienických priestorov.

Technické vybavenie: Rodinný dom je napojený vodovodnou prípojkou na vlastnú studňu, domáca vodárnička v suteréne prístavby (r. 2016). Odvedenie splaškových vôd je riešené kanalizačnou prípojkou do žumpy (7 m3), plynofikácia domu a plynová prípojka realizovaná v roku 1998. Vykurovanie objektu ústredné teplovodné, zdroj tepla kotol plynový (nový v r. 2010), umiestnený v kotolni, príprava teplej vody el. bojler (r.1970). El. prípojka s napojením na obecný rozvod elektriny. Odvedenie dažďových vôd voľne na terén.

Charakter stavby: Pôvodná stavba má bytové priestory na 1.NP - Prízemí. Zodpovedá podmienkam rodinného domu pre 4-6 člennú rodinu. Životnosť stavby stanovená podľa technického stavu a použitých materiálov na 100 rokov. V čase obhliadky nebol rodinný dom každodenne užívaný.

Technické riešenie: 1. Podzemné podlažie - Zvislé nosné konštrukcie - z monolitického betónu - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické - Schodisko - kovové - Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné štukové, zdrsnené, striekaný brizolit - Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené - Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou; okná - zdvojené drevené s dvoj. s trojvrstvovým zasklením - Podlahy - dlažby a podlahy ost. miestností - cementový poter, tehlová dlažba - Vykurovanie - zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania na plyn, naftu, vykurovací olej, elektrinu alebo výmenníková stanica tepla - Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický, plynový alebo kombinovaný s ústredným vykurovaním - Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové a azbestocementové potrubie - Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná - Vnútorné rozvody plynu - rozvod svietiplynu alebo zemného plynu

1. Nadzemné podlažie - Základy - betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou - Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická, v skladob. hr. nad 40 do 50 cm; (nepálená tehla - váľky) deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM, panelová konštrukcia, drevené) - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové - Strecha - krovy - väznicové valbové, stanové; krytiny strechy na krove - plechové pozinkované; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky, snehové zachytávače) - Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné štukové, zdrsnené, striekaný brizolit; - vápenné a vápenno-cementové hladké - Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky; - vane; - WC min. do výšky 1 m; - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene) - Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou; okná - plastové s dvoj. s trojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - plastové - Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - parkety, vlysy (okrem bukových), korok, veľkoplošné parkety (drevené, laminátové); dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby - Vybavenie kuchýň - sporák elektrický alebo plynový s elektrickou rúrou alebo varná jednotka (štvorhoráková); - drezové umývadlo nerezové alebo plastové; - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky) - Vybavenie kúpeľní - vaňa plastová jednoduchá; - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla - Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - lokálne - na tuhé palivá obyčajné - Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja - Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové a azbestocementové potrubie - Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením - Vnútorné rozvody plynu - rozvod svietiplynu alebo zemného plynu.

Príslušenstvo

Hospodárska budova na parc. č. 27/1 je jednopodlažný objekt postavený v roku 1940 (podľa vyjadrenia vlastníka), jeho osadenie je zrejmé zo situácia v prílohe. Konštrukčne pozostáva z betónových základových pásov prekladaných kameňom, kamenného obvodového muriva, strop drevený trámový bez podhľadu, krov drevený sedlový, krytina škridlová jedno drážková. Hodnotený objekt v čase obhliadky nebol udržiavaný, jeho vybavenie a technický stav tomu zodpovedá. Hodnotený objekt je zakreslený na kópii z katastrálnej mapy, nie je zapísaný na liste vlastníctva. Životnosť odhadnutá znalcom na 80 rokov. Technické riešenie: - Základy - bez podmurovky, iba základové pásy - Zvislé nosné konštrukcie - betónové, monolitické alebo z betónových tvárnic, bez tepelnej izolácie - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové bez podhľadu - Strecha - krov - väznicové valbové, stanové, sedlové, manzardové; krytina strechy na krove - pálené obyčajné jedno drážkové - Úpravy vonkajších povrchov - vápenná hrubá omietka alebo náter - Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hrubá omietka - Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou; okná - jednoduché drevené alebo oceľové - Podlahy - hrubé betónové, tehlová dlažba - Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná – poistky

Dreváreň na parc. č. 27/1 je radové spojená s hospodárskou budovou. Konštrukčne pozostáva z betónových základových pásov bez podmurovky. Zvislá nosná konštrukcia je z drevených stĺpikov, jednostranne obitá doskami, povrchová úprava impregnáciou, strop trámový, krov sedlový, krytina škridlová jednodrážková, podlaha hlinená, dvere zvlakové, bez elektroinštalácie a ďalšieho vybavenia. Objekt v užívaní od roku 1940. Objekt bez údržby, životnosť odhadujem na 85 rokov. Technické riešenie: - Základy - bez podmurovky, iba základové pásy Zvislé nosné konštrukcie - drevené stĺpikové jednostranne obité; kovová kostra alebo stĺpiky s dreveným, plechovým alebo azbestocementovým plášťom - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové bez podhľadu - Strecha - krov - väznicové valbové, stanové, sedlové, manzardové; krytina strechy na krove - pálené obyčajné jednodrážkové - Úpravy vonkajších povrchov - napustenie impregnáciou - Úpravy vnútorných povrchov - napustenie impregnáciou - Výplne otvorov - dvere - oceľové alebo drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené alebo oceľové - Podlahy - hrubé betónové, tehlová dlažba

Sklad na parc. č. 27/4 objekt s charakterom pivnice, zapustený do svahu, realizovaný podľa udania vlastníka v roku 1940, na východnej strane od rodinného domu. Konštrukčne pozostáva z betónových základov prekladaných kameňom, zvislá nosná konštrukcia z kamenného muriva, strop klenbový kamenný, krov sedlový, krytina škridlová, vonkajšie omietky drsné striekané, dvere drevené rámové, podlaha hlinená. Objekt nie je zakreslený v katastrálnej mape , nie je zapísaný na liste vlastníctva. Objekt bez údržby. Životnosť stanovená znalcom na 85 rokov. - Základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Technické riešenie: - Zvislé nosné konštrukcie - betónové, monolitické alebo z betónových tvárnic, bez tepelnej izolácie; - zateplenie obvodových stien minerálnou vlnou alebo polystyrénom minimálnej hrúbky 5 cm alebo ekvivalent - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - železobetónové, keramické alebo klenuté do oceľových nosníkov - Strecha - krov - väznicové valbové, stanové, sedlové, manzardové; krytina strechy na krove - pálené obyčajné jednodrážkové - Úpravy vonkajších povrchov - vápenná hrubá omietka alebo náter - Úpravy vnútorných povrchov - nátery - Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou

Plot predný od ulice na parc. č. 28, 27/1 postavený podľa udania vlastníka v roku 2006, na západnej strane pozemkov parc.č. 28, 27/1, v celkovej dĺžke 30,0 m. Základy z betónu a kameňa, podmurovka betónová, výplň plotu z oceľovej tyčoviny v ráme. Výška výplne plotu 1,20 m. V oplotení sú zabudované 1x vrátka a vráta. Životnosť stanovená na 40 rokov.

Plot bočný severný na parc. č. 27/1 postavený v roku 1980, výplň plotu zo strojového pletiva na kovových stĺpikoch zabetónovaných v zemi. Výška výplne plotu 1,60 m, dĺžka plotu 33,0 m. Životnosť stanovená na 50 rokov.

Plot bočný a zadný v záhrade na parc. č. 29/2

Studňa kopaná na parc. č. 27/1 nachádza sa v dvorovej časti juhovýchodne od domu na parc.č. 27/1. Studňa je kopaná, DN 1000 mm, hĺbka studne 7,00, DN 1000 mm. Studňa je v užívaní od roku 1959. Životnosť odhadujem na 100 rokov

Prípojka vody zo studne na parc. č. 27/1 zriadená v roku 1970, je vedená od vlastnej studne celkovej dĺžke 3,00 m k rodinnému domu na strane hlavného vstupu. Potrubie oceľové o DN 25 mm. Životnosť odhadujem na 50 rokov.

Domáca vodárnička na parc. č. 27/2 typu Darling, zriadená v roku 2013, je umiestnená v kotolni prístavby rodinného domu.

Kanalizačná prípojka do žumpy na parc. č. 27/1 zriadená v roku 2011, vedená v zemi na severnej strane od rodinného domu do žumpy. Konštrukčne je zhotovená z kameninového potrubia o DN 125 mm, v celkovej dĺžke 15,0 m. Životnosť stanovená na 50 rokov.

Žumpa na parc. č. 27/1 zriadená v roku 2011 na severnej strane rodinného domu. Konštrukčne je betónová rozmerov 2,45*1,70*2,0 m, opatrená oceľovým poklopom. Životnosť stanovená na 50 rokov

Prípojka plynu na parc. č. 28 bola vybudovaná v roku 1998 v celkovej dĺžke 17,00 m. Potrubie DN 25 mm, plynomer a HUP umiestnené v predzáhradke za predným oplotením na západnej strane pozemku parc. č. 28. Životnosť stanovená na 50 rokov.

Prípojka elektriny NN na parc. č. 28 vybudovaná v roku 1970 v celkovej dĺ. 16,0 m , napojená na obecný rozvod elektriny NN vedený vzduchom pred čelným oplotením, prípojka vedená káblom vzdušným vedením na strešník rodinného domu na západnej strane rodinného domu

Spevnené betónové plochy na parc. č. 27/1 predstavujú betónová plochy o hrúbke 100 mm betónovaná na terén a to: betónový prístupový chodník, betónový chodník na severnej strane rodinného domu, betónová plocha na východnej strane rodinného domu,, zrealizované v roku 1970. Životnosť stanovená na 60 rokov.

Vonkajšie schody na parc. č. 27/1 vybudované v roku 1970 pred vstupom do rodinného domu. Konštrukčne sú vybetónované na terén s povrchom z cementového poteru, (6 stupňov), 6*1,2+0,9+1,2+1,5+1,8+2,1+2,4=17,10 bm. Životnosť stanovujem na 70 rokov.

Vonkajší záchod na parc. č. 27/1

Udiareň na parc. č. 27/5 postavená v roku 1840. Základy z betónu prekladaného kameňom, murivo z kameňa, vložka zo šamotových tehál, oceľový rosť.

 

Pozemok ohodnocované pozemky parc.č. 27/1, 27/2, 27/3, 27/4, 27/5, 28, 29/1, 29/2, sú vedené a evidované na LV č. 214, katastrálne územie Krížovany, obec Krížovany, okres Prešov. Pozemky sú umiestnené v zastavanom území obce severovýchodne cca do 100 m od obecného úradu. Pozemky sú oplotené, prístupné po spevnenej asfaltovej miestnej komunikácii parc.č. Pozemky je možné napojiť na obecný rozvod plynu a elektriny. Voda je zabezpečená aj z vlastnej studne, kanalizácia do žumpy dažďová voda voľne na terén. Vzdialenosť pozemkov od okresného mesta Prešov je cca 17 km.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Zmluva o zriadení záložného práva č.EZY-MRL-00073230-2011-PRES-HU/A pre UniCredit Bank Slovakia a.s.,Šancová 1/A, Bratislava IČO 00681709 na poz.CKN 28, 29/1, 29/2, 27/1, 27/2, 27/3, 27/4, 27/5 a rodinný dom na CKN 27/2, V-4465/2011.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 08/2021 zo dňa 15.12.2021, ktorý vypracoval znalec Ing. Štefan Gubančík, znalec v odbore Stavebníctvo a odvetvie: Pozemné stavby a odhady nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom: 910972
Suma ohodnotenia: 35.300 ,- EUR
K. Najnižšie podanie 35.300,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 792021 .
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 792021 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,- EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 19.05.2021 o 13:50 hod. 2. termín: 09.06.2021 o 13:50 hod.
Miesto obhliadky Na adrese nehnuteľnosti.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0111, Po- Pi, 8:00- 16:00 hod. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Rastislav
c) priezvisko Demeter
d) sídlo Tkáčska 6507/2, 080 01 Prešov