Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 83/2021
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 3.5.2021
  • Značka:
  • V000008
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: KBC EQUITY FUND
Sídlo: Havenlaan 2, 1080 Brusel
IČO: 0443.681.463
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka:
zvoláva: mimoriadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 21. 05. 2021
o : 10.00
na adrese
Obchodné meno: Berquin Notarissen
Sídlo: Lloyd Georgelaan 11, 1000 Brusel
Program rokovanie valného zhromaždenia:

HIGH DIVIDEND NEW MARKETS

QUANT EMU

Podfondy KBC EQUITY FUND

Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva s premenlivým počtom podielov zastúpených v investíciách, ktoré sú v súlade s podmienkami smernice 2009/65/ES

Akciová spoločnosť

 

Sídlo spoločnosti: Havenlaan 2 – 1080 Brusel, Belgicko

Identifikačné číslo spoločnosti: 0443.681.463 – Register právnických osôb Brusel

 

 

Akcionári podfondov High Dividend New Markets a Quant EMU (ďalej len „podfondy“) verejnej investičnej spoločnosti s premenlivým počtom podielov zastúpených v investíciách, ktoré sú v súlade s podmienkami smernice 2009/65/ES, KBC Equity Fund založenej vo forme akciovej spoločnosti (ďalej len „spoločnosť“), sú týmto pozvaní, aby sa zúčastnili Mimoriadneho valného zhromaždenia podfondov, ktoré sa bude konať 21. mája 2021 o 10.00 hod. a 10.30 hod. v kancelárii notárskeho úradu Berquin Notarissen na adrese Lloyd Georgelaan 11, 1000 Brusel, Belgicko, kde prerokujú a rozhodnú o nižšie uvedenom programe a návrhoch:

 

 

POZVÁNKA NA MIMORIADNE VALNÉ ZHROMAŽDENIE

 

Program Mimoriadneho valného zhromaždenia podfondov High Dividend New Markets a Quant EMU

 

  1. Schválenie správy predstavenstva spoločnosti (ďalej len „predstavenstvo“), výkazu majetku a záväzkov zo dňa 18. februára 2021 a správy audítora

 

Návrh 1: Schválenie správy predstavenstva, výkazu majetku a záväzkov zo dňa 18. februára 2021 a správy audítora.

 

  1. Zrušenie a likvidácia podfondov

 

Predstavenstvo konštatuje, že rozsah aktív spravovaných podfondmi sa výrazne znížil, čím sa významne sťažila efektivita ich spravovania z hľadiska nákladov. To má nepriaznivý vplyv na pomer úspor z rozsahu, ktoré sa skrývajú za založením podniku kolektívneho investovania.

 

Ďalej predstavenstvo v analýze uplatňovania článku 157 §1 kráľovského dekrétu z 12. novembra 2012 týkajúceho sa podnikov kolektívneho investovania, ktoré spĺňajú smernicu 2009/65/ES (ďalej len „kráľovský dekrét z 12. novembra 2012“), konštatuje, že pre akcionárov podfondov existuje alternatívna možnosť investovania. Akcionári budú mať možnosť bezplatne, s výnimkou prípadných daní, upísať túto alternatívnu investičnú možnosť z výplaty likvidačnej hodnoty, a to v zákonnej lehote jedného mesiaca po výplate.

 

V tejto súvislosti navrhuje predstavenstvo akcionárom podfondu „High Dividend New Markets“, aby bezplatne, s výnimkou prípadných daní, upísali akcie podfondu „High Dividend“ spoločnosti, a akcionárom podfondu „Quant EMU“ navrhuje, aby bezplatne, s výnimkou prípadných daní, upísali akcie podfondu „Eurozone“ spoločnosti.

 

Podfond KBC Equity Fund High Dividend ponúka alternatívu pre akcionárov podfondu KBC Equity Fund High Dividend New Markets, v prípade ktorého dôjde k zrušeniu a likvidácii.

Podfond KBC Equity Fund Eurozone ponúka alternatívu pre akcionárov podfondu KBC Equity Fund Quant EMU, v prípade ktorého dôjde k zrušeniu a likvidácii.

 

Akcionári, ktorí si zvolia možnosť prejsť bezplatne, s výnimkou prípadných daní, do navrhovaného alternatívneho fondu, budú môcť využiť výhody potenciálne väčšieho rozsahu: na jednej strane preto, že spravovaný majetok v navrhovanej alternatíve je dostatočne rozsiahly, čím je možné optimálne sledovať investičnú politiku tohto fondu, a na strane druhej preto, že sa dostanú do prostredia umožňujúceho nákladovo efektívnejšiu správu.

 

Rovnako ako v prípade podfondov, pre ktoré predstavenstvo navrhuje zrušenie a likvidáciu, je cieľom podfondov KBC Equity Fund High Dividend a KBC Equity Fund Eurozone dosiahnuť čo najvyšší výnos prostredníctvom priameho alebo nepriameho investovania do prevoditeľných cenných papierov.

 

Nižšie je uvedené porovnanie podfondov, v prípade ktorých dôjde k zrušeniu a likvidácii, s navrhovanou alternatívou, kde predstavenstvo poukazuje na podobnosť, ale aj na rozdiely:

 

KBC Equity Fund High Dividend New Markets

Navrhovaná alternatíva:

KBC Equity Fund High Dividend

Podfond má ukazovateľ rizika a výnosnosti so skóre 6

Podfond má ukazovateľ rizika a výnosnosti so skóre 6

Podfond KBC Equity Fund High Dividend New Markets má za cieľ dosiahnuť zisk investovaním svojich aktív prevažne do akcií s vysokým dividendovým výnosom. Ide o akcie spoločností z krajín s rozvíjajúcou sa ekonomikou, predovšetkým z Ázie, Latinskej Ameriky a strednej a východnej Európy. Do úvahy prichádzajú všetky odvetvia.

 

Podfond KBC Equity Fund High Dividend New Markets je spravovaný aktívne, pričom sleduje nasledujúci referenčný index: MSCI Emerging Markets – Net Return Index (www.MSCI.com).

Podfond KBC Equity Fund High Dividend má za cieľ dosiahnuť zisk investovaním minimálne 75 % svojich aktív do akcií s vysokým dividendovým výnosom, pričom do úvahy prichádzajú všetky regióny, odvetvia a oblasti.

 

 

 

 

Podfond KBC Equity Fund High Dividend je spravovaný aktívne, pričom sleduje nasledujúci referenčný index: MSCI WORLD – Net Return Index (www.MSCI.com).

Priebežné poplatky predstavujú 1,89 % pre akcie Classic Shares a 0,45 % pre akcie Institutional B Shares.

Poplatok za správu predstavuje max. 1,50 %.

Priebežné poplatky predstavujú 1,74 % pre akcie Classic Shares a 0,55 % pre akcie Institutional B Shares.

Poplatok za správu predstavuje max. 1,60 %.

Riziká:

- menové riziko: vysoké

- riziko koncentrácie: priemerné

- riziko likvidity: priemerné

Riziká:

- menové riziko: vysoké

- riziko koncentrácie: nízke

- riziko likvidity: nízke

Domáca mena podfondu je euro.

Domáca mena podfondu je euro.

Podfond je vhodný pre investora s veľmi dynamickým profilom.

Podfond je vhodný pre investora s veľmi dynamickým profilom.

 

 

 

 

 

KBC Equity Fund Quant EMU

Navrhovaná alternatíva:

KBC Equity Fund Eurozone

Podfond má ukazovateľ rizika a výnosnosti so skóre 6.

Podfond má ukazovateľ rizika a výnosnosti so skóre 5.

Podfond KBC Equity Fund Quant EMU má za cieľ dosiahnuť zisk, v súlade s kvantitatívnym modelom, investovaním minimálne 75 % svojich aktív priamo alebo nepriamo (prostredníctvom fondov maximálne do výšky 10 % aktív) do vybraných akcií spoločností z eurozóny, pričom do úvahy prichádzajú všetky odvetvia a oblasti.

 

Podfond KBC Equity Fund Quant EMU je spravovaný aktívne, pričom sleduje nasledujúci referenčný index: MSCI EMU – Net Return Index (www.MSCI.com).

Podfond KBC Equity Fund Eurozone má za cieľ dosiahnuť zisk investovaním minimálne 75 % svojich aktív do akcií spoločností z eurozóny, pričom do úvahy prichádzajú všetky odvetvia.

 

 

 

 

Podfond KBC Equity Fund Eurozone je spravovaný aktívne, pričom sleduje nasledujúci referenčný index: MSCI EMU – Net Return Index (www.MSCI.com).

Priebežné poplatky predstavujú 1,83 % pre akcie Classic Shares a 0,48 % pre akcie Institutional B Shares.

Poplatok za správu predstavuje max. 1,50 %.

Priebežné poplatky predstavujú 1,72 % pre akcie Classic Shares a 0,57 % pre akcie Institutional B Shares.

Poplatok za správu predstavuje max. 1,50 %.

Riziká

- trhové riziko: vysoké

- riziko návratnosti: vysoké

- kapitálové riziko: priemerné

Riziká

- trhové riziko: vysoké

- riziko návratnosti: vysoké

- kapitálové riziko: priemerné

Domáca mena podfondu je euro.

Domáca mena podfondu je euro.

Podfond je vhodný pre investora s veľmi dynamickým profilom.

Podfond je vhodný pre investora s veľmi dynamickým profilom.

 

Náklady na likvidáciu podfondov budú vyúčtované ku dňu 7. mája 2021.

 

Správa predstavenstva, vyhotovená v súlade s článkom 2:71(2) ods. 1 zákonníka o obchodných spoločnostiach a združeniach, je k dispozícii na požiadanie v sídle spoločnosti a u poskytovateľov finančných služieb podfondov na adrese Havenlaan 2, 1080 Brusel. K tejto správe je priložená účtovná závierka so súhrnom aktív a pasív podfondov zostavená k 18. februáru 2021, ako aj príslušná správa audítora.

 

Návrh 2: Schválenie zrušenia a likvidácie podfondov.

 

  1. Menovanie likvidátora

 

Návrh 3: Menovanie Jorisa De Vosa ako likvidátora.

 

  1. Stanovenie právomocí a odmena pre likvidátora

 

Návrh 4: Poskytnutie čo najširších právomocí likvidátorovi v súlade s článkami 2:87 a nasl. zákonníka o obchodných spoločnostiach a združeniach. Odmena za mandát vymenovaného likvidátora predstavuje 3 100 € za podfond.

 

 

V súlade s článkom 196, 4° kráľovského dekrétu z 12. novembra 2012 bude určovanie čistej hodnoty aktív, ako aj spracovávanie žiadostí o zmenu podfondu a vydanie a spätný odkup akcií pozastavené od 6. mája 2021.

 

Účastníci, ktorí si to želajú, môžu kontaktovať poskytovateľov finančných služieb podfondov, aby v lehote 1 mesiaca od dátumu výplaty likvidačnej hodnoty akcií bezplatne, s výnimkou prípadných daní, čiže od 11. júna 2021 do 11. júla 2021, upisovali akcie nižšie uvedeného podfondu:

  • KBC Equity Fund High Dividend: pre akcionárov podfondu KBC Equity Fund High Dividend New Markets
  •  KBC Equity Fund Eurozone: pre akcionárov KBC Equity Fund Quant EMU

 

Možnosť upisovať akcie podfondu KBC Equity Fund High Dividend bude ponúknutá každému akcionárovi podfondu KBC Equity Fund High Dividend New Markets za sumu globálnej likvidačnej hodnoty jeho akcií, v prípade potreby zvýšenej o takú sumu, aby akcionár nedostal žiadne zlomkové akcie v podfonde KBC Equity Fund High Dividend. Možnosť upisovať akcie podfondu KBC Equity Fund Eurozone bude ponúknutá každému akcionárovi fondu KBC Equity Fund Quant EMU za sumu globálnej likvidačnej hodnoty jeho akcií, v prípade potreby zvýšenej o takú sumu, aby akcionár nedostal žiadne zlomkové akcie v podfonde KBC Equity Fund Eurozone.

 

Majitelia akcií podfondu na meno alebo zaknihovaných, ktorí si to želajú, musia najneskôr do šiesteho kalendárneho dňa do 17.00 hod. oznámiť obyčajným listom predstavenstvu spoločnosti vôľu zúčastniť sa Mimoriadneho valného zhromaždenia, ako aj počet akcií, ktorými majú v úmysle byť pri hlasovaní reprezentovaní; pre splnenie tejto povinnosti je rozhodujúci dátum odtlačku pečiatky pošty. Okrem toho budú mať majitelia zaknihovaných akcií povolenie zúčastniť sa Mimoriadneho valného zhromaždenia výlučne v prípade, ak najneskôr do šiesteho kalendárneho dňa do 17.00 hod. predložia v sídle spoločnosti (Havenlaan 2, 1080 Brusel) alebo jednému z poskytovateľov finančných služieb spoločnosti osvedčenie vydané autorizovaným majiteľom účtu alebo zúčtovacou inštitúciou potvrdzujúce, že zaknihované akcie nebudú k dispozícii do dátumu konania valného zhromaždenia.

 

List predstavenstvu musí byť zaslaný na adresu: KBC Asset Management (ALA) – do rúk predstavenstva KBC Equity Fund NV, Havenlaan 2, 1080 Brusel, Belgicko. Účastníci sa môžu dať zastupovať. Takýto zástupca musí disponovať písomnou a podpísanou plnou mocou (ktorá je k dispozícii na webovej stránke: https://www.kbc.be/herschikking-van-het-fondsenaanbod).

 

Poskytovateľmi finančných služieb spoločnosti sú:

  • KBC Bank NV, Havenlaan 2, B-1080 Brusel, Belgicko
  • CBC Banque SA, Avenue Albert I-er 119, 5000 Namur, Belgicko

 

Toto zhromaždenie bude rokovať a rozhodovať právoplatným spôsobom bez ohľadu na podiel kapitálu  zastúpeného prítomnými akcionármi. Rozhodnutia je možné prijímať len v tom prípade, ak bude získaná obyčajná väčšina hlasov.

Predstavenstvo

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 01. 01. 0001
Doplňujúce údaje pre akcionárov: