Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.4.2021
  • Značka:
  • X018114
PRO aukcie, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 042021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko PRO aukcie, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska10851 01 Bratislava V
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava V d) PSČ 851 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 83219/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46771778
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Horné záhrady 2, 974 01 Banská Bystrica, zasadacia miestnosť
D. Dátum konania dražby 22. 04. 2021
E. Čas konania dražby 9:30 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosť evidovaná   Okresným úradom Veľký Krtíš, katastrálny odbor, zapísaná na LV č. 1820 , k.ú. Želovce, obec ŽELOVCE, okres Veľký Krtíš a to :

 

Stavba

súpisné číslo

na parcele číslo

Popis stavby

Podiel

309

579

Kravín

1/1

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 309 nie je evidovaný na liste vlastníctva

(ďalej ako „ Predmet dražby“ )

Predmet dražby sa draží ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Kravín, súpisné číslo: 309 : Nehnuteľnosť je zapísaná na liste vlastníctva ako Kravín č.súp. 309 na parc.č. 579 v k.ú. Želovce, ide o jednopodlažný objekt halového typu pôvodne určený na živočíšnu výrobu /chov dobytka/, v súčasnom období sa využíva len čiastočne, prevažne na skladovanie krmiva a steliva, objekt bol pôvodne postavený cca v roku 1968.

Konštrukčne ide o stavbu obdĺžnikového pôdorysu s menšími bočnými prístavbami, zvislé nosné prvky tvorí železobetónový montovaný skelet s murovaným obvodovým plášťom. Základy sú betónové pätkové a pásové, deliace konštrukcie murované, stropy nie sú vyhotovené strešnú rovinu tvoria dve pultové strechy, ktoré sú                     v hrebeni výškovo odskočené, na zadnej prístavbe je strecha sedlová, na bočných prístavbách sú ploché strechy. Strešné presvetlenie je vyhotovené svetlíkmi, ich štítová plocha je menšia ako 2 m2 /do kubatúry stavby teda nie sú započítané/. Krytina aj klampiarske konštrukcie sú plechové, krytina z trapézových VSŽ plechov, na strešných železobetónových nosníkoch sú v priečnom smere uložené prefabrikované strešné panely, stropy nie sú vyhotovené. Vonkajšie omietky sú nástrekové brizolitové, vnútorné omietky vápenné hladké, podlahy sú betónové, vráta plechové otváravé, okná jednoduché. V objekte sú nefunkčné elektroinštalačné rozvody, ostatné vnútorné vybavenie stavba nemá. Objekt je bez vykonávanej stavebnej údržby, niektoré konštrukcie sú poškodené /vnútorné aj vonkajšie omietky, vráta, okná, elektroinštalačné rozvody/.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

ViĎ opis predmetu dražby 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Predkupné práva:
- Nie sú známe žiadne predkupné práva viažuce sa k Predmetu dražby.

b) Vecné bremená:
- Nie sú známe žiadne vecné bremena viaznuce na Predmete dražby

c) Nájomné práva viaznuce na Predmete dražby
- Nie sú známe žiadne nájomné práva viažuce sa k Predmetu dražby

d) Iné skutočnosti viaznuce na Predmete dražby:

- Poznámka: Uznesenie KS v Banskej Bystrici o nariadení predbežného opatrenia v zmysle listiny č. 35 Cbi 174/01-123 zo dňa 27.7.2004 - P2 114/04 - VZ 82/04
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 5 900 EUR
K. Najnižšie podanie 6 600 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Richard Konta
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostová
b) Orientačné/súpisné číslo 140
c) Názov obce Mostová d) PSČ 92507
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 16.09.1982
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 02/2021 ktorý vypracoval Ing. Štefan Pastierovič , znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov pod ev. č. 912652. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 18.01.2021

Hodnota predmetu dražby podľa znaleckého posudku: 6 660 EUR