Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 76/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 22.4.2021
  • Značka:
  • O000200
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: Optimum Fund
Sídlo: Avenue du Port 2, 1080 Brusel
IČO: 0882.423.054
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z. z.

Optimum Fund - Sicav public de droit belge (investičná spoločnosť s premenlivým imaním podľa belgického práva) zapísaná v registri OPCVM RPM v Bruseli pod číslom 0882.423.054

Adresa: Avenue du Port 2, 1080 Bruxelles (Brusel, Belgicko)

 

Oznam pre akcionárov

 

Radi by sme Vás informovali, že predstavenstvo Optimum Fund (Sicav publique de droit belge) vzalo na vedomie, že pokiaľ ide o podfondy Optimum Fund CSOB Airbag Jumper EUR 10 a Optimum Fund CSOB Airbag Jumper EUR 16, sledovaná (konečná) hodnota nie je nižšia ako počiatočná hodnota uvedená v prospekte. Predstavenstvo sa preto rozhodlo zrušiť tieto podfondy predčasne, t. j. k 31. marcu 2021.

 

Účelom podfondu CSOB Airbag Jumper EUR 10 bolo zabezpečiť výnos podľa vývoja indexu EURO STOXX 50®. Podfond sa predčasne zruší v prípade, ak sledovaná hodnota portfólia nie je nižšia ako jeho počiatočná hodnota. V tomto prídade bude okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatený aj dosiahnutý pevný výnos vo výške 6 %, vynásobený koeficientom sledovania hodnôt (výnos určený poistno-matematickou metódou: 5,64 % pred započítaním nákladov a poplatkov).

Podfond bol zriadený 8. marca 2017 a počiatočná inventárna hodnota jednej akcie bola 10 EUR. Hodnota sumy na vyplatenie (31. marec 2021) bola stanovená na 12,41 EUR. Výnos stanovený poistno-matematickou metódou predstavuje 5,4580 % pred započítaním nákladov a poplatkov.

 

Účelom podfondu CSOB Airbag Jumper EUR 16 bolo zabezpečiť výnos podľa vývoja indexu STOXX EUROPE 600 TELECOMMUNICATIONS. Podfond sa predčasne zruší v prípade, ak sledovaná hodnota portfólia nie je nižšia ako jeho počiatočná hodnota. V tomto prídade bude okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatený aj dosiahnutý pevný výnos vo výške 6 %, (výnos určený poistno-matematickou metódou: 5,86 % pred započítaním nákladov a poplatkov).

Podfond bol zriadený 23. marca 2020 a počiatočná inventárna hodnota jednej akcie bola 10 EUR. Hodnota sumy na vyplatenie (31. marec 2021) bola stanovená na 10,60 EUR. Výnos stanovený poistno-matematickou metódou predstavuje 5,8717% pred započítaním nákladov a poplatkov).

 

Za vyplatenie finančných prostriedkov sa nemusia platiť žiadne poplatky.

Od 1. apríla 2021 akcionári môžu v pobočkách inštitúcie poskytujúcej finančné služby, v danom prípade KBC BANK NV alebo CBC BANQUE SA, požiadať o vyplatenie finančných prostriedkov, ktoré im majú byť vyplatené, a súčasne si môžu vyžiadať výkaz aktív a pasív, správu predstavenstva a kontrolnú správu komisára o likvidácii podfondu. Likvidácia sa definitívne ukončí na valnom zhromaždení, ktoré udelí členom predstavenstva podfondu a komisárovi absolutórium. Ak sa stanovená likvidačná hodnota bude líšiť od vyššie špecifikovanej sumy, ktorá sa má vyplatiť na konci likvidácie podfondu, podmienky vyplatenia rozdielu sa uverejnia v samostatnej tlačovej správe. Šesť mesiacov po ukončení likvidácie príslušných podfondov sa zostatok sumy na vyplatenie, o ktorú držitelia akcií nepožiadajú, prevedie do Caisse des dépôts et consignations.

Prospekt, základné informácie pre investorov a najnovšie finančné správy si môžete bezplatne vyžiadať v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, v danom prípade KBC BANK NV, alebo si ich môžete pozrieť na webovej stránke www.kbc.be, kde sú zverejnené aj v holandčine a angličtine. 

                                                                                                Predstavenstvo Optimum Fund