Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 75/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.4.2021
  • Značka:
  • X016455
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 046/16-2020-PR
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Ingrid Kovalčuková, správca
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Štúrova
b) Orientačné/súpisné číslo 22
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 10826271
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Alexandry Palovčíkovej, Karola Kuzmányho 24, 071 01 Michalovce
D. Dátum konania dražby 06. 05. 2021
E. Čas konania dražby 10.30 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom  dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 166, vedenom Okresným úradom Michalovce - Katastrálny odbor, Okres: Michalovce, Obec: VEĽKÉ RAŠKOVCE, Katastrálne územie: Veľké Raškovce, a to:

  • stavba so súp. číslom 54, nachádzajúca sa na parcele reg. „C“ KN č. 226, Rodinný dom,
  • parcela reg. „C“ KN č. 226, s výmerou 925 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcela reg. „C“ KN č. 227 s výmerou 3085 m2, druh pozemku: záhrada

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na LV: Hospodárska budova bez č.s. na parc. CKN č. 226, Kôlňa bez č.c. na parc CKN č. 226, Letná kuchyňa bez č.s. na parc. CKN č. 226, Plot od ulice na parc. CKN č. 226, Plot zo strojového pletiva na parc. CKN č. 226, 227, Studňa kopaná na parc. CKN č. 226, Studňa vŕtaná na parc CKN č. 226, Vodovodná prípojka z verejného vodovodu na parc. CKN č. 226, Vodomerná šachta na parc. CKN č. 226,  Kanalizačná prípojka na parc. CKN č. 226, Žumpa na parc. CKN č. 226, Plynová prípojka na parc. CKN č. 226 , Vonkajší chodník pri dome na parc. CKN č. 226, Spevnená plocha za domom na parc. CKN č. 226, Vonkajšie schody pri dome na parc. CKN č. 226, Vonkajšie schody pri letnej kuchyni na parc. CKN č. 226 (ďalej len „predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 54 na parc. CKN č. 226, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS STAVBY

Jednopodlažný, nepodpivničený samostatne stojací rodinný dom v uličnej zástavbe obce. Podľa predložených dokladov - dom bol postavený v r. 1960, je po čiastočnej  rekonštrukcii - modernizácii okolo r. 2004, výmena strešnej krytiny, okien, kúpeľne, kuchyne, zateplenie stropu, farebná úprava fasády (údaje podľa vyjadrenia vlastníka). Vodovodná prípojka z verejného vodovodu, kanalizácia do žumpy, prípojka elektriny vzdušná, zemný plyn.

 

Technické riešenie:

1. Nadzemné podlažie

- Základy - betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z iných materiálov (škvarobetónové tvárnice) v skladobnej hrúbke nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové s čiastočným dodatočným zateplením

- Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove - plechové poplastované; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky, snehové zachytávače)

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné a vápenno-cementové hladké

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. do 1,35 m výšky;  - vane;  - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene)

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - plastové s dvojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - hliníkové

- Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - podlahoviny gumové, z PVC, laminátové, dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - sporák elektrický Fiko 2E21, sporák plynový s elektrickou rúrou Mora; - odsávač pár; - drezové umývadlo oceľové smaltované; - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky)

- Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná; - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; - pákové nerezové; záchod - splachovací s nádržkou na stene

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania značkové kotly, aj prevedenia turbo Vaillant,

- Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného (čiastočne plastové) potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický a kombinovaný s ústredným vykurovaním

- Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením v zádverí

- Vnútorné rozvody plynu - rozvod zemného plynu

 

Dom bol postavený v roku 1960, rekonštrukcia v r. 2004. Počas životnosti bol zrekonštruovaný, udržiavaný, obývaný. Jeho opotrebenie vzhľadom na vek, technický stav, pravidelnú údržbu, nespresnenie roku dostavby kotolne bolo vypočítané analytickou metódou na 46,95 %.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Dispozične je podlažie členené na tri izby, kuchyňu, komoru, kúpeľňu s WC, chodbu, predsieň, zádverie a kotolňu.

 

ZLÚČENÉ STAVBY

Hospodárska budova bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS

Hospodárska budova je spojená s kôlňou - tvoria jeden celok s rôznym konštrukčným vyhotovením. Stavba slúži ako skladový priestor a dielňa. Na základe odlišnej vybavenosti je hodnotená samostatne.

 

Hospodárska budova bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Hospodárska budova bez č.s. postavená na parcele č. 226 pri rodinnom dome. Je murovanej konštrukcie so sedlovou strechou. Má jedno nadzemné podlažie.

Nosná konštrukcia murovaná zo škvarobetónových tvaroviek, na pásových základoch. Vonkajšia úprava povrchov striekaný brizolit, vnútorná úprava povrchov vápenná hladká. Krytina plechová. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Podlaha betónová, dvere hladké plné, vráta drevené, z exteriérovej strany obité plechom, okná jednoduché, elektroinštalácia svetelná. Vykonávaná je bežná údržba. Stavba bola postavená okolo r. 1962. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 80 rokov.

Kôlňa bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Kôlňa nadväzuje na hospodársku časť budovy, je bez č.s. postavená na parcele č. 226. Je drevenej konštrukcie so sedlovou strechou. Má jedno nadzemné podlažie.

Nosná konštrukcia z drevených stĺpikov jednostranne opláštených. Vonkajšia úprava povrchov nie je, vnútorná úprava povrchov nie je. Krytina plechová. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Podlaha betónová, vráta zvlakové, okná nie sú, elektroinštalácia nie je. Vykonávaná je bežná údržba. Stavba bola postavená okolo r. 1960. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 82 rokov, ukončenie životnosti s hospodárskou časťou.

PRÍSLUŠENSTVO

Letná kuchyňa bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Ide o murovanú letnú kuchyňu, umiestnenú za rodinným domom s plochou strechou, s plechovou krytinou, nie je zakreslená v katastrálnej mape.

 

Technické riešenie:

1. Podzemné podlažie

- Zvislé nosné konštrukcie - betónové, monolitické, bez tepelnej izolácie

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - železobetónové,

- Schodisko - cementový poter

- Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka

- Podlaha upravený terén

- Výplne otvorov - dvere - drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené alebo oceľové

- Vnútorné rozvody vody - len studenej

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - svetelná a motorická - poistkové automaty

 

1. Nadzemné podlažie

- Základy - bez podmurovky, iba základové pásy

- Zvislé nosné konštrukcie - murované zoo škvarobetónových tvárnic hrúbky nad 15 do 30 cm

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové s podhľadom

- Strecha - krytina na plochých strechách - plechová pozinkovaná

- Úpravy vonkajších povrchov - striekaný brizolit

- Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - jednoduché drevené

- Podlahy - prevažne cementový poter

- Vnútorné vybavenie - kuchynský sporák na tuhé palivo

- Vnútorné rozvody vody - len studenej, elektrický bojler odpojený

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty

 

Údržba je bežná, celkový stav je úmerný veku. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 80 rokov.

Plot od ulice na parc. CKN č. 226

Plot od ulice pred domom na parc. CKN č. 226, dĺžky 36,40 m, je z betónovej podmurovky, oceľových stĺpikov a pletiva v rámoch. Výška plota je 1,35 m. Pohľadová výška výplne je 1,05 m. Plot bol postavený okolo roku 1975. Betónová podmurovka je udržiavaná, oceľové časti čiastočne skorodované. Na vstup na parc. CKN č. 226 slúžia oceľové vrátka a vráta. Vek 45 rokov. Na základe technického stavu, vykonávanej údržby a vyhotovenia znalec predpokladá životnosť plota na 50 rokov.

Plot zo strojového pletiva na parc. CKN č. 226, 227

Plot za domom na parc. CKN č. 226, 227, dĺžky 23,50 m, je z oceľových stĺpikov a strojového pletiva. Výška plota je 1,50 m. Pohľadová výška výplne je 1,50 m. Plot bol postavený okolo roku 2013. Oceľové časti sú skorodované. Vek 7 rokov. Na základe technického stavu, vykonávanej údržby a vyhotovenia znalec predpokladá životnosť plota na 30 rokov.

 

Studňa kopaná na parc. CKN č. 226

Kopaná studňa zo železobetónových skruží pri dome na dvore na parc. CKN č. 226 pod úrovňou upraveného terénu, hĺbka 7,00 m, urobená okolo roku 1960, vek 60 rokov.

Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 100 rokov.

 

Studňa vŕtaná na parc. CKN č. 226

Vŕtaná studňa priemeru do 300 mm, za domom na parc. CKN č. 226, hĺbka 10,00 m, urobená v roku 1970, vek 50 rokov. Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 60 rokov.

 

Vodovodná prípojka z verejného vodovodu na parc. CKN č. 226

Prípojka vody z verejného vodovodu do domu. Vodovodná prípojka je na parc. CKN č. 226. Prípojka je z PVC rúr DN 25, celková dĺžka 16,00 m, zriadená okolo r. 1991. Vzhľadom na konštrukciu znalec predpokladá životnosť na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta na parc. CKN č. 226

Vodomerná šachta betónová pri dome, na parc. CKN č. 226, zriadená v r. 1991. Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 50 rokov.

 

Kanalizačná prípojka na parc. CKN č. 226

Prípojka kanalizácie z domu do žumpy. Kanalizačná prípojka je na parc. CKN č. 226. Prípojka je z PVC rúr DN 110, celková dĺžka 6,00 m, zriadená v r. 1986. Vzhľadom na konštrukciu sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Žumpa na parc. CKN č. 226

Žumpa pri dome na parc. CKN č. 226, betónová o rozmeroch 2,80*2,80*1,60 m, zriadená okolo r. 1986. Vzhľadom na vek, technické prevedenie, agresívne prostredie a technický stav sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Plynová prípojka na parc. CKN č. 226

Plynová prípojka na parc. CKN č. 226, od merača plynu s regulátorom v predzáhradke do domu, z oceľových rúr DN 40 mm, celková dĺžka 16,00 m, zriadená okolo r. 1987. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Vonkajší chodník pri dome na parc. CKN č. 226

Spevnená plocha - vstupný chodník a ostatné betónové plochy na parc. CKN č. 226, celková plocha 38,96 m2, vyhotovená z monolitického betónu. Postavená okolo roku 2010. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 40 rokov.

 

Spevnená plocha za domom na parc. CKN č. 226

Spevnená plocha medzi domom a letnou kuchyňou na parc. CKN č. 226, celková plocha 30,05 m2, vyhotovená zo zámkovej dlažby. Postavená okolo roku 2011. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 40 rokov.

 

Vonkajšie schody pri dome na parc. CKN č. 226

Vonkajšie schody pred vstupom do domu na parc. CKN č. 226, betónové na terén, povrch z keramickej dlažby, vyrovnávajú výškový rozdiel terénu a vstupu do domu. Celková dĺžka stupňa 7,65 m, zriadené v r. 1960. Na základe konštrukčného vyhotovenia a technického stavu sa životnosť predpokladá na 80 rokov.

 

Vonkajšie schody pri letnej kuchyni na parc. CKN č. 226

Vonkajšie schody pred vstupom do letnej kuchyne na parc. CKN č. 226, betónové na terén, povrch z cementového poteru, vyrovnávajú výškový rozdiel terénu a vstupu do 1. NP. Dĺžka stupňa 1,05 m, zriadené v r. 1960. Na základe konštrukčného vyhotovenia a technického stavu sa životnosť predpokladá na 80 rokov.

Pozemok parc. č. 226, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS

Pozemky na predloženom LV č. 166, k.ú. Veľké Raškovce, parc. č. 226 - zastavané plochy a nádvoria o výmere 925 m2.  

Pozemky sú situované v k.ú. Veľké Raškovce, v súvislej zástavbe rodinných domov, v širšom centre obce s dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Prístup je z verejnej komunikácie. V blízkosti je súvislá zástavba rodinných domov, autobusová zastávka, kostol, obecný úrad, trávnaté plochy. Polohu hodnotím ako obec vzdialenú ccir. 25 km od okresného mesta Michalovce, 28 km od okresného mesta Trebišov, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry.

Pozemok parc. č. 227, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS

Pozemky na predloženom LV č. 166, k.ú. Veľké Raškovce, parc. č. 227 - záhrada o výmere 3085 m2.

Pozemky sú situované v k.ú. Veľké Raškovce, v súvislej zástavbe rodinných domov, v širšom centre obce s dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Prístup je z verejnej komunikácie, napojenie na IS je v značnej vzdialenosti z vyššími nákladmi. V blízkosti je súvislá zástavba rodinných domov, autobusová zastávka, kostol, obecný úrad, trávnaté plochy. Polohu hodnotím ako obec vzdialenú ccir. 25 km od okresného mesta Michalovce, 28 km od okresného mesta Trebišov, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 54 na parc. CKN č. 226, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS STAVBY

Jednopodlažný, nepodpivničený samostatne stojací rodinný dom v uličnej zástavbe obce. Podľa predložených dokladov - dom bol postavený v r. 1960, je po čiastočnej  rekonštrukcii - modernizácii okolo r. 2004, výmena strešnej krytiny, okien, kúpeľne, kuchyne, zateplenie stropu, farebná úprava fasády (údaje podľa vyjadrenia vlastníka). Vodovodná prípojka z verejného vodovodu, kanalizácia do žumpy, prípojka elektriny vzdušná, zemný plyn.

 

Technické riešenie:

1. Nadzemné podlažie

- Základy - betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z iných materiálov (škvarobetónové tvárnice) v skladobnej hrúbke nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové s čiastočným dodatočným zateplením

- Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove - plechové poplastované; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky, snehové zachytávače)

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné a vápenno-cementové hladké

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. do 1,35 m výšky;  - vane;  - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene)

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - plastové s dvojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - hliníkové

- Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - podlahoviny gumové, z PVC, laminátové, dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - sporák elektrický Fiko 2E21, sporák plynový s elektrickou rúrou Mora; - odsávač pár; - drezové umývadlo oceľové smaltované; - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky)

- Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná; - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; - pákové nerezové; záchod - splachovací s nádržkou na stene

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania značkové kotly, aj prevedenia turbo Vaillant,

- Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného (čiastočne plastové) potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický a kombinovaný s ústredným vykurovaním

- Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením v zádverí

- Vnútorné rozvody plynu - rozvod zemného plynu

 

Dom bol postavený v roku 1960, rekonštrukcia v r. 2004. Počas životnosti bol zrekonštruovaný, udržiavaný, obývaný. Jeho opotrebenie vzhľadom na vek, technický stav, pravidelnú údržbu, nespresnenie roku dostavby kotolne bolo vypočítané analytickou metódou na 46,95 %.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Dispozične je podlažie členené na tri izby, kuchyňu, komoru, kúpeľňu s WC, chodbu, predsieň, zádverie a kotolňu.

 

ZLÚČENÉ STAVBY

Hospodárska budova bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS

Hospodárska budova je spojená s kôlňou - tvoria jeden celok s rôznym konštrukčným vyhotovením. Stavba slúži ako skladový priestor a dielňa. Na základe odlišnej vybavenosti je hodnotená samostatne.

 

Hospodárska budova bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Hospodárska budova bez č.s. postavená na parcele č. 226 pri rodinnom dome. Je murovanej konštrukcie so sedlovou strechou. Má jedno nadzemné podlažie.

Nosná konštrukcia murovaná zo škvarobetónových tvaroviek, na pásových základoch. Vonkajšia úprava povrchov striekaný brizolit, vnútorná úprava povrchov vápenná hladká. Krytina plechová. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Podlaha betónová, dvere hladké plné, vráta drevené, z exteriérovej strany obité plechom, okná jednoduché, elektroinštalácia svetelná. Vykonávaná je bežná údržba. Stavba bola postavená okolo r. 1962. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 80 rokov.

Kôlňa bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Kôlňa nadväzuje na hospodársku časť budovy, je bez č.s. postavená na parcele č. 226. Je drevenej konštrukcie so sedlovou strechou. Má jedno nadzemné podlažie.

Nosná konštrukcia z drevených stĺpikov jednostranne opláštených. Vonkajšia úprava povrchov nie je, vnútorná úprava povrchov nie je. Krytina plechová. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Podlaha betónová, vráta zvlakové, okná nie sú, elektroinštalácia nie je. Vykonávaná je bežná údržba. Stavba bola postavená okolo r. 1960. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 82 rokov, ukončenie životnosti s hospodárskou časťou.

PRÍSLUŠENSTVO

Letná kuchyňa bez č.s. na parc. CKN č. 226

POPIS STAVBY

Ide o murovanú letnú kuchyňu, umiestnenú za rodinným domom s plochou strechou, s plechovou krytinou, nie je zakreslená v katastrálnej mape.

 

Technické riešenie:

1. Podzemné podlažie

- Zvislé nosné konštrukcie - betónové, monolitické, bez tepelnej izolácie

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - železobetónové,

- Schodisko - cementový poter

- Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka

- Podlaha upravený terén

- Výplne otvorov - dvere - drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené alebo oceľové

- Vnútorné rozvody vody - len studenej

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - svetelná a motorická - poistkové automaty

 

1. Nadzemné podlažie

- Základy - bez podmurovky, iba základové pásy

- Zvislé nosné konštrukcie - murované zoo škvarobetónových tvárnic hrúbky nad 15 do 30 cm

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové s podhľadom

- Strecha - krytina na plochých strechách - plechová pozinkovaná

- Úpravy vonkajších povrchov - striekaný brizolit

- Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - jednoduché drevené

- Podlahy - prevažne cementový poter

- Vnútorné vybavenie - kuchynský sporák na tuhé palivo

- Vnútorné rozvody vody - len studenej, elektrický bojler odpojený

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty

 

Údržba je bežná, celkový stav je úmerný veku. Jej životnosť vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie, vek a technický stav znalec predpokladá na 80 rokov.

Plot od ulice na parc. CKN č. 226

Plot od ulice pred domom na parc. CKN č. 226, dĺžky 36,40 m, je z betónovej podmurovky, oceľových stĺpikov a pletiva v rámoch. Výška plota je 1,35 m. Pohľadová výška výplne je 1,05 m. Plot bol postavený okolo roku 1975. Betónová podmurovka je udržiavaná, oceľové časti čiastočne skorodované. Na vstup na parc. CKN č. 226 slúžia oceľové vrátka a vráta. Vek 45 rokov. Na základe technického stavu, vykonávanej údržby a vyhotovenia znalec predpokladá životnosť plota na 50 rokov.

Plot zo strojového pletiva na parc. CKN č. 226, 227

Plot za domom na parc. CKN č. 226, 227, dĺžky 23,50 m, je z oceľových stĺpikov a strojového pletiva. Výška plota je 1,50 m. Pohľadová výška výplne je 1,50 m. Plot bol postavený okolo roku 2013. Oceľové časti sú skorodované. Vek 7 rokov. Na základe technického stavu, vykonávanej údržby a vyhotovenia znalec predpokladá životnosť plota na 30 rokov.

 

Studňa kopaná na parc. CKN č. 226

Kopaná studňa zo železobetónových skruží pri dome na dvore na parc. CKN č. 226 pod úrovňou upraveného terénu, hĺbka 7,00 m, urobená okolo roku 1960, vek 60 rokov.

Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 100 rokov.

 

Studňa vŕtaná na parc. CKN č. 226

Vŕtaná studňa priemeru do 300 mm, za domom na parc. CKN č. 226, hĺbka 10,00 m, urobená v roku 1970, vek 50 rokov. Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 60 rokov.

 

Vodovodná prípojka z verejného vodovodu na parc. CKN č. 226

Prípojka vody z verejného vodovodu do domu. Vodovodná prípojka je na parc. CKN č. 226. Prípojka je z PVC rúr DN 25, celková dĺžka 16,00 m, zriadená okolo r. 1991. Vzhľadom na konštrukciu znalec predpokladá životnosť na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta na parc. CKN č. 226

Vodomerná šachta betónová pri dome, na parc. CKN č. 226, zriadená v r. 1991. Vzhľadom na vek a technický stav znalec predpokladá životnosť na 50 rokov.

 

Kanalizačná prípojka na parc. CKN č. 226

Prípojka kanalizácie z domu do žumpy. Kanalizačná prípojka je na parc. CKN č. 226. Prípojka je z PVC rúr DN 110, celková dĺžka 6,00 m, zriadená v r. 1986. Vzhľadom na konštrukciu sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Žumpa na parc. CKN č. 226

Žumpa pri dome na parc. CKN č. 226, betónová o rozmeroch 2,80*2,80*1,60 m, zriadená okolo r. 1986. Vzhľadom na vek, technické prevedenie, agresívne prostredie a technický stav sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Plynová prípojka na parc. CKN č. 226

Plynová prípojka na parc. CKN č. 226, od merača plynu s regulátorom v predzáhradke do domu, z oceľových rúr DN 40 mm, celková dĺžka 16,00 m, zriadená okolo r. 1987. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 50 rokov.

 

Vonkajší chodník pri dome na parc. CKN č. 226

Spevnená plocha - vstupný chodník a ostatné betónové plochy na parc. CKN č. 226, celková plocha 38,96 m2, vyhotovená z monolitického betónu. Postavená okolo roku 2010. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 40 rokov.

 

Spevnená plocha za domom na parc. CKN č. 226

Spevnená plocha medzi domom a letnou kuchyňou na parc. CKN č. 226, celková plocha 30,05 m2, vyhotovená zo zámkovej dlažby. Postavená okolo roku 2011. Vzhľadom na vek a technický stav sa životnosť predpokladá na 40 rokov.

 

Vonkajšie schody pri dome na parc. CKN č. 226

Vonkajšie schody pred vstupom do domu na parc. CKN č. 226, betónové na terén, povrch z keramickej dlažby, vyrovnávajú výškový rozdiel terénu a vstupu do domu. Celková dĺžka stupňa 7,65 m, zriadené v r. 1960. Na základe konštrukčného vyhotovenia a technického stavu sa životnosť predpokladá na 80 rokov.

 

Vonkajšie schody pri letnej kuchyni na parc. CKN č. 226

Vonkajšie schody pred vstupom do letnej kuchyne na parc. CKN č. 226, betónové na terén, povrch z cementového poteru, vyrovnávajú výškový rozdiel terénu a vstupu do 1. NP. Dĺžka stupňa 1,05 m, zriadené v r. 1960. Na základe konštrukčného vyhotovenia a technického stavu sa životnosť predpokladá na 80 rokov.

Pozemok parc. č. 226, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS

Pozemky na predloženom LV č. 166, k.ú. Veľké Raškovce, parc. č. 226 - zastavané plochy a nádvoria o výmere 925 m2.  

Pozemky sú situované v k.ú. Veľké Raškovce, v súvislej zástavbe rodinných domov, v širšom centre obce s dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Prístup je z verejnej komunikácie. V blízkosti je súvislá zástavba rodinných domov, autobusová zastávka, kostol, obecný úrad, trávnaté plochy. Polohu hodnotím ako obec vzdialenú ccir. 25 km od okresného mesta Michalovce, 28 km od okresného mesta Trebišov, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry.

Pozemok parc. č. 227, k.ú. Veľké Raškovce

POPIS

Pozemky na predloženom LV č. 166, k.ú. Veľké Raškovce, parc. č. 227 - záhrada o výmere 3085 m2.

Pozemky sú situované v k.ú. Veľké Raškovce, v súvislej zástavbe rodinných domov, v širšom centre obce s dobrou vybavenosťou infraštruktúry. Prístup je z verejnej komunikácie, napojenie na IS je v značnej vzdialenosti z vyššími nákladmi. V blízkosti je súvislá zástavba rodinných domov, autobusová zastávka, kostol, obecný úrad, trávnaté plochy. Polohu hodnotím ako obec vzdialenú ccir. 25 km od okresného mesta Michalovce, 28 km od okresného mesta Trebišov, s dobrou vybavenosťou infraštruktúry.

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 166, k.ú. Veľké Raškovce
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
2
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 992/2020
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 993/2020
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 994/2020
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 996/2020
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 997/2020
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 998/2020
Poznámka Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava (IČO: 00151653) - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva č. 0292/4970/15/OVNPzo dňa 14.10.2015 na rodinný dom č.s.54 na parcele C KN č. 226 a na parcely C KN č. 226, 227 - P 313/2015 - čz 167/15
3
Poznámka Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava (IČO: 00151653) - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva č. 0292/4970/15/OVNPzo dňa 14.10.2015 na rodinný dom č.s.54 na parcele C KN č. 226 a na parcely C KN č. 226, 227 - P 313/2015 - čz 167/15

ČASŤ C: ŤARCHY
2 Slovenská sporiteľňa, a.s., Suché mýto 4, 816 07 Bratislava (IČO 00 151 653) - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva na rod.dom.čs.54 a na parc. č. 226 a 227 - V 317/07 - čz 36/07
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX3462/2012-14 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 278/2013 - čz.36/13
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX-30/2013- 12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 280/2013 - čz.34/13
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX4049/2012-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 279/2013 - čz.35/13
2 Exekútorský úrad, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice; - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. EX- 628/2013-12 Kk zo dňa 28.10.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN 226 bez výmery a na parcely C KN 226, C KN 227, Z 677/2013 - čz.98/13
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX748/2013-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 29.11.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227 - Z 761/2013 - čz.109/13
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX894/2013-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 29.11.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227 - Z 762/2013 - čz.110/13
2 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Viera Uhríková, Letná 40, 040 01 Košice - Exekučný príkaz Ex 2159/2011-27 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva zo dňa 12.08.2015 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č. 226 a na parcely C KN č. 226, 227 - Z 523/2015 - čz 128/15
3 Slovenská sporiteľňa, a.s., Suché mýto 4, 816 07 Bratislava (IČO 00 151 653) - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva na rod.dom.čs.54 a na parc. č. 226 a 227 - V 317/07 - čz 36/07
3 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX3462/2012-14 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 278/2013 - čz.36/13
3 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX-30/2013- 12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 280/2013 - čz.34/13
3 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX4049/2012-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 7.05.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227, Z 279/2013 - čz.35/13
3 Exekútorský úrad, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice; - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. EX- 628/2013-12 Kk zo dňa 28.10.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN 226 bez výmery a na parcely C KN 226, C KN 227, Z 677/2013 - čz.98/13
3 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX748/2013-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 29.11.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227 - Z 761/2013 - čz.109/13
3 Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Exekučný príkaz EX894/2013-12 Kk na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 29.11.2013 na rodinný dom č.s. 54 na parcele C KN č.226 a na parcely C KN č.226, 227 - Z 762/2013 - čz.110/13

Iné údaje:
2 Exekútorský úrad, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice; Zrušenie exekúcie č. EX-1568/2011-64 Kk zo dňa 14.1.2014 - Z 42/2014 - čz 14/2014
2 Exekútorský úrad Michalovce, JUDr. Rudolf Dulina, Ľ. Štúra 12, 071 01 Michalovce - Oznámenie o zrušení exekučného príkazu EX 2460/14 zo dňa 30.01.2017, Z 72/2017 - čz 24/17
2 Z-895/2020 -Exekútorský úrad Bratislava 2, JUDr. Peter Kuna, Miletičova 20, 821 08 Bratislava - Zrušenie exekučného záložného práva EX 22159/2011-57 zo dňa 16.11.2020 - čz 172/2020
2 Z-760/2017 - Exekútorský úrad, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova 34, 040 01 Košice - Zrušenie exekučného záložného práva č. EX 2083/2012 TR zo dňa 17.10.2017 - čz 121/2017
2 Z-379/2018 - Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova 34, 040 01 Košice - Zrušenie exekučného záložného práva EX-2424/2011-53 zo dňa 18.06.2018 - čz 45/2018
2 Z-992/2020 - Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Zrušenie exekučného záložného práva EX 387/2013 zo dňa 21.12.2020 - čz 192/2020
2 P-9/2021 - Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice (IČO: 36583936) - Oznámenie o upustení od dobrovoľnej dražby PDS č. 046/6-2020-PR zo dňa 18.01.2021 - čz 2/2021
2 P-42/2021 - Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice (IČO: 36583936) - Osvedčenie o vykonaní dobrovoľnej dražby N 150/2021 zo dňa 17.03.2021 - neúspešná dražba - čz 13/2021
3 Z-895/2020 -Exekútorský úrad Bratislava 2, JUDr. Peter Kuna, Miletičova 20, 821 08 Bratislava - Zrušenie exekučného záložného práva EX 22159/2011-57 zo dňa 16.11.2020 - čz 172/2020
3 Z-992/2020 - Exekútorský úrad Košice, JUDr. Ing. Karol Mihal, Moyzesova č. 34, 040 01 Košice - Zrušenie exekučného záložného práva EX 387/2013 zo dňa 21.12.2020 - čz 192/2020
3 P-9/2021 - Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice (IČO: 36583936) - Oznámenie o upustení od dobrovoľnej dražby PDS č. 046/6-2020-PR zo dňa 18.01.2021 - čz 2/2021
3 P-42/2021 - Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice (IČO: 36583936) - Osvedčenie o vykonaní dobrovoľnej dražby N 150/2021 zo dňa 17.03.2021 - neúspešná dražba - čz 13/2021
Poznámka: Bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 138/2020
Meno znalca: Ing. Miroslav Dutko
Dátum vyhotovenia: 20.09.2020
Všeobecná cena odhadu:29.800,00 €

K. Najnižšie podanie 29.800,00 €
L. Minimálne prihodenie 300,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 2.980,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. IBAN SK48 3100 0000 0043 5026 8216, vedený v Prima Banka Slovensko, a.s., VS: 0462020.
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne dražobníka na adrese Masarykova 21, Košice, alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka,
3. banková záruka,
4. notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál výpisu z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti (účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka), príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, notárska úschova v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet dražobníka č. IBAN SK48 3100 0000 0043 5026 8216, vedený v Prima Banka Slovensko, a.s., VS: 0462020. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. V prípade, že cena dosiahnutá vydražením bude nižšia ako 6.638,78 € je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby v hotovosti do pokladne Dražobníka.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 30.04.2021 o 09.00 hod. Obhliadka 2: 03.05.2021 o 14.00 hod.
Miesto obhliadky Okres: Michalovce, Obec: VEĽKÉ RAŠKOVCE, Katastrálne územie: Veľké Raškovce, a to: ­ stavba so súp. číslom 54, nachádzajúca sa na parcele reg. „C“ KN č. 226, Rodinný dom, ­ parcela reg. „C“ KN č. 226, s výmerou 925 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, ­ parcela reg. „C“ KN č. 227 s výmerou 3085 m2, druh pozemku: záhrada
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční po predchádzajúcej dohode s dražobníkom, najmenej deň vopred. Bližšie informácie týkajúce sa obhliadky: 0911 420 800.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením v ustanovenej lehote. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Alexandra
c) priezvisko Palovčíková
d) sídlo Karola Kuzmányho 24, 071 01 Michalovce