Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 19/2021
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 29.1.2021
  • Značka:
  • S000065
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Občianske združenie
Názov: Únia žien Slovenska
Sídlo: Kukorelliho 60, 06601 Humenné
IČO: 004174910007
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2018
prijate v roku: 2019
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 9523 Podporili sme finančnou čiastkou maloleté dievča Kamila, ktorá bola v zariadení ADELI v Piešťanoch. Ďalej to boli postihnuté dvojičky, ktoré absolvovali rehabilitačné cvičenia v Košiciach, Prešove a Humennom. Pravidelne pomáhame dievčaťu Katke, ktorá je v bdelej kóme (rehabilitačné cvičenia). Podporili sme zdravotne postihnuté deti v domove Božieho Milosrdenstva v Stropkove. Finančné prostriedky boli uhradené na účet rehabilitačných zariadení.
2 b) podpora a rozvoj športu 2928 Zorganizovali sme jednodňový výlet do AQUA city v Poprade, kde ženy mali možnosť si zacvičiť a využiť všetky výhody, ktoré ponúklo zariadenie. Zaplatili sme dopravu a vstupenky. Naše členky naďalej pokračujú cvičením v telocvičniach a denných centrách, kde im platíme nájomné a pomôcky. Platba bola prevedená na účet a prostredníctvom VPD.
3 c) poskytovanie sociálnej pomoci 4923,13 V tomto roku sme podporili sociálnu pomoc pre rodiny na hranici chudoby, onko pacientov a týrané ženy formou zaslania finančnej čiastky na ich osobný účet. Správna rada rozhodla o výške pomoci podľa závažnosti.
4 d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2725 Tradične organizujeme zaužívané aktivity: Vansovej Lomnička, Deň žien, Deň detí, Kraslica, Úcta k starším. Na Vianočných a Mikulášskych stretnutiach sú výstavky starých rodičov, ako aj ukážky rôznych techník. Každý rok na úrovni kraja v spolupráci s VÚC organizujeme stretnutie žien na "Deň matiek", kde oceňujeme matky - ženy, ktoré boli niečím výnimočné. Každá žena dostane darček a kvet. O občerstvenie sa postará predseda VÚC. Platby boli prevedené na účet dodávateľa u ktorých sme si objednali služby.
5 e) podpora vzdelávania 735 V rámci možnosti sme organizovali prednášky a besedy pre starších ľudí, onko pacientov s odbornou lektorkou na tému osteoporóza a zdravé stravovanie. v Spolupráci s Červeným krížom sa organizovali kurzy prvej pomoci. Počas prázdnin naše členky uskutočnili výlet do prírody so svojimi deťmi a vnúčatami na zber liečivých rastlín a ich využitie.
6 i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 625 Únia žien je občianske združenie a jej členky sú všetky dobrovoľníčky. V rámci Prešovského kraja máme cca 4000 členiek a svoje aktivity zameriavajú na pomoc občanom so zdravotnými problémami, pri nákupoch, upratovaní a sprevádzaní k lekárovi. V spolupráci s obecnými úradmi a mestami sa čistia okolia verejných budov, lesných studničiek a cintorínov. Čistiace prostriedky a náradie bolo zakúpené cez VPD.
Spolu: 21459.13