Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 13/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.1.2021
  • Značka:
  • K003316
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Michal Stašek
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Sv. Cyrila a Metoda 2873/5, 905 01 Senica - Sotina
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 21.09.1976
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Marieta Katona
Sídlo správcu: Kúpeľná 33, 92901 Dunajská Streda
Kotakt na správcu : 0903237230, pravnicka.katona@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 25OdK/154/2020 S1772
Spisová značka súdneho spisu : 25OdK/154/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

PONUKOVÉ   KONANIE

JUDr. Marieta Katona, sídlom Kúpeľná 33, 929 01  Dunajská Streda správca ( ďalej len “ správca “) dlžníka Michal Stašek, nar. 21.09.1976, bytom Sv. Cyrila a Metoda 2873/5, 905 01  Senica - Sotina, ( ďalej len “ dlžník “) podľa ustanovenia § 167n a § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene  a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ( ďalej len “ ZKR” ) vyhlasuje verejné ponukové konanie 1. kolo na predaj majetku úpadcu zapísaného do súpisu všeobecnej podstaty  - súpisová zložka od č.  2 dlžníka.

Verejné ponukové konanie na predaj nehnuteľností dlžníka za nasledujúcich podmienok:

1.         Na základe ustanovenia § 167n a § 167p ZKR správca zorganizuje verejné ponukové konanie v 1. kole minimálne za cenu vo výške 100% súpisovej hodnoty. Najnižšie podanie je stanovené na 5.000,- EUR. Úspešným účastníkom ponukového konania v 1. kole sa stane záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu.

2.         Predmetom predaja je obchodný podiel na spoločnosti SENTAX  - plus s.r.o., sídlom Tolstého 5, 811 06 Bratislava – mestská časť Staré Mesto, IČO: 52 711 561.

3.         Ponuka záujemcu musí byť doručená ( osobne alebo poštou) na adresu kancelárie správcu (Kúpeľná 33, 929 01  Dunajská Streda) v lehote 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR, pričom končí 10. kalendárnym dňom o 15.00 hod. V prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatok, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 15.00 hod. Ponuky, ktoré nebudú doručené v lehote sa nebudú považovať za včas doručené, a to ani v prípade, že boli odoslané pred uplynutím určenej lehoty, takéto ponuky správca odmietne ako oneskorené. Podobne správca odmietne aj neúplne ponuky.

4.         Účasť na ponukovom konaní je podmienená zaplatením zálohy vo výške 100 % z ponúknutej kúpnej ceny ako zálohy záujemcom, pričom táto záloha musí byť pripísaná na bankovom účte úpadcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, a to najneskôr 10. deň o 15:00 hod. od zverejnenia výzvy v Obchodnom vestníku. V prípade záujemcu, ktorý bude vyhodnotený ako víťaz ponukového konania sa táto záloha započíta na kúpnu cenu.

5.         Ponuka musí obsahovať:

a)         označenie záujemcu:

  • v prípade fyzických osôb, nepodnikateľov: meno, priezvisko, dátum narodenia, adresu trvalého pobytu
  • v prípade právnických a fyzických osôb oprávnených na podnikanie: obchodné meno, IČO, miesto podnikania a sídlo, označenie registra v ktorom sú zapísané

b)         návrh cenovej ponuky na odkup obchodného podielu. Predkladateľ ponuky je svojou ponukou viazaný do skončenia kola verejného ponukového konania

c)         označenie predmetu kúpy

  1. návrh kúpnej ceny v EUR
  2. v prípade právnických a fyzických osoby oprávnenej na podnikanie: originál alebo úradne osvedčenú kópiu aktuálneho výpisu z Obchodného registra alebo Živnostenského registra, príp. iného registra, osvedčujúceho postavenie záujemcu, nie starší ako 15 dní v čase doručenia ponuky
  3. v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa: originál rodného listu alebo úradne osvedčenú kópiu rodného listu
  4. doklad o poukázaní 100% z ponúknutej kúpnej ceny za predaj súpisovej zložky majetku na bankový účet č. IBAN: SK09 7500 0000 0040 2213 8252.
  5. číslo bankového účtu záujemcu, na ktorý bude v prípade neúspechu v ponukovom konaní vrátená zaplatená záloha
  6. písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania a prijíma ich podpísané osobou oprávnenou konať za záujemcu.

6.         Ponuka musí byť doručená na adresu kancelárie správcu v zalepenej obálke s výrazným označením : “ Ponukové konanie - konkurz č. 25OdK/154/2020 – neotvárať! “.  Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, pričom na neskoršie podané ponuky nebude správca prihliadať. Riadne a včas doručená ponuka správcovi je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani zobrať späť.

7.         Za najvýhodnejšiu ponuku sa bude považovať ponuka s najvyššou navrhovanou kúpnou cenou, pričom ponúkaná cena nesmie byť nižšia, ako súpisová hodnota obchodného podielu. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov, rozhodne žreb správcu.

8.         Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky  predložené ponuky , a to aj bez udania dôvodu.

9.         Oznámenie o výsledku správca oznámi úspešnému záujemcovi do 5 dní od schválenia predaja správcom. Neúspešným záujemcom nebude negatívna odpoveď zo strany správcu osobitne oznámená. Neúspešnými záujemcom správca vráti zložené finančné prostriedky vo výške 100 % ponúknutej kúpnej ceny najneskôr do 15 dní odo dňa oznámenia výsledku preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom.

10.        Úspešný záujemca sa zaväzuje uzatvoriť so správcom  zmluvu o prevode obchodného podielu do 10 dní odo dňa schválenia predaja majetku správcom. Nepodpísanie zmluvy o prevode obchodného podielu v stanovenej lehote alebo jej podpísanie s výhradami zo strany úspešného účastníka verejného ponukového konania,  má za následok neuzavretie zmluvy o predove obchodného podielu a teda zmarenie verejného ponukového konania. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený správcom ako víťaz a napriek tomu odmietne uzatvoriť zmluvu o prevode obchodného podielu v lehote určenej správcom, alebo kúpnu cenu neuhradí v plnom rozsahu včas podľa pokynu správcu, má tento nárok na zmluvnú pokutu voči takémuto záujemcovi vo výške 50% kúpnej ceny. Správca je oprávnený započítať na pokutu podľa tohto odseku zálohu zloženú záujemcom. 

11.        Úhrada kúpnej ceny musí byť uskutočnená bezhotovostným prevodom na konkurzný účet správcu, pričom musí byť v celosti pripísaná v prospech účtu v deň uzavretia zmluvy o prevode obchodného podielu. Správca si v zmluve o prevode obchodného podielu vymieni výhradu vlastníctva, t. j. kupujúci sa stane vlastníkom obchodného podielu až uhradením kúpnej ceny v celosti.

V Dun.Strede, 18.01.2021

JUDr. Marieta Katona – správca dlžníka