Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 7/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 13.1.2021
  • Značka:
  • K001665
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Balta Ladislav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Stredné Turovce 259, 93581 Veľké Turovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 01.01.1977
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Lukáš Grežďo
Sídlo správcu: Streďanská 1537/14, 95501 Topoľčany
Kotakt na správcu : lukas.grezdo@gmail.com, 0903 215 770
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/241/2020 S1533
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/241/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznam o verejnom ponukovom konaní – konkurz Ladislav Balta

Prvé kolo ponukového konania

Mgr. Lukáš Grežďo, Streďanská 1537/14, 955 01 Topoľčany, značka správcu S 1533 ako správca konkurznej podstaty dlžníka Ladislav Balta, nar. 01.01.1977, bytom Stredné Turovce 259, 935 81 Veľké Turovce, (ďalej len „Dlžník“), č.k. 31OdK/241/2020 S1533, v súlade s § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii vyhlasuje :  

prvé verejné ponukové konanie na predaj nehnuteľného majetku zverejneného v Obchodnom vestníku č. 224/2020 zo dňa  20.11.2020 pod K084005 takto :

Por. číslo

Popis

Dátum zapísania

Súpisová hodnota

Zabezpečovacie právo

Sporný zápis

Dôvod zápisu

1.

Pozemok – Okres: Levice, Obec: Ipeľský Sokolec, Katastrálne územie Ipeľský Sokolec, LV č. 160, PARCELY registra "C" evidované na katastrálnej mape

parcela č. 3278/33, Druh pozemku: záhrada, výmera 928 m2,

spoluvlastnícky podiel 1/2

16.11.2020

3.700 EUR

Nie

Nebol vykonaný

§ 167h ZKR

2.*

Pozemok – Okres: Levice, Obec: Ipeľský Sokolec, Katastrálne územie Ipeľský Sokolec, LV č. 160, PARCELY registra "C" evidované na katastrálnej mape

parcela č. 3278/34, Druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, výmera 408 m2,

spoluvlastnícky podiel 1/2

16.11.2020

1.600 EUR

Nie

Nebol vykonaný

§ 167h ZKR

* Poznámka: Na parcele číslo 3278/34 stojí stavba - rodinný dom so súpisným číslom 290, na ktorý si Dlžník uplatnil nepostihnuteľnú hodnotu obydlia.

Podmienky verejného ponukového konania:

1. Nehnuteľnosti uvedené vyššie sú predmetom speňažovania jednotlivo, pre každú nehnuteľnosť zvlášť alebo aj ako súbor nehnuteľností. Je možné podať ponuku kúpnej ceny na jednotlivú parcelu alebo ako celok – súbor nehnuteľností.

2. Záujemcovia o kúpu sa môžu zúčastniť obhliadok predmetu predaja po predchádzajúcej dohode so správcom na tel. č. 0903 215 770, e-mailom: lukas.grezdo@gmail.com alebo písomne/osobne na adrese Streďanská 1537/14, 955 01 Topoľčany.

3. Lehota na predkladanie záväzných ponúk je 12 kalendárnych dní odo dňa nasledujúceho po dni uverejnenia tohto oznamu o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky. Na záväzné ponuky doručené po tomto termíne sa nebude prihliadať. Ak 12. deň pripadne na deň pracovného pokoja, lehota končí najbližší pracovný deň.

4. V lehote na predkladanie záväzných ponúk je záujemca povinný uhradiť ním navrhnutú kúpnu cenu na bankový účet správcu SK24 5600 0000 0091 6285 1001 vedený v Prima banka Slovensko, a.s. najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie záväzných ponúk. Do poznámky pri bankovom prevode záujemca uvedie „konkurz Ladislav Balta“. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu.

5. Záväzná ponuka záujemcu pre ponukové konanie:

            • musí byť vyhotovená v slovenskom jazyku,

            • musí obsahovať súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            • musí obsahovať presné označenie záujemcu o kúpu majetku,

                        ○ pri fyzickej osobe nepodnikateľovi:

                                   I. meno, priezvisko,

                                   II. bydlisko,

                                   III. rodné číslo,

                                   IV. vlastnoručný podpis fyzickej osoby,

                                   V. fotokópiu preukazu totožnosti;

                        ○ pri právnickej osobe:

                                   I. obchodné meno,

                                   II. sídlo,

                                   III. IČO,

                                IV. originál výpisu z obchodného registra alebo iného registra nie starší ako 1                           mesiac,

                                   V. podpis štatutárneho zástupcu spôsobom uvedeným vo výpise                                            z obchodného registra alebo iného registra;

                        ○ pri fyzickej osobe podnikateľovi:

                                   I. meno, priezvisko,

                                   II. bydlisko,

                                   III. rodné číslo,

                                   IV. vlastnoručný podpis fyzickej osoby,

                                   V. fotokópiu preukazu totožnosti,

                                   VI. výpis zo živnostenského registra nie starší ako 1 mesiac,

            • musí obsahovať ponuku kúpnej ceny v eurách jednotlivo na každú nehnuteľnú vec, o ktorú má záujemca záujem, pričom najnižšia kúpna cena je 100% súpisovej hodnoty predmetnej nehnuteľnosti,

            • musí obsahovať uvedenie, na ktorú nehnuteľnosť sa ponuka vzťahuje,

            • musí byť doručená včas osobne, do elektronickej schránky správcu alebo poštou na adresu kancelárie správcu v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením „KONKURZ Ladislav Balta – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“,

            • čestné vyhlásenie o tom, že záujemca nemá žiadne záväzky voči Dlžníkovi,

          • čestné vyhlásenie o tom, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania vyhláseného správcom.

6. Záväznú ponuku doručenú správcovi osobne, do elektronickej schránky správcu (číslo schránky: E0006767524) alebo poštou nemožno meniť, dopĺňať ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jednu záväznú ponuku. Na záväznú ponuku, ktorá nebude podpísaná priamo záujemcom, ale osobou konajúcou na základe splnomocnenia, správca nebude neprihliadať.

7. Predaj sa uskutoční za najvyššie ponúkanú cenu. Správca je oprávnený odmietnuť z dôvodu neprimeranosti všetky predložené ponuky. Za najvhodnejšiu ponuku sa bude považovať ponuka s najvyššou navrhovanou kúpnou cenou v súlade s podmienkami tohto ponukového konania. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov, rozhodne správca žrebom o tom, ponuka ktorého záujemcu bude úspešná.

8. Otváranie obálok s ponukami sa uskutoční najneskôr do 5 dní od uplynutia lehoty na predkladanie záväzných ponúk v kancelárii správcu. Správca úspešnému záujemcovi, ktorého ponuka bude najvhodnejšia oznámi, že jeho ponuka bola najvýhodnejšia a úspešná. Oznámenie úspešnému záujemcovi je súčasne výzvou správcu adresovanou tomuto záujemcovi na uzavretie kúpnej zmluvy.

9. Správca ako predávajúci uzavrie s úspešným záujemcom ponukového konania ako kupujúcim kúpnu zmluvu do 15 dní odo dňa doručenia oznámenia úspešnému záujemcovi podľa bodu 8. tohto oznamu. Ak záujemca odmietne uzatvoriť so Správcom kúpnu zmluvu, poruší tým podmienky verejného ponukového konania a teda súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške záujemcom zloženej ponúknutej kúpnej ceny za Nehnuteľnosti. Takáto zmluvná pokuta sa stáva súčasťou všeobecnej konkurznej podstaty.

10. Úspešný záujemca si prevezme nehnuteľnosti v takom stave, v akom sa momentálne nachádza/jú. Správca nezodpovedá za faktické ani právne vady, ktoré sú na predmetných nehnuteľnostiach. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

11. Právne účinky vkladu vlastníckeho práva vznikajú na základe právoplatného rozhodnutia katastra o povolení vkladu. Podľa ustanovenia § 47 Obč. zák. je k účinnosti kúpnej zmluvy potrebné rozhodnutie príslušného okresného úradu, katastrálneho odboru o povolení vkladu. Vlastnícke právo prechádza z predávajúceho na kupujúceho na základe rozhodnutia katastra o povolení vkladu do katastra nehnuteľnosti. Správy poplatok a náklady s tým súvisiace za prevod nehnuteľností platí kupujúci.

12. Záujemca sa zaväzuje, že uhradí poplatky súvisiace s návrhom na vklad do katastra, poplatky za osvedčenie podpisu na kúpnej zmluve a poplatky za vykonanie konverzie listinných dokumentov do elektronickej podoby.

V Topoľčanoch dňa 11.01.2021

Mgr. Lukáš Grežďo, správca