Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 6/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 12.1.2021
  • Značka:
  • K001424
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Bučko Gustáv, Ing.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Banská Bystrica 1, 97401 Banská Bystrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 30.09.1964
Obchodné meno správcu: MS Insolvency, k. s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Trhová 1, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : msinsolvency@trustee.sk, rhavlat@hotmail.com, 0903/227 678, 0911/682 233
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/550/2020 S1948
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/550/2020
Druh podania : Výzva zahraničným veriteľom na prihlásenie pohľadávok

V súlade s čl. 54 nariadením Rady /ES/ č. 2015/8480 zo dňa 20.05.2015, ako správca úpadcu Ing. Gustáv Bučko, nar. 30.09.1964, bytom Banská Bystrica, 974 01 Banská Bystrica, Slovenská republika, ďalej len „úpadca“, oznamujeme, že uznesením Okresného súdu Banská Bystrica, sp. zn. 5OdK/550/2020 zo dňa 16.12.2020, bol vyhlásený konkurz na majetok úpadcu.

According to the Direction Article 54 of the  European Council  No. 2015/8480 dated  20th  of May 2015, as Ing. Gustáv Bučko, born 30.09.1964, domicil Banská Bystrica, 974 01 Banská Bystrica, Slovak republic, hereinafter only, the Bankrupt“, our duty is to inform that with the resolution of the District Court Banská Bystrica, No. 5OdK/550/2020, date of December 16th 2020, bankruptcy was declared on the Bankrupts estate.

Toto uznesenie Okresného súdu Banská Bystrica bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č.246/2020 dňa 22.12.2020.  Dňom 23.12. 2020 bol vyhlásený konkurz na majetok úpadcu.

This resolution of the District Court Banská Bystrica was published in The Commercial Journal No. 246/2020 on December 22nd 2020. Bankruptcy was declared on December 23rd 2020.

V zmysle zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácií v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZoKR“) platí:

According to theAct No. 7/2005 Coll. Bankruptcy and RestructuralizationActasamended (hereinafteronly „the BRA“ ) applies:

1.Vyhlásením konkurzu sa začína konkurz. Konkurz sa považuje za vyhlásený zverejnením uznesenia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku, pričom za deň zverejnenia (doručenia) súdneho rozhodnutia sa považuje nasledujúci deň po zverejnení súdneho rozhodnutia v Obchodnom vestníku. Vyhlásením konkurzu sa dlžník stáva úpadcom (§ 23 ods. 1 ZoKR v spojení s ust. § 199 ods. 9 ZoKR).

1. Thebankruptcybegins by declaringthebankruptcy. Thebankruptcyisconsideredasdeclared by publishingtheresolution on declaringthebankruptcy in theCommercial report, wherebyasthedayofpublishing (delivery) ofthejudicialdecisionthedayfollowingthedayafterthepublishingofthejudicialdecision in theCommercial report shallbeconsidered. Thedebtorbecomesthebankruptafterdeclaringthebankruptcy (§ 23 sec. 1 BRA in connectionwiththeprovision § 199 sec. 9 BRA).

2. Pohľadávka sa v konkurze uplatňuje prihláškou (§ 28 ods. 1ZoKR). V konkurze sa prihláškou uplatňujú pohľadávky uvedené v § 166a) písm. a), b) a c) ZoKR, a to aj pohľadávky, ktoré už boli uplatnené na súde ako aj pohľadávky vykonateľné, vrátane tých, ktoré sú vymáhané výkonom rozhodnutia alebo exekúciou. Uplatniť v konkurze prihláškou možno aj oddlžením nedotknuté pohľadávky.

2. Theclaimshallbealleged by applicationform (§ 28 sec. 1 BRA). Duringthebankruptcy, claimslisted in § 166a) Letters a), b) a c) BRA, claimswhichalreadyhavebeenapplied in court, executableclaims and claimswhich are enforced by executionofinjunction or by executionitself  are applied by applicationform. Wipingoutintactclaimsduringbankruptcyispossible by applyingofapplicationformaswell.

3. Zabezpečený veriteľ úveru na bývanie je oprávnený sa prihlásiť, iba ak je už pohľadávka z úveru na bývanie v celom rozsahu splatná, alebo ak sa prihlásil zabezpečený veriteľ, ktorého zabezpečovacie právo je skoršie v poradí.

3. Securedcreditorofhousingloanisentitled to register onlyifthehousingloanclaimisalreadyfullypayable or ifsecuredcreditor, whosesecuritylawislistedhigher in order, had registered.

4. V konkurze môže svoje práva uplatniť prihláškou  aj ten, kto by s poukazom na výhradu vlastníctva  mohol inak žiadať vylúčenie veci zo súpisu alebo ten, kto dlžníkovi prenajal vec za dohodnuté nájomné na dobu určitú s cieľom prevodu prenajatej veci do vlastníctva dlžníka. Takíto veritelia právo uplatňujú v konkurze rovnako ako by uplatňovali zabezpečovacie právo. Takýto veriteľ prihláškou poveruje správcu na súpis a speňaženie veci s výhradou vlastníctva . Na postavenie takéhoto veriteľa sa použijú primerane ustanovenia upravujúce postavenie zabezpečeného veriteľa (  § 29 ods. 9 a 10 ZoKR ) .

4. Anyonewhocouldrequest to wipeassetsoftheinventoryofproperty or wholeasedanasset to thedebtor in Exchange foragreedwageforfixedperiodwithanintentionof transferringthehiredasset´sownership to thedebtorcanapplyhisrights by applicationformwithpointing on a reserveownershipduringthebankruptcy. Thiscreditors are entrustinginsolvencyadministrator to catalo and selltheassetswithreserveownership by applicationform. Provisionsestablishingthe status ofsecuredcreditors are accordinglyapplied to thesecreditors ( § 29 ods. 9 a 10  BRA ) .

5. V konkurze uplatňuje svoju pohľadávku prihláškou aj veriteľ, ktorý má pohľadávku voči inej osobe ako úpadcovi, ak je zabezpečená zabezpečovacím právom vzťahujúcim sa k majetku úpadcu. Takýto veriteľ môže byť v konkurze uspokojený iba z výťažku získaného speňažením majetku, ktorý zabezpečuje jeho pohľadávku .

5. In thebankruptcyalsothecreditorallegeshisclaim by theapplication, who has theclaimtowardsother person asthebankrupt, ifitisassured by thesecurityrightreferring to thepropertyofthebankrupt. Suchcreditorcanbesatisfied in thebankruptcyonlyfromthegainsacquired by encashingtheproperty, whichensureshisclaim.

6. Prihláška sa podáva v jednom rovnopise u správcu – MS Insolvency, k.s., so sídlom Trhová 992/1, 960 01 Zvolen, pričom správcovi musí byť doručená v základnej prihlasovacej lehote do 45 dní od vyhlásenia konkurzu alebo  elektronicky do jeho elektronickej schránky prostredníctvom na to určeného elektronického formuláru. Elektronické podanie a jeho prílohy musia byť podpísané zaručeným elektronickým podpisom osoby oprávnenej na podanie elektronického podania. V jednom rovnopise veriteľ doručí prihlášku aj na súd - Okresný súd Banská Bystrica, Skuteckého 28, 974 87 Banská Bystrica, Slovenská  republika (§ 28 ods. 2 ZoKR). Za začiatok lehoty na prihlásenie pohľadávok do konkurzu sa považuje deň nasledujúci po zverejnení uznesenia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku (§ 199 ods. 9 druhá veta ZoKR).

6. Theapplicationformshallbesubmitted in onecounterpart to thetrustee -  MS Insolvency, k.s., offices  Trhová 992/1, 960 01 Zvolen, Slovak Republic,wherebyitmustbedelivered to thetrustee in thebasicregistrationperiodwithin 45 daysfromdeclaringthebankruptcy or electronically to hisonlinemailboxusingappropriateapplicationform. Theelectronicfilling and itssupplementshave to besigned by thequalifiedelectronicsignatureof  person whitchis  authorizedforsubmissionofelectronicfilling. In  one  counterpartdeliversthecreditortheapplication to thecourt - Okresný súd Banská Bystrica, Skuteckého 28, 974 87 Banská Bystrica, Slovak Republic (§ 28 sec. 2 BRA). Thebeginningoftheperiodforregistrationoftheclaims to thebankruptcyshallbeconsideredthedayfollowingthepublishingoftheresolution on declaringthebankruptcy in theCommercial report (§ 199 sec. 9 secondsentence BRA).

7. Ak veriteľ doručí správcovi prihlášku neskôr, na prihlášku sa prihliada, veriteľ však nemôže vykonávať  hlasovacie  právo . Právo  na pomerné uspokojenie veriteľa tým nie je dotknuté;  môže byť však uspokojený len z  výťažku zaradeného do rozvrhu , ktorého zámer zostaviť  bol oznámený v Obchodnom vestníku  po doručení prihlášky správcovi. Zapísanie takejto pohľadávky do zoznamu pohľadávok správca zverejní v Obchodnom vestníku s uvedením veriteľa a prihlásenej sumy (§ 28 ods. 3 ZoKR).

7. Ifthe  creditordeliverstheapplicationlater to thetrustee , theapplication  shallbe  takenintoconsideration, butthe  creditor  cannot  exercise  theright to  vote . Theright to proportionalsatisfactionofthecreditorshallnotbetouched; hecanbesatisfied  onlyfromthegainsputintothe Schedule from  thegeneralproperty , whoseaim to puttogetherwaspublished in theCommercial report afterthedeliveryoftheapplication to thetrustee. Theregistrationofsuchclaimintothe list oftheclaimspublishesthetrustee in theCommercial report withstatingthecreditor and theregisteredsum (§ 28 sec. 3 BRA).

8. Doručenie prihlášky správcovi má pre plynutie premlčacej lehoty a zánik práva rovnaké právne  účinky ako uplatnenie práva na súde (§ 28 ods. 6 ZoKR).

8. Thedeliveryoftheapplication to thetrustee has forthecourseoftheperiodoflimitation and theterminationofrightthesamelegaleffectsasenforcementofright by thecourt (§ 28 sec. 6 BRA).

9. Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive / vzor tlačiva je k dispozícii internetovej stránke https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Konkurz-a-restrukturalizacia.aspxwww.justice.gov.sk a musí  obsahovať základné náležitosti , inak sa na prihlášku neprihliada.  Základnými náležitosťami prihlášky sú:   a) meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa,   b) meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo úpadcu, c) právny dôvod vzniku pohľadávky, d) poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty, e) celková suma pohľadávky,  f) podpis (§ 29 ods. 1 ZoKR).

9. Theapplicationmustbesubmitted on a pre-printedform / theregistrationformcanbefound on the web site https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Konkurz-a restrukturalizacia.aspxwww.justice. gov.sk and mustincludebasicrequirements; otherwiseitwillnotbetakenintoconsideration. Thebasicrequirementsoftheapplication are: a) name, surname and residence or name and seatofthecreditor, b) name, surname and residence or name and seatofthebankrupt, c) legalreasonoftheestablishmentoftheclaim, d) orderofsatisfyingtheclaimfromthegeneralproperty, e) totalsumoftheclaim, f) signature (§ 29 sec. 1 BRA).

10. Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť podaná samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva (§ 29 ods. 2 ZoKR).

10. Foreachassuredclaimoneapplicationmustbesubmittedwithstatingtheassuredsum, type, order, subject and legalreasonofestablishmentofthesecurityright (§ 29 sec. 2 BRA).

11. Celková suma pohľadávky sa v prihláške rozdelí na istinu a príslušenstvo, pričom príslušenstvo sa v prihláške rozdelí podľa právneho dôvodu vzniku (§ 29 ods. 4 ZoKR).

11. Thetotalsumoftheclaimshallbedivided in theapplication in theprincipal and fixtures, wherebythefixturesshallbedivided in theapplicationaccording to thelegalreasonoftheestablishment (§ 29 sec. 4 BRA).

12. Pohľadávka sa uplatňuje v eurách. Ak sa pohľadávka neuplatní v eurách, sumu pohľadávky určí správca prepočtom podľa referenčného výmenného kurzu určeného a vyhláseného v deň vyhlásenia konkurzu  Európskou  centrálnou bankou  alebo  Národnou bankou Slovenska. Ak  je  pohľadávka uplatnená v mene, ktorej referenčný  výmenný kurz  Európska  centrálna banka ani  Národná banka Slovenska neurčuje a nevyhlasuje, sumu pohľadávky určí správca s odbornou starostlivosťou (§ 29 ods. 5 ZoKR).

12. Theclaimshallbealleged in Euros. Iftheclaimisnotalleged in Euros, thesumoftheclaimshallbestated by thetrustee by theconversionaccording to theexchange rate determined and published on thedayofbankruptcydeclaration by theEuropeanCentral Bank or National Bank of Slovakia. Iftheclaimis  alleged in currency , whosereferenceexchange  rate isnotstated or published by theEuropeanCentral Bank or by theNational Bank of Slovakia, thesumoftheclaimshallbedetermined by the truste with Professional care (§ 29 sec. 5 BRA).

13. K prihláške sa pripoja listiny preukazujúce v nej uvedené skutočnosti. Veriteľ, ktorý je účtovnou jednotkou, v prihláške uvedie vyhlásenie, či o pohľadávke účtuje v účtovníctve, v akom rozsahu, prípadne dôvody, prečo o pohľadávke v účtovníctve neúčtuje (§ 29 ods. 6 ZoKR).

13. To theclaimshallbeattachedthedocuments, which prove thestatedfacts. Thecreditor, whoisthe  accountingunit , determines in theapplication a statement , ifheaccounts  theclaim  in theaccountancy , in whichextent , or possiblereasons , whyhe  does  notaccountstheclaim  in theaccountancy (§ 29 sec. 6 BRA).

14. Veriteľ,  ktorý  nemá na území  Slovenskej republiky  bydlisko  alebo  sídlo alebo  organizačnú zložku podniku, je povinný ustanoviť si zástupcu na doručovanie s bydliskom alebo sídlom na území Slovenskej republiky a ustanovenie zástupcu písomne oznámiť správcovi, inak sa mu budú písomnosti doručovať len zverejnením v Obchodnom vestníku (§ 29 ods. 8 ZoKR).

14. Thecreditor, whodoesnothavetheresidence or seat or affiliationofthecompany in the Slovak Republic, isobliged to determinehisrepresentativewithresidence or seat in the Slovak Republicfordelivering and to announcethedeterminationoftherepresentative to thetrustee, otherwisethedocumentswillbedeliveredonly by publishingthem in theCommercial report (§ 29 sec. 8 BRA).

15. Podanie, ktorým bola uplatnená pohľadávka, ktorá sa v konkurze uplatňuje prihláškou, nemožno opraviť ani doplniť (§ 30 ods. 2 ZoKR).

15. Thesubmission, by whichtheclaimwasalleged, whichwillbealleged in thebankruptcy by anapplication, cannotbecorrected nor amended (§ 30 sec. 2 BRA).

16. Táto  výzva sa  vzťahuje na veriteľov,  ktorí majú trvalé bydlisko  alebo  registrované sídlo v iných členských štátoch Európskej únie ako v Slovenskej republike v súlade s Nariadením Rady (ES) č.2015/8480  z 20. mája 2015.

16. Thisnoticerefers to thecreditorswhohavetheir domicile or registeredseat in other EU member state than in the Slovak Republicaccording to theDirectionoftheEuropeanCouncil No. 2015/8480 dated 20th May 2015.

17. Správca zároveň veriteľom dáva do pozornosti Nariadenie Rady (ES) č.2015/8480 z 20. mája 2015.

17. The truste simultaneouslywouldlike to point out to thecreditorstheArticlesoftheCouncil regulation /EC/ No. 2015/8480 dated  20th  May 2015.

 

MS Insolvency, k. s.,  správca úpadcu /trustee of the bankrupt,  Mgr. Ing. Marek Šimončič