Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 248/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 28.12.2020
  • Značka:
  • X047296
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 278/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 851 02
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby Hotel Dastan, Milana Rastislava Stefanika 470/69, 934 01 Levice, miestnost "konferenčná miestnosť"
D. Dátum konania dražby 28. 01. 2021
E. Čas konania dražby 14:30 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 758, katastrálne územie: Lontov, Okresný úrad Levice - katastrálny odbor, obec Lontov, okres Levice, spoluvlastnícky podiel 1/1


Pozemky - parcely registra "C"

•parcelné číslo: 177/2, výmera: 933 m2,druh pozemku: záhrada

•parcelné číslo: 177/3, výmera: 187 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parcelné číslo: 177/6, výmera: 24 m2,druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

•parcelné číslo:177/7, výmera: 375 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

Stavby:                      

• súpisné číslo: 148, na parcele č. 177/3, druh stavby: rodinný dom/10, popis stavby: rodinný dom

• súpisné číslo: 317, na parcele č. 177/6, druh stavby: samostatne stojaca garáž/7, popis stavby: garáž

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva: drobná stavba kotolne na parc. reg. „C“ č. 177/3, drobná stavba prístrešku pri stavbe rodinného domu na parc. reg. „C“ č. 177/7, stavba prístrešku č. 1 na parc. reg. „C“ č. 177/2, stavba prístrešku č. 2 na parc. reg. „C“ č. 177/7, plot odd. pozemok od ulice, plot odd. pozemok v časti predzáhradky, plot odd. pozemok v časti záhrady, studňa na parc. reg. „C“ č. 177/7, pripojka elektriny, žumpa, kanalizačná prípojka do žumpy, prípojka vody zo studne, vonkajšie schody, domáca vodáreň, spevnené plochy betónové.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

Predmet dražby sa draží v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.148 na parc. reg. „C“ č.177/3 nachádzajúca sa v k. ú Lontov, obce Lontov. Stavba je s prízemná s pôdorysom v tvare písmena "L" s čiastočným podpivničením.

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu je do 2,0 m bez zvislej izolácie. Murivo je betónové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy - sú železobetónové s rovným podhľadom. Schody s povrchovou úpravou cementový poter. Dvere kovové. Fasádne omietky  sú -2 x do 1/3 iny vápenno - cementové hladké. Dlažby a podlahy ostatných miestností- betónová hrubá. Elektroinštalácia je urobená na 220 V.

1. Nadzemné podlažie

Základy kamenné bez izolácie. Podmurovka - podpivničené - do jednej polovice ZP - priem. výška do 50 cm - omietaná. Murivo - murované z iných materiálov do 50 cm - nameraná hrúbka 48 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy - drevené trámové s podhľadom. Krov je sedlovej  konštrukcie. Krytina strechy na krove sú azbetocementové šablóny. Klampiarske konštrukcie strechy sú žľaby zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostaté na dvoch oknách do ulice sú hliníkové a potom už iba z pozinkovaného plechu ako prevažujúce. Fasádne omietky  sú -3 x nad 2/3 iny omietky vápenné hladké ako i 1 x do 1/3 iny vápenné hladké. Schody z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú drevené zdvojené ako prevažujúce iba dve okná sú osadené plástové do ulice. Podlahy obytných miestností(okrem obytných kuchýň) - palubovky. Dlažby a podlahy ostatných miestností cementové potery ako prevažujúce. Ústredné vykurovanie s plechovými radiátormi. Elektroinštalácia je urobená i na 380 V. Rozvod vody z pozinkovaného potrubia studenej i teplej vody. Kanalizácia do žumpy 1 x liatinové potrubie. Zdroj teplej vody - osadený obojživelník. Zdroj vykurovania - kotol ÚK na pevné palivo.  Vybavenie kuchyne - sporák plynový na PB s elektrickou rúrou, umývadlo je nerezové, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,60 m. Vnútorné vybavenie -  vaňa liatinová smaltovaná, osadené umývadlo. Vodovodné batérie - 1 x páková nerezová a 2 ks ostatné. Záchod  je  osadený splachovací 1 ks bez umývadla. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne do 1,35 m ako i u vane a vo WC nad 1,0 m. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

Začiatok užívania stavby je spojený s rokom 1933. Počas životnosti v posledných rokoch okrem výmeny dvoch plástových okien do ulice nebola urobená žiadna rekonštrukcia. Skôr však bola zriadená kúpeľňa a kuchyňa ktoré však je už potrebné vzhľadom na vek a opotrebovanosť znova rekonštruovať.

Mimoriadne deštrukčne zmeny v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné, avšak nasávanie vlhkosti cez múry do omietok je viditeľné.

Garáž s.č. 317 na parc. reg. „C“ č. 177/6

Stavba garáže je postavená na parc.KN č.177/6 s dispozíciou jednej miestnosti. Vek stavby sa spája s rokom 1975.   Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia.                        

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

Drobná stavba kotolne na parc. reg. „C“ č. 177/3 (pôvodne hospodárskej budovy) - dispozične je stavba tvorená s jednou miestnosťou, ako i s vytvorenou vstavbou kotolne. Mimoriadne deštrukčné zmeny v nosných konštrukciách prvkov nie sú viditeľné. Základy - betónové, iba betónové pásy. Zvislé konštrukcie z kameňa .Stropy sú trámčekové bez podhľadu. Krov je sedlový. Krytina strechy na krove sú azbestocementové šablóny. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vnútorná úprava povrchov- vápenná hladká omietka. Vonkajšia úprava povrchov - vápenná hladká omietka. Dvere sú zvlakové. Okno drevené jednoduché. Podlaha je betónová hrubá. Elektroinštalácia i na 380 V s ističmi.

Drobná stavba prístrešku pri stavbe RD na parc. reg. „C“ č 177/7 – dispozične je stavba tvorená s jednou miestnosťou. Mimoriadne deštrukčné zmeny v nosných konštrukciách prvkov nie sú viditeľné avšak veková opotrebovanosť áno . Základy - betónové iba s pätkami pod stĺpikmi. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krovná konštrukcia je pultová. Krytina strechy na krove sú azbestocementové dosky. Podlaha je betónová hrubá.

Stavba prístrešku č. 1 na parc. reg. „C“ č 177/2 – dispozične stavba pozostáva z jednej miestnosti otvorenej miestnosti s  krovnou konštrukciou. Základy - betónové iba s pätkami pod stĺpikmi. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krovná konštrukcia je pultová. Krytina strechy na krove sú azbestocementové dosky ako i plech pozinkovaný.

Stavba prístrešku č. 2 na parc. reg. „C“ č. 177/7 – dispozične stavba pozostáva z jednej miestnosti. Základy - betónové iba s pätkami pod stĺpikmi. Zvislé konštrukcie - nosná kovová konštrukcia bez výplne stien. Krovná konštrukcia je pultová. Krytina strechy na krove sú azbestocementové dosky. Dvere sú kovové s plechovou výplňou. Vráta kovovej konštrukcie s výplňou z OSB dosiek.

Plot odd. pozemok od ulice – konštrukčne je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmurovkou a  s vrchnou murovanou konštrukciou plotu zhotovenou z kovových stĺpikov s prichytenými kovovými vložkami s drôtenou výplňou. Celková dĺžka plotu je 7,77 m s výškou výplne 1,40 m. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou.

Plot odd. pozemok v časti predzáhradky – celková dĺžka plotu je 18,45 m s výškou výplne 1,0 m. Do plota sú osadené plotové vrátka kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou v počte 2 ks.

Plot odd. pozemok v časti záhrady – celková dĺžka plotu je 35 m s výškou výplne 1,60 m.

Studňa na parc. reg. „C“ č. 177/7 – studňa kopaná s priemerom 1000 mm so znalcom uvažovanou hĺbkou 5 m je zhotovená z vykladaním z kameňa s umiestnením v časti dvora.

Prípojka elektriny – jedná sa o vzdušná káblovú prípojku elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 7,0 m vedúca z verejného rozvodu pred domom na nástrešák.

Žumpa – je umiestnená za prístreškom pri stavbe rodinného domu.

Kanalizačná prípojka do žumpy – s dĺžkou 6,0 m zhotovená z kameniny s priemerom 150 mm.

Prípojka vody zo studne – s nameranou dĺžkou 14 m zo studne do stavby rodinného domu..

Vonkajšie schody – vedúce do stavby rodinného domu s uložením na teréne s povrchovou úpravou cementový poter.

Domáca vodáreň – o objeme 50 L s umiestnením v suteréne rodinného domu.

Spevnené plochy betónové – s umiestnením v časti dvora o ploche 67,50 m2.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Lontov vo vyhovujúcej polohe vzhľadom k centru obce.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

V-5187/2007 zo dňa 29.11.2007 - záložné právo na úver poskytnutý EOS KSI Slovensko s.r.o., Bratislava, IČO:35724803 zo zmluvy zo dňa 25.10.2007 na p.č.177/2, 177/3,rodinný dom -sč.148, 177/6,garáž -sč.317, 177/7 ( Z-3481/2020 zo dňa 25.6.2020, zmena záložného veriteľa)..- vz.11/08,vz.60/2020.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 173/2020, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912898. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 25.11.2020.
Suma ohodnotenia: 13.700,00 €
K. Najnižšie podanie 13.700,00 €
L. Minimálne prihodenie 150,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 3.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 2782020.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 2782020 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby; v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín 12.01.2021 o 11:00 hod. 2. termín 25.01.2021 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0111, Po-Pi 8:00 - 16:00.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava