Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 246/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 22.12.2020
  • Značka:
  • X046867
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 247/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel Therma, Priemyselná 4, 929 01 Dunajská Streda, rezerv. ʺKonferenčná miestnosťʺ na prízemí
D. Dátum konania dražby 14. 12. 2020
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby Tretie kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované Okresným úrad Dunajská Streda - katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 253 pre katastrálne územie: VEĽKÁ LÚČ, obec Lúč na Ostrove, okres Dunajská Streda, a to:

 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 623/9 o výmere 882 m2, druh pozemku: záhrada,

• parcelné číslo: 623/29 o výmere 600 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,

 

Stavby:

• súpisné číslo: 134, na parcele č. 623/29, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do listu vlastníctva, najmä: plot uličný, plot bočný záhradný, studňa narážaná, domáca vodáreň, prípojka kanalizácie, žumpa, NN prípojka vzdušná, spevnené plochy z monolitického betónu, vonkajšie schody – vstup do rod. domu a na terasu, vonkajšie schody – vstup do suterénu a pod.

 

Spoluvlastnícky podiel vo výške 1/1
Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je rodinný dom, súp. č. 134 na pozemku C KN parc. č. 623/29; v k. ú. Veľká Lúč, obec Lúč na Ostrove, okr. Dunajská Streda. Jedná sa o trojpodlažnú stavbu ( jedno podzemné podlažie a dve nadzemné podlažia ).Zastavaná plocha je 128,58 m2. Rodinný dom je vybudovaný na rovinatom teréne.

 

Z dispozičného hľadiska má stavba jednu bytovú jednotku na dvoch nadzemných podlažiach - so vstupom - zádverím, chodbou, schodišťovým priestorom, obývacími izbami. resp., spálňou, kuchyňou. komorou, sociálnymi zariadeniami 2x ( kúpeľňa spolu s WC ). V podzemnom podlaží sa nachádzajú pomocné skladové priestory s kotolňou.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

1.Podzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: na podlaží sa nachádza chodba so schodišťovým priestorom, 2x kotolňa, práčovňa, 3x sklad. V podzemnom podlaží v jednej miestnosti sa nachádza narážaná studňa s domácou vodárňou, pre zabezpečenie vody na prevádzku rodinného domu.

 

Podlažie je založené v hĺbke nad 1 do 2,0 m so zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti a proti spodnej vode. Obvodové murivo je z monolitického betónu so skladobnou hrúbkou muriva nad 30 do 40 cm. Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Vodorovné konštrukcie sú betónové s rovným podhľadom. Klampiarske konštrukcie okenných parapetov sú z iných materiálov. Schody sú betónové,  sú obložené tvrdým drevom. Vonkajšie povrchové úpravy sú na všetkých štyroch stranách  z ramienkového kamenného obkladu s výmerou do 1/3 obloženej plochy z celkového pohľadu na fasádu. Vnútorné omietky, sú vápenné hladké.  Vnútorný obklad - keramický sa vyskytuje v práčovni do výšky 1,35 m a vane. Dvere sú hladké, drevené, osadené do oceľových zárubni. Okná sú drevené, jednoduché. Podlahy vo všetkých miestnostiach sú betónové s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Vykurovanie je ústredné, vykurovacie telesá sú  čiastočne liatinové a čiastočné plechové zn. KORADO, v prevládajúcej výmere sú plechové. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením, spoločne pre všetky podlažia. Rozvod teplej a studenej vody je z centrálneho zdroja a je vybudovaný z pozinkovaného potrubia. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobník s napojením na elektrický kotol ÚK. Kanalizácia je vybudovaná z liatinového plástového potrubia.  V práčovni sú namontované oceľová vaňa a  umývadlo. Na vani je namontovaná páková batéria so sprchou a na umývadle  je namontovaná páková batéria. V jednej skladovej miestnosti je namontované umývadlo, je ale bez batérie. Rozvod zemného plynu nie je vybudovaný.  Rozvody STA nie sú vybudované. Odpad zo zariaďovacích predmetov z práčovne -- vane a umývadla je vedený zvislou a ležatou kanalizáciou z liatinového potrubia, pre oba zariaďovacie predmety.

 

 1.Nadzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: Vstup do rodinného domu je cez vlastný prístupový chodník, z čelenej strany rodinného domu priamo do zádveria, zároveň je prístupný aj bočným schodiskom  do bočnej časti domu cez zimnú záhradu. Na vstupné zádverie nadväzuje schodiskový priestor, hala, z ktorej je prístupná kuchyňa, komora a obývacia izba, ktorá je aj s prístupom do zimnej záhrady.  Súčasťou podlažia je aj garáž, do ktorej sa vchádza z vonkajšieho priestoru. Garáž je súčasťou zastavanej plochy rodinného domu.

 

     Jedná sa stavbu, ktorá je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vybudovaná ako u stavby s podpivničením do 3/4 zast. plochy, je vybudovaná z betónového muriva s priemernou výškou nad 50  do 100 cm a je obložená kamenným obkladom. Zvislá nosná konštrukcia je z tehelného muriva, so skladobnou hr. nad 40 do 50 cm. Obvodové steny nie sú zateplené. Stropná konštrukcia je betónová s rovným podhľadom. Krov je väznicový sedlový, manzardový, so strešnou krytinou z ťažkej pálenej škridle. Klampiarske konštrukcie sú úplne, sú z pozinkovaného oplastovaného plechu, oplechované sú aj okenné parapety z iných materiálov. Deliace priečky sú z tehál. Vonkajšie omietky sú na všetkých štyroch stenách  sú striekané brizolitové s náterom z umelých materiálov, sú s výmerou nad 2/3 omietanej plochy z celkového pohľadu na fasádu,  omietky sú  mierne poškodené z náletového machu. Vonkajší obklad sa nevyskytuje.  Schody sú betónové,  sú obložené tvrdým drevom. Vnútorné omietky stien a čiastočne stropov sú vápenné hladké, stropná konštrukcia je čiastočne obložená dreveným tatranským profilom. Vnútorný obklad sa vyskytuje v kuchyni. Dvere sú plné, drevené sú osadené do kovových zárubní. Okná sú drevené, dvojité, sú z vonkajším plástovými roletami. Podlahy sú betónové s povrchovou úpravou z drevenej plávajúcej podlahy. Dlažby v sociálnom zariadení a na chodbe a kuchyne sú betónové s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Vykurovanie je ústredné s elektrickým kotlom, vykurovacie telesa  sú  čiastočne liatinové a čiastočné plechové zn. KORADO, v prevládajúcej výmere sú plechové, zn. KORADO. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením. Automatické istenie je spoločné pre celý rodinný dom. Rozvod studenej a teplej vody je z pozinkovaného potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobník – elektrický bojler aj s napojením na elektrický kotol. Rozvody kanalizácie  z kuchynskej linky, sú z plástového potrubia. V kuchyni je elektrický sporák s keramickou platňou a s elektrickou rúrou, drezové nerezové umývadlo s pákovou batériou, odsávačom pary,  kuchynská linka je na báze dreva o dl. 2,0 m. V kuchyni je páková batéria. Na podlaží sa nenachádza sociálne zariadenie. Rozvody STA sú zabudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom.. V rodinnom dome nie je zabudovaná bezpečnostná signalizácia. Nie je vybavený domovým telefónom.

 

1.Podkrovné podlažie.

Dispozičné riešenie. Na podlaží sa nachádza schodišťový priestor s chodbou, 3x obývacia izba, resp. spálňa, kúpeľňa spolu s WC. Na medziposchodí sa nachádza obývacia izba spolu s malým sociálnym zriadením -  kúpeľňa spolu s WC

 

   Zvislá nosná konštrukcia je z tehelného muriva, so skladobnou hr. nad 40 do 50 cm. Obvodové steny nie sú zateplené. Stropná konštrukcia je drevená trámová s rovným podhľadom.  Stropný podhľad je obložený dreveným tatranským profilom. Klampiarske konštrukcie sú úplne, sú z pozinkovaného plechu, oplechované sú aj okenné parapety pozinkovaným plechom. Deliace priečky sú z tehál. Vonkajšie omietky sú na dvoch stenách striekané brizolitové, s náterom z umelých materiálov, sú s výmerou nad 1/2 do 2/3 omietanej plochy z celkového pohľadu na fasádu,  omietky sú  mierne poškodené z náletového machu.  Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Vnútorný obklad sa vyskytuje v sociálnych zariadeniach ( 2x kúpeľňa,  2x WC a sprcha,), sú obložené na výšku nad  135 cm. Schody do podkrovného priestoru, slúžiaceho ako sklad nepotrebných veci, sú sklopné a vysúvacie, tento typ  schodov sa neohodnocuje, jedná sa o provizórne schody. Dvere sú plné, osadené do kovových zárubní. Okná sú drevené, dvojité, sú z vonkajším plástovými roletami.. Podlahy sú betónové s povrchovou úpravou z plávajúcej podlahy. Dlažby v sociálnom zariadení a na chodbe sú betónové s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Vykurovacie telesá sú plechové radiátory. Elektroinštalácia je svetelná  s automatickým istením. Automatické istenie je spoločné pre celý rodinný dom. Rozvod studenej a teplej vody je z pozinkovaného potrubia.  Na podlaží sa nachádza 2x  kúpeľňa spolu s WC. V jednej kúpeľni sa nachádza umývadlo a záchodová misa, zároveň je pripravená plocha pre osadenie vane, v druhej je osadená záchodová misa s malým umývadlom a  so sprchovým kútom. Kúpeľne sú obložené keramickým obkladom na celú svetlú výšku miestnosti. Rozvody kanalizácie sú z plástového potrubia. Kuchyňa na podlaží sa nenachádza. Rozvody STA sú zabudované. Batérie na zariaďovacích predmetoch v kúpeľni sú pákové, v celkovom počte 4 ks. Rozvody STA sú zabudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. V rodinnom dome nie je zabudovaná bezpečnostná signalizácia. Nie je vybavený domovým telefónom.

 

Ohodnocovaný rodinný dom je napojený na inžinierske siete nasledovne, prípojka  vody je v súčasností napojená na vlastný vodný zdroj, narážanú studňu, nachádzajúcu sa v podzemnom podlaží. Kanalizačná prípojka je v súčasnosti napojená na vlastnú žumpu. Prípojka elektro je napojená vzdušným vedením na  verejný  obecný rozvod. Plynová prípojka nie je vybudovaná.

 

Na rodinnom dome nebola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu. Rodinný dom v poslednom období nie je obývaný

 

Príslušenstvo:

plot uličný - vybudovaný z drevenej výplne v oceľových rámoch, osadených do betónového základu a betónovej podmurovky po celej dĺžke oplotenia, dĺžka 19,50 m a výška 140 cm.

plot bočný záhradný - vybudovaný zo strojového pletiva osadeného na betónové stĺpiky osadených do betónového základu okolo stĺpikov, bez betónovej podmurovky, dĺžka  49,50 m a výška 160 cm.

studňa narážaná - studňa o profile 25 mm, celková dĺžka 7,50 m.

domáca vodáreň - umiestnená v podzemnom podlaží rodinného domu. Slúži na zabezpečenie pitnej vody pre užívanie rodinného domu.

prípojka kanalizácie – s napojením na vlastnú žumpu

žumpa – umiestnená v záhradnej časti slúžiaca na zber splaškových vôd z prevádzky domu

NN prípojka vzdušná – s napojením na stožiar verejného obecného rozvodu

spevnené plochy z monolitického betónu

vonkajšie schody – vstup do rod. domu a na terasu

vonkajšie schody – vstup do suterénu a pod.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v intraviláne obce Lúč na Ostrove. Prístup k pozemkom je priamo z verejnej komunikácie.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Všeobecnej úverovej banky, a.s., IČO: 31 320 155 so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, na pozemky reg. C KN parc.č. 623/9, 623/29 a rodinný dom súp. č. 134 na parc.č. 623/29, V 3276/14 - č.z. 36/14

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky opráv.: Sociálna poisťovňa, pob. Bratislava, Záhradnícka 31, 829 02 Bratislava, IČO: 30807484, na základe exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 1414/16 zo dňa 05.01.2017, Exekútorský úrad Bratislava, JUDr. Martin Hermanovský, Z277/2017 - č.z.5/17
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 73.150,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Szabolcs Dávid
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 19/2019, ktorý vypracoval Ing. Michal Ižák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 20.12.2019
Hodnota predmetu dražby zistená znalcom 84.200,- EUR