Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 232/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 2.12.2020
  • Značka:
  • K086902
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Libuša Ladislav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Továrenská 862 / 86, 90801 Kúty
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 07.04.1970
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Michal Černek
Sídlo správcu: Hlavná 31, 91701 Trnava
Kotakt na správcu : cernek.michal@roventon.sk, 0910 612 444
Spisová značka správcovského spisu : 36OdK/189/2020 S1962
Spisová značka súdneho spisu : 36OdK/189/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca konkurznej podstaty Mgr. Michal Černek (ďalej len ,,Správca“) ako správca dlžníka: Ladislav Libuša, narodený 07.04.1970, trvale bytom Továrenská 862/86, 908 01 Kúty, podnikajúceho pod obchodným menom Ladislav Libuša - L7, IČO: 37 175 980, s miestom podnikania Továrenská 862, 908 01 Kúty, s ukončenou podnikateľskou činnosťou ku dňu 08.07.2010, v súlade s ustanovením § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii vyhlasuje 2. kolo ponukového konania na predaj majetku uvedeného v súpise majetku všeobecnej podstaty

 

Predmetom predaja je hnuteľná vec uvedená v súpise všeobecnej podstaty pod položkou 1.

 

Záväzná ponuka záujemcu musí byť doručená v slovenskom jazyku a musí obsahovať minimálne tieto náležitosti:

 a) Identifikačné údaje záujemcu

- Právnické osoby: názov, sídlo, IČO, telefonický kontakt a e-mailový kontakt

- Fyzické osoby: meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, telefonický a e-mailový kontakt

b) Presnú špecifikáciu predmetu ponukového konania a navrhovanú cenu za predmet ponukového konania v eurách

c) Záväzná ponuka musí byť podpísaná v prípade fyzickej osoby jej vlastnoručným podpisom

d) V prípade právnickej osoby musí byť záväzná ponuka podpísaná štatutárnym orgánom záujemcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra

e) Vyhlásenie, že sa záujemca zaväzuje uzavrieť so Správcom kúpnu zmluvu k predmetu ponukového konania v znení predloženom Správcom, ak Správca vyhodnotí ním predloženú ponuku v ponukovom konaní za najvýhodnejšiu, ako aj vyhlásenie, že berie na vedomie skutočnosť, že v prípade, ak by úspešný záujemca napriek výzve Správcu neuzavrel kúpnu zmluvu včas a podľa pokynov stanovených Správcom, toto odmietnutie uzavretia kúpnej zmluvy sa bude kvalifikovať ako zmarenie ponukového konania zo strany úspešného záujemcu, čím na strane Správcu vznikne právo na zmluvnú pokutu, ktorá sa rovná 100% výške uhradenej finančnej zálohy. Uhradená záloha úspešnému záujemcovi nebude vrátená, táto sa stane súčasťou konkurznej podstaty, pričom sa má za to, že túto právnu skutočnosť zobral na vedomie každý záujemca tým, že predložil do ponukového konania svoju písomnú záväznú ponuku, čím jej predložením záujemca konkludentne dal súhlas so vznikom práva Správcu na zmluvnú pokutu

f) Číslo účtu z ktorého bola uhradená záloha, resp. číslo účtu na ktorý má Správca zálohu v prípade neúspechu ponuky vrátiť

 

Prílohami záväznej ponuky budú v prípade právnickej osoby / FO podnikateľa: Originál alebo úradne overená kópia výpisu z obchodného alebo iného zákonného registra, nie staršieho ako jeden mesiac. V prípade, že ponuku podáva fyzická osoba – nepodnikateľ: úradne osvedčenú fotokópiu dokladu totožnosti;

 

Pravidlá určené Správcom pre ponukové konanie :

  1. Na podávanie ponúk Správcovi je určená lehota 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ponuka musí byť Správcovi doručená najneskôr do 16.00 hod. v 10-ty kalendárny deň odo dňa zverejnenia  ponukového konania v Obchodnom vestníku. Na ponuky doručené po stanovenej lehote sa nebude prihliadať.
  2. Otváranie obálok sa uskutoční najneskôr do 15 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
  3. Správca oznámi víťaznému záujemcovi, že jeho ponuka bola vyhodnotená ako víťazná a vyzve víťazného záujemcu, aby v lehote do 10 dní od doručenia návrhu zmluvy alebo od doručenia výzvy na uzavretie zmluvy uzavrel so Správcom zmluvu o prevode vlastníckeho práva k predmetu ponukového konania. V prípade, že víťazný uchádzač v určenej lehote zmluvu neuzavrie, má sa za to, že zmluvu odmietol uzavrieť a je povinný znášať s tým spojené povinnosti stanovené v tomto ponukovom konaní.
  4. Účastníkom ponukového konania, ktorí v ňom neboli úspešní sa vráti zložená záloha bankovým prevodom na účet, ktorý písomne oznámia Správcovi spolu s predložením ponuky. Záloha bude vrátená do 20 pracovných dní od otvorenia obálok.
  5. Záväzná ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť.
  6. Záujemcovia doručia svoje ponuky na odkúpenie predmetu ponukového konania poštou alebo osobne do rúk Správcovi v zalepenej obálke s nápisom „NEOTVÁRAŤ 36Odk/189/2020“ na adresu: Mgr. Michal Černek, Správca konkurznej podstaty, Hlavná 31, 917 01 Trnava.
  7. Správca vyhodnotí ako víťaznú ponuku takého záujemcu, ktorý ponúkol najvyššiu cenu.
  8. V ponukovom konaní sa prihliada iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na konkurzný účet Správcu č.  IBAN: SK22 1100 0000 0029 4708 7961 vedený v Tatrabanke a.s. a kde záujemca udal ako variabilný symbol č. 1892020 a do poznámky uviedol „libusa“.
  9. Všetky náklady spojené s prevodom predmetu ponukového konania znáša v plnej miere záujemca.
  10. Prevzatie veci je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.
  11. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky, alebo verejné ponukové konanie kedykoľvek zrušiť. V prípade, ak Správca zruší toto verejné ponukové konanie, alebo ak Správca odmietne všetky ponuky, alebo ak Správca odmietne ponuku záujemcu, nemá záujemca, ktorý sa tohto verejného ponukového konania zúčastnil právo na náhradu nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho účasťou na tomto ponukovom konaní.
  12. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb Správcu.
  13. Zložená záloha úspešného záujemcu sa v plnom rozsahu započíta na cenu predmetu prevodu.
  14. Predmet kúpy sa predáva tak ako "stojí a leží", čiže kupujúci si nebude môcť v čase uzavretia kúpnej zmluvy, ani nikdy v budúcnosti uplatňovať žiadne nároky voči Správcovi, alebo proti konkurznej podstate a predmet ponukového konania kupuje bez akýchkoľvek záruk.
  15. Nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy prechádza na úspešného záujemcu súčasne s nadobudnutím vlastníctva.
  16. Záväznú ponuku doručenú správcovi nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jedinú záväznú ponuku, na neskôr doručené ponuky správca neprihliadne.
  17. Záväzná ponuka musí byť písomná v slovenskom jazyku a musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v podmienkach ponukového konania.
  18. Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami tohto verejného ponukového konania budú vylúčené.
  19. O bližšie informácie môže záujemca požiadať Správcu e-mailom na adrese: cernek.spravca@gmail.com

 

 

Mgr. Michal Černek

           správca