Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 231/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 1.12.2020
  • Značka:
  • X044269
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 222/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Miestny úrad mestskej časti Košice-Staré Mesto, Hviezdoslavova 7, 040 34 Košice - Staré Mesto, miestnosť č. 123 - zasadačka
D. Dátum konania dražby 24. 11. 2020
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby 3.kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 139, katastrálne územie Malá Lodina, Okresný úrad Košice-okolie – katastrálny odbor, obec Malá Lodina, okres Košice - okolie a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

parcela č. 433/1, výmera: 1090 m2, druh pozemku: záhrada

parcela č. 433/6, výmera: 46 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:           

Súpisné číslo 39, na par. č. 433/6, druh stavby: Budova pre šport a na rekreačné účely, popis stavby: chata

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: oplotenie chaty z pohľadu z ulice, oplotenie záhrady, prípojka vody s napojením na obecný verejný rozvod, prípojka kanalizácie s napojením na žumpu, prípojka elektro NN podzemná, vodomerná šachta, spevnené plochy zo zámkovej dlažby, žumpa, vonkajšie schody – betónové, oporné betónové múry.

 

 

Spoluvlastnícky podiel k bytu: 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je chata, súp č. 39, vybudovaná na parc. č. 433/6 s príslušenstvom v k.ú. Malá Lodina, obec Malá Lodina, okr. Košice – okolie, vedená na LV č. 139. Chata sa nachádza mimo zastavaného územia obce, v záhradnej – chatovej oblasti obce. Jedná sa o samostatne stojacu dvojpodlažnú chatu ( 1. Podzemné podlažie - čiastočné a 1. Nadzemné podlažie), vybudovanú v roku 1984. Chata je vybudovaná na veľmi svahovitom teréne, orientovanú na juho východnú stranu.  V dňoch 15 - 16.05.2010 došlo k pomerne veľkému zosuvu okolitého terénu a samotná chata bola zosuvom pôdy značne poškodená: Obvodová stena podzemného podlažia bola zbúraná, bola zlikvidovaná ako aj vonkajšie schody pre vstup do podzemného podlažia. Boli zlikvidované aj vonkajšie schody zabezpečujúce prístup do 1. Nadz. podlažia.

1. Podzemné podlažie – Na podlaží sa nachádzajú skladové priestory. Podlažie je v prevládajúcej výmere založené v hĺbke nad 1,0 m do 2 m so zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti a proti spodnej vode. Obvodové murivo je z betónového muriva so skladobnou hrúbkou nad 30 do 40 cm. Vnútorné deliace priečky sú vybudované z tehál. Stropy sú s rovným podhľadom, železobetónové. Vonkajšie povrchové úpravy sa vyskytujú len na dvoch stenách sú obložené keramickým obkladom, tretia stena bola zosuvom pôdy zbúraná Vnútorné omietky budú z vápennej omietky hladkej. Vnútorný obklad sa nebude vyskytovať. Dvere sa vyskytujú len na vnútornej priečke. Vstupné dvere boli zlikvidované spolu s obvodovým plášťom. Okná sú drevené jednoduché.  Podlahy a dlažby sú betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru.  Elektroinštalácia je svetelná s automatickým istením spoločným pre celú chatu. Rozvody zemného plynu, vodovodu a kanalizácie nie sú vybudované.

1. Nadzemné podlažie. Na podlaží sa nachádza Zádverie, Chodba, Kuchyňa, Obývacia izba, Kúpeľňa spolu s WC. Stavba je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je ako u stavby s podpivničením do 1/2 zastavanej plochy s priemernou výškou do 50 cm, je vybudovaná z betónového muriva a je omietnutá. Zvislá nosná konštrukcia je murovaná z tehelného muriva z tehál. Strop je s rovným podhľadom, drevený. Strecha je plochá s malým spádom, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, strešná krytina je z pozinkovaného plechu na plnom debnení. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, sú úplné.  Okenné parapety nie sú oplechované. Deliace priečky sú z tehál. Vonkajšie omietky sú škrabané brizolitové. Vonkajší obklad sa zatiaľ nevyskytuje. Vnútorné úpravy povrchov sú z omietky vápennej hladkej a sú obložené dreveným tatranským profilom. Vnútorný keramický obklad je v kúpeľni, sprchy, WC a kuchyne. Schody sú len provizórne, sú značne poškodené a pre vstup nebezpečné. Dvere sú drevené hladké, plné, sú osadené do kovových zárubní. Okná sú drevené zdvojené, na oknách boli pôvodne osadené plástové žalúzie, na jednom okne sú namontované kovové mreže., okenné parapety nie sú obložené pozinkovaným plechom. Podlahy sú drevené palubovkové. Dlažby sú keramické.  Vykurovanie je len lokálne, 1 ks piecky na pevné palivo. Rozvod studenej vody je len studenej, je vybudovaný z centrálneho zdroja, pre ohrev vody v kuchyni, v sociálnom zariadení na sprche, umývadle sú osadené malé elektrické prietokové ohrievače v počte 3 ks. Rozvody kanalizácie sú z plástového potrubia. Rozvod zemného plynu je vybudovaný do  kuchyne, len pre propán bután. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením spoločným pre celú chatu. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým. V kuchyni sú nasledovne osadené vybavenia, plynový sporák na propán - bután s elektrickou, rúrou, tento je v súčasnosti odstranený., odsávač pary, v súčasnosti je odstranený, drezové umývadlo na kuchynskej linke je nerezové s pákovou batériou. Kuchynská linka bude je na báze dreva. Kúpeľňa je zariadená, sprchou a umývadlom.  WC je zariadená splachovacou misou a je bez umývadla. Batérie na zariaďovacích predmetoch sú pákové nerezové, v celkovom počte 2 ks, sú osadené podľa druhu zariaďovacieho predmetov. Rozvody Domáceho telefónu a STA nie sú vybudované. Odpad zo zariaďovacích predmetov – WC – záchodová misa, kúpeľne – sprchovacieho kúta, umývadla, kuchyne – drez, je vedený zvislou a ležatou kanalizáciou. Prípojka vody je napojená na verejný obecný rozvod. Rozvody elektro sú napojené na verejný obecný rozvod. Rozvody kanalizácie sú napojené len na vlastnú žumpu.

 

Príslušenstvo

Oplotenie chaty z pohľadu ulice - jedná sa o oplotenie areálu chaty s príslušenstvom. Je vybudované na parc. č. 433/1 a je  zo strojového  pletiva na kovových stĺpikoch na betónovej podmurovke a betónovom základe po celej dĺžke oplotenia.  Celková dĺžka je 28,00 m, výška je 160 cm. V oplotení sú zabudované plechové len vrátka. Oplotenie bolo vybudované v roku 1984. V dňoch 15 - 16.05.2010 došlo k pomerne veľkému zosuvu okolitého terénu a samotná chata s príslušenstvom bola zosuvom pôdy značne poškodená, podmurovka oplotenie je popraskaná, číže je poškodená. Z uvedeného dôvodu je životnosť stavby znalcom stanovená na 45 rokov.

Oplotenie záhrady - Oplotenie  je vybudované z oceľových stĺpikov, osadených do betónového základu okolo stĺpika. Povrchová úprava je z náteru. Celková dĺžka je 47,50 m, výška je 160 cm. Oplotenie bolo vybudované v roku 1984. Na oplotení bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu, životnosť stavby je znalcom stanovená na 50 rokov.

Prípojka vody s napojením na obecný verejný rozvod je situovaná na pozemku, parc. č. 433/1.  Vodovodná prípojka bola vybudovaná v roku 1984.  Životnosť stavby je znalcom stanovená na 50 rokov.

Prípojka kanalizácie s napojením na žumpu je situovaná na vlastných pozemkoch, parc. č. 433/1. Je vybudovaná z plástového potrubia o profile 150 mm. Celková dĺžka je 7,50 m. Kanalizačná prípojka bola vybudovaná v roku 1984.  Na prípojke v poslednom  období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu, životnosť stavby je znalcom stanovená na 50 rokov.

Prípojka elektro  NN podzemná je umiestnená od verejného obecného rozvodu po rozvodnú skrinku umiestnenú v oplotení a ďalej do elektro rozvádzača umiestneného v chate. Jedná sa o podzemnú prípojku situovanú na verejnej komunikácií. Celková dĺžka je 21,50 m. Jedná sa o novú elektro prípojku vybudovaná v roku 1984.  Na prípojke v poslednom období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu, životnosť stavby je znalcom stanovená na 50 rokov.

Vodomerná šachta je situovaná na pozemku, parc. č. 433/1.  Vodomerná šachta bola vybudovaná v roku 1984.  Životnosť stavby je znalcom stanovená na 50 rokov.

Spevnené plochy zo zámkovej dlažby sú situované na pozemku, parc. č. 433/1.

 Spevnené plochy slúžia ako chodníky, komunikácie pre samotný prístup do areálu rodinného domu. Spevnené plochy boli vybudované v roku 1984, V dňoch 15 - 16.05.2010 došlo k pomerne veľkému zosuvu okolitého terénu a samotná chata s príslušenstvom bola zosuvom pôdy značne poškodená, spevnené plochy sú pomerne značne opotrebované. Z uvedeného dôvodu je životnosť stavby znalcom stanovená na 36 rokov.

Žumpa jedná sa o betónovú žumpu, ktorá je situovaná na pozemku, parc. č. 433/1. Žumpa bola vybudovaná v roku 1984. Na žumpe v poslednom období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu, životnosť stavby je stanovená na 40 rokov.

Vonkajšie schody – betónové sú uložené na terén. V dňoch 15 - 16.05.2010 došlo k pomerne veľkému zosuvu okolitého terénu a samotná chata s príslušenstvom bola zosuvom pôdy značne poškodená, vonkajšie betónové schody sú pomerne značne poškodené a opotrebované,. Z uvedeného dôvodu je životnosť stavby znalcom stanovená na 36 rokov. Predmetné schody majú ukončenú svoju životnosť.

Oporné betónové múry vyrovnávajú terénne výškové rozdiely. V dňoch 15 - 16.05.2010 došlo k pomerne veľkému zosuvu okolitého terénu a samotná chata s príslušenstvom bola zosuvom pôdy značne poškodená, oporné mury sú pomerne značne opotrebované,. Z uvedeného dôvodu je životnosť stavby znalcom stanovená na 36 rokov.

 

Pozemky

Samotná chata je  umiestnená mimo zastavaného územia obce, leží na južnej strane uvedeného  terénu - pohoria, ktoré je veľmi zosuvne. Dopravné a komunikačné napojenie rod. domu na verejné obecné, mestské a štátne komunikácie je po spevnených komunikáciách. Verejnú hromadnú doprava v okolí nehnuteľnosti je možné využívať SAD a železničnú.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

V 4792/2013 zo dňa 2.1.2014 zmluva o zriadení záložného práva v prospech Prima banka Slovensko, a.s.,Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31 575 951 - č.z. 3/14
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 9.900 € (slovo: deväťtisícdeväťsto eur
K. Najnižšie podanie 9.900 EUR (slovom: deväťtisícdeväťsto eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Richard Hreha
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 12/2020, ktorý vypracoval znalec Ing. Michal Ižák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom 911 353. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 26.09.2020
9.900 EUR (slovom: deväťtisícdeväťsto eur)