Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 231/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 1.12.2020
  • Značka:
  • X044274
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 241/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Dom maďarskej komunity, Hlavná 787/87, 077 01 Kráľovský Chlmec, učebňa A302
D. Dátum konania dražby 25. 11. 2020
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 659, katastrálne územie Čierna nad Tisou, Okresný úrad Trebišov – katastrálny odbor, obec Čierna nad Tisou, okres Trebišov a to:

 

Stavby:           

- Byt č. 5, vo vchode č. 2, 1. p., v bytovom dome so súpisným číslom 161, na parcele č. 16, druh stavby: Bytový dom, Popis stavby: obytný dom

 

Právny vzťah k parcele č. 16 na ktorej leží stavba 161 je evidovaná na liste vlastníctva číslo 84.

 

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 1004/10000.
 

Spoluvlastnícky podiel k bytu: 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je byt č. 5, vo vchode č. 2, 1. p, v bytovom dome so súpisným číslom 161, na parcele č. 16. Predmetný byt je situovaný na 1. poschodí bytového domu, pozostáva z 2 obytných miestností (obývacia izba, spálňa), príslušenstva (kuchyňa, chodba, kúpeľňa, WC a loggia) a pivnica. Byt má loggiu prístupnú z obývacej izby. Byt je orientovaný na juh. Byt je 2-izbový s príslušenstvom (predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, WC a komora. Byt je po komplexnej rekonštrukcii z roku 2015, kedy boli vymenené okná a balkónové dvere za plastové s plastovými žalúziami, vchodové dvere do bytu za dvere bezpečnostné (Sherlock), podlahy vo všetkých obytných miestnostiach a v kuchyni sú z veľkoplošných laminátových dosák. V ostatných miestnostiach ker. dlažba, Kúpeľňa, WC a jedna obývacia izba boli dispozične prestavané, kedy sa vytvorila samostatná kúpeľňa, WC a šatník. Nové deliace konštrukcie sadrokartónové a murované z plynosilikátových tvárnic hr. 50 a 70 mm. Podlahy v kúpeľni a WC z keramickej dlažby, obklady stien až po strop keramické. Vybavenie kúpeľne tvorí rohová plastová vaňa, sprchovací kút s masážnymi tryskami, dve umývadlá v betónovom pulte obloženom keramickým obkladom. Batérie nerezové pákové aj so sprchou. Vo WC je umiestnený splachovací záchod Combi a diturvitové rohové umývadlo. Batérie nerezové, pákové. Za WC sa nachádza otvor s odoberateľným krytom pre odčítavanie meračov médií. V kuchyni je nová kuchynská linka na báze dreva s plynovým sporákom a elektrickou rúrou, odsávačom pár, nerezovým drezom a nerezovou pákovou batériou.

Rozvody vody a kanalizácie plastové, plynu z oceľ.rúra pancierových hadíc. Vykurovanie je ústredné z centrálneho zdroja, príprava TÚV z centrálneho zdroja vo vlastnej kotolni bytového domu čs. 161. Vykurovacie telesá oceľové doskové typu Korad. Elektroinštalácia bytu má svetelný a zásuvkový obvod. Vnútorné povrchové úpravy stien tvoria štukové omietky. Byt má aj loggiu s prístupom z obytnej miestnosti nachádzajúcej sa vľavo od hlavného vchodu do bytu. K bytu patrí aj pivnica umiestnená v technickom 1. nadz. podlaží, ktorá má čiastočne murované a čiastočne oceľ. steny, dvere plné oceľové, podlaha betónová s cem. poterom, elektroinštalácia svetelná.

Vstup do bytového domu je riešený v úrovni prízemia v smere z dvora. Bytový dom je typovej konštrukčnej sústavy T 06 B montovaný z prefabrikovaných dielcov (panelov) v priečnom stenovom systéme s modulovou charakteristikou 3450 mm, konštrukčná výška podlaží je 2800 mm. Základy - bytový dom je založený na základových betónových roštoch s hydroizoláciou, obvodové konštrukcie sú panelové montované celoštátne unifikované s hrúbkou muriva 300 mm. Schodisko je železobetónové dvojramenné o šírke 1200 mm s povrchovou úpravou stupňov z PVC, v zrkadle sú osadené osobné výťahy. Strecha plochá, jednoplášťová odvetraná konštrukcia, spádová vrstva vytvorená z pórobetónových tvárnic alebo plynosilikátových dosák hr. 150 mm, odvodnenie strešného plášťa s vnútorným odpadom, so strešnou krytinou z natavovaných asfaltových pasov. Na streche sa nachádzajú strojovne výťahov, dymové klapky pre odvetranie schodiska a DVJ jednotky na odvetrávanie bytových jadier. Podlahy na chodbách sú betónové z krytiny PVC. Okná a balkónové dvere boli postupne vymenené za okná a dvere plastové s izolačným dvojsklom. Každá bytová jednotka má loggiu v podiele 3450 mm. Bytový dom je napojený na kompletné verejné rozvody mestských inžinierskych sietí. Bytový dom je vybavený bleskozvodom. Bytový dom v čase ohodnotenia nie je zateplený. Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete (vodovod, kanalizácia, el.sieť, zemný plyn). Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete (vodovod, kanalizácia, el.sieť, zemný plyn), bytový dom je napojený na optické káble pre prívod internetu.

Súčasťou bytu je jeho vybavenie a to najmä: vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové bytové prípojky, prípojky STA, okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie. Poštová schránka, el.zvonček, kuchynská linka, plynový sporák, radiátory, vodovodné batérie, vaňa a vodomery.

Spoločné časti domu: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodiská, izolačné konštrukcie, nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie.

Spoločné zariadenia domu: chodba, bleskozvody, vodonosné, teplonosné, kanalizačné, plynové a elektrické prípojky, ktoré sú určené na spoločné uţívanie a slúţia výlučne domu a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu, v ktorom sa ohodnocovaný byt nachádza.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Spoločenstvo vlastníkov bytov 'BREZA', IČO: 42094542, Školská č.161, 076 43 Čierna nad Tisou - Žiadosť o zápis zákonného záložného práva podľa § 15 ods. 1/ zák. čís. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a neb. priestorov v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov v bytovom dome č.s.161 na parc.č. 16, zo dňa 25.06.2013, zapísané v registri Z - 1127/2013, č.z.474/13.

V-1066/2018 - Záložné právo Prima banka Slovensko, a.s., IČO: 31575951 so sídlom Hodžova 11, 010 11 Žilina k nehnuteľnostiam v časti A- byt č. 5 na 1. posch. vo vchode č. 2 v bytovom dome č.s. 161 na parc.č. 16 a podiel 1004/10000-in na spoločn. častiach a zariaden. domu, pod B5, na základe zmluvy o zriadení záložného práva č. 0000000000548693 zo dňa 24.09.2018, povolené dňa 02.11.2018-č.z.310/2018
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 17.200 € (slovo: sedemnásťtisícdvesto eur)
K. Najnižšie podanie 17.200 EUR (slovom: sedemnásťtisícdvesto eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Richard Hreha
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 65/2020, ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom 911560. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 12.08.2020
17.200 EUR (slovom: sedemnásťtisícdvesto eur)