Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 229/2020
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 27.11.2020
  • Značka:
  • O000671
Obchodné meno: SKODA & SKODA s.r.o.
Sídlo: Komenského 30, 974 01 Banská Bystrica SR
IČO: 36 817 872
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Banská Bystrica
Oddiel: Sro
Vložka: 13469/S

Spoločnosť SKODA & SKODA s.r.o., so sídlom Komenského 30, Banská Bystrica 974 01, Slovenská republika, IČO: 36 817 872, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel Sro, vložka č.: 13469/S (ďalej len „SKODA & SKODA s.r.o.“) týmto oznamuje, že návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti SKODA & SKODA s.r.o. ako zanikajúcej spoločnosti a spoločnosti ISMERIA CAPITAL LTD, so sídlom 3 Zenonos Sozou street, 3105 Limassol , 3501 – P.O.Box 51094 Cyprus, Reg.č.:  HE 341380, registrácia: Ministry of Energy, Commerce, Industry and Tourism, Department of Registrar of Companies and Official Receiver (ďalej len „ISMERIA CAPITAL LTD“) ako nástupníckej spoločnosti (ďalej ako „Návrh zmluvy“) bol v súlade s § 69aa ods. 3 a § 218a ods. 6 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník (ďalej ako „Obchodný zákonník“) uložený do zbierky listín.  

V dôsledku cezhraničného zlúčenia sa spoločnosť SKODA & SKODA s.r.o. ako slovenská zanikajúca spoločnosť cezhranične zlúči so spoločnosťou ISMERIA CAPITAL LTD  ako zahraničnou nástupníckou spoločnosťou, pričom v dôsledku cezhraničného zlúčenia spoločnosť SKODA & SKODA s.r.o. zanikne a spoločnosť ISMERIA CAPITAL LTD ako nástupnícka spoločnosť sa stane jej univerzálnym právnym nástupcom (ďalej ako „Cezhraničné zlúčenie“).

V súlade s § 69aa ods. 3 Obchodného zákonníka v súvislosti s uložením Návrhu zmluvy do zbierky listín, spoločnosť SKODA & SKODA s.r.o. zverejňuje nasledujúce zákonom požadované údaje:

 

  • obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (§ 69aa ods. 3 písm. a) Obchodného zákonníka)
  • názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná, a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej toto bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (§ 69aa ods. 3 písm. b) Obchodného zákonníka)

 

Zanikajúca spoločnosť

Obchodné meno:              SKODA & SKODA s.r.o.

Právna forma:                  spoločnosť s ručením obmedzeným

Sídlo:                                 Komenského 30, Banská Bystrica 974 01, Slovenská republika

IČO:                                  36 817 872

Registrácia:                      Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel Sro, vložka číslo 13469/S

 

Nástupnícka spoločnosť

Obchodné meno:             ISMERIA CAPITAL LTD  

Právna forma:                  spoločnosť s ručením obmedzeným

Sídlo:                                 3 Zenonos Sozou street, 3105 Limassol , 3501 – P.O.Box 51094 Cyprus

Reg.č.:                               HE 341380

Registrácia:                      Ministry of Energy, Commerce, Industry and Tourism, Department of Registrar

of Companies and Official Receiver

 

  • odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií uvedených v § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka (§ 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka)

 

Cezhraničné zlúčenie spoločnosti SKODA & SKODA s.r.o. a spoločnosti ISMERIA CAPITAL LTD   nebude mať na veriteľov spoločnosti SKODA & SKODA s.r.o. negatívny dopad a žiadnym spôsobom neovplyvní vymožiteľnosť ich pohľadávok, nakoľko nástupnícka spoločnosť je jediným spoločníkom zanikajúcej spoločnosti.

Podľa § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, veritelia SKODA & SKODA s.r.o., ktorí budú mať ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení, voči nej nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so spoločnosťou SKODA & SKODA s.r.o. nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd.

Návrh zmluvy obsahuje dohodu o právomoci súdu a o rozhodnom práve, na základe ktorej veritelia, ktorí budú mať voči SKODA & SKODA s.r.o. pred Cezhraničným zlúčením pohľadávky, budú môcť uplatniť svoje právo voči ISMERIA CAPITAL LTD  na slovenskom súde a na základe slovenského práva.

V súlade s § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka, splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti SKODA & SKODA s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom Cezhraničného zlúčenia do registra preskúma notár JUDr. Tomáš Trella, notársky úrad, so sídlom Mostová 2, 811 02 Bratislava a vydá o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice. Podmienky pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti ISMERIA CAPITAL LTD   ako cyperskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom cezhraničného zlúčenia do registra preskúma Okresný súd a vydá osvedčenie.

Vzhľadom k tomu, že v SKODA & SKODA s.r.o. ani v ISMERIA CAPITAL LTD nie sú menšinoví spoločníci Cezhraničné zlúčenie nemôže mať žiadny vplyv na menšinových spoločníkov, a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

Vzhľadom k tomu, že SKODA & SKODA s.r.o. nevydala prioritné akcie, dlhopisy ani iné cenné papiere s osobitnými právami, neboli prijaté žiadne opatrenia ani poskytnuté žiadne práva, ktoré by mala spoločnosť ISMERIA CAPITAL LTD ako nástupnícka spoločnosť poskytnúť v prospech týchto osôb.

Všetky informácie ohľadom ochrany práv veriteľov pri Cezhraničnom zlúčení, vrátane informácií podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka, je možné bezplatne získať v sídle spoločnosti  SKODA & SKODA s.r.o., so sídlom Komenského 30, Banská Bystrica 974 01, Slovenská republika.