Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 226/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 24.11.2020
  • Značka:
  • X043319
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 225/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby STEEL TOWER, Kalnicka cesta 12, 934 01 Levice, miestnosť "Školiaca miestnosť".
D. Dátum konania dražby 19. 11. 2020
E. Čas konania dražby 12:40 hod
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 871, katastrálne územie:

Dolné Brhlovce, obec Brhlovce, okres Levice, Okresný úrad Levice - katastrálny odbor a to:
 

Pozemky parcely registra „C“:
parc. číslo: 36/1, výmera: 651 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 36/2, výmera: 23 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:
súp. číslo 96, na parcele číslo: 36/1, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: rodinný  dom

súp. číslo 234, na parcele číslo: 36/2, druh stavby: Iná budova, popis stavby: garáž

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: stavba letnej kuchyne, stavba chlievov, stavba maštale, stavba prístrešku medzi letnou kuchyňou a garážou, ploty, studňa, prípojky vody, vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, žumpa, prípojka elektriny, spevnené plochy, vonkajšie schody, oporný múr, WC vonkajšie, domáca vodáreň.

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 96  na parcele č. 36/1 s príslušenstvom sa nachádza v obci Brhlovce, katastrálne územie Dolné Brhlovce. Vek stavby bol znalcom stanovený na 82 rokov. Počas životnosti nebol do stavby urobený zásah do prvkov dlhodobej či krátkodobej životnosti. Mimoriadne deštrukčné zmeny u stavby nie sú viditeľné. Dom má 1. podzemné podlažie – suterén a 1. nadzemné podlažie - prízemie, ktoré pozostáva z okrajovej chodby, 4- och izieb, kúpeľne, komory a krytého vstupu.

 1. Podzemné podlažie je osadené do terénu do 2,0 m bez zvislej izolácie. Murivo - kamenné v hrúbke do 60 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy železobetónové s rovným podhľadom. Fasádne omietky sú 1 x nad 2/3 iny vápenné hladké, ako i 2 x do 1/2 ice vápenná hladká omietka.  Dvere sú rámové s výplňou. Okno je kovové jednoduché. Dlažby a podlahy ostatných miestností - cementový poter. Elektroinštalácia 220 V

1. Nadzemné podlažie má základy betónové - objekt s podzemným podlažím bez izolácie. Podmúrovka - podpivničená priem. výška do 50-100 cm z opracovaného kameňa. Murivo kamenné do 60 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy drevené trámové s podhľadom rákos a omietky. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy na krove je škridla jednoduchá. Klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu žľaby a zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostatné sú z pozinkovaného plechu resp. z betónu. Fasádne omietky sú 4 x nad 2/3iny vápenné hladké. Schody sú s mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere sú rámové s výplňou. Okná uvažujem drevené dvojité ako prevažujúce v časti chodby sú iba jednoduché. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - palubovky. Dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Elektroinštalácia i na 380 V. Rozvod  studenej i teplej vody s plástovým potrubím. Kanalizácia do žumpy 1* PVC potrubie. Zdroj teplej vody - elektrický ohrievač. Zdroj vykurovania- osadené kachle na pevné palivo. Vnútorné vybavenie - vaňa liatinová smaltovaná. Vodovodné batérie - 1 x ostatné. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m, u vane. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

 

Garáž pre osobné mot. vozidlá, s.č. 234 na postavená parc. č. 36/2 s vytv. prízemím i s celopodpivničením s dispozíciou jednej miestnosti v suteréne ako i u prízemia. Vek stavby bol znalcom odhadnutý na 48 rokov. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Životnosť stavby je znalcom určená na 80 rokov.

1. Podzemné podlažie má osadenie do terénu nad 1,0 m bez zvislej izolácie. Zvislé konštrukcie - betónové obvodové murivo. Stropy sú železobetónové. Vnútorná úprava - vápenné hrubé omietky. Dvere rámové s výplňou. Podlaha je betónová hrubá.

1. Nadzemné podlažie má základy betónové bez podmúrovky. Stropy podbitie krovu s podhľadom umakartové dosky s olištovaním. Krov je pultový. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov striekaný brizolit. Vnútorná úprava - vápenné hladké omietky. Vráta sú drevené zvlakové. Podlaha je cementový poter. Elektroinštalácia je urobená na 220 V s ističmi.

 

Príslušenstvo:

Stavba letnej kuchyne je postavená na parc.č. 36/1 s dispozíciou zádveria, komory a samotnej kuchyne. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia. Vek stavby je znalcom učený na 48 rokov a životnosť stavby je určená na 80 rokov.

1. Nadzemné podlažie základy, ako betónové pásy bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie sú murované z pálených tehál do 30 cm. Strop je železobetónový. Krov je pultový.  Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný.  Vonkajšia úprava povrchov vápenné hladké omietky. Vnútorná úprava - vápenné hladké omietky. Okno drevené dvojité. Dvere plné hladké. Okno drevené dvojité. Podlaha je z PVC ako prevažujúca. Rozvod studenej vody. Elektroinštalácia 220 V s ističmi. Kanalizácia z kuchyne. Vnútorné vybavenie pozostáva z umývacieho drezu smaltovaného s batériou. Kuchynský sporák je plynový.

 

Stavba chlievov na parc.č. 36/1 pre ošípané ako i s priestormi pre chov hydiny je postavená na parc.KN č.36/1. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia. Vek stavby je znalcom určený na 48 rokov a životnosť stavby je znalcom určená na 65 rokov.

1. Nadzemné podlažie má základy, ako betónové pásy. Zvislé konštrukcie sú murované z pálených tehál do 30 cm. Stropy sú železobetónové. Krov je pultový. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková.  Vonkajšia úprava povrchov omietky na báze umelých hmôt. Vnútorná úprava - vápenné hladké omietky. Dvere drevené zvlakové. Podlaha je hrubá betónová.

 

Stavba maštale na parc.č. 36/1 je pokračovaním za stavbou rodinného domu s dispozíciou jednej miestnosti. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia. Znalec odhadol vek stavby na 82 rokov.

1. Nadzemné podlažie má základy - betónové pásy s kamennou podmúrovkou. Zvislé konštrukcie - kamenné murivo do 60 cm. Stropy železobetonové - kovové "I" profily s výplňou betónové tvarovky. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy na krove je škridla jednoduchá. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov- vápenné hladké omietky. Vnútorná úprava - vápenné hladké omietky. Dvere sú rámové s výplňou- dvojkrídlové s dupľovanou výplňou. Podlaha je betónová hrubá. Elektroinštalácia 220 V s poistkovými ističmi.

 

Stavba prístrešku medzi letnou  kuchyňou a garážou na parc.KN č.36/1 je postavená v prieluke medzi stavbou garáže ako i stavbou letnej kuchyne s dispozíciou jednej miestnosti Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách stavby. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia. Znalec odhadol vek stavby na 48 rokov.

1. Nadzemné podlažie má základy - betónové pásy bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - murované z pálených tehál do 30 cm. Krov je pultový.  Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný.  Vonkajšia úprava povrchov vápenné hladké omietky. Vnútorná úprava - vápenné hladké omietky. Podlaha je betónová hrubá. Elektroinštalácia 380 V s ističmi.

 

Plot odd. pozemok od ulice v časti predzáhradky  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou kamennou a vrchnej konštrukcie zhotovenej z kovovej rámovej konštrukcie s drôtenou výplňou. Celková dĺžka plotu je 10,25 m s výškou výplne 0,77 m. Vo vstupnej časti do dvora sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou. Znalec odhaduje vek stavby na 62 rokov. Životnosť znalec určuje na 65 rokov.

 

Plot - časť plotu odd. pozemok z ľavej strany za stavbou chlieva je zhotovený z kameňa na opornom múre s vyp. plochou výplne 7,83 m2 a s dĺžkou plota 5,80 m. Znalec odhaduje vek stavby na 82 rokov. Životnosť znalec určuje na 95 rokov.

 

Studňa je kopaná s odhadovanou hĺbkou 18 m umiestnená v prístrešku medzi drobnou stavbou letnej kuchyne a garáže.  Znalec odhaduje vek stavby na 82 rokov. Životnosť znalec určuje na 100 rokov.

 

Prípojka vody z VŠ do letnej kuchyne s nameranou dĺžkou 8,0 m.

Prípojka vody z uličného rozvodu po VŠ -  vzdialenosť je určená iba odhadom na 15 m.

Prípojka vody zo studne do stavby RD s odhadovanou dĺžkou 8,0 m.

Vodomerná šachta je betónová s osadením v predzáhradke s vypočítanou kubatúrou 1,72 m3.

Prípojka kanalizácie je z kameninového potrubia s priemerom 125 mm a s odhadovanou dĺžkou 15 m vedúca do žumpy.

Žumpa na parc.č.36/1 je betónová s osadením v časti trojuholníkového cípu pred domom s vypočítanou kubatúrou 5,76 m3.

Prípojka elektriny do stavby rod.domu je vzdušná 4 drôtová, vedúca zo stĺpa na nástrešák RD s odhadovanou dĺžkou 15 m.

Spevnené plochy betónové sú umiestnené v časti dvora o celkovej ploche 148,25 m2.

Vonkajšie schody vedľa garáže sú betónové s uložením na teréne s počtom stupňov 13 ks a s dĺžkami po 1,15 m.

Vonkajšie schody vedúce do domu sú železobetónové vedúce do domu s povrchovou úpravou cementový poter , dvojramenné s počtom stupňov po 5 ks a s dĺžkami stupňov po 1,15 m.

Oporný múr je kamenný s vypočítanou kubatúrou 47,29 m3. Oddeľuje pozemok z bočnej ľavej strany.

WC vonkajšie je murované, ktoré sa nachádza pri stavbe chlieva.

Vonkajšie schody vedúce na terasu zo strany suterénu pod domom sú kamenné s počtom stupňov 9 a s dĺžkami stupňov po 1,25 m.

Domáca vodareň o objeme 80 L viac krát repasovaná.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Brhlovce s využitím ako zastavaná plocha a dvor s vyhovujúcou dostupnosťou do centra obce. Na parc.č.36/1 je postavená stavba RD so s.č.96 i s využitím ako dvor a  na parc.č.36/2 je postavená stavba garáže so s.č. 234. V predmetnej lokalite sú vybudované rozvody elektrickej inštalácie, telefónu a vody.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

V-2242/2013 - zmluva o zriadení záložného práva reg. č. 279572/Zal/1 zo dňa 29.05.2013 v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Bratislava, IČO 35 724 803 (na základe Z-3459/2018 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 06.06.2018) na pozemky: C KN parc.č. 36/1, 36/2 a stavby: rodinný dom s.č. 96 na C KN parc.č. 36/1, garáž s.č. 234 na C KN parc.č. 36/2. - vz. 27/2013, 20/2018

Z-799/2020 zo dňa 10.02.2020 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. 334EX 943/19 zo dňa 10.02.2020, EÚ Nové Zámky, JUDr. Petra Bednáriková - súdny exekútor, podľa § 64, 167, 168 ods.1 písm.b) a nasl. zákona NR SR č. 233/1995 Z.z. v prospech oprávneného Intrum Slovakia, s.r.o., Bratislava, IČO: 35 831 154, pre povinného Ján Kováč (nar. 05.02.1980) na pozemok registra C-KN parc. č. 36/1, 36/2 a na stavbu rodinný dom súp.č. 96 na parc.č. 36/1, garáž súp.č. 234 na parc.č. 36/2 vo vlastníctve Ján Kováč r. Kováč (nar. 05.02.1980) v podiele 1/1. - vz. 11/2020
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 17500
K. Najnižšie podanie 17500
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Richard Hreha
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 104/2020, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 912898. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 08.08.2020
17.500 € (slovom: sedemnásťtisícpäťsto eur)